"Jurnal de divort"

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:

Barbat?? Care? Cine si-ar lua responsabiltatea altuia in carca? Daca cel care le era tata i-a lasat..Cine se poate gandi la asta acum?? Eu nu! Sa nu mai aud de barbati!

ai sa rami uimita cate diversitate de oameni e pe pamantul asta. Asa cum exista mame care-si baga copiii-n pamant, exista si mame care isi dedica intreaga vizta copiilor altora, uenori necunsocuti. Desi si barbati isunt la fel: unii mai buni, altii mai putini buni, unii care renunta la proprii copii si altii care ii iubesc pe-ai altora din tot sufletul. Nu e toata lumea asta neagra. Tu doar ai avut nesansa sa dai de oameni mai putin buni/potriviti pana acum in viatza. Nu ti-au mers toate bine pana acum, dar asta nu inseamna ca de acum incolo trebuei sa se intample la fel. Dar esti tanara, viatza iti sta inainte si TU esti factorul decizional, nimeni nu decide pt tine de acum incolo. Deci fii constienta ca viatza ta se va schimba de acum incolo in functie de deciziile pe care le vei lua. Nu privi acest lucru cu teama, din contra, incearca sa vezi independenta care reiese din asta. E un privilegiu pt care nu l-ai avut pana acum, acela de a decide ce se intampla cu tine si copii tai. Prin acest divort vei castiga privilegiul de a fi singurul stapan si dirijor a vietii tale.

Zi-ne cu ce te putem ajuta contret. Sunt fete care au o gramada de informatii si te pot scuti de cautari indelungi, te pot trimite din start la punctul ochit.
Poate sunt fete care te pot ajuta si cu mici favoruri prin natura muncii lor sau prin faptul ca stau aproape de tine si au copii de varste apropiate si cu care poti lasa copii o ora pana te duci si-ti rezolvi niste treburi administrative. Nu-ti fie jena sa apelezi, oamenii de-aia traiesc in grupuri ca sa se ajute unii pe altii, nu suntem facuti sa traim pustnici si izolati pe acest pamant, deci apeleaza cu incredere, iar daca vreo mamica se ofera sa te ajute, nu ezita si nu-ti fie jena, voluntariatul acestor fete vine din inima, nu din obligatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Try, exceptional mesajul tau...

Gratiela, Andra zice bine...uneori e mai usor si chiar mai bine sa te lasi ajutata de 'straini'...decat de rude sau asa zisii prieteni.
Si asa e: copiii sunt niste fiinte foarte adaptabile, mult mai adaptabile ca oamenii mari. Sunt mai aproape de instinctele primare ca noi, adultii, cred.

Ai grija de tine asa cum ai de ei, fii acum, mai mult ca oricand, prietena lor. Incearca sa faci cu ei activitati care sa va scoata din cotidian: mici drumetii, vizite la zoo, eu stiu?

Citand-o din nou pe Andra (Try): nu te astepta sa-ti treaca suferinta peste noapte, nu se poate, dar nu dispera: gandeste-te cum va fi, de exemplu, peste un an: incearca sa-ti imaginezi cum vrei sa fie viata ta si a copiilor tai atunci. Cu pasi mici si multa incredere, vei reusi!

Te asteptam sa ne scrii.

Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Aud in jurul meu, din ce in ce mai des, de tati care brusc se hotarasc ca ei vor sa fie liberi. Ma irita ingrozitor chestia asta. Vin, zic ca vor familie, te fac sa faci un copil sau doi, sau trei, dupa care zic "pardon, m-am plictisit, eu de cand sunt casatorit n-am mai avut liberatate, vreau sa divortam". Si am, recent, doua prietene cu copii mici in situatia asta. Ei vor sa bata barurile cu prietenii, sa mai incerce si alte pozitii, etc. Dar tu, mama, tu cea care trebuie sa ramai singura sa cresti copiii?

Un ins care procedeaza asa este imatur emotional, este lipsit de onoare si barbatie - pentru ca un om de onoare nu lasa pe altii sa stranga dupa el. Un om de onoare, daca stie ca nu este capabil sa fie tata isi leaga puta cu zece ate. Corect?

In postarile tale se poate citi printre randuri o oarecare speranta...
Nici prin cap sa nu-ti treaca sa te agati de el in continuare. Prietenele mele tind sa spere ca ei se vor intoarce si CU CAT SUNT ELE MAI DISPERATE CU ATAT SUNT EI MAI RECI SI MAI DISPRETUITORI SI VIN MAI RAR SA VADA COPIII. Construieste-ti un dispret profund, care sa razbata prin toti porii in absolut toate intalnirile cu el. Daca va da vreodata semne ca vrea o relatie cu tine nu accepta decat daca reuseste sa te convinga PE PARCURSUL A 1-2 ANI ca s-a maturizat.

Tine minte ca in dragoste e ca la banca: numai cei bogati primesc credit. Cand esti pustiita si distrusa nu primesti nimic. Disperarea si speranta ca poate se intoarce de dragul copiilor sau a vremurilor de alta data lucreaza in defavoarea ta. Cel mai bine este sa nu speri nimic, sa-ti pastrezi calmul la fiecare intalnire cu el, sa te convingi singura ca ticalosul - ca un ins care-si lasa sotia si doi copii pentru cai verzi pe pereti nu poate fi numit altfel - nu merita efortul.

Fa o lista cu toate defectele lui, cu tot ce urasti la el si puneti-o undeva la vedere. Cand te apuca nostalgia reciteste lista.

Inchiriaza niste filme cu femei care si-au revenit dupa divort; te ajuta sa-ti intaresti moralul. Sunt foarte multe pentru ca este unul dintre subiectele favorite la Hollywood.

Pune-ti "I will survive". Ajuta. Este scris de o femeie divortata.

First I was afraid (Mai intai am fost speriata)
I was petrified (Am fost pietrificata)
Kept thinking I could never live (Crezand ca niciodata nu voi putea trai)
without you by my side (Fara tine alaturi)
But I spent so many nights (Dar am petrecut atatea nopti)
thinking how you did me wrong(Gandindu-ma la ce mi-ai facut)
I grew strong(Am devenit puternica)
I learned how to carry on(Am invatat sa ma descurc)
and so you're back(Acum te-ai intors)
from outer space (De pe-aiurea)
I just walked in to find you here (Te-am gasit aici)
with that sad look upon your face (cu privirea aia trista)
I should have changed my stupid lock(trebuia sa schimb yala aia tampita)
I should have made you leave your key(trebuia sa te fac sa-mi dai cheia)
If I had known for just one second(Daca as fi crezut si o secunda)
you'd be back to bother me(C-ai sa te-ntorci sa ma sacai)

Go on now go walk out the door(Acum pleaca, du-te)
just turn around now(intoarce-te acum de unde-ai venit)
'cause you're not welcome anymore(pentru ca nu mai esti bine venit)
weren't you the one who tried to hurt me with goodbye(nu ai fost tu cel care a vrut sa ma raneasca spunandu-mi adio?)
you think I'd crumble(Ai crezut ca o sa ma prabusesc)
you think I'd lay down and die(ai crezut c-o sa ma intind pe jos si o sa mor)
Oh no, not I (O, nu, nu eu)
I will survive(Eu voi supraviatui)
as long as i know how to love(cat timp voi sti cum sa iubesc)
I know I will stay alive(stiu ca voi ramane vie)
I've got all my life to live(am toata viata inainte)
I've got all my love to give(am toata viata de daruit)
and I'll survive(Voi supravietui)
I will survive(Voi supravietui)

It took all the strength I had(Mi-a trebuit toata puterea pe care-o am)
not to fall apart(sa nu ma fac bucati)
kept trying hard to mend(incercand din greu sa tin unite)
the pieces of my broken heart(bucatile sparte ale inimii mele)
and I spent oh so many nights(si am petrecut asa de multe nopti)
just feeling sorry for myself(plangandu-mi de mila)
I used to cry(obisnuiam sa plang)
Now I hold my head up high(Dar acum imi tin capul sus)
and you see me(Si tu ma vezi pe mine)
somebody new(O alta persoana)
I'm not that chained up little person(Nu mai sunt micuta prizoniera)
still in love with you(inca indragostita de tine)
and so you felt like dropping in
and just expect me to be free
now I'm saving all my loving
for someone who's loving me

Mult curaj. O sa te ridici si o sa treci si peste asta.

Una dintre prietenele mele recent divortata face aerobic pe melodia asta.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

A, si eu mi-as lua un sac de box de la Metro si niste manusi. Cand m-ar apuca plansul mi-as imagina ca sacul e capul lui.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona R. spune:

Plang...si nu pentru ca sunt una dintre cele care trece prin situatia asta(eu am trecut deja prin toate etapela si sunt constienta acum de tot ce fetele incearca sa explice..)..plang de fericire ca exista astfel de oameni precum voi.Si o mare parte din puterea pe care o am acum(sau fac eforturi sa o am)se datoreaza in m
are parte voua.Va multumesc!

Mult curaj strumfi!Nici nu o sa-ti vina sa crezi cum o sa reusesti sa faci fata!!!!!!!!!!!!!

http://community.webshots.com/user/simonarida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Multumesc tuturor pt sustinere! Sunt foarte importante vorbele, incurajarile, sfaturile voastre! Ca dovada ca incep sa vad lucururile altfel am schimbat si titlul! In fond eu am copiii - comoara mea de pret, si vor fi ai mei pana voi inchide ochii, am o casa, am si o masina luata pe puterile si cu eforturile mele, am un servici bun, iar barbati.. sunt pe toate drumurile, mai ales din cei ca cel pe care l-am avut si eu! Stiu ca Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce si mai stiu ca toate sunt date cu un rost, chiar daca nu inteleg acum planul Lui. Si imi mai amintesc acum ceva citit demult: Dumnezeu m-a iubit prin prietenii pe care mi i-a dat! Iar eu va consider pe toate cele care v-ati oprit din timpul vostru si ati citit si mi-ati rapuns, si imi sunteti alaturi, prietenele mele! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Felicitari ca esti mai bine...super...o sa fie din ce in ce mai bine...ma bucur pentru tine..suntem aici oricand ai nevoie....

Sorana 17+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

strumfi, am sa-ti povestesc o faza:

Lucram acum cativa ani contra schimb cu o colega, in acelasi cabinet. Dar, pentru ca nu ma intalneam cu ea, nu o cunosteam decat dupa nume si din vedere.
Intr-o zi vad in condica semnat cu alt nume. Trag eu concluzia : S-o fi casatorit. Si ma apuc sa-i sciru un biletel in care ii uram toate cele bune alaturi de sotul ei.
A doua zi citesc raspunsul ei : "Multumesc mult pentru toate urarile si gandurile tale bune, si chiar sper sa mi se intample, numai ca nu... alaturi de sotul meu, ci FARA el, pentru ca tocmai am divortat.."

Pare o anecdota, dar e adevarat si eu m-am simtit ingrozitor, mi-am cerut scuze, dar ea nu se suparase pe mine.
Dupa un timp, cand am intalnit-o, am aflat ca sotul ei o inselase si chiar ar fi vrut ca ea sa-l ierte, sa ramana impreuna. O vreme si-a reprosat ca nu l-a putut ierta, de dragul baietelului lor, toti o acuzau ca nu se gandeste la copil, ci doar la orgoliul ei (!) - si ajunsese chiar si ea sa creada asta.
Insa a hotarat sa nu lase toate astea sa-i distruga viata, s-a hotarat sa fie puternica, vesela si, de ce nu, fericita - FARA el. Mi-a spus atunci ca nu exista dimineata in care - trezindu-se - sa nu se felicite pentru decizia luata.

Referitor la copii - nu te ingrijora ca se bucura asa mult cu tatal sau cu parintii acestuia, asta nu inseamna ca nu le-ar fi bine cu tine. Atata timp cat copiii se bucura e semn ca tata/bunicii se poarta bine cu ei - iar tu poti sa stai linistita cand sunt cu el.
Cat despre vizitele neregulate si pretentiile de a-i scoate din localitate fara stirea ta - aici cred ca trebuie sa insisti. Daca el crede ca "legea nu stie de ce au nevoie copiii" - apeleaza la psihologul de la gradi/scoala (sau la un altul)- roaga-l sa-ti scrie niste recomandari privind vizitele si relatia cu tatal. La nevoie, psihologul veni ca expert si in instanta. Si te poate sfatui cum sa procedezi cu copiii ...sau cu tatal lor, in anumite situatii dificile.

Daca crezi ca te pot ajuta cu mai multe informatii, poti sa-mi scrii si pe PM.

Sa ai parte de o viata frumoasa...FARA el!
Cu drag, Cami, mami de Andrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Sorana, multumesc din suflet! Stii cum se spune, tot raul spre bine!

Referitor la copii - nu te ingrijora ca se bucura asa mult cu tatal sau cu parintii acestuia, asta nu inseamna ca nu le-ar fi bine cu tine.

Sunt 7 zile de cand nu l-au vazut copiii, nu i-a mai cautat, nu i-a mai sunat si sunt foarte linistiti, nu mai intreaba nimic, sunt copiii de altadata, mi-am dedicat tot timpul meu lor - noroc cu concediul - si suntem mult mai bine toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ma bucur strumfi ca n-ai cazut prada deznadejdii. or sa mai fie o gramada de zile cand te vei simti la pamant. Important e ca per ansamblu sa fii mereu deasurpa si sa speri in mai bine.

Iubesc cantecul ala, melodia e motivanta.

Mergi la inceput