banca HVB!!!!!
Acesta era subiectul meu care nici la 2 ore de la postare a devenit neinteresant!!!!
"M-am enervat azi la banca rau de tot si nu stiu ce as putea face!
Acum 4 ani , sotul(navigator) a luat un credit ipotecar de la ei pentru a ne cumpara un apartament.Era una dintre putinele banci care acorda credit navigatorilor.Suma este in USD.
Saptamana trecuta ne-am decis sa dam un avans de 5000 USD pentru a ne recalcula suma.
Doamna de la credit chiar incepuse fraza cu "aveti 2 optiuni: ori va recalculam suma care ne-o datorati si se micsoreaza rata dar se pastreaza durata ori se micsoreaza perioada si ramane aceeasi rata"
Am zis ca dormi sa se micsoreze rata.Am completat un formular unde erau aceste 2 optiuni scrise.Binenteles ca am bifat ce am dorit noi.
Am rugat-o daca ni se poate da inainte un grafic ceva sa vedem cam care ar fi rata/luna daca am da in avans acesti bani,sa stim daca se merita sau nu.A zis ca nu8 se poate,doar cei de la Bucuresti fac acest grafic cu rate/luni etc dar in acelasi moment iau si o hotarare!
Iar eu intreb:"bine , dar noi nu avem nimic de spus ,de ales?"
Raspunsul ei:"nu,cei de la Bucuresti fac graficul si iau si hotararea pe loc"
Am acceptat gandindu-ma ca eswte o suma cat de cat mare si se va "simti" la rata,va fi considerabil mai mica,ceea ce si doream.
Astazi mergem la banca sa luam graficul si hotararea "Bucurestiului" cand surpriza!Nu ne-am micsorat rata ci anii! cu 4 ani mai putin!
Simteam ca m-a trasnit cu ceva in cap,nu m-am putut abtine si am inceput sa ma cert cu femeia.Cum este posibil?Adica voi ne instiintati verbal dar si scris, noi luam hotararea in scris cu semnatura ca vrem sa se micsoreze rata nu perioada si ei fac ce vor?
Ce imi raspunde tipa? "Asta e hotararea lor!"
A vazut ca m-au apucat nervii,speriata scoate o foaie in care am completat detaliile personale si reclamatia.Reclamatie pe care o va lua "Bucurestiul" binenteles,si urmaza sa ne sune zilele astea!
Am luat contractul facut acum 4 ani cu ei pentru acel credit si nu scrie nicaieri ca ei sunt in masura sa ia aceasta decizie.
Cum este posibil?Daca sunt 2 variante si ne-au pus sa alegem de ce fac tot cum vor ei?Chiar asa ne-au luat de prosti?
Ce as putea face?Simt ca imi vine sa ii strang de gat!Chiar pot face ce vor cu banii nostri?
Aaaa si sa nu mai spun ca contractul nostru de acum 4 ani abea acum am avut acces la el!Trebuia sa venim cu contractul,l-am cautat de nebuni in casa dar nu era!Aveam extrase de cont,depuneri dar nu contractul!
Desteptii uitasera sa ne dea mapa cu contracte etc la incheierea lui!
Ii urasc "
Raspunsuri
CristinaT spune:
babyyy, vad ca nu le ai cu creditele. Asta e bine!
Nu ai dat un avans (5.000 dolari) ci ai facut o plata anticipata.
Nu v-au luat de prosti ci pur si simplu nu stiu sa faca un program care sa va calculeze un nou grafic de rambursare cu micsorarea ratei si mentinerea termenului.
Din aceasta cauza se astepta un raspuns de la Bucuresti, probabil ca au trimis probleme la Bucuresti, dar nu au stiu sa fac decat asa.
Ai 2 solutii:
1. cauti pe piata, e imposibil sanu gasesti pe undeva un credit cu o dobanda mai mica, deci mai convenabil. Dezavantaj: alergatura multa, si ceva costuri in plus, in cazul in care aveti ipoteca.
2. ramai la ei, zici asta aste, dar verifica atent graficul de rambursare sa nu fie gresit.
Eu am ales varinata 1 la ultimul credit. BAFTA!
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
babyyy spune:
Buna,mersi pntru raspuns.
Periodic noi punem o suma de bani in cont iar ei isi "trag" rata lunar.Asta ca sa nu uitam vreodata sa platim creditul.
Am cerut o rambursare anticipata nu refinantare.Vroiam sa ramanem cu aceeasi perioada dar sa se micsoreze rata.
Asta este posibil teretic,practic nu!Practic ...tine de ei,dau cu banu si iau alegerea.
Oki ...referitor la grafic am inteles...oricum nu mi se pare normal.Sunt de acord ca Bucurestiul sa faca graficul,,,dar sa ne dea si noua mai multe detalii,sa intrebe daca suntem de acord sau nu etc.
Treaba cu rambursarea este prosteala pe fata.De ce?Pai tipa de la HVB ne spune din capul locului ca avem 2 variante:in functie de suma aceea pe care am dat-o ne recalculeaza rata dar ramane perioada creditului sau se pastreaza valoarea ratei, in schimb se micsoreaza perioada!
Cand am facut acea cerere pentru rambursare catre Bucuresti chiar erau aceste 2 optiuni pe foaie,scrise negru pe alb!si noi am ales ce ne-a convenit.
De aceea spun ca ne-au luat de prosti:una semnez si aleg si alta hotarasc ei?
Pai de ce nu mi-au zis de la inceput:"Doamna,ramane aceeasi valoare a ratei dar se reduce perioada de plata!"Si as fi zis :Nu,multumesc!
Este corect : una semnez in act si alta se face?
Mentionez:nu am vrut refinantare ci pur si simplu se adunasera niste bani in cont si am vrut sa ii dam in avans ca sa se mai reduca din suma===> rambursare!Iar ei initial au spus ca este posibil!
Pupici
Mariaa spune:
quote:
Initial creeata de babyyy
Aaaa si sa nu mai spun ca contractul nostru de acum 4 ani abea acum am avut acces la el!Trebuia sa venim cu contractul,l-am cautat de nebuni in casa dar nu era!Aveam extrase de cont,depuneri dar nu contractul!
Desteptii uitasera sa ne dea mapa cu contracte etc la incheierea lui!
de multe ori consilierii de credite nu dau toata informatiile sau dau numai franturi numai sa faca vanzarea, sa prinda clientul. daca nu cunosti sistemul bancar, nu ai minim de informatii, te pot pacali foarte usor. asta e una la mana.
sa semnezi insa un contract cu o banca si sa platesti 4 ani rate fara a avea conctractul cu pricina in posesia ta, e altceva...e si gresala voastra nu numai a lor!
ia legatura cu 'cei de la Bucuresti' si cere-le in scris un raspuns oficial la problema.
pentru Emma
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
babyyy spune:
Da cu siguranta este si greseala noastra,noi ne-am intrebat la un moment dat unde este contractul dintre noi si banca dar am presupus ca e doar originalul la banca.
Cand am fost saptamana trecuta pentru o rambursare(vrem sa terminam cat mai repede cu acest credit,sa il achitam in cateva ture si sa nu o mai lalaim cu ratele lunar) ne-au cerut contractul si atunci am intrat in panica.Care contract ca nu avem asa ceva.
Astazi acasa chiar am citit la rubrica "rambursare" obligatiile noastre, scria ca se percepe un comision de 3% din suma in primii 3 ani,,, si 1% incepand cu al4lea an daca vrem sa platim o parte din suma in avans.Dar nu scrie cum ca ei ar avea autoritatea sa ia hotararea cum se va recalcula suma datorata bancii.
Si asta era buba la noi si pentru informatia aceasta am fost si am insistat pe lamurirea ei.Nu ma incalzeste cu nimic ca voi termina de achitat in 2015 in loc de 2019!Dar imi convenea sa se micsoreze acea rata lunara pentru ca in acest fel reuseam sa mai strang o alta suma pentru o noua rambursare.
Am facut o plangere oficial,,, asta dupa ce tipa s-a speriat si a vazut ca insist cu intrebarile,a scos de sub birou un formular de completat,unde scriam ce nemultumire avem.I-am cerut ajutorul,sa o formulez cat mai explicit si se cam "fofila" isi facea de drum,de munca!!!
De aceea sunt asa de revolatata.
O sa va tin la curent cu ce sse va intampla,dar parca vad ca ma voi lasa la mana lor,daca ii dau in judecata nu castig nimic,decat bani pierduti si nervi la maxim.
Lorenza spune:
Da' copie dupa reclamatie ai?Ca tot la ei am facut si eu o reclamatie in legatura cu alta problema si n-am facut o copie.Bineinteles n-am primit niciodata raspuns,dar am lasat-o moarta ca nu era vorba de cine stie ce suma,ci doar o chestiune de principiu si daca n-am rezolvat cand eram nervoasa...
babyyy spune:
Hmmmm , nu am copie dupa reclamatie
Trebuia sa imi dea?Daca ii cer imi va da oare?
Mai parca suntem legati la ochi cand facem astfel de lucruri....
Lorenza spune:
Trebuia sa ceri,ca ei n-au niciun interes sa te informeze!Tu trebuie sa stii ce sa ceri.Te duci pe acolo sa ceri copie si daca nu mai gasesc cererea,faci alta si ceri copie de data asta!
Lorenza spune:
Si ca sa adaug lamuriri suplimentare pentru ce am facut cerere.Am facut o plata internationala cu cardul pentru care mi s-au retinut in afara de multiplele comisioane specifice acestei banci o suma in plus pe care n-au stiut sa mi-o explice decat considerand ca s-a facut conversia valutara la un curs BNR inexistent,adica extrem de umflat.De ce m-am sesizat,pentru ca de-a lungul timpului,avand online banking,am vazut ca mi se opresc tot felul de comisioane ciudate,asta desi atunci cand se implineste un an platesc un comision anual pentru pachetul de servicii bancare.Cand sesizez banca,imi dau banii inapoi,dar am obosit sa stau cu ochii pe ei ca pe niste hoti.Nu pot renunta de tot la ei,pentru ca mai am un credit dar contul deschis de ei l-am mutat la alta banca.Ar mai fii si alte marlanii ale lor de povestit,am deschis la vremea respectiva topic,care f. rapid s-a arhivat.Oricum,clientii au inceput sa se sesizeze si sa plece de la ei.
babyyy spune:
Buna,
azi am fost la banca.Ne-a sunat tipa de la credite de dimineata.
Sa venim cu contractul pentru un nou grafic.
Am ajuns acolo, si-a cerut scuze,zicea ca i-a fost oarecum sa ne sune dar ei nu mai au contractul nostru si au facut o copie.Pe urma ne-a zis ca a fost o greseala in sistem si ca se va face un nou grafic exact cum am vrut noi.
Poveste cu final fericit pana la urma.
Va multumesc pentru sprijin si sfaturi!