INSEMINARE (27)
Raspunsuri - Pagina 18
Moniland spune:
Dragele mele cu o asa spermograma se poate face inseminare?
Vol: 4,8 ml ejaculat (valori normale = 3-5 ml)
culoare = opalescenta
ph = 8,2
timp de lechifiere = 35 minute
nr. spermatozoizi= 55 milioane/cmc (v.n.= 60-150 milioane/cmc)
morfologie spermatozoizi = 70% aspect normal (30% cu atipii: cap mic, cap dublu, lipsa coada)
mobilitate spermatozoizi =
la 30 min > 15% mobili (10% rapid miscatori, 5% lent miscatori)
la 60 min > 8% mobili (7% rapid miscatori, 1% lent miscatori)
la 180 min = spermatozoizi inerti
descriere preparat nativ: numeroase celule epiteliale, leucocite
Va pup si va doresc mult noroc!
andrutzac spune:
Buna fetelor! sunt in z 29 , maine voi face un test de sarcina sa vad cum stau...In luna septembrie voi face o IA cu o stimulare mai puternica . Acum am facut cu clostybegit si goanl F numai 3 fiole ca am fost la farmacie si nu mai avea alte fiole, si cand a vrut sa-mi faca comanda la depozit nici acolo nu mai aveau. Asa ca luna asta o sa am grija sa am tot ce-mi trebuie pt IA nr. 2. Am sa fac stimulare cu ovamit si gonal F. Dar pana atunci maine voi face un test...
Pupici fetelor!
anaconda2 spune:
andrutzac, in caz ca-ti mai trebuie , Gonal gasesti la farmacia DONA de pe Mosilor ! Eu chiar azi am mai luat inca 2 fiole . Dupa cele 6 facute , am vreo 4 foliculi , de 13-17 mm (in ziua 8 ) , asa ca mai bag inca vreo 2 Gonal sa-i mai fortzam un pic , apoi merg sambata iar la monito . Inseminarea o s-o fac ori in cursul zilei de sambata , ori duminica . Este IA nr 4 ..
iaura21 spune:
buna fetelor 
acum am vazut la tv. ca ar intra trat. gratuite sau compensate 50% pt. femeile infertile, oare cum se procedeaza?!
anaconda ma bucur ca reiei inseminarile ,sper sa ai mai mult noroc data asta
iucasper ca esti bine, am o nelamurire insa: cum de ai ales tocmai sibiul dak esti din gl.?
as vrea sa discut mai multe cu tine pt. ca m-ai impulsionat cu sibiul,care pt mine este destul de aproape, avand in vedere ca eu am facut inseminarile la cluj si nu m-a prea incantat "devotamentul" dr.
oricum sper sa vb. caci as avea mai multe de aflat...
si ai grija de tine
andrutzacsucces pt. maine la test
moniland ,eu tind sa cred ca ti-s bune rezultatele,nu stiu sigur dak mobilitatea e ok( ar trebui sa fie >de 50% stiu eu)dar poate te lamuresc altele
http://tt.lilypie.com/pNdSp3.png
Moniland spune:
iaura, multumesc de raspuns. Stiu ca A+B trebie sa fie > 50 dar si pentru inseminare? Eu am facut pana acum 4 FIV si dupa ce sotul meu a luat 2 luni Multimaca a ajuns la o asa spermograma (de la < 1 milion). Si de aceea vreau sa stiu, tinand cont de noua spermograma, daca e buna pt inseminare.
anaconda2 spune:
Asadar fetelor , am fost de dimineata la cabinet . I-am aliniat...i-a masurat....vreo 5 , n-a mai avut rabdare sa caute :)) ca poate mai gasea , .... intre 15-18 mm ,....endometru ...aproape lipsa , insa se (s-ar) rezolva cu utrogestan.... Ma mai duc luni dimineata la 7 , la spital . Probabil , sau mai mult ca sigur , ca tot luni voi face si inseminarea . La 2 , la cabinet ...
Chiar si fara sa mi-o zica Tutu , datele sunt f bune dupa parerea mea de..."veterana" :) , insa endometru ma cam ingrijoreaza , dar sper sa se ingroase cu utro !
riloasa spune:
Buna fetelor! Va rog mult de tot sa ma ajutati cu un raspuns. Am facut luna trecua gonal f si nu am ramas insarcinata. Luna aceasta Tutunaru mi-a zis ca imi face inseminare. Intrebarea mea este, daca si luna asta sunt stimulata de la gonalul de luna trecuta. Eu mai am un baietel obtinut cu stimulare cu Clomifen, dar nu am ramas din prima luna, ci din a 2 luna, fara inseminare, doar cu monitorizare. Spuneti-mi va rog mult cate luni are efect Gonalul? Va multumesc mult care imi raspundeti.
anaconda2 spune:
Riloasa , ai facut luna trecuta stimulare cu Gonal , fara IA , sau doar ptr monito ..?? Ca nu am inteles...
Bineinteles ca NU ai cum sa fii stimulata luna asta , cu (de la) gonalul de luna trecuta....
Fiecare stimulare se face pe ciclu respectiv al lunii . Deci daca iti face IA luna asta , trebuie sa faci DIN NOU Gonal !
"Spuneti-mi va rog mult cate luni are efect Gonalul?"....
Are efect....exact un ciclu . La ciclu urmator , se reia alta stimulare . Sper ca acum ai inteles .
Bafta la IA !
Daca ai ramas cu Clomifen ....si fara IA , nici n-ai de ce sa-ti faci probleme !! O sa reusesti f usor , chiar daca-ar fi sa mai faci 1-2 IA .
Moniland spune:
Anaconda, dupa spusele tale ai endometru aproape lipsa?????
Scuze ca ma bag, eu sunt "veterana" la sub FIV. Din cate stiu eu endometru trebuie sa aiba cel putin 9 mm ca sa existe sanse de implantare. Probabil e totusi mai mult decat "aproape lipsa".
La subiectul acesta toate stati bine cu spermograma? Cred ca da si de aceea nu prea v-ati dat cu parerea daca o spermograma ca a sotului meu poate fi luata in considerare la o inseminare.
Bafta fetelor!
riloasa spune:
ANACONDA2, multumesc mult pentru raspuns. Am facut gonal fara IA. Luna aceasta a zis ca o sa fac inseminare. Dar mai pot lua Gonal si luna aceasta, nu trebuie facuta o pauza? Hai sa iti spun ce m-a nedumerit pe mine. Prietena mea in Italia a facut stimulare tot cu Clomifen. Si ea a ramas tot a 2 luna, nu prima. Nu inteleg de ce. Medicii de acolo i-au spus ca asa si trebuia, eu de aceea am intrebat efectul stimularii si la Gonal si la Clomifen. O sa ma gandesc daca sa fac sau nu IA sau sa vad daca raman luna aceasta, ca data trecuta.