Lapte pentru pisoi! Urgenta mare!
Raspunsuri - Pagina 2
ema spune:
Sarutmana tuturor,eu sunt Serban.Foarte bune sfaturile dumneavoastra insa mai am niste intrebari referitoare la pisicutul meu.Poate imi puteti da o mana de ajutor.Ce temperatura are o pisica ?As vrea sa-i creez o temperatura exterioara asemanatoare cu a mamicii lui,poate reusesc sa-l salvez si sa traiasca,e un dulce si jumatate.Asta noapte l-am pus intr-o maneca taiata de la un pluovar de-al meu si l-am culcat lipit de mine.Oare e de ajuns de cald asa?Am gasit in sfarsit laptic pantru el insa nici un cabinet veterinar nu e deschis astazi ca sa cer informatii despre cum as putea sa-l ingrijesc perfect.Nu e drept pentru ca si animalele au suflet si ar trebui asa cum exista urgenta la spitalul pentru oameni sa existe si pentru animale.Mai am o intrebare:care e, sa spunem,perioada cea mai critica cind exista riscul sa moara?Face pipi si caca eu masez burtica si in general al mangai mereu,poate daca simte dragoste,traieste.Cit de mult mi-as dori sa traiasca,e primul meu animal si e tare frumos.
Va salut ,
Serban
anyella spune:
Buna Serban,
La puiutii atit de mici,fara mamica,nu ma pricep.Imi pare tare rau.Eu am avut puiuti dar cu mamica si sfaturile fetelor sint foarte bune,din cite imi amintesc eu de comportamentul pisicii mama.Ii spala in permanenta la fundulet(sa le dezvolte instinctele) si atunci cind au putut face la tavita erau "prieteni" cu ea fara probleme:)).Incearca sa nu ii muti locul,cumpara un cosulet de plus mic de tot,acela sa fie teritoriul lui.O sa isi faca nevoile atit de putin incit nu simti/nu miroase.
Ce voiam sa iti spun:incearca sa te loghezi pe un forum de animale,sint oameni extraordinari in sfaturi pertinente. Sper sa gasesti pe cineva sa iti raspunda la sfirsit de saptamina.Majoritatea intra pe net in cursul sapataminii.,pentru tine si gestul tau.
Dana,si a mea e terorista:)) nu pot sa stau la calculator, ca ea in brate la mine,cind imi schimb pozitia e suparata rau.Cind avem timp hai sa mai deschidem un subiect despre tigrii nostri miniaturali.Cred ca ne-ar relaxa pe multe sa ne mai povestim despre odoruri.Te pup si toti/toate felinele.Citi mai ai? Eu sint in aceeasi formatie 1+1 :))
Aniela
dana_e spune:
serban, o pisica are temperatura un pic mai mare ca un om - 38, 39 de grade. daca pui linga el in cutiuta o sticla de plstic la jumate, cu apa calda [atentie sa nu se rostogoleasca peste el, sprijina cumva] e bine. o schimbi cind da semne de racire, la vreo 2 ore. chiar 2 sticle in prima saptamina si a doua de viata, ca ei nu isi pot regla inca temperatura.
daca papa si face "treburile", e bine. e important sa ii fie mereu cald.
ce sa iti zic, atit timp cit ai grija de el cum ti-am zis, mai departe tine si de norocul lui. infectiile respiratorii sint o problema, daca e sa fie evolueaza f repede. atunci doctorii vor zice ca nu pot sa ii dea antibiotice, asa mic. eu am dat insa, unui pisic de vreo 3 saptamini, si asa l-am salvat. biseptol sau amoxicilina [de oameni], praf pus un pic de tot pe betisor de urechi muiat in lapte. de la biseptol face bale multe, dar e normal. daca devine letargic, apatic - sa ii dati asa, repede. e riscant, dar fara tratament e si mai riscant.
iti doresc sa se faca mare si sanatos pisicul, e minunat ca ai grija de el. si orice ar fi sa fie, el se simte iubit acum - asta conteaza foarte mult.
Anyella - "doar" 5... erau sa fie 6, dar ameninta sotul ca se auto-evacueaza...
Fomalhauti spune:
Exista cabinete veterinare non-stop. Unul este pe strada Sebastian. Cred ca si la Ilioara este deschis non-stop.
Succes, Serban si BRAVO.
ema spune:
Salutare,Serban e ocupat azi,asa ca scriu eu.pisicuta e bine,papa de mama focului,doarme imediat dupa ce suge,a gasit in final un medic simbata...pisoiul avea cam cinci zile a spus dumnealui,serban al gasise de doua deci au coincis ca puiul a supt trei zile de la mama,lucru foarte bun.Deja astazi se intrevede o incepere de deschidere la ochisori..Doamne ajuta sa fie bine si nu in ultimul rind va multumim pentru sfaturi.
Numai bine
XIO spune:
Ema , tu de unde esti?
Si nu ai putea sa-i reclami pe tampii aia la politie? Ca doar s-a adoptat legea de protectie a animalelor.
Of , nu dau eu peste asemenea oameni , sa ma vedeti la stirile de la ora 5
Laptele stiu ca se facea cu galbenus de ou . Daca a supt de la mama lui e bine, ca are anticorpi, acum trebuie caldura , papa si , dupa cum s-a mai spus , sa-l umezesti la fundic cu o bucatica de vata bumbac sau ceva , ca doar atunci fac ei pisu , cand ii spala mama.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
ema spune:
Din pacate pisicutul a murit astazi...abia incepusera sa se deschida ochisorii.Am sufletul asa de greu...
szivarvany spune:
imi pare rau Ema, multi, multi pupici lui Serban
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
Victoria spune:
Ema, imi pare asa de rau.... Pentru Serban, si pentru sufletelul ala de pisic amarat... Vroiam, de cand am citit prima ta postare, sa te felicit pentru cum ti-ai crescut copilul, pentru sensibilitatea si maturitatea de care da dovada, m-a miscat mult postarea lui...
Mie mi-a fatat o pisicutza straina in garaj, daca crezi ca un alt puiut de pisica i-ar alina lui Serban amaraciunea, ti-as da cu placere, se vede ca e un copil tare bun si sufletist.
Ai poze aici http://pets.webshots.com/album/563748497mmgsCM
Numai bine,
V