Americancele gatesc - 2

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Da Crismir, cred ca ai dreptate..nu am incercat inca cu otet...nu sunt eu prea tare in ciorbe, si la bors, nu mai zic, ca sotul meu e rus si cand m-am maritat i-am facut si eu un borsh ca bunica(de la moldova) si s-a uitat la mine ca le felu 13...ca cica borshu la ei nu e acru, e facut cu sfecla rosie si varza si cartofi si morcovi si o gramada de carne...e bun de tot, dar nu seamana deloc cu al nostru...asa ca am cam renuntat la ciorbele acre. Dar las ca merg in romania intr-o saptamana si iau reteta de la bunica(v-o dau si voua :)

Criss 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CRISS,da da,eu vreau sa stiu reteta de la "borsul" rusesc cu sfecla,e delicios...am mancat de cateva ori dar nu stiu exact reteta...daca o aflii vreau si eu...intradevar ei nu pun bors in el,e mai dulceag...hihihi..cred ca de aia imi place mie


Eu borsul nostru il fac mai diferit...ca bag in el tot felul de legume...hihihi...stiu ca nu se face asa dar mie imi place...bag si conopida si brocolii si varza si cartofi si tot ce am prin frigider...mama mea rade,zice,"asta ce fel de bors este?".....si il acresc cu borsul magic...care noua ne place mult...al meu sot il vrea foarte acru borsul,deci pun cateodata si 2 plicuri...


si sa aveti o zi frumoasa maine!!!




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bine ca ati ajuns la bors, ca mi se acrise de ciorbele cu varza. Eu nu pot sa maninc varza fiarta, imi place numai calita sau cruda. OK, o maninc pe cea de la sarmale, dar nu supe, ciorbe si ce o mai fi.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Si eu sufar de dor de leustean...
si de la borsuri - ciorbe trec la felul doi: am gasit la Walmart niste vinete asa faine si am facut o mancare de vinete super -lauda-te gura ca iti dau... mancare de vinete.. si maine (adicatelea azi.. mititei...

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

La mancarea de vinete, nu se fac dupa ce fierb aproape pireu? Am incercat si eu o data sa fac un ghiveci, dar s-au sfaramat toate si nici nu l-am putut manca(nu-mi place sa simt mancarea moale in gura, mai ales legumele fierte).
Azi imi vine sotiorul acasa, si am pus la cuptor pulpite de la trader joe's, cu zeama de la o lamaie, mustar, cimbru, sare, piper. Miroase de mor. Abia astept sa gust.

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

CARMEN,cum faci mancarea de vinete?..eu din vinete fac doar salata,sunt moarta dupa ele...dar nu am curaj sa fac altceva,...nu sunt amare la fiert?


RAMONA,hahahha,ce mai distrat...eu mananc varza,orez si paste oricum ar fi facute,...dar am si eu pasarelele mele




Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bianca, suna bine puiutii aia.

Chiar, cum e cu mincarea asta de vinete? Eu ma tem de ele, am mai pus una la un ghiveci si a trebuit sa arunc tot, ca era amara vinata.
Ca veni vorba de Walmart, am fost acum vreo doua zile si un bell pepper rosu era doi dolari si ceva! Vinete nici nu stiu sa fi vazut.

Mirela, eu zic ca nu-s pretentioasa si maninc aproape de toate, dar cu varza fiarta am o problema. Iar dovlecei fierti... nici nu vreau sa ma gindesc! In top s-ar putea totusi sa fie supa de rosii cu paste. Daca vin in vizita si vreti sa scapati repede de mine, puneti de o supa de rosii, ca mirosul e suficient sa ma puna pe fuga.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ba da, am bors magic si inca cateva dar am zis sa respect reteta cu otet.

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Bianca intr-adevar iese destul de moale mancarea de vinete dar noua ne place. Nici eu nu ma omor dupa legume fierte tare dar aici fac exceptie. Suna bine tare si copanelele tale.. le bag la cap si sper sa le incercam curand.

Mirela si Ramona pai mancarea o fac asa: coc vinetele si le las sa se scurga (de obicei coc mai multe si le las in frigider la scurs vreo zi -doua). De fapt la mine asta e esential sa nu iasa amara mancarea sau salata. daca le lasi asa mult o sa vezi ce de zeama isi lasa si toata amara..bleahhh Pun in cratita la calit in ulei de masline o ceapa taiata marunt si 2 catei de usturoi tocati si apoi 3-4 rosii taiate si curatate de pielita si le las pana se inmoaie si se face ca un sos apoi pun vinetele fasii, sare si piper si mai las sa fiarba putinel si la sfarsit muult patrunjel verde tocat marunt. Si gata.. Tot asa fac si mancare de ardei copti si cateodata de vinete+ardei+ciupercute.

La Walmart m-am pacalit si eu cu ardeii rosii ca eu credeam ca sunt 2$ pe lb si m-am repezit....de unde ca erau pe bucata.. dar asta am aflat abia la casa unde mi-am inghitit galusca si mi-am promis sa fiu ceva mai atenta.

Uite mai am niste retete cu vinete de la fetele( mamici a doua oara) le dau cu copy-paste:

reteta foarte simpla de vinete. Spalati foarte bine vinetele si asa cu coaja le feliati de grosimea unui dget, le dati cu sare si piper si le puneti in tigaie la foc mic cu putin ulei. Initial o sa absoarba tot ulei dar cand sunt gata o sa inceapa sa lase uleiul inapoi in tigaie. Le prajiti ca pe gratare pe ambele parti la foc potrivit. Faceti un mujdei de usturoi si le serviti calde cu mujdei....cu paine sau cartofi si cu salata de rosii. Pofta buna.

Inca o reteta care o fac foarte des(am invatat-o in Grecia) 5-6 cepe mari le tai solzisori le pun in tava, sare piper, peste ele pun rondele de vinete cu tot cu coaja, iar sare si piper. Peste fiecare felie de vinete pun cate o felie de rosie(sau o picatura de paste de tomate). Pun ulei in tava, apoi 1-2 cesti de apa si le dau la cuptor pana scade apa. Cand a scazut apa scot tava si rad o bucata maricica de feta peste compozitie si mai dau la cuptor pt 10 minute(sa nu se arda branza ca nu e buna, doar sa se usuce putin). Noi le servinm ca aperitiv langa o felie de carne, gratar, snite, etc sau fierb macaroane fundita(farafele) si le amestecam cu compozitia din tava. Pofta buna

- pe astea eu nu le-am incercat inca.

Ramona hai la mine si promit sa nu fac supa de rosii..

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Vin Cami, dar fa-o pe asta cu vinete!
Suna bine, dar ia prea mult timp.
Poate ma orientez spre una din celelalte retete, ca si alea suna bine.
Deocamdata n-au prea aparut vinetele la noi, mai un pic!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput