Rolul religiei
Se discuta aprins de zile bune, cazul fetitei violate de unchiul ei;astazi pe Realitatea s-a prezentat un caz incredibil de incest repetat in satul Bogdanesti.In ce tara traim?
Eu credeam ca la sate rolul preotului este f. important si de ajutor pt. sanatatea morala.
Iata ca aici este liniste si nimeni nu s-a intrebat de ce se ajunge la situatii atat de monstruoase sub aspect moral mai ales pt. niste credinciosi ortodocsi.
Prteotul intr-un sat se ocupa numai de nunti,botez,inmormantari si pomeni?
Nu este datoria lui sa ajute sufletele in impas?Spovedania poate ajuta mai ales cand sunt situatii in care unii credinciosi pot fi depasiti de problemele care apar in viata lor.Pana sa ajunga la psihiatru ar trebui sa gaseasca in duhovnic sfatul cel bun si de la Dumnezeu.
Daca ar fi fost mai multa frica de pacat nu s-ar fi intamplat ceeace s-a intamplat si probabil se intampla!
Raspunsuri
irina.c. spune:
degeaba ai doctor daca tu esti bolnav,dar nu te duci sa ceri tratament, sau daca ceri, nu-l respectila familia cu pricina mitropolia Moldovei a trimis un preot sa explice ca avortul e o crima, si sa nu faca asa ceva; ba chiar s-a oferit sa ajute material, sa ia si copilul sa-l creasca daca va fi cazul. Si?a ascultat careva glasul si sfatul preotului. Nu. Ei pleaca in Anglia sa faca avort. Ce poti sa mai zici? Dumnezeu cu mila.crezi ca preotul nu predica in sat? predica, dar dragoste cu sila nu se poate Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
b.nica spune:
Ma bucur nespus ca Mitropolia Moldovei si Bucovinii a avut o reactie si mai ales ca a fost in spiritul crestin-ortodox asa cum il percep eu!
b.nica spune:
[quote]Originally posted by irina.c.
degeaba ai doctor daca tu esti bolnav,dar nu te duci sa ceri tratament, sau daca ceri, nu-l respecti
la familia cu pricina mitropolia Moldovei a trimis un preot sa explice ca avortul e o crima, si sa nu faca asa ceva; ba chiar s-a oferit sa ajute material, sa ia si copilul sa-l creasca daca va fi cazul. Si?a ascultat careva glasul si sfatul preotului. Nu. Ei pleaca in Anglia sa faca avort. Ce poti sa mai zici? Dumnezeu cu mila.
crezi ca preotul nu predica in sat? predica, dar dragoste cu sila nu se poate
[/quote
Irina, simt ca si tu esti putin deceptionata dar nu vrei sa o arati.
Eu cred ca trebuie sa se implice mai mult Biserica in zone din tara unde sunt probleme asemanatoare.
Salvarea unor suflete dezorientate mi se pare ca este mult mai importanta decat alte binefaceri.
Pe de alta parte in situatii ca a fetitei violate,cine poate sa ajute mai mult decat preotul daca acesta se apropie de oameni mai mult si indreapta ceeace este de indreptat?
irina.c. spune:
quote:sincer?sunt deceptionata chiar un pic mai mult. Cel putin prima reactie a Patriarhiei, prin parintele Stoica , m-a dezamagit tare. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by b.nica
[quote]Originally posted by irina.c.
degeaba ai doctor daca tu esti bolnav,dar nu te duci sa ceri tratament, sau daca ceri, nu-l respectila familia cu pricina mitropolia Moldovei a trimis un preot sa explice ca avortul e o crima, si sa nu faca asa ceva; ba chiar s-a oferit sa ajute material, sa ia si copilul sa-l creasca daca va fi cazul. Si?a ascultat careva glasul si sfatul preotului. Nu. Ei pleaca in Anglia sa faca avort. Ce poti sa mai zici? Dumnezeu cu mila.crezi ca preotul nu predica in sat? predica, dar dragoste cu sila nu se poate[/quote
Irina, simt ca si tu esti putin deceptionata dar nu vrei sa o arati.
Eu cred ca trebuie sa se implice mai mult Biserica in zone din tara unde sunt probleme asemanatoare.
Salvarea unor suflete dezorientate mi se pare ca este mult mai importanta decat alte binefaceri.
Pe de alta parte in situatii ca a fetitei violate,cine poate sa ajute mai mult decat preotul daca acesta se apropie de oameni mai mult si indreapta ceeace este de indreptat?
am blog
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
sincer?sunt deceptionata chiar un pic mai mult. Cel putin prima reactie a Patriarhiei, prin parintele Stoica , m-a dezamagit tare.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Te referi la cel care a spus ca te numesti mama doar dupa ce nasti? Oh, da! Nu-mi venea sa cred cand am citit in ziar!
Alina
xenocid spune:
quote:
Initial creeata de b.nica
Eu credeam ca la sate rolul preotului este f. important si de ajutor pt. sanatatea morala.
Ai auzit de Victor Hugo? Ei bine asta spunea : "In fiecare sat existä o luminä: învätätorul, si cineva gata sa o stingä: preotul"
b.nica spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Initial creeata de b.nica
Ai auzit de Victor Hugo? Ei bine asta spunea : "In fiecare sat existä o luminä: învätätorul, si cineva gata sa o stingä: preotul"Come to The Dark Side ... we have cookies!
Sa inteleg Xenocid ca ma crezi atat de inculta incat sa nu il fi citit pe Victor Hugo?
Ma faci sa-mi revizuiesc prezenta mea aici daca apar intr-o lumina asa de proasta.
irina.c. spune:
quote:mda, se vede ce-o luminat invatatorii satul in 40 de ani de comunism Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by xenocidquote:Ai auzit de Victor Hugo? Ei bine asta spunea : "In fiecare sat existä o luminä: învätätorul, si cineva gata sa o stingä: preotul"
Initial creeata de b.nicaEu credeam ca la sate rolul preotului este f. important si de ajutor pt. sanatatea morala.Come to The Dark Side ... we have cookies!
am blog
b.nica spune:
Da Irina draga,in anii comunismului invatatorii nu au avut chemare sa instruiasca si nici nu erau incurajati, iar preotii erau cenzurati.
Astazi ne lovim de consecinte:lipsa educatiei,morala indoielnica;ce este mai trist este ca nimeni nu face nimic pt. oamenii simpli,parca se doreste ca ei sa ramana inculti si sa nu se destepte prea mult.
denizel spune:
quote:
Da Irina draga,in anii comunismului invatatorii nu au avut chemare sa instruiasca si nici nu erau incurajati, iar preotii erau cenzurati.
Astazi ne lovim de consecinte:lipsa educatiei,morala indoielnica;ce este mai trist este ca nimeni nu face nimic pt. oamenii simpli,parca se doreste ca ei sa ramana inculti si sa nu se destepte prea mult.
Ca de obicei! Trebuie neaparat gasite persoane, altele decat parintii!!!!, care sa se ocupe si sa raspunda de buna dezvoltare morala si emotionala a copiilor nostri.
Daca preotul e ocupat cu pomenile si nuntile (zice b.nica), iar invatatorul nu a fost in stare de nimic (zice irina.c.), doar n-oti avea pretentia sa iasa parintii din carciumi, arii, institute, universitati si bucatarii in care clocoteste ciorba, ca sa se ocupe de morala copiilor parasiti atat de nedrept de invatatori si preoti .