Puiuti de Randunici 2008!! (40)
Raspunsuri - Pagina 14
Olgutzika spune:
Gata! Noapte buna, Tuchi! Si cine mai e pe creanga la ora asta!!!
Olga
mamica de
Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE
luny spune:
olgutz, eu nu stiu povestea cu cuplul asta..si-s curioasa, ca buni pretenarii astia cu piscina in curte! mai pove o data si ptr mine
..identic si Mufa cu pumnul,sau doar 2-3 degete in gura!..mai greu cu pipa ce ceva timp...
tuchi, noua nu prea ne-a placut la turci, randunoiului nu i-a placut deloc, la mine fiind prima iesire din tara, a fost altceva! ne-am simtit noi 2 bine, ca altfel...sincer, doar ptr Adaland-ul ala m-as reintoarce, in rest..mai bine de 1000 ori Grecia!
gata, va pup si eu, ma duc sa 'dezgrop' ceva costume de baie, poate, poate incap in vreunul, sa pot sa trag si eu maine niste bazine!noapte buna!
LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
aoleu, era sa uit,ca maine nu prea sunt:
LMA, CUSCRULEEEE!!! ROXYC, SA-TI TRAIASCA RANDUNOIUL, SA FITI SANATOSI SI FERICITI TOTI 3, DISTRACTIE PLACUTA!!!

LUNY
, mami de bebe MATEI CRISTIAN!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
adriuta spune:
bauuuu...
1. Delphinash sa-ti traiasca micul crestin, sunteti superbi toti 4 si bebica a fost un dulce. Pupici .
2. Maine ma tund scurt ca de nu zau ca raman cheala pana la botez.
3. Ma duc sa ma culc ca ma ustura ochii de somn 
Pup stolul TOT
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
VioletaH spune:
Nu pot sa nu mai spun nimic, pentru ca am citit niste nedreptati (ca sa nu zic rautati).
Nimeni nu a infierat, acuzat, judecat, blamat, dat cu pietre. Nu stiu de unde v-a venit asemenea idee. Daca imi arata si mie cineva unde o fata care alapteaza a dat cu pietre in una care nu alapteaza, ii dau un premiu!
Eu nu am vazut decat ca unele fete au dorit sa le ajute cu un sfat pe alte fete care alapteaza si care intampina o anumita problema. Aceste mamici care doresc sa alapteze in continuare si care plang cu adevarat pentru ca nu pot satisface copilul (dintr-un motiv sau altul) m-au facut si pe mine sa spun cate ceva ce am considerat util sau interesant. Una dintre aceste mamici care are nevoie de un sfat pot fi si eu maine.
Naty, nu sunt nici pe departe o fanatica in ale alaptatului. Mi se pare o imensa exagerare. Si eu i-am dat ceva lapte praf copilului in primele 2 saptamani, cand mi se parea ca nu suge suficient. Iar daca de maine nu o sa mai am lapte in sani doar nu o sa-l trec la ciorba. Nu m-am adresat nimanui aiurea in tramvai legat de acest subiect. Am intervenit atunci cand cineva s-a plans pe forum si a avut nevoie de sprijin.
Am simtit nevoia sa comentez ideea ca laptele de mama nu ar mai fi la fel de bun ca pe vremuri pentru ca mi se pare nefondata. Daca pe undeva pot sa inteleg rationamentul (mancam mai prost, suntem poluati etc), totusi se fac nenumarate studii iar laptele de mama este super analizat in primul rand de companiile care produc lapte praf, tocmai pentru a fi reprodus in formula. Ei bine, pana si aceste companii recunosc faptul ca nu vor putea egala niciodata calitatea laptelui matern.
Si Naty, cand tu sau Tuchi va spuneti parerea, sunt multe persoane care va vor adopta punctul de vedere pentru ca sunteti medici, iar cuvantul vostru are greutate.
Acum, ca tot m-am destrabalat la subiectul asta, mai spun ca cei mai mari dusmani ai tuturor lucrurilor, inclusiv alaptatul, sunt: stresul, oboseala, frustrarea, ingrijorarea. Poate faptul ca eu, Olgutzika sau Luny suntem ceva mai relaxate si nu suntem asa obosite pentru ca avem un singur copil de crescut nu 2, face ca la noi alaptatul sa decurga mai bine decat la alte mamici.
Si inchei prin a spune ca eu sunt un copil hranit exclusiv cu lapte praf si cred ca sunt OK![]()
P.S. Simo, te contrazic. Exista mame care nu vor sa alapteze, dar asta nu e treaba nimanui, e dreptul fiecareia si trebuie respectat.
Vio, mamic fericit
de bebe Sean Adam (16 martie 2008)MIRACOLUL DIN VIATA MEA
VioletaH spune:
Clau, exista si posibilitatea ca Rebeccutzei sa-i dea dintisorii. La unii copii apar mai repede, pe la 2-3 luni chiar. Tocmai am citit ca aparitia dintisorilor este cea mai comuna cauza de treziri noaptea dupa 6 luni. Dar poate ea e precoce. I-ai verificat gingiile?
Uite ce zice aici:
"Teething is one of the most common causes of frequent night waking during the second six months and through the second year. It can also cause fussy nursing behavior, as some babies experience gum discomfort with sucking. Baby might start to nurse, but then pull off and cry or fuss and not want to nurse anymore. Other babies nurse nearly constantly because the nursing is soothing to them.
Some things that help teething babies:
- "Anesthetize" baby's gums with a frozen/refrigerated teething ring, or rub ice cube on his gums (you can even make a game of it). Try to get baby to nurse. If he pulls off/screams again, repeat the ice-rub.
- Put some crushed ice into a clean baby sock and tie off the top. Since it can "mold" around the gum, this is often helpful for painful teething. The fabric is easy and comfortable for baby to handle and babies like the texture of the fabric, too.
- Freeze or refrigerate a wet wash cloth for baby to chew on.
- Talk to your baby's doctor about using a baby pain reliever 30-45 minutes before nursing.
- Some babies are helped by homeopathic teething tablets.
- Avoid using Orajel/benzocaine (or other topical anesthetics) directly prior to breastfeeding, as it numbs baby's mouth and can make breastfeeding very difficult for baby.
- Teething babies occasionally bite; if your baby bites, see When Baby Bites.
- Here are some www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html" target="_blank">tips in case baby refuses to nurse due to teething pain.
Moms of teething babies sometimes get sore nipples from baby's gumming or "chewing" from discomfort (see above link on biting) or due to the increased saliva that comes with teething. "
(http://www.kellymom.com/babyconcerns/teething.html)
Acum gurile rele vor spune iar ca sunt o fanatica a alaptarii si nu vreau io sa o las pe Clau sa-i dea formula supliment Rebeccai 
Bai, mie imi sunteti toate dragi...
Vio, mamic fericit
de bebe Sean Adam (16 martie 2008)MIRACOLUL DIN VIATA MEA
Amina_Marina spune:
Buna Dimineata Randunici!
Mare galceava cu diversificarea asta. Am gasit ceva, nu pot sa dau linkul ca dupa aceea zic adminii ca fac reclama la alte forumuri.
"O etapa importanta in viata unui bebelus este diversificarea alimentatiei. O data cu introducerea de noi alimente in mesele zilnice inseamna ca bebelusul este sanatos, este in crestere si laptele nu ii mai este de ajuns.
Diversificarea alimentatiei poate incepe de la 4 luni pentru copiii alimentati artificial si la 6 luni pentru cei care sunt alaptati daca au atins greutatea de 6 kilograme. Toleranta copilului se verifica adaugand un singur aliment nou la o masa, iar daca alimentul este refuzat, atunci este bine sa reveniti peste cateva zile, dar fara a insista. Alimentele nu trebuie sa aiba continut artificial, cum ar fi conservantii, sarea sau zaharul decat dupa ce bebelusul a implinit varsta de un an, iar comportamentul sau trebuie urmarit, in cazul in care apar varsaturi sau scaune diferite de cele normale.
Copiiilor cu greutate scazuta trebuie sa li se administreze cereale instant, fara gluten, preparate cu lapte. La copiii cu o greutate normala sau peste medie, cerealele se pot administra amestecate cu supa de zarzavat, in general, la masa de seara.
Dupa varsta de 6 luni, se poate inlocui si masa de pranz cu o supa de zarzavat care, la inceput, trebuie facuta din morcovi, telina si mai apoi pot fi introduse ceapa, ardei, cartofi, fara a uita regula adaugarii treptate. La inceput, copilului nu i se administreaza mai mult de 30 ml, cantitate care va creste in fiecare zi, pana la 100 ml.
„Gustarea” de la ora 10 poate fi inlocuita cu suc de morcovi sau de fructe. La inceput se va administra doar zeama, apoi se introduce treptat si pulpa alimentelor respective.
Totusi, nu trebuie sa renuntati la lapte pana in momentul in care alimentele care il inlocuiesc au consistenta unui piure.
Dupa varsta de 7 luni, cand bebelusul s-a adaptat la nou mod de alimentatie, poate fi introdusa si branza de vaci, dar ea trebuie amestecata cu piureul de fructe. La masa de pranz se poate introduce si carnea de pui pisata, la inceput, intr-o cantitate mai mica si apoi din ce in ce mai mare, care o data sau de doua ori pe saptamana se poate inlocui cu galbenus de ou fiert.
Incepand cu varsta de 8 luni este permis si iaurtul natural, smantana sau untul in cantitati mici, mamaliguta, taiteii, biscuitii sau painea alimente pe care le poate tine si singur in mana.
Dupa varsta de 9 luni se poate adauga in supe si putina lamaie sau bors, iar pana la varsta de un an, copilul poate manca si mancare gatita cu exceptia prajelilor, condimentelor sau grasimilor animale. Laptele praf se inlocuieste cu cel de vaca, dar pentru cele care alapteaza nu ar fi indicat sa schimbe laptele copilului decat daca el nu mai manifesta interes pentru supt.
Nu trebuie totusi sa uitam ca, desi are o alimentatie diversificata, bebelusul trebuie sa primeasca si o cantitate suficienta de lichide, cum ar fi apa plata, ceaiul sau sucul de fructe sau de legume facut in casa.
Pana la varsta de un an sunt interzise semintele de orice fel, carnea de porc, prajelile, condimentele, mierea de albine si ciocolata.
Fiecare copil se dezvolta intr-un anumit mod si el trebuie dus periodic la medicul pediatru pentru a-i fi urmarita evolutia.
"
Chiar daca fata mea are 6, 400( m-am cintarit eu cu ea si cam atat are) , deci, un pic cam grasuta, tot cam pe la 5 luni incep cu supa de zarzavat si piure de zarzavat, cereale in nciun caz.
Are 2 luni si 22 de zile , tare mi-e frica c-o sa-mi zica pediatrul sa-i introduc lapte de soia.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.
CristinaGoji spune:
Neatza!
Haideti la
!
Iarasi am avut show noaptea asta, pe motiv de canin, dar macar a durat doar o ora!
De acord si eu cu Vio, mamicile care inca mai alapteaza si doresc sa alapteze in continuare, trebuie incurajate, trebuie sa li se ofere informatii ajutatoare, si apreciez toate info despre alaptat pe care le dai aici, Vio!
Iar mamicile care nu mai alapteaza pentru ca nu au mai putut sau nu au vrut nu trebuie blamate pentru decizie, pentru ca indiferent de motivele pe care le-au avut, decizia de a-l trece pe copil pe lapte praf exclusiv nu este usoara pentru nimeni, nici macar pentru mamicile care nu vor sa alapteze. Pentru ca toate suntem constiente ca laptele matern este hrana ideala pentru bebelusi, si astfel ne simtim de multe ori vinovate ca-l privam pe copilul nostru de ce este mai bun pentru el. Asa ca si mamicile care nu alapteaza trebuiesc incurajate, pentru c a nu alaptatul este criteriul dupa care se clasifica o mama ca fiind buna sau rea. O mama poate face multe alte lucruri importante pentru puiul sau, iar alaptatul e doar unul din ele. Asa ca haideti sa lasam supararile in urma si sa ne concentram asupra altor chestii importante pentru bebelusii nostri.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
Simo27 spune:
Vad ca am iscat ceva reactii adverse cu postarile mele(poate am si exagerat-mai mult ca sigur)...nu asta a fost dorinta!Zau,imi pare rau..poate am luat eu totul prea personal
,avand in vedere si situatia prin care trec...asta este!imi pare rau daca v-am necajit Olga
si Vio
!De acum inainte o sa-mi tin pliscul!
Tuchi,iti urez "de toate"
si nici nu ma bagi in seama
...
Inca o data 

!
edit:Cristina,ce bine ai zis!
Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,
si de SAMUEL CASIAN -1 martie 2008
POZE
Faptul ca ai un pian ,nu te face pianist,dar faptul ca ai un copil cu siguranta te face parinte!