Ea/el s-a bagat

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

hmmm ... cand apare un al treilea e pentru ca unul - cel putin :)- are nevoie de altceva mai bine zis de altcineva ... asa o fi eh, ce motiv temeinic de a insela! nu ar fi mai simplu sa-i comunice partenerului inainte de a-i fi gasit inlocuitor: mey, noi nu mai suntem pe aceeasi lungime de unda si pentru ca te pretzuiesc ca om, pentru ca ai fost o parte din viata mea, avem amintiri frumoase impreuna, ma mut la mama :) in asteptarea unei noi iubiri mai mari si mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

quote:
Originally posted by Adela99

hmmm ... cand apare un al treilea e pentru ca unul - cel putin :)- are nevoie de altceva mai bine zis de altcineva ... asa o fi eh, ce motiv temeinic de a insela! nu ar fi mai simplu sa-i comunice partenerului inainte de a-i fi gasit inlocuitor: mey, noi nu mai suntem pe aceeasi lungime de unda si pentru ca te pretzuiesc ca om, pentru ca ai fost o parte din viata mea, avem amintiri frumoase impreuna, ma mut la mama :) in asteptarea unei noi iubiri mai mari si mai frumoase

Ba da, asa ar fi cel mai bine... Doar ca nu se prea intampla, cu toate ca, la inceput, ne promitem unul altuia ca asa vom proceda...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Adela99, desigur - asa ar trebui sa faca.
Dar si asta ar fi o tragedie, probabil - si o sursa inepuizabila de reprosuri "de ce s-a infundat teava", "nu te gindesti la copii", "cum adica nu mai merge si gata".
Ma crispez numai cind ma gindesc cite argumente de genul asta s-ar putea gasi in conditiile in care NU INSEALA ... ci pur si simplu vrea sa plece.

oocristina,

filozofia mea de viata e simpla - traim ca sa fim fericiti, nu ca sa ne chinuim unul pe altul. Nu e nici o explicatie de dat aici. Nu se simte bine cu mine, poate sa plece. Nu ma chinuiesc sa imi explic de ce, cum, cum isi permite sa nu ma mai iubeasca pur si simplu.
Ai alta parere, e dreptul tau... Eu una n-as avea ce sa ii reprosez daca omul mi-ar spune clar si in fata cum stau lucrurile, indiferent cum ar sta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Fericirea vine din interior. Nu are legatura cu chinuitul celuilalt. Daca desigur, sunt ceva probleme la mansarda, incerci si cauti fericirea, cu 1, cu 2, cu 7, poate poate, gasesti "fericirea". Desigur, exclud din start in discutiile noastre relatiile abuzive. Dar inselatul ca sport denota o problema psihica. Inselatul ca "joint".

Oamenii care inseala sunt ca si copii mici si suparaciosi. Se inchid repede in camera si stau suparati. Cind ii intrebi de ce, nici ei nu stiu ce sa spuna. Stiti: privirea inteligenta, dar nu stie sa se exprime. Imaturi, cu bagajele la usa, "nu te mai iubesc draga mea". Sa faca efortul sa spuna si de ce, este imposibil. Pentru ca nu se pot ridica mai sus de stadiul de copil imbufnat si nu pot gindi coerent. Sau arunca vina tot pe celalalt: esti rece in ultima vreme cu mine - nu m-am mai simtit dezmierdat, ii acorzi prea mult timp copilului nostru - nu mai sunt eu copilul din viata ta, etc.

Responsabilitate, incredere, parteneriat, sunt chestii depasite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io stiu ca ce am scris mai sus e aproape utopic.
da' io chiar le-a dorit partenerilor mei fericirea. sincer. sunt capabila sa inteleg ca nu ma mai iubeste, ii doresc sa fie iubit si sa iubeasca, la fel mi-o doresc si mie. un lucru nu suport: minciuna.

Mergi la inceput

quote:
Fericirea vine din interior. Nu are legatura cu chinuitul celuilalt. Daca desigur, sunt ceva probleme la mansarda, incerci si cauti fericirea, cu 1, cu 2, cu 7, poate poate, gasesti "fericirea".

oocristina,

eu cred ca a te agata de o relatie in care in mod clar nu esti fericit denota probleme la mansarda, nu faptul ca incerci sa fii fericit o data, de doua, de sapte ori.

Dar fiecare cu parerea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

OOCristina , motive sa nu mai mearga sunt multe:
-dispare dragostea
-dispare sentimentul ala de "a fi indragostit"
-te indragostesti de altcineva
-nu te mai satisface relatia
-iti dai seama ca drumuril voastre trag in directii diferite
-vrei mai mult
-nu va mai intelegi si va certati tot timpul
Samd.

Daca partenerul vine la ine si-mi spune ca nu mai merge si VREA sa ne despartim evident il intreb cam de ce , daca din punctul lui de vedere se mai poate face ceva si atat.
Din moment ce VREA inseamna ca a stat omul si s-a gandit la asta , nu a gasit nici o solutie singur decat despartirea.
NU stiu de ce unora li se pare atat de incredibil sa "nu mai mearga o relatie".
Cum adica "e ce nu mai merge"? Din "n" motive care nu il fac pe cel care vrea despartirea un porc nesimtit si egoist.
Si ala poate sa sufere la fel de mult , dar sa vada asta ca pe o singura varianta.
Poate sa se indragosteasca fara sa vrea de altcineva.
Nu e un porc nesimtit, ba chiar cred ca e intr-o situatie teribil de aiurea.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

In mod clar daca nu esti fericit, nu te agati de relatie. Nimeni nu este chiar intr-atit de masochist.

Dar ciudat, niciodata inselatul nu este simultan. Brusc ambii nu se mai simt fericiti in relatie si inseala. De obicei cel nefericit nu are "barbatia" sa isi constientizeze starea de nefericire si sa isi avertizeze partenerul si profita ca un porc de relatia care i se ofera. Pina isi face catrafusele si pleaca "draga mea, m-am spalat pe miini".

Desigur, sunt 1001 de motive pentru care o relatie nu mai merge. Cel mai important este ca ne schimbam in timp. Chiar daca nu se vede. Nu este vorba de acceptarea faptului ca o relatie merge sau nu. Nimic nu este pina la moarte, decit moartea insasi. Dar a-i scuza si a-i intelege pe cei care inseala este ca si cum am scuza sau aproba promiscuitatea. Atit de degradati am ajuns? Eu nu.

Mergi la inceput

si daca isi avertizeaza partenerul si isi ia catrafusele si pleaca inainte sa insele, doar pentru ca nu mai iubeste, si e sincer, din punctul tau de vedere e ok?

Ca dintr-al meu, da, este.

Mergi la inceput

E ok Elise.
Sinceritatea este o calitate maxima. De nepretuit. Denota respect pentru tine insuti si pentru cel de alaturi. Mai ales tarie de caracter.

Cind iti spune ca nu mai este ok si pleaca, nu mai vorbim de inselare.
Inselat este cind o face raminind in relatie. Egoist si nesimtit. Nu pot aprecia si aproba astfel de profitori.

Mergi la inceput