Livada in sarbatoare:cirese de mai-iunie 2006 (69)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Carmina, felicitari
Ma bucur ca s-a terminat totul cu bine, ca fetita e sanatoasa, Mihnea ce zice? Mai vino pe aici, sa ne mai zici de el..
Si mie imi pare rau ca sunt tot mai putine fete pe aici, dar poate revin ele

Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Adriana multumesc frumos!
Nu prea am acces la calculator cand e mihnea pe acasa...intru doar cand e in parc sau la mamaie si atunci nu stiu ce sa fac mai intai.
Dar Mihnea e bine, a crescut foarte inalt, este in continuare un baiat FRUMOS si cam inteligent . Chiar vorbeam mai demult cu Simona (mama lui Alex super star) ca nu prea stim de unde sa-l "apucam" si daca sa fcem ceva sau altceva in priviinta asta...in conditiile in care nu pot spune ca am "lucrat" cu el. Pur si simplu ne uimeste. Am fcaut niste testari, nu prea elaborate insa, si i-a iesit un IQ, daca pot spune asa, foarte ridicat.
Nu l-am dus la gradinita si pana la anul in septembrie nici nu ma gandesc sa o fac.
Cu toate astea de vorbit a inceput sa o faca doar prin cuvinte cu vreo 2 saptamani inainte de a implini 2 ani, si acum face fraze simple.
Foloseste inca pampersul, am incercat cu chilotei, este foarte incantat dar nu face pipi cate 6 ore dupa care nu mai poate tine si face tot pe el.
Astea le spun ca sa vedeti ca nu are de-a face cu nimic facutul pipi pe el sau vorbitul mai tarziu cu inteligenta unui copil. Adica ea, inteligenta, se cuantifica in alte moduri.
De vreo 2 luni am descoperit si de ce nu mananca printr-o serie de analize mai aprofundate, si i-a iesit sindromul de malabsorbtie, desi daca te uiti la el nu ai spune ca are asa ceva. dar se pare ca era o manifestare atipica. Adica desi are asta si manca fff putin, a crescut in greutate si nici nu are vreo carenta de vitamine sau minerale.
A reactionat foarte bine la noul membru al familiei, neasteptat de bine in rest toate bune si frumoase, asteptam sa vina toamna ca de vara m-am saturat...sau mai bine zis de canicula.

Cat priveste absenta fetelor de pe forum, eu o inteleg...daca trece prea mult timp e asa greu sa revii, ca nici nu stii de unde si cum sa incepi. Poate cand o veni frigul si s-o sta mai mult in casa va fi mai multa activitate.

Miki interesante jocurile...noi ne-am "blocat" la primul...mare distractie cu vaporul...avem un prosopel imprimat chiar cu o barcuta si atata distractie e cand se joaca...

Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Ah, si am tot sesizat ca de multe ori subiectul nostru ajunge si pe pagina a treia asa ca ma bucur ca acum e pe prima pagina in top. Cat o tine si asta....

Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Carmina, ce ma bucur ca ati aparut! Chiar ma intrebam, cand vei mai intra in Livada?

Noi suntem bine, astept sa vina septembrie, sa reinceapa Andrei cresa, ca sa am si eu un pic de timp sa respir...
Sunt in concediu, si n-am reusit sa mergem la mare...poate reusim totusi, ca altfel cu lacrimi de crocodil! Sa stai singura cu copilul de dim. pana seara, fara timp sa respiri, mi se pare tare greu...mai ales ca Andrei e un copil usor sufocant, sta legat de mine. Afara n-am probleme, vine la mine din cand in cand, sa ma mangaie, , apoi pleaca la joaca. Dar in casa, e altceva...

Vorbesteeeee la greu! Pe toate le spune, tot ce vede, aude, face, el trebuie sa spuna...
Nu vorbeste clar, nu pronunta unele litere, pe altele le inlocuieste, dar, daca esti atent, intelegi...

Shi, e vesel toata ziua, rade cu gura pana la urechi non-stop.

La olita nu face decat pipi. Dim. il las fara scutec, isi da pantalonii jos pentru pipi, varsa olita in wc, apoi vine sa ma anunte. Cu kk e altceva...face pe el, apoi vine sa ma anunte:
-Mami, am cacut kk!
Asta, chiar daca isi daduse pantalonasii jos pentru pipi cateva minute inainte!

Cand are scutecel, nu prea se sinchiseste. Ma mai anunta ca a facut kk, cateodata, dar cam atat.

Altfel, e sanatos, mananca si doarme destul de bine. E comunicativ, sociabil, se joaca cu ceilalti copii fara probleme, isi imparte jucariile si nu se supara cand altii i le iau...

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

salut livada!!
am cam tras chiulul dar avem motivare.. de la doctor ca am fost raciti in familie.. prima data cand se intampla. Am inceput su Soficu si taticul am continuat cu mami si la urma si Sabina nu s-a lasat pana nu a gustat si ea din "placerile" guturaiului.
In rest incercam sa tinem pasul cu Sofia care este absolut devastatoare In ultima vreme e pusa pe fapte mari si trebuie sa fim cu ochii pe ea mai ceva ca inainte, spicuind din "ispravile" de saptamana trecuta:a demontat un bec de la o lampa de am crezut ca inlemnim si eu si Alin cand am vazut-o( de fapt am vazut lampa fara bec si apoi dupa ce am intrebat-o pe Sofia unde este m-a dus sa imi arate unde pusese becul), alta: de dimineata ma duc eu o schimb si spal pe dinti, oki etc, si apoi o schimbam pe Sabina cand o aud pe Sofia tipand "mamamami okii!!" maiiiii zic ce sa fie cand o vad era toata pe fata si pe maini si pe tricou de ceva alb, la inceput am crezut ca era crema dar cand ma uit mai bine era sapun!!!! ce credeti ca facuse: l-a vazut pe alin ca se radea la noi la baie si s-a dus si ea la baie la ea, a pus scaunelul s-a urcat si a luat sapunul( ca doar ala face spuma cum face crema de ras!!) si s-a frecat pe maini si pe fata si ii intrase in oki si normal ca ustura.. mai tarziu dadeam cu aspiratorul si ei nu ii place zgomotul asa ca de indata ce ii dadeam drumul la aspirator se ducea frumusel si il scotea din priza.. sa se opreasca...si astea sunt doar cele mai recente adaug la astea si pe Sabina care nu mai vrea decat sa stea in fund si eventual sa o plimbe cineva dupa Sofia si avem distractie toata ziua si pe gratis..

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare ciresime!

Si noi am lipsit tot motivat. Suntem de sambata in spital. Luana are ceva si inca nu i se poate pune un diagnostic.Pe Choy l-a depasit problema si ne-a trimis la spital sa stam sub supraveghere. Ne-am internat de la urgente cu posibil meningita, din fericire testele au aratat ca nu are meningita. A doua zi i s-a pus un alt posibil diagnostic de 'Kawasaki diseas', insa prezinta doar 3 din cele 5 simptome si nu se pot pronunta cu exactitate inca. I se fac analize peste analize, eu din ora in ora ( inclusiv noaptea) trebuie sa raspund la un chestionar: cat a stat treaza, cat a mancat, ce a manacat, daca a avut pofta, daca s-a chinuit sa manace, daca a facut pipi/caca, daca a cerut apa etc.
In conluzie, de vineri are febra 39-40, are umflat un ganglion, nu poate ridica privirea, nu poate misca capul stanga drepata ( se intoarce cu totul), arata foarte palida, se hraneste doar cu perfuzie, nu are chef de nimic, este iritata de maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Virgi,imi pare f rau pt Luana!Sa dea Dumnezeu sa descopere ce are si sa va faceti bine repede.Of,greu cand sunt bolnavi.

Carmina,bine ai revenit in livada!Felicitari pt Irinuca mica!Sa creasca mare,sa fie sanatoasa si sa va aduca multe bucurii!!

TINE CINEVA LEGATURA CU IRINA???CE MAI STITI DE BOGDAN????SPER CA SUNT BINE!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Buna livada,

Va citesc de vreo cateva zile dar tot intervine cate ceva pt care nu am timp sa scriu. Noi am fost in Romania 4 saptamani, unde am stat la bunicii lui Kailan iar eu m-am bucurat de caldurile, pt mine suportabile, din Romania. Am acumulat cat mai multa caldura cu stiinta ca voi veni iar la frigierul de aici si ma asteapta iarasi un an de frigider (aici avem vreme frumoasa doar 2-3 luni pe an).
Kailan merge la gradinita de o saptamana si nu am avut probleme cu adaptarea ci din contra parca ar fi asteptat de mult momentul acesta. S-a comportat asa de natural de parca asta face de se stie. In prima zia stat sotul meu acolo cateva ore ca sa vada cume atmosfera acolo iar de a doua zi l-am lasat singur. A intrat imediat in colectiv, este foarte activ, isi gaseste singur preocupare si i se pare amuzant cand se organizeaza ceva cu grupul. Acest lucru ma bucura pt ca el inca nu stie lb Germana si ma asteptam sa fie mai retras din cauza aceasta. Dar el ia lucrurile asa cum vin, ceea ce ma bucura foarte mult si ii va folosi in viata. De vorbit vorbeste bine in Romaneste, face propozitii corecte cum ar fi: "a iesit soarele, putem sa mergem afara", foloseste timpurile verbelor (pe care le cunoaste)corect. Ce inca nu stie este sa vorbeasca la persoana I, el vorbeste inca la persoana a III-a (Kailan face, Kailan zice...) sau la persoana a -IIa cum ar fi "vrei apa". Cu Olandeza stam mai prost dar asta numai pt c anu o exersam destul de mult, taticul vine seara tarziu iar eu vreau sa fiu consecventa cu limba Romana. Dar de o saptaman au venit socrii mei la mine si se vorbeste numai Olandeza si observ ca Kailan face salturi rapide cu limba Olandeza. Chiar ieri m-a surprins cat de multe cuvinte stie in Olandeza si stie sa raspunda inapoi. Dar neexersand-o nu mi-am dat seama. Deci dovada inca in plus ca copiii inregistreaza mult. Este un vorbaret si de aceea poate nu va avea probleme cu vorbitul. Dupa 3 zile de gradinita a racit, il tratez cu lamaie, ceapa, usturoi, ii mai dau si niste medicamente homeopatice. I-am dat de doua ori seara inainte de culcare un supozitor Paracetamol. Vad ca starea lui e inspre bine, adica ii curge nasul foarte mult, adica toata mucoasa iese, ceea ce inseamna ca e pe terminate.

CARMINA, felicitari cu surioara lui Mihnea IRINA! A iesit o leoaica ceea ce inseamna ca va fi o luptatoare Sa aveti parte de fericire si sanatate.
Bine ca ati descoperit buba lui Mihnea, macar stiti ca totul are un motiv. Sunt curioasa ce teste sunt acelea pt stabilirea IQ-ului la un copil de 1,5-2 ani. Nu am auzit inca de existenta lor. Stiu ca IQ-ul se poate testa mai tarziu de pe la 7-8 ani. Fac o mica paranteza despre testul de ochi ai lui Kailan, am crezut ca ca e miop pt ca se tot plangea de ochi ca-l dor si se tot freca la ochi. Am fost cu el la doctorul de casa si l-a pus sa "citeasca" niste simboluri de la o anumita departare. Kailan din joaca a spus cateva din simboluri dar la un moment dat nu a mai spus nimic. Doctorul a spus: e miop. Am fost dupa aia la pediatru si i-am impartasit experienta iar el a spus ca nu e posibil la un copil de 1 an si 10 luni sa spui daca e miop sau nu. In primul rand din cauza comunicatiei. Nu se poate stabili daca copilul e plictisit, nu are chef, nu intelege sau chiar nu vede ce scrie pe tablita. Pana la urma a iesit ca e alergic si problema a fost covorul din casa. Am facut aceasta paranteza pt ca mi se pare o varsta frageda pt a se stabili stiintific IQ-ul.

Virgi,
m-ai speriat cu vestea despre Luana. Chiar pare sa fie grav. Bine ca nu e meningita....Sper sa-i gaseasca tratamentul corespunzator cat mai repede. Si mie mi-e frica de meningita asta..aici se da vaccin pt asta dar eu inca nu l-am facut si ma tot gandesc daca sa-l fac sau nu. Ma fascineaza povestile tale despre Coreeni, chiar ca este o civilizatie deosebita...

Cami,
Figura Sofica ta! Las'ca-i bine ca-i merge mintea si e pusa pe sotii..se va descurca bine in viata. Vad ca si Sabina e o fetita vioaie si pusa pe fapte mari

Voi reveni cu cateva poze.

Mergi la inceput

URAAA!

Azi a facut baiatul kk singur la olita! Dupa aceea, l-a aruncat singur in wc, apoi a venit sa m-anunte de isprava!

Vai, ce l-a pupat mamy, ce l-a laudat!

Murdarise olita zdravan pe margini, dar el nu se murdarise. L-am bagat cu totul in cada sa-l spal, si l-am lasat tot fara scutecel. Cand vroia sa faca pipi venea si ma lua de mana:
- Mamy, vino, idica-te!
- De ce?
- Iac pipi ia oitu!
Adica sa mergem, sa-i dau pantalonasii jos, sa se aseze el la olita...

Virgi, sper sa se faca repede bine Luana, sa nu fie ceva grav...

Cami, nazdravana rau Soficu... curand Sabina e pe urmele ei! Si-atunci sa vezi!

Amonar, bine ati revenit acasa! Sper ca v-a priit vacanta in Romanica noastra! Andrei se refera la persoana lui tot la persoana a III-a, dar cu "bebe" - papa bebe, bebe face nani, etc. Dar mai spune si "da-mi si mie, vreau si eu"...

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun:

Maine plecam la ! Vom lipsi cam o saptamana, si sigur Andrei se va bucura de nisip si mare! Nu mai spun de mine...

Mergi la inceput