asa se poarta un PREOT?
Raspunsuri - Pagina 3
balaioara spune:
Un calugar/preot ar trebui sa dea dovada de blandete si toleranta pana si fata de cel mai feroce asasin. Iisus ne invata sa fim iertatori, dar nu prosti. Ne invata sa uram pacatul, nu pacatosul. Tot el, atunci cand femeia pacatoasa ii spala picioarele inlacrimata, si "inteleptii vremii" se revolta le explica simplu:" doar cui i se iarta mult, iubeste mult".
Dincolo insa de aceste aspecte, inocenta varstelor fragede absolva in mod evident de orice pacat pe micii poznasi. In faptele unor copii nu exista decat lumina, divinitate. Cand un copil de trei ani da cu o piatra, o face in mod inocent, fara intentia si constienta faptei sale.
Dar, sa fim noi intelepte, si sa-l iertam pe calugar,poate ca intr-o zi" i se va ierta mult/si va iubi mult(pe Dumnezeu).
Fiecare om are calea sa, "nebunia lui Dumnezeu e mai inteleapta decat oamenii". Cum depasim faza copilariei, a adevaratei legaturi cu Dumnezeu, devenim cu totii rataciti, intr-un fel ori altul. De aceea mai trebuie sa ne nastem o data. Nu printr-un botez mecanic, ritualic. Ci printr-o "minune" personala, in care copilul de odinioara sa renasca, in plinatatea inocentei si bucuriei sale de a trai, cu mintea unui adult insa: "fiti copii la suflet, nu la minte!".
Marilena12 spune:
Cu siguranta acest calugar a gresit. Copilasii sunt energici si de multe ori asemenea atitudini lipsite de toleranta indeparteaza oamenii de la biserica. Si mie mi-e greu cand fie-mea care o tare neastamparata deranjeaza in timpul slujbei. Este pacat ca ti s-a intamplat acest lucru.
Dar nu cred ca ajuta cuiva judecata acelui preot. Pentru ca nimeni nu este fara de pacat inaintea lui Dumnezeu. Si cel mai grav este cand apare cineva care infiereaza toata Biserica si toata tagma preoteasca si monahala pentru comportamentul deplasat si gresit al unuia...orice om, indiferent de religie, etnie, ocupatie are dreptul sa greseasca si sa i se acorde toleranta. Toti gresim si toti stim ca gresim. Nu e treaba mea sa judec greseala preotului, insa cu siguranta Cel ce judeca totul l-a auzit si l-a vazut. Asa ca haideti sa lasam in grija Lui judecata fiecaruia.
Pana atunci, Cosmi, treci cu vederea atitudinea acelui om, mai ales ca nu ai luat atitudine atunci. Stai linistita, mergi eventual la alta Biserica o vreme, insa sub nici o forma sa nu te indepartezi de Biserica din cauza acestui eveniment neplacut! Niciodata nu pleaca cineva de la Biserica alftel decat cu binecuvantare! Asta urmareste diavolul...sa ne lasam dusi de valul nelinistilor si agresivitatii si supararii cu care ne intampina oamenii... direct in iad.
Doamne ajuta si sa-ti fie pruncii binecuvantati de Dumnezeu!
Marilena
Blogul meu
larissa_79 spune:
Off topic:
Kariguld, eu nu am nimic cu tine! Nu sunt suparata pe tine, nu nimic!
Nu stiu de ce ai tu senzatia asta!
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
denizel spune:
quote:
Originally posted by cosmi1975
dupa ce am spus ca binecuvantaraea mi-o da DUMNEZEU, stiti ce a zis?????????????????? o da prin mine,eu fac legatura.
stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 poze stefanhttp://www.dropshots.com/cosmi1975
http://community.webshots.com/user/cosmi1975
Da, cum sa nu...
Cosmi, fii linistita!
Daca iti mai zice vreun blestemator si urator de copii asa ceva, spune-i sa nu se mai umfle atata in pene. Zi-i ca stii tu de la Denizel de pe DC ca prin sarmele ruginite nu trece curentul electric .
columbiana spune:
quote:
Originally posted by kariguld
balaioara
mie nu-mi iese din cap faptul ca un preot poate spune ca: "o sa plecati blestemati"!!!! e revoltator pana la cer!!!
oricine vine la biserica, vine cu o povara in suflet, vine sa caute pace, vine sa simta eliberare, vine sa primeasca iertare!!
Kari
Kariguld,
un calugar nu e preot; poate fi orice simplu om, scolarizat sau nu, educat sau nu care a decis sa traiasca intr-o manastire; poate nu e nici macar sfintit- e doar un frate de manastire; este o mare diferenta; in rest, dincolo de supararea mamei pe buna dreptate, alta ocazie sa infieram tot ce se poate: preoti, calugari, ortodoxie.
http://www.floriinro.ro/
szivarvany spune:
Ana,
Io nu am citit nicaieri ca a atacat cineva ortodoxia ...
Toate ne-am cam referit la preoti, calugari ... in general.
Ca in general nu au toti "har" ...
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
...ocazie sa infieram tot ce se poate: preoti, calugari, ortodoxie.
Exista totusi o diferenta! Unii oameni se poarta mizerabil din lipsa educatiei. Altii, datorita ei!
cosmi1975 spune:
Pe mine ce ma frapeaza este ca unii cred ca daca nu faci sau nu asculti ce spun ei este ca si cum DUMNEZEU nu asculta de mine un om care m am dus la biserica ptr o vorba buna,in nici un caz nu ma indepartez de biserica ptr ca stiu ca acolo cineva ma,,aude si vede,, ...dar este strigator la cer as treci printr o asemenea situatie...te revolti
Juliaa spune:
Cred ca trebuie sa te gandesti ca ei sunt calugari, ca poate cel care s-a purtat asa chiar respecta viata de calugar, si in acest caz, au si ei frustrarile lor care sunt cu siguranta mai mari decat ale noastre. Cred ca el avea nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu, nu neaparat tu, pe care te-a binecuvantat Domnul cu copii frumoasi... :)