Parinti cu grave deficiente emotionale (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Silvi, monabella, Roxana, mii de multumiri pentru postarile voastre!!

Aseara vorbeam cu Bogdan despre tatal lui si despre greselile facute de el in paralel cu iubirea adevarata pe care in ciuda greselilor a fost capabil sa i-o daruiasca lui Bogdan si mi-a mai dat si asta speranta. De exemplu, noi stim despre tatal lui ca a crescut intr-o familie "clasica" (mama la cratita, tatal pe santier, venea in weekend si-si batea copiii care nu fusesera "cuminti" pana-i umplea de sange!), stim ca tatal lui - spre deosebire de sora acestuia - nu a putut face o facultate fiindca a trebuit sa inceapa sa munceasca de f. devreme, stim ca si-a dorit mai presus de orice o familie si stabilitate, stim ca prima sotie l-a inselat, iar a doua (mama lui Bogdan) a venit in casnicie cu un bagaj imens de traume care au impiedicat-o sa fie o sotie si o mama cum isi dorea el...

E un paradox faptul ca tocmai el, ca barbat, si-a dorit cu ardoare familie si copii, el a avut grija de ei ca bebelusi si de fapt toata viata, el avea - daca e sa fiu on topic - foarte grave deficiente emotionale pe care a incercat partial sa le compenseze si prin prezenta copiilor in viata lui, el isi cauta astfel un sens in viata, o bucurie, ceva care sa fie doar al lui, in fine... intelegeti ce vreau sa spun.

A facut greseli (unele majore, ca si-a batut si el copiii sau ca - pe patul de moarte - i-a pus lui Bogdan in carca raspunderea pentru sora lui ca sa scape el de propriile remuscari ca pe ea n-o putuse iubi ca pe Bogdan), DAR un lucru e cert: pe Bogdan l-a iubit si l-a iubit enorm, i-a dat atat radacini cat si aripi, i-a dat siguranta si incredere in el insusi si asta se vede acum...

De exemplu, imi povestea aseara Bogdan, tatal lui ii spunea mereu ca, indiferent ce varsta va avea, pentru el va ramane mereu "copilul lui"... Iar Bogdan ii raspundea "Tu poti sa ma vezi cum vrei tu, eu ma vad altfel" - insasi afirmatia asta dovedeste ca a fost si meritul tatalui faptul ca Bogdan a capatat curajul de a se vedea altfel decat il vedea tatal lui; eu nu mi-am "permis" pana la 36 de ani sa ma vad altfel decat ca pe "copilul parintilor mei"

Si mai sunt multe, multe exemple...

Asa ca mi-a mai revenit optimismul. Stiu ca greseli voi face, toti parintii fac greseli si e absolut normal asa. Insa sunt convinsa ca toata iubirea pe care am adunat-o o viata intreaga in sufletul meu va reusi sa compenseze acele greseli, astfel incat copilul meu sa creasca iubit si fericit si in armonie cu el insusi. Iar pentru restul, cu introspectie si cu ajutorul prietenilor de pe DC, o sa fie totul bine.

Va multumesc inca o data!

Felicia 38+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

da, dar in procesul introspectiv, te uiti la trecut, prezent si viitor, ca nu-ti introspectezi doar clipa asta( adica nu te introspectezi, autoanalizezi), la si 15 minute fix. oricum, tot nu am inteles cum ajungeti la concluzia ca cineva nu e introspectiv.

ps: hai sa fiu si ontopic un pic. cica intre 1 din 3 si 1 din 4 fete si 1 din 7 baieti sint molestati in sua. in 75% din cazuri, agresorul este un cunoscut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Felicia ma bucur ca esti optimista
Foarte bun exemplul tatalui lui Bogdan. Chiar vroiam sa-i scriu Monabellei ca se poate intrerupe lantul abuzurilor si fara terapie, chiar si fara constientizare completa, dar probabil nu se intrerupe chiar total. Un exemplu in acest sens fiind chiar eu: nu mi-am abuzat sau folosit niciodata copii, ba chiar din contra. Si asta inainte sa constientizez cate probleme aveam (deficiente, blocaje, etc). M-am abuzat mai degraba tot pe mine...

Miau-miau e important ca te uiti la tine, nu raportarea in timp. Important e sa fii in contact strans cu nevoile si emotiile tale autentice, fiindca altfel vei incerca continuu sa-ti satisfaci aceste nevoi prin metode neadecvate si uneori nocive pentru cei din jur si-ti vei perverti emotiile sub diverse forme de manifestare (vezi: ti-e frica si manifesti furie sau esti furioasa si manifesti tristete, etc). Si asta este vizibil unui ochi antrenat. Asa ne dam seama ca lumea nu se omoara cu introspectia.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

quote:

Miau-miau e important ca te uiti la tine, nu raportarea in timp.

degeaba te uiti la tine fara un sistem de referinta. unul din ele e cel temporal. cum am evoluat eu de ieri cind imi plezneam copilul pina azi cind doar am urlat la el. celalalt sint normele impusa de societate inclusiv referitoare la comportament, emotii, simtiri.
da' poate ca pe mine spre ex nu ma intereseaza clasificarile, nu cred in valorile voastre, sistemul vostru de clasificare si judecare a binelui si a raului ma lasa rece.
am uitat sa spun ca intre 85 si 95% din copiii abuzati vor deveni abuzatori la rindul lor. omenirea nu s-a desteptat brusc odata cu generatia noastra si dim moment ce pina acu' n-au resit sa rezolve problema asta...
plus, toate abuzurile de care auzi, mama x care si-a incecat cupiii in cada fiindca a fost molestata un membru al familiei in copilarie, erau deja pe tratamente psycho. faceau terapii, erau pe tratamente.
in concluzie, yo zic ca unii sunt tzacaniti de la natura si tzacaneala se mosteneste in unele cazuri, ca si alcoolismul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

quote:
Originally posted by MissParker
Asa ca mi-a mai revenit optimismul. Stiu ca greseli voi face, toti parintii fac greseli . si e absolut normal asa. Insa sunt convinsa ca toata iubirea pe care am adunat-o o viata intreaga in sufletul meu va reusi sa compenseze acele greseli, astfel incat copilul meu sa creasca iubit si fericit si in armonie cu el insusi. Iar pentru restul, cu introspectie si cu ajutorul prietenilor de pe DC, o sa fie totul bine.
Felicia 38+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
Gnothi seauton

Felicia, asa este. Ma bucur ca reusesti sa privesti cu optimism inainte. Important este sa nu persistam in greseli, sa-i cerem iertare copilului daca gresim fata de el si sa incercam din rasputeri sa nu mai gresim. Si eu cred ca iubirea este cheia intr-o relatie parinte - copil, modul cum stim sa-i aratam copilului ca-l iubim si ca orice s-ar intampla iubirea noastra ptr el va ramane, nefiind conditionata de nimic.

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

comportamentele stranii apar in situatii de stres, limita, nu la 1 discutie la o cafea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

am uitat sa spun ca intre 85 si 95% din copiii abuzati vor deveni abuzatori la rindul lor. omenirea nu s-a desteptat brusc odata cu generatia noastra si dim moment ce pina acu' n-au resit sa rezolve problema asta...
miau miau, esti incorijibila :((( un fel de why bother, nu? mi se pare incredibila nonsalanta cu care spui asta unui grup de oameni care se lupta sa scape de traumele trecutului si sa isi regaseasca increderea in sine.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

quote:
miau miau, esti incorijibila :((( un fel de why bother, nu? mi se pare incredibila nonsalanta cu care spui asta unui grup de oameni care se lupta sa scape de traumele trecutului si sa isi regaseasca increderea in sine.

nu da, diana, cu bile.
Daca asta zice statistica? sint convinsa ca cei de pe acest forum se incadreaza in cei 10% care vor face totul bine.
nu zic why, brother , zic ca nu vad o solutie. n-am voie sa fiu pesimista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

quote:
Originally posted by miau-miau
plus, toate abuzurile de care auzi, mama x care si-a incecat cupiii in cada fiindca a fost molestata un membru al familiei in copilarie, erau deja pe tratamente psycho. faceau terapii, erau pe tratamente.
in concluzie, yo zic ca unii sunt tzacaniti de la natura si tzacaneala se mosteneste in unele cazuri, ca si alcoolismul.

Miau-miau ma bucur ca ai atins intelepciunea
Ferice de tine ca nu esti tacanita de la natura si mare noroc ca le stii pe toate atat de bine. De ce te mai obosesti sa citesti topicul asta?

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Nici eu nu-s de acord cu miau, eu cred ca (aproape) toti alegem ce sintem, altfel toti criminalii ar avea scuza alelelor 14JD12 din gena 23, si toti abuzatii ar deveni abuzatori.
Dar tot nu se face sa sar la varice de miau,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput