Cum o pregatesc pentru cresa!?
Am o fetita de 1,5ani, este foarte dependenta de mine fiind singura persoana care a avut grija de ea si care a stat cu ea in permanenta (sotul sta cu ea dar doar in prezenta mea fiindca altfel plange)! Din toamna va merge la cresa, insa imi e teama de ce reactie va avea! Eu am pregatit-o cat de cat, i-am spus despre copii, despre cresa, in principiu este de acord, am fost de cateva ori si la cresa unde o voi duce si a stat cu copii dar daca vedea ca nu sunt in preajma incepea sa planga si sa ma strige! Nu sta nici 2 minute fara mine, ma cauta peste tot si ma striga! Ce pot face sa o pregatesc cat mai bine pentru acest moment?
mama de 1 an si 6 luni
Raspunsuri
Lemoni spune:
Carla in primul rand trebuie sa o lasi cu sotul cate o jumatate de ora , o ora , sau pe la mama ta sa inceapa sa se obisnuiasca fara prezentza ta incet, incet.V-a fi greu dar asta este copilul se acomodeaza pana la urma, mai rau este pt tine ca vei sta toata ziua numai cu gandul la ea. Succes si numai bine!
mylene spune:
Si eu cred ca ar trebui sa o lasi putin cite putin cu tati sau bunicii, ii explici inainte ca mama pleaca dar ca se va intoarce inapoi nu peste mult timp. E important sa-ti iei la revedere de la ea si sa nu pleci pe ascuns... Chiar daca plinge si protesteaza la inceput, cu timpul va intelege ca despartirea e temporara si nu se va simti abandonata. E bine ca mergeti in vizita la cresa si de ce nu, sa o lasi cite putin singura acolo, sa se obisnuiasca.
E bine ca-i explici, chiar daca nu stiu inca sa vorbeasca, asa mici cum sint, ei inteleg mai mult decit ne inchipuim noi citeodata.
Va doresc curaj si incredere, o sa depasiti cu bine perioada!
carla2005 spune:
Ma pregatesc sufleteste! Eu i-am spus cume cu gradinita, cu copii, intelege, imi spune ca sunt copii la gradinita, i-am dat exemple din copii cu care se joaca ea, ca mrg la gradinita, seara mi-i insira si-mi spune ca au venit de la gradinita si fac nani! E bine ca vorbeste cat de cat...adica stie sa spuna ce vrea, intelege... pe la gradinita am mai dus-o si ii place dar sa stau cu ea! De luni plimbarea de seara o va face doar cu taica-sau, apoi voi merge o saptamana la tara si o voi lasa si cu maica-mea cate putin! Am mai citit pe net, incerc sa o duc la alte locuri de joaca unde sa cunoasca copii noi sa se obisnuiasca, intentionez sa o duc mai devreme si sa stau in prima saptamana cu ea progresiv cate 30 minute o ora, apoi sa o las singura tot progresiv...sa nu se simta abandonata cand o voi lasa tot programul!Dar imi e o frica...sunt asa stresata...noroc ca fetele de la cresa unde o duc sunt dragutze si intelegatoare (e particulara) si sper sa ne acomodam amandoua cu marea despartire!
mama de 1 an si 6 luni