Lapte pentru pisoi! Urgenta mare!
baiatul meu a venit ieri cu un pisoi de o zi doua...si nu stie ce lapte sa-i dea.a cautat pe net...si cica ar trebui lapte 10% grasime.asa ca a cumparat lapte condensat de 10%...intrebarea mea...e ok?sau trebuie alt lapte.momentan hraneste pisicul cu seringa,bea 2ml la doua ore.Va rog mult sa-mi spuneti...e ok?sau trebuie alt lapte special?Nu as vrea sa-i faca cumva rau...si sa pateasca ceva pisu ptr. ca la insfacat dintr-o gasca care arunca cu pietroaie in mama si puii de pisica...si era singurul care misca.Imi doresc foarte tare sa faca bine ce face...baiatul e innebunit de fericire ca l-a scapat...al tine in cosulet sub veioza la caldurica si asta noapte s-a trezit de trei ori sa-i dea sa pape pisoiului.Multumesc si astept repede raspuns.
Raspunsuri
Androix spune:
Inbtreaba la un cabinet veterinar. Se face un amestec de lapte cu ceva de luat de la farmacie intr-o fiola, galebnus de ou, nu mai stiu, sper ca nu vorbesc prostii mari. A fost de mult de tot de cand am salvat un pisoi d-asta dintr-un cos de gunoi unde fusese aruncat intr-o punga. Am mers la un cabinet din apropiere si m-au invatat sa-i fac amestecul asta, sa-l hranesc des. A supravietuit numai pentru ca am reusit sa-l pun la o pisica ce avea pui, mai mari decat el. Numai ca saraca pisica o tineam cu forta pentru ca nu vroia sa-l primeasca. In final tot a murit, nu ajunsese nici pe departe la maturitate, cred ca tot din cauza ca a fost luat de la pisica mama prea devreme.
Acum am citit pana la final doamne, ce oameni! Ar fi ideal daca ar putea sa gaseasca pisica, poate macar ea a scapat de nenorocitii care aruncau cu pietre. Poate daca se intoarce in zona respectiva o mai gaseste.
Iti spun asta pentru ca mi-am mai adus aminte, nu a fost primul pui de pisica fara mama care mi-a murit din cauza asta. Am avut o pisica pe care am dus-o la medic pentru ca nu putea sa fete. I-au facut operatie si s-au mirat nevoie mare cand i-am intrebat unde sunt puii. Au facut o fata lunga dar nu m-au prevenit in nici un fel. Mi i-au dat insa din cauza anesteziei cat si din cauza ca nu i-a vazut, mirosit, spalat cand s-au nascut, pisica nu i-a recunoscut si nu i-a primit, nu i-a alaptat. In cateva zile cu toata stradania mea au murit.
Andreea mama de Filip si Georgia
miereamara spune:
Se gaseste lapte special conceput pt puii de pisica la magazinele care comercializeaza mancare de pisici (sau la cabinetele veterinare). E la fel ca formula pt bb-ei. Intreaba medicul veterinar.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
ema spune:
Aoleu,Androix...e o regula ca fara mama mor?Vai de mine...copilul plinge disperat...ce m-a fac daca moare?l-a pus in blanita..noaptea doarme sub veioza...numa doarme si papa laptic.pina maine ai da tot lapte condensat...maine merg sa cumpere lapte ptr. pisoi mici.Doamne ajuta...poate al lui n-o muri...ca nu stiu cum o scot la liman cu copilul.Cei care aruncau cu pietre erau copii de-o seama cu al meu...eu una nu inteleg..la 13 ani chiar asa suflet de...criminal sa ai?Si nu,pisica mama e moarta ca si ceilalti puiuti...s-a dus maica-mea imediat sa vada...poate mai e ceva de salvat din ei.
miereamara spune:
Ema fii optimista! Cauta neaparat formula speciala pt pisoi mici!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
My baby
Alina spune:
Eu am vazut si in supermarkete mai mari,la raionul cu hrana pt animale,sticlute cu lapte special pt pisici.Am vazut de mai multe feluri,nu am citit exact ce si cum ca eu eram interesata de vitamine .
Alina
miereamara spune:
Si ti-as sugera, in loc sa il tineti sub veioza (e posibil sa il deranjeze lumina si sa ii faca rau, mai ales ca nu are ochii deschisi)sa il puneti intr-o cutie sau cos cu blanita si niste sticle de plastic umplute cu apa calda.
Martin Luther King Jr.
My baby
Fomalhauti spune:
Cel mai bine ar fi daca ai gasi totusi o pisica. Poate stie cineva....Eu am dus odata un pui mic unei pisici si l-a adoptat.
La un moment dat am gasit un pui, dar era mai marisor. Am incercat sa-l duc la pisica, dar nu am gasit una care sa-l adopte. Am gasit o singura pisica cu pui in zona si aceea l-a scuipat....I-am dat lapte de vaca amestecat cu lapte condensat. Cred ca era cat-pe-ce sa-l omor, a facut diaree cu sange. Pana la urma a scapat, dar mult timp a avut diaree. Dar era mai marisor cand l-am gasit, dupa o zi sau doua de cand l-am luat a deschis ochii.
Lapte (si sfaturi) gasesti la magazinul Animax, pe strada Turda, langa Podul Grant.
Iti doresc tot succesul pentru tine, fiul tau si pisoi....
Fomalhauti spune:
FOARTE IMPORTANT
Trebuie sa-l freci pe burtica si in jurul anusului cu un tampon de vata inmuiat in apa calda. Sa-l freci si sa-l apesi putin, ca sa faca caca si pipi. E foarte important, daca este foarte mic nu face singur, pisica il linge....
Androix spune:
Am avut o banuiala ca erau copii dar parca nu-mi venea sa cred. Nu e o regula, ti-am povestit ce mi s-a intamplat mie. Sper din tot sufletul sa traiasca, mai ales de dragul baietelului tau care e atat de grijuliu. Interesanta treaba cu vieoza, e bine sa-i fie cald, numai sa aveti grija sa nu se prajeasca.
Sa ne tii la curent cu evolutia pisicului. Multa bafta!
Andreea mama de Filip si Georgia
dana_e spune:
da, lapte special de la vet din 3 in 3 ore deocamdata [scrie pe cutie] si sticle cu apa calda in cutiuta, schimbate regulat. si frecat la fund usor, cu umed, pina face treburile.
ce sa zic... daca are zile, va trai... am gasit 5, tot asa de 2 zile. 3 s-au facut mari si frumosi si unul imi sta in brate acum. au 4 ani deja :)
multa, multa bafta.