oligospermie - putini dar (ne)buni! - 30
Raspunsuri - Pagina 16
tamaryllis spune:
fetelor, ma bag si eu ca musca aici sa va spun ca prietena mea, al carei sot are OATS severa (2 mil), a ramas gravi natural dupa mai multi ani de incercari. Pana la urma e nevoie doar de 1
. In perioada cand a ramas gravi, sotul a luat panaxginseng fiole, insa bineinteles, ea considera ca poate fi doar o coincidenta.
E bine de stiut!
yuby1 spune:
Buna fetelor,
Desi nu am mai scris nimic , nu am incetat sa va urmaresc, am vazut ca au aparut si fete noi "bine ati venit" dar sa nu stati mult pe acest forum
.Eu m-am pricopsit cu o infectie urata de tot si am tot fost pe antibiotice.Sotul meu ureaza luna asta sa mearga la inst Parhon sa faca o alta spermograma si testost.
As dori din tot sufletul sa-mi recomandati un medic ginecolog fff bun deoarece se pare ca si eu am probleme cu trompele(cred ca sunt infundate); nu conteaza daca activeaza la cabinet particular, as dori totusi sa-l pot gasi sambata, in timpul sapt. nu am cum sa plec de la serviciu, avand in vedere ca sunt din Campina.
Multumesc mult si sa speram la cele II liniute!
sun_flower04 spune:
Buna fetelor,
avem rezultatul ultimelor analize, cu ceva procente mai bune decat primele (aici ma refer la spermograma), insa stam la fel de prost cu diagnosticul. Tot severi suntem.
La ultima consultatie am primit si noi intr-un final un tratamen (in cel mai prost moment posibil avand in vedere ca depozitele sunt in greva de cateva saptamani).
Pentru diagnosticul de OATS Severa avem o poala de medicamente...
Sa va spun ce am primit:
- Menopur - care este injectabil si costa de te ia spaima
- Biozinc + Seleniu
- Acid folic
- Lyvercin
- Miocor
- Memo
Astea cica le ia sotul meu vre-o 2 luni jumate si apoi facem o noua verificare. Scopul se pare este sa obtinem rezultate care sa ne califice pentru IA, ca acum am putea face doar FIV.
A mai luat cineva un tratament similar? Stie cineva de medicamentele astea? A mai fost cineva de aici la dna. dr. Draganescu Dinu?
Voi cum mai stati?
Astept cu interes reactiile voastre.
Va imbratisez pe toate si va doresc ce imi doresc si mie, un bebe
anes spune:
Fetelor, pe data de 10.10.2008 am devenit mamica, dupa ce DD ne-a ajutat sa ne indeplinim visul
. Am fost "una dintre voi" sotul fiind diagnosticat cu oligospermie (4,5 mil/ml de spermatozoizi).
BB REMUS s-a nascut natural, 3,200kg, 50 cm, scor Apgar 10.
Suntem foarte fericiti ca avem un baietel sanatos, sarcina nefiind lipsita de stres. Ulterior am sa va spun si povestea nasterii.
Va pup
si va spun sa nu abandonati lupta atata timp cat exista o sansa! 
P.S. modificati si pe prima pagina datele. Puteti preciza si nr. de spermatozoizi ai sotului, pt. incurajare
.
Am pus poze la semnatura
.
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
anes spune:
Va prezint si povestea nasterii lui Remus, ominune de copil, ca sa vedeti ca si o mama de 34 de ani poate naste natural foarte usor!
Remus stia ca mamica lui vroia sa il intalneasca cat mai repede si s-a gandit sa ii faca o surpriza, pe la 37 saptamani de sarcina.
Parintii lui s-au gandit ca pentru a-l astepta pe BB, trebuie sa faca o curatenie generala in casa. Gasisera si o femeie pe care sa o angajeze pt. viitor, atat pt. el cat si pt. casa si erau ajutati si de bunici. Se intampla (curatenia generala) in ziua de 8.10.2008. Mami nu a muncit prea mult, doar ca a stat prea mult in picioare. Pe data de 9.10.2008, au venit bunicii sa continuie curatenia (femeia ne rugase sa o invoim pana pe 20 oct.).
Spre seara, pe mami a inceput sa o doara difuz burtica. S-a gandit ca este o durere trecatoare. In acea noapte durerile (ca la menstruatie ) au continuat, desi mami s-a trezit si l-a rugat pe tati sa ii aduga pastilutele de No-spa si Gynipral, acestea nu au incetat.
De acum va povesteste mami cum s-a intamplat…
La ora 4,30, in data de 10.10.2008, m-am ridicat din pat sa merg la toaleta. Surpriza, apa a inceput sa curga siroaie. Mi-am dat seama imediat ca mi s-au rupt membranele. I-am spus sotului “hai sa mergem la spital… mi s-au rupt membranele”. Am intrat putin in panica sa nu fie prea repede pt. BB. Mi-am revenit repede, am facut un dus scurt, l-am pus pe sot sa imi puna intr-o geanta cateva lucruri, ne-am urcat in masina si am plecat la spital in pijamale si halat. Nu aveam bagajul facut, iar pt. BB nici un lucrusor nu era spalat.
La ora 5.oo eram la maternitate. Dupa internare, la ora 5,10 asistenta de la urgenta maternitate, incerca sa imi faca un tuseu, dar, atat de brutala a fost, ca ma durea cand isi infingea ea degetele si ma crispam. Nu a reusit sa imi vada colul. A chemat-o pe dr. de garda care a fost mai blanda si a concluzionat ca nu am dilatatie inca. Mi-a facut o ecografie si nu stiu ce masura ea acolo, ca BB ii iesea muuult mai mic. I-am spus ca in urma cu o sapt si jumatate BB avea 3,000 kg, deci … Pana la urma si-a dat seama ca ii masurase bratul, nu femurul… In fine, m-am asezat in pat, in camera de travaliu unde erau trei paturi. Unul era ocupat de o femeie cu dureri care astepta cezariana. Era curat, dar auster acolo.
Contractile mele erau dese cam la 4 minute dar, erau suportabile. Asistenta mi-a facut pe la ora 6.oo Dexametazona. Am uitat sa va spun ca intre timp o sunasem pe dr. mea, dar nu a raspuns. Asistenta mi-a spus ca o va suna ea daca lucrurile se precipita. Intre timp eu nu am asteptat si am sunat-o iar pe doctorita mea, care a raspuns si a spus ca vine pe la ora 8.oo (nu era de garda sau in zi de lucru). Am intrebat-o “nu imi faceti cezariana”? Ea, “va fac, dar sa vin sa va consult intai”! Pe la ora 7.oo, vine asistenta ei (cea care lucreaza cu ea si la cabinetul particular si cu care opereaza si care normal ca ma cunostea) si ma urca si ea pe masa si constata ca am dilatatie 2-3, colul suplu, cu marginile moi si simtea capul copilului. O suna si ea pe doctorita si ii spune. Doctorita ajunge si ea pe la ora 8,30, ma urca pe masa ca sa ma consulte si constata ca am dilatatie 7 si colul moale. Imi spune “mai faceti cativa pasi, ca veti naste natural in jumatate de ora). Mie nu imi venea sa cred… De unde ma pregatisem psihologic pt. cezariana (desi nu eram convinsa ca asta vreau) acum nasc natural.
Sotul si mama o asteptasera la intrarea in maternitate si dr. l-a intrebat pe sot “ doamna vrea neaparat sa faca cezariana? Asistenta mi-a spus ca are dilatatie rapida si colul moale, poate naste natural”. Sotul, “ nu vrea neaparat, dar faceti cum este mai bine pt. amandoi”. S-a codit sa primeasca plicul cu bani pt. ca ea presupunea ca noi ii pusesem bani ca pt. cezariana. L-a primit pana la urma (i-am dat 300 euro).
Revenind, contractile mele erau foarte puternice si se succedeau la 3 min, 2 min, 1 min. Dr. ma urmarea asteptand. Ma mai intreba daca simt presiune pe fund. Nu simteam. Ma asez in pat si dupa doua contractii ca si celelalte, dureroase dar fara presiune pe fund, ma ia una care m-a paralizat efectiv. Strig asistenta” Doamna Marianaaa”! Doctorita sare, “sunt eu aici”, incearca sa ma ridice, nu poate o cheama pe asistenta de la sala (alta decat d-na Mariana) ca sa o ajute sa ma ridice. “Haideti ca nasteti in pat” ! Ma ridic singura, ma urc pe masa de nasteri (era in jur de ora 9.oo), dr. cheama anestezistul care imi pune un sedativ usor in vena. Am cateva contractii in timpul carora dr. imi spune sa imping si sa sustin un minut, iar la ora 9.25 (ma uit la ceas) aud primul oracait al minunii mele de baietel. Doctorita s-a comportat foarte frumos, si-a facut bine treaba, am fost multumita.
Deci in 5 ore de la ruperea membranelor am nascut. In 2 ore de la debutul dilatarii colului am nascut.
Intreb de zece ori dr. “cum este copilul, este bine”? Da, zice dr, “ii dau Apgar 10. A avut circulara laxa de cordon in jurul fetei, nu la gat si nu l-a incomodat cu nimic”. Eu intreb iarasi cum este copilul? Are Sdr. Down? Asistentele mi-l arata in timp ce el urla ca din gura de sarpe. O alta asistenta imi aduce telefonul mobil ca sa il anunt pe sot. Eu, in minutul urmator nasterii lui Remus vorbeam cu sotul si ii spuneam ca am nascut. El il auzea in receptor cum plange. Intreb iarasi “ cum este copilul are sdr. Down”? Dr. spune “chemati-o pe d-na dr neonatolog sa vorbeasca cu doamna”. Cred ca se gandea… este nebuna femeia asta…daca eu ii spun ca este bine… Vine neonatologa in sala iarasi, si imi spune ca nu are nici un sindrom, este sanatos si se afla in perioada de adaptare la viata extrauterina.
Eu continui cu intrebarile…placenta ati scos-o? Da … Parca eu alta grija nu aveam, doar doctorita stia ea ce are de facut! In fine, imi face anestezia locala si incepe sa ma brodeze. La sfarsit ma dau jos de pe masa si merg in sala de travaliu unde ma astepta un maldar de flori. Asistenta … parca veniti de la nunta! Ma intind in pat , mi se pune o sticla cu apa inghetata intre picioare si alta pe burta. Stau o ora si ceva acolo, mi se pune o perfuzie cu fier si glucoza, apoi asistenta ma elibereaza de sticlele inghetate si ma ridic sa plec in rezerva.
Infirmiera vine cu scunul cu rotile “doamna, urcati-va ca ma cearta medical, n-avem voie sa va dam drumul sa mergeti asa…” . Ma urc in scunul cu rotile cu maldarul de flori in brate. Infirmiera imi ia bagajele si impinge la carut.
Ajung in rezerva (stiam cum sunt rezervele, le vazusem inainte) cu dua paturi, asternuturi noi, colorate, frigider, TV si baie proprie cu dus, WC, chiuveta. Am stat singura in prima zi, in urmatoarele doua avand colega de camera o asistenta de la terapie intensiva.
Au venit sotul parintii si soacra, asistentele mi l-au adus pe BB in camera. In primele doua zile il luam pe BB cu mine ziua (nu aveam inca lapte) ii hraneam (ii dadeam biberon), il schimbam, ii dadeam picaturi pt. colici (déjà avea, iar asistentele mi-au spus sa aduc picaturi de acasa). In acele doua zile, toata noaptea ma trezeam si mergeam la el in salonul bebelusilor. Puteai sa mergi oricand, daca aveai lapte il alaptai, daca nu, la trei ore ti se dadea biberonul ca sa il hranesti. Asistentele il schimbau ele daca nu stiai sau nu puteai sa faci tu asta. Lasam scutecele si servetelele acolo (mai disparea cate unul). In ultima noapte am cerut sa mi se aduca patutul lui in salon si l-am avut in permanenta langa mine. Oricum nu puteam sa dorm linistita si oricum mergeam la el toata noaptea!
A treia zi am fost externati si am ajuns in sfarsit acasa, impreuna! Tot stresul lunilor de sarcina (prietenii stiu de ce…) a fost uitat!
Asta este povestea noastra… Acum avem 12 zile si suntem un inger de copil, mami si tati sunt foarte mandri si fericiti! Uitati-va in pozele de la semnatura si va veti convinge!
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
jesika spune:
Buna fetelor, eu am scris la azoospermie, cap.23,pg.13, despre operatia pe care a facut-o sotul meu la spitalul Fundeni-dr.Voinea. Tot la cap.23,pg.11 veti gasi informatiile pe care le-a obtinut PisiX despre aceasta operatie, dupa ce a stat de vb.cu dr. Poate va va fi de folos!
Sa auzim de bine ! ![]()
AILEN spune:
Buna fetelor. Sunt noua pe aici si v-as ruga sa imi spuneti si mie ce ar ajuta la marirea volumului spermei si a numarului de gigei. Avem si noi o spermograma care arata cam asa: volum = 1ml, nr.=20.000.000/mm cub, mobilitate la 20 min = 80%, morfologie- fara modificari patologice. Cand am luat analiza de la laborator mi s-a spus doar atat ”e buna”. Mie mi se pare cam sumara fata de ce am vazut pe aici si nu chiar atat de „BUNA”.
Eu cred ca volumul a fost atat de mic din cauza stresului dat de ”conditiile” de recoltare a probei. Cred ca s-a inhibat putin baiatul, dar... ce sa facem, trebuie sa trecem si prin situatii mai neplacute. A patit careva dintre sotii vostrii asa ceva?
In fine, medicul meu mi-a spus ca numarul este la limita normalului si volumul cam mic si ca va trebui sa facem testul postcoital si laparoscopie pentru verificarea trompei pe care o mai am si ca sa vada cat si-au facut de cap aderentele de la operatia clasica pe care am suferit-o din cauza unei sarcini extrauterine. Din pacate nu mi-a spus un tratament pentru a ajuta putin la marirea volumului spermei si a num#259;rului de gigei. Voi ce ma sfatuiti sa-i dau sotului sa bea?
ruxandrab spune:
Salutare AILEN !
In ceea ce priveste cantitatea nu stiu ce sa iti spun, dar in privinta numarului te sfatuiesc sa apelezi pentru tratament la un medic care sa va indrume. Au fost cazuri care spermograma s-a inrautatit chiar si din cauza unui tratament naturist. Sotul meu de ex. a primit un tratament medicamentos pt. FSH mic si rezultatul a fost destul de bun... de la 8 mil la 18 mil dupa 2 luni de tratament.
Dau si eu update-ul... fost, vazut medic, dat acelasi tratament + alte bonusuri... Deci tratamentul consta in gonal-f, acid folic, undestor, bioselenium + Zn si mai nou livercyn si miocor (pe care nu il gasim, cred ca o sa luam l-caritina)...
http://tt.lilypie.com/7aaqp3.png
evanescence spune:
Buna AILEN,la nr/ml stati bine asta e val minima normala dar volum e micut,normal trebuie sa fie min 20mil/ml dar per total sa fie macar 40mil,eu te sfatuiesc sa ii dai sotului Ulei de peste adica omega3 iti recomand de la doppelherz care mai contine si acid folic si vitamine din complex B,este un supliment si rau nju poti sa-i faci cu asta,poti sa folosesti chiar si tu,omega3 e foarte buna pt cresterea folicului si acid folic pt BB
Stul meu a avut 4ml volum la ultimele 3 spermograme,dupa omega3 a avut 7ml ceea ce e destul de mult,acum nu stiu sigur daca e de la omega dar toate fetele au recomandat si se pare ca are efect.
Cel mai bine e sa-l vada totusi un medic,va doresc multa bafta,oricum stati bine si la mob si daca si morfologia e normala e ok....apropo de testul postcoital si eu am facut dar din cate am auzit nu prea are relevanta,la noi a iesit pozitiv adica sau gasit sperm mobili dupa 12 ore de la contact si am avut in momentul respectiv doar 5 mil de sperm.
Poate ar fii bine sa mai faceti o spermograma si la un alt laborator pt un rezultat mai amplu.

"Visand la o minune"
http://tt.lilypie.com/duzAp3.png
evanescence spune:
ruxandrab
,deci faceti in continuare tratament,ma bucur atunci si va tin pumnii,daca mai creste nr atunci sigur in curand ne anunti ca esti

Ce e miocorul asta? contine l-carnitina?
"Visand la o minune"
http://tt.lilypie.com/duzAp3.png