va place ceea ce munciti???
Dupa 2 ani jumate ma intorc la munca (dupa concediu de ingrijirea copilului).Am terminat de 14 ani si abia acum am reusit sa imi gasesc in domeniul pentru care m-am pregatit...CONTABIL.Iubesc foarte mult aceasta munca ,oare cate dintre voi fac munca pentru care s-au pregatit,si o fac din pasiune?Chiar daca am ocupat functii unde am fost bine platita realizez acum cat merita sa incerci sa reusesti sa ai o munca la care sa mergi cu placere.
Pentru cele care lucreaza altceva decat isi doresc am un sfat:URMATI-VA VISUL...INTR-O ZI S-AR PUTEA IMPLINI.Stiu de la mine,anii trec te complaci in ceea ce faci si nu te mai gandesti la tine...poate nu e prea
tarziu ,credeti-ma e un sentiment minunat.....INCERCATI.
Raspunsuri
BDana spune:
Fac ceea ce m-am pregatit sa fac. Imi place f. mult ceea ce fac. Dar raman doar cu atat: cu satisfactia ca fac ceea ce imi place. E drept, e important, dar daca cineva m-ar intreba cat castig, mi-ar fii rusine sa spun ce salariu am, dupa atatia ani de tocit coate si creier...
Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)
Elise spune:
iti place CONTABILITATEA?!
Well, da, eu fac ce imi place, altfel probabil m-ar da afara, pentru ca sint absolut incapabila sa lucrez intr-un domeniu care nu ma atrage. Nu ca nu fac performanta... nu prea reusesc sa fac nimic, daca nu ma intereseaza activitatea respectiva si nu-s cu capul acolo fac greseli flagrante.
columbiana spune:
si eu sunt contabila; am terminat finante-banci in Romania, mi-am dorit in studentie sa lucrez in banca, n-am reusit sa trec de PCR, acum aproape 15 ani cind am terminat facultatea; din intimplare am ajuns in contabilitate intr-o firma foarte misto care atunci fiintase o filiala in orasul meu, in prezent unul din cele mai mari grupuri private cu 100% capital romanesc din tzara; cind emigrat eram coordonator financiar la una din firmele lor de productie; in firma respectiva a inceput sa-mi placa contabilitatea, sa-mi aduca si satisfactii financiare si profesionale, pentru ca se chiar muncea (eu veneam de la stat-din finante unde era chiuleala, pile,grade dupa vechime, si destul de multa incompetenta), am crescut profesional acolo, mi-am format o echipa, prieteni la toate firmele din grup din Bucuresti si din tara;
aici m-am intors la universitate-in contabilitate de data asta, am mai obtinut o diploma, dar m-am oprit inainte de ce vroiam initial: sa-mi dau examenele pentru una din asociatiile contabililor de aici; incerc sa-mi fac experienta si sa revin la ce faceam in Romania, mai am inca, patru ani pe tusa se resimt, dar sunt pe drumul bun ;
Elise, de ce esti atit de surprinsa ca-i poate placea cuiva contabilitatea? (btw ce drag mi-e cind suntem atit de surprinsi ca cineva poate iubi alta specialitate decit a noastra)
o balanta, un bilant sau un stat financiar sau niste indici calculati "vorbesc" despre profit, pierderi, investitii (poti broda despre intentiile patronului, poti realiza ce are de gind cu viitorul firmei, ce puncte tari sau slabe are, etc), iar un contabil poate duce in jos sau in sus o firma;
http://www.floriinro.ro/
rall spune:
Da, mi se potriveste perfect.
Desenez, mai scriu o barfa, mai discut cu oamenii, fara program si cu mult timp liber. Si cu bani ok.
Andries spune:
si mie imi place la nebunie... altfel nu as fi rezistat atati ani cu oresuplimentare, stres, proiecte, termene de predare, ticneala curata ...dar imi place.
Andries
adrianaloy spune:
Si mie imi place foarte mult ce fac- cred ca am gasit jobul perfect pentru mine: sunt Operation manager (nu traduc ca parca suna aiurea...) la o firma americana de echipamente electronice pentru domeniul muzical! Nu vorbesc de calitatea(extra) a oamenilor cu care interactionez, locatia minunata si numarul de invitatii la concerte si evenimente pe care le primim si suntem "obligati" sa le onoram.
Referitor strict la job, la munca care o fac zi de zi- nu exista cale sa ma plictisesc- fiecare zi e altfel, coordonez productia, aprovizionarea, HR si mai nou am intrat in contact cu systemul de contabilitate american! Mult mai simplu ca cel din Romania si nu trebuie sa faci atatea hartzogaraie. Chiar ma gandesc sa ma duc sa-mi iau un certificat de bookkeeper- cand voi fi babeta o sa pot lucra cu ora la diversi; ca tare bine se mai plateste asta(cine e pe aici stie ca in sezonul de taxe...e cerere mare)
Cred ca am avut mult noroc! ceea ce va doresc si voua!
ileanna spune:
Apropo de conta, in RO ... contabil suna rau de tot. Si asa credeam si eu, crezand ca contabil e doar tipu' ala incuiat rau care ii face actele patronului din coltz.
Nici acu' nu ma pricep la conta decat f f putin dar ... contabilitatea la nivel grande mi se pare o chestie teribil de desteapta si interesanta, ba chiar un joc demetial uneori. Si intra-adevar e atat de misto sa te uiti in multitudinea aia de cifre si pur si simplu sa citesti si sa radiografiezi o ditamai afacerea. Sigur, nu ma refer la contabilitatea de fatzada de la srlu din coltz.
In fine ...
Io nu fac ce-mi place si nici nu voi face vreodata. Si nici nu stiu cum e ... Am visat sa fiu doctoritza sau sa salvez ceva (cainii vagabonzi ... copiii strazii). Restul ... tot ce tzine de jocul economiei de piata si consum ... ma plictiseste la maxim. Incerc sa gasesc placere (si gasesc) in people management, in colaborarea cu oamenii (ca asta presupune orice job), in a face o diferenta in dezvoltarea lor profesionala si - de ce nu - chiar personala. In a face diferenta pe unde trec (daca se poate ... in mod pozitiv , ca mai dau si rasol).
37S cu bb Vlad
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png
TOMALAVINIA spune:
FELICITY05, felicitari!
Sper sa vin si eu cit de curand cu impresii bune despre locul de munca.
cait spune:
Mie nu-mi place ceea ce fac absolut deloc.Lucrez deocamdata intr-o banca si nu prea suport sa stai toata ziua sa suporti aerele clientilor carora nu poti sa le spui nimic si mai ales faptul ca e o munca super statica care nu prea iti aduce nici o satisfcatie financiara la sfarsit de luna.
Si mie imi placea contabilitatea dar aici nu cred ca mai am vreo sansa s-o practic..dar visul meu ramane sa lucrez intr-un mare hotel ca si maitre d'hotel..dar astea sunt doar vise..
Cait
Home is where heart is...
Elena.2006 spune:
Imi place ceea ce muncesc acum.Imi placea si inainte , era legat de contabilitate dar ajunsesem la un nivel de unde nu prea mia puteai sa mai avansezi...Acum parca e multa mai interesant, dar mi se pare destul de solicitant domeniul si timpul fff. putin pentru familie.
Elena M.&Adrian Atit de mare