"Jurnal de divort"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Zoe, fii barbata?
Cine spune ca o femeie nu poate fi puternica? E o faza normala acum sa fii la pamant, dar trece - nu peste noapte, din pacate. Iti spune Stan Patitul. Eu ma bat de 2 ani prin tribunale, am ajuns la cel cantonal (echivalentul celui judetean in Romania) si nu exclud ca nu va iesi in favoarea mea. Dar sunt pregatita pentru orice.

Concentreaza-te cat poti pe tine si pe copii! Priveste cu optimism viitorul! Daca ai ajuns la depresie, lasa-te ajutata de un medic si de un pshioterapeut.

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Crede in ochii copilului tau !
Chiar asta ar trebui sa faci, scutura-te putin, ridica capul si priveste-i in ochi. Esti MAMA si acest fapt trebuie sa te faca sa privesti lucrurile altfel. Impresia mea este ca ex-sotul tau a fost centrul universului, dar centrul esti tu, trebuie sa fii tu, te-ai lasat deoparte? Invata sa te redescoperi, sunt sigura ca poti si vei vedea ca tu le poti oferi TOTUL copiilor tai.
Si eu stiu pe propria piele ce inseamna sa cresti fara tata: pentru mine insa a fost un dar de la Dumnezeu caci am cea mai minunata, desavarsita, fantastica mama din lume. Iti doresc ca intr-o zi copiii tai sa te iubeasca si sa te aprecieze atat de mult cat o apreciez si o iubesc eu pe mama.
Crede in tine !

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

divortul se simte diferit in functie de cine are initiativa. E inmiit mai greu cand pleaca sotul de acasa si celalalt se gandeste de mii de ori ce a facut sa merite soarta asta...atunci cand rupi pisica in 2 si te zbati sa iesi dintr-o situatie nefericita, altfel se simte, ai taria si curajul hotararii
dar cand inima inca il mai iubeste, cand sangereaza la auzul vocii care prolifereaza mascari e cumplit....
n-am trecut prin asta, imi e greu sa imi imaginez un asa final...

strumph, fii tare, pentru copii tai trebuie sa mergi inainte...eu am o prietena care a venit aici singura cu 2 copii si si-a gasit un sot de milioane, care e topit dupa copii, pe ea o divinizeaza, si ea imi marturisea deunazi ca nici cand era in "luna de mire" cu sotul nu a fost tratata atat de bine....sunt sigura ca si sufletul tau pereche asteapta sa te gaseasca sau sa il gasesti

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Si, in orice caz, mai bine sa creasca copiii fara tata decat cu unul indiferent sau care se poarta urat cu mama lor sau chiar cu ei. Acum mi-e usor sa vorbesc, divortul meu s-a terminat de mult, dar crede-ma trece, a picat ca naiba si vacanta magistratilor, nu face decat sa-ti prelungeasca suferinta, sau, poate, ai timp pana atunci sa te obisnuiesti un pic cu situatia.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Reia legatura cu parintii si prietenii tai. Mi-e greu sa cred ca daca nu ai facut ceva grav o sa ii planga cineva de mila unui barbat care isi paraseste familia si sa te invinovateasca pe tine. Incepe cu cei care stii ca e cel mai usor de reluat comunicarea.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Prietenii - oricum nu erau prea mlti, fiind in concediu de mat atata timp, mi-am intrerupt relatiile cu colegele/prietenele, iar cei de pe parcurs i-am cunoscut prin intermediul lui, deci i-au ramas fidei lui, de unde rezulta ca nu au fost prietenii mei, nu? Am 2-3 prietene inclusiv virtuale carora le multumesc si acum pt tot sprijinul, insa nu pot sa impovarez pe nimeni cu problemele mele personale, oricum mi se pare ca am facut-o de cateva ori, si nu ma simt bine atunci, ma simt prost, chiar daca pe mine ma ajuta sa ma mai descarc. Cred ca de-asta am deschis topicul acesta, pt ca simt ca nu mai rezist, ca a sosit timpul sa spun, sa vorbesc!

Pomenea Clover daca am facut ceva grav. Hmm.. am indraznit sa spun ca ma simt neglijata, ca vreau si eu timp si pt mine, ceva atentie, ca nu mai pot face servicii la nesfarsit familiei lui si ca vreau sa am si eu liniste si intimitate in familia si casa mea, si mai ales am cerut comunicare, eu consider ca orice nemultumire trebuie discutata din timp ca sa nu ia amploare, iar la asta mi se raspundea cu tacere la inceput iar apoi cu plecari, oricand, inclusiv noaptea. "Mergea si el cu masina sa se plimbe si sa asculte muzica pt a se linisti"

Da, are asa dreptate Maru! Inca tot nu am inteles: pt ce merit asta??!! Mai ales ca el a plecat fara o explicatie. Ba da, mi-a dat: cu o saptamana inainte de a pleca mi-a spus dn senin ca nu ma mai iubeste, ca are pe altcineva, iar apoi, de atunci o tot tine ca a glumit Ati mai auzit de astfel de glume??

Sa cred in ochii copiilor mei! da, stiu ca doar asta ar trebui sa fac, si credeti-ma, daca inca mai am luciditate si un strop de putere pt ei in mine, este multumita lor! Ei m-au mangaiat, ei mi-au sters lacrimile, ei m-au incalzit cand mi-a fost frig, ei m-au incurajat, ei m-au admirat, ei m-au inveselit, ei mi-au facut urari de ziua mea, asa mici cum sunt (La multi ani, mamico! Esti frumoasa! asta mi-a spus Maria cand s-a trezit in ziua respectiva), ei ma iubesc neconditionat! Dar de prea multe ori mi s-a spus ca "nu ma gandesc la ei, ca le fac rau, ca II TRAUMATIZEZ, ca le fac ce mi-a facut mie mama", incat chiar ma simt vinovata fata de ei, desi eu in veci nu as putea sa-i parasesc, mai ales cand ei m-ar ruga sa raman.

Va spun noapte buna tuturor! Si va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

cum sa nu le faci bine copiilor tai? tu esti mama, tu esti lumina spre care se indreapta cand in sufletul lor e negura, cand le e teama, cand lacrimile curg pe obraz

esti bogata, ai 2 copii, nu poti sa iti imaginezi cat de bogata esti...bucura-te de fiecare clipa petrecuta cu ei, joaca-te cu ei, ia legatura cu mirela care a patit ceva asemanator, vorbeste cu ea, macar citeste-i povestea

ma tot gandesc de dimineata la tine, si la datoriile mentionate: datoriile ca si bunurile se impart la divort, tu ai sa dai copii la gradi, ai sa reiei serviciul si o sa fie bine, crede-ma...

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Ai drepate, Maru, copiii i-am inscris deja la gradi, serv l-am reluat din ian, sunt putine momentele in care cred si eu ca va fi bine, insa tot e bine ca sunt cateva, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pana este si un strop in pahar, paharul nu e gol !!!
Cu timpul va fi bine, ai sa vezi, desi acum nu asa ti se pare !
Noi azi maine bifam anul, un an al dreq` de greu, dar am supravietuit.
Multi, multi pupici la voi si oricand ai nevoie sa vb cu cineva, noi stem aici !

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Vezi? Daca ai totusi momente in care si tu crezi ca va fi bine, chiar daca mai rare, esti pe drumul cel bun. Descarca-te aici de cate ori simti nevoia, forumul asta e plin de oameni care, chiar daca nu-ti pot da sfaturi prea multe, macar te sustin si sunt alaturi de tine. Si conteaza si asta.
Pupici si nu temai gandi vreodata ca le faci rau copiilor tai. Din contra. Doar de tine depinde acum sa aiba o viata linistita si frumoasa si tot ce le trebuie pentru asta e dragostea ta.

"In cresterea copiilor, cheltuieste cu ei jumatate din banii pe care ii
cheltuiesti acum si de doua ori mai mult timp." - Autor necunoscut
POZUTE

Mergi la inceput