"Jurnal de divort"

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Gratiela parca nu-mi vine sa cred ce citesc si ca e vorba de tine.
Sper din tot sufletul sa reusesti sa-ti gasesti linistea si echilibrul in noua ta stare de normalitate, alaturi de shtrumfii tai. Si fii fara grija, Cineva acolo sus nu doarme, chiar daca noua ni se pare cateodata ca suntem abandonati si singuri si El nu aude.
Fii puternica, azi-maine sunt convinsa ca vei ocoli acea strada pe care se afla groapa .

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Two years now, and he's still Mr. Perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Anamaria, e tare greu sa ajungi la impacare cand sunt atatea frustrari si care se rasfrang si asupra copiilor.

Div s-a terminat lunea trecuta, a adus adeverinta cu sal acesta, asta e hotararea, 33% din ei. Plateste rata la masina de 11 mil lunar, insa masina e pe numele firmei si in leasing, deci nu pot dovedi nimic! Incaseaza o multime de bani la negru, comisioane la vanzari, are sal minim in cartea de munca sa nu plateasca impozite, stiu foarte bine, dar copiilor lui nu se indura sa le dea mai mult, probabil gandeste ca mi-i da mie..Dar legea e tare oarba, stie sa citeasca doar ce vede pe hartie. Asta e..Dar e nedrept!
In aceste 8 luni le-a cumparat tot felul de chestii fie de fite, scumpe, dar inutile: tv cu dvd (care nici macar nu accepta orice format de film) si veioza "cars", baloane, ciocolata si carti de colorat!
Mi-e tare greu acum sa cred ca ma voi descurca! Cum??

Alina, multumesc din suflet!

Azi dimineata Stefanut mi-a spus ca mergem afara sa cautam alt tata mai bun, pentru ca "acela nu mai vine". Ce sa-i raspund eu lui???
L-am luat in brate si i-am spus ca eu il iubesc, si pe el si pe Maria!

www.youtube.com/watch?v=LfYAfqDYQbo" target="_blank">Crede in ochii copilului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Gratiela nu dispera, cu siguranta exista o solutie. Mare pacat ca tatal e asa inconstient si nu-si da seama ca shtrumfii au nevoie de alte lucru acuma, nu de fitze, pacat ca nu realizeaza ca banii pe care i-a ascuns in instanta erau efectiv pentru ei. Nu poti rezolva nimic cu sefii lui? Undeva tot exista o evidenta a banilor pe care ii primeste ma gandesc eu. Stiu si eu un caz (am avut neplacerea de a fi colega pentru o perioada scurta de timp cu acest 'domn') in care sotzul asa ca considerat ca e cinstit: sa divorteze si sa plece in State, lasand in urma sotzia si o fetitza de un anishor si ceva si in timp ce el figura shomer si platea indemnizatia conform veniturilor, castiga mii de dolari in State. Sotia a cerut ajutor de la firma care i-a intermediat contractul si ei au ajutat-o sa obtina veniturile lui reale.

Stef e un bombonel . Cine stie, poate candva o sa vina si taticul cel bun, dar si daca nu vine, voi 3 va veti fi de ajuns. Incearca sa nu mai plangi, iti faci doar rau si fostul tau sotz nu merita lacrimile tale.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Two years now, and he's still Mr. Perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Garatiela, dar nu ai incercat sa-i sugerezi sa cumpere lucruri de care au nevoie copilasii, gen pantalonasi, bluzite, geaca, etc...ii spui numarul si el sa le ia? Tatii in general nu se pricep ce sa cumpere copiilor sau de ce au nevoie acestia (cel putin al nostru nu stie).
Apoi acum este o perioada cand nici el nu stie prea bine cum sa se poarte, ar vrea sa faca bucurii copiilor si nu stie cum.
Eu cred insa ca timpul le vindeca pe toate si cand va mai trece socul divortului sper ca veti avea o relatie civilizata.
In ce-l priveste pe Stefanut poate n-ar fi rau sa-i spui ca si tati il iubeste, dar ca uneori parintii nu se mai inteleg si de aceea aleg sa stea in case diferite, ca ei (copii) nu au nici o vina si ca mami si tati ii iubesc la fel de mult, chiar daca nu mai stau impreuna.
Stiu ca suna ca in filme, dar totusi este tatal lor si chiar daca nu dovedeste sentimente prea adanci, nu cred ca este bine sa induci copiilor ideea ca tati nu-i mai iubeste.
De asemenea stiu ca nu am dreptul sa dau sfaturi, odata ce nu am trecut prin asta, deci daca te-am suparat, te rog sa ma ierti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

gratiela

exact cum spun si fetele, ai un pic de rabdare sa treaca perioada asta de imediat-dupa-divort... incet-incet ai sa gasesti solutii la majoritatea problemelor!

cat despre copii, chiar daca te doare sa ii minciunesti, si eu as alege varinata cu replici din filme (v. filofteia ), pt ca mi se pare 'sanatos' pt psihicul lor fragil inca sa se stie iubiti!

cat despre alegerea cadourilor pt copii, la prima veioza tom-si-jeryy i-as spune ca i-o dau inapoi s-o returneze la magazin, si in loc sa vina cu ceva cu adevarat util!

ca nu mai puteti trai impreuna e una, dar sa se transforme intr-un dusman al tau si al copiilor nu cred ca este ce doreste si el...
acorda-i prezumtia de nevinovatie ca poate e si el debusolat acuma si nu stie cum sa fie aproape de copii!
numai de tine depinde ca banii pe care vrea sa-i cheltuie pe 'bucurii' pt cei mici sa fie folositi in mod util!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Emilia, cum sa ma superi, insa exact ce imi spui tu am facut si in privinta lui si a copiilor - da, e ca in filme, dar si ele tot din realitate sunt ispirate, nu? I-am spus de la obraz ce le trebuie copiilor - nu mai punem la socoteala ca un tata ar trebui sa stie, doar pt el stie ca-i trebuiesc pantofi si haina de toamna, nu? Raspunsul: ti-am trimis bani - la cei 250 de lei se refera, pe care i-a trimis din marinimia lui in august si sept PANA la terminarea div - descurca-te!

Cand a fost cu rudele lui la gradinita, mi-a spus Maria: tati a venit cu tataie aici la noi si a adus doamnei educatoare cadouri, dar noua nu ne-a adus nimic! Sunt cuvintele ei! Raspunsul lui: de unde sa stiu eu ce sa le duc?? Da, 2 banane probabil erau greu de dus sau f scumpe..

Asta e el, atat poate pt copiii lui. Atat vrea. Suntem despartiti de 8 luni, nu de acum, pentru a doua oara! Asa ca socul divortului..nu prea stiu daca exista, nu are de ce sa fie debusolat, era ceva inevitabil, cu atat mai mult cu cat el a luat initiativa.

Nu le induc copiilor ideea ca el nu-i iubeste, dimpotriva, tocmai ca nu il pomenim decat cand il mentioneaza ei si niciodata nu il vorbesc de rau. Am mai scris pare-mi-se, am incercat sa le spun exact acest lucru, ca uneori parintii nu se mai inteleg si ca atunci e mai bine sa locuiasca in locuri diferite, ei sunt cu mami, dar tati ii iubeste in continuare la fel si vine la ei cand poate si e mult mai bine sa fie "liniste si pace"- expresia lui Stef. (Eu am crescut fara tata, asa ca va inchipuiti ce simt si tocmai de asta vreau sa imi scutesc copiii, de vreun sentiment de vinovatie sau de suferinta lipsei lui, dar nu depinde doar de mine!) M-au contrazis, s-au suparat pe mine, mi-au spus ca el e la servici si are treaba si maine si maine si cand va termina, va veni inapoi! Apoi acum o luna Maria a plans ingroziotr in parc dupa o intalnire scurta cu el pe strada si mi-a spus ca s-a saturat sa-l vada plecand si ca nu mai vine. Parca intelesese, mititica. Ce pot mai mult sa le spun, am preferat sa vorbim doar cand vor ei, mi-am dat seama ca le e greu sa inteleaga, si ma doare, fetelor, mi se sfasie sufletul cand Stef intreaba daca lui tati nu ii e dor de el, pt ca lui ii e dor de tati! Are doar 2 ani si 8 luni!
Ce pot sa fac? Sa-l sun sa-i spun ca le e dor copiilor de el? Am facut-o! A raspuns: astept programul de vizita impus de lege! A venit programul, teoretic sambata trecuta trebuia sa vina. Nu a venit, nu a sunat! Probabil e mult prea ocupat! Si atunci?
Cum sa nu stie cum sa fie aproape de copii?
Credeti-ma, am facut tot ce se putea cu acest om..nu e om! Nu e tata! A fost doar o intamplare pt el, ca dovada ca si-a luat jucariile si a fugit! Tu stii Emilia, prin ce am trecut cu Stef, de fiecare data eu eram suparata prin spital, si singura, si cu grija Mariei, si de fiecare data l-am asteptat cu Stef operat, cu sonda, pe coridoarele spitalului cu orele sa vina sa ne ia, avea alte "treburi"..

Sunt plina, credeti-ma! Nici nu mai vreau sa imi amintesc! S-a batut atat cu pumnii in piept, dar nu a dat dovada de nimic din ce s-a laudat! Nu am nevoie nici de cei 250 de lei de la el (eu am crescut fara vreun leu pensie alimentara si nu am murit, am facut si scoala, master, doctorat) dar vreau liniste, si eu si copiii!

www.youtube.com/watch?v=LfYAfqDYQbo" target="_blank">Crede in ochii copilului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui strumfi2004

Cand a fost cu rudele lui la gradinita, mi-a spus Maria: tati a venit cu tataie aici la noi si a adus doamnei educatoare cadouri, dar noua nu ne-a adus nimic!

Gratiela, Maria si Stefan

Nu pot sa cred ca s-a dus cu cadouri la educatoare. Asa ceva n-am mai pomenit. E clar ca vrea sa le castige pe "doamne" de partea lui. Dar pentru ce? L-a invatat familia cine stie ce aiureala...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

gratiela

citind ce scrii imi dau seama din ce in ce mai mult ca nu am cuvinte ca sa te ajut, opricum esti mult mai 'tare pe pozitie' decat as fi eu, sa zic, in situatia ta!

si pana la urma ai dreptate, daca el e atat de nesimtit si dezinteresat... n-ai ce-i face! adultii sunt asa cum sunt, n-ai cum sa-i schimbi, si oricum nu in bine!

sunteti despartiti de 8 luni... asta e mult pt tine, sa poti spune ca te-ai obisnuit asa; in plus, fata de starea de tensiune si scandal care era probabil inainte de despartire, momentul in care a disparut din casa incepe sa para ca o gura de aer curat

pt copii insa 8 luni nu inseamna nimic, si sunt sigura ca stii asta, daca spui ca si tu ai crescut doar cu mama! ei de cate ori se gandesc la el sau se intalnesc cu el li se pare ca abia ieri a plecat si spera ca maine se intoarce!

partea cea mai buna este ca din cate citesc cum scrii zilele astea, as zice ca deja te-ai pus pe linia de plutire, esti darza si stii ce vrei si ce ai de facut ca sa realizezi asta!

daca nu isi respecta programul de vizite - adica NU vine atunci cand ar trebui sa-i ia pe copii, cred ca poti face ceva la judecatorie sa i se retraga definitiv dreptul, macar stii cum stai, daca e mai mereu absent mai bine sa stii clar ca nu va avea drept la vizite deloc!
imi imaginez ce dezamagiti trebuie sa fie cei mici cand il asteapta si nu vine

te pup si scuze daca o iau pe aratura, inteleg perfect ca nu am cum sa-ti dau sfaturi cand nu am fost in situatia ta... sunt doar niste pareri pe care-mi permit sa le scriu! sper ca nu te supar, si daca totusi te-am deranjat cu ceva sa-mi spui si ma retrag...

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

"daca nu isi respecta programul de vizite - adica NU vine atunci cand ar trebui sa-i ia pe copii, cred ca poti face ceva la judecatorie sa i se retraga definitiv dreptul, macar stii cum stai, daca e mai mereu absent mai bine sa stii clar ca nu va avea drept la vizite deloc!"
Nu exista asa ceva..cu alte cuvinte el nu e obligat sa vina la program dar ea e obligata sa dea copii in caz ca apare la program. Mie mi se pare una dintre cele mai crunte dureri ale unei mame ce trece printr-o despartire.

Sorana 30+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Gratiela asa cum am spus, nu am dreptul sa dau sfaturi.
Este atat de greu.
Se pare ca esti insa mai tare/puternica si de cat crezi tu.
Ai ajuns pana aici, de acum toate se vor aseza de la sine.
In ce priveste educatoarele, lor le-ai spus care este situatia, care este programul de vizite dat prin hotarare pentru el si nu cumva sa ii dea copii fara sa te sune pe tine mai intai...Mi se pare si mie foarte ciudat faptul ca a dus cadouri educatoarelor.
Va pup pe toti trei.

Mergi la inceput