Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (152)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luy spune:

amar, bine ati re-revenit ! Ca ai mai apucat sa postezi intr-o zi un fff scurt mesaj, dar pe urma ne-ai lasat cu ochii in soare
Bine, banuiesc ca nu a fost cu intentie, ca printesa ta te-a chemat la ordin Si da, stiu ca e tare greu fara alte ajutoare...
Daaar ne bucuram ca sunteti bine, vesele si vioaie.
Si vrem pozeeeee, hai, macar una acolo... Sa intre si ea in filmuletz, nu vrei ?

Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )

Poze puteti vedea in contul comun pe flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Nu e cinstit sa dau copy/paste unui mesaj care nu-mi apartine, insa vreau sa stiu ce parere aveti despre continutul acestui mesaj???????? Mie mi se pare tare sumbru pronosticul acestei boli...

Cu scuzele de rigoare, multumesc autoarei

"Sunt medic si am acceptat cu greu faptul ca aceasta boala cronica nu se poate vindeca cu tratament alopat (adica cu medicamente obisnuite). Stiu ca unele cazuri se vindeca de la sine pe la 2-3 ani, altele raman cu dermatita si in copilarie, iar altele se asociaza cu alergii si astm bronsic.

Preparatele cortizonice sunt bune pe moment dar dupa ce le-ai oprit leziunile reapar , uneori mai grave.
Prepapratele imunomodulatoare (cum e ELiDEL-ul ) se pot da si pe fata fara sa ramana cicatrici , dar ATENTIE ! nu e voie sa fie utilizate la copii sub 2 ani (in SUA au existat cateva cazuri de cancer legate de acest medicament) si nu vindeca definitiv dermatita
Mai importante sunt insa masurile de ingrijire: dieta, toaleta, hidratarea permanenta, evitarea conditiilor care agraveaza boala(alergenii- praful de casa si polenul, imbracamintea neadecvata, aditivii alimentari, ingrasamintele folosite in cresterea legumelor si fructelor, stresul psihic, imunizarile, caldura excesiva, frigul etc)

Noi am recurs acum la un tratament homeopat, dar suntem si noi doar la inceput.
Boala fetitei mele s-a agravat de fiecare data cand am facut vaccinurile, adica la 2, 4 si 6 luni.

Va scriu acum din 2 motive :
- va stau la dispozitie pentru orice intrebari legate de ingrijirea copiilor cu dermatita atopica
-as dori sa stiu cate din voi, mamicile copiilor cu dermatita atopica, ati observat vreo inrautatire a bolii dupa vaccin. Pentru ca deja in lume se discuta mult despre reactiile secundare care apar dupa vaccinuri, in SUA dermatita atopica reprezinta o contraindicatie relativa pentru imunizare, in sensul ca parintii trebuie sa stie care sunt beneficiile dar si riscurile la care isi expun copiii in cazul vaccinarii si pot decide daca sa ii imunizeze sau nu.

Nu vreau sa fiu prost inteleasa cum ca as fi impotriva vaccinarii, dar eu cred ca ar trebui sa decidem in cunostinta de cauza . Copiii cu dermatita atopica au o imunitate alterata, iar uneori vaccinurile pot sa le altereze aceasta imunitate si mai mult, agravand boala. "

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Mai voi ma puneti pe ganduri in sensul ca de doua zile Vladut are niste bubite mici rosii dupa ceafa si dupa urechiuse.Eu am crezut ca sunt de la ou ca i-am dat acum doua zile dar vad ca nu i-au trecut.L-am dat cu bepanthene sa ma duc la doctor oare sa intreb?M-ati speriat cu dermatita asta atopica

teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

hello, ma crizeaza iar reclama

.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by moldoveanca

Mai voi ma puneti pe ganduri in sensul ca de doua zile Vladut are niste bubite mici rosii dupa ceafa si dupa urechiuse.Eu am crezut ca sunt de la ou ca i-am dat acum doua zile dar vad ca nu i-au trecut.L-am dat cu bepanthene sa ma duc la doctor oare sa intreb?M-ati speriat cu dermatita asta atopica

teo

dupa cum zici cred ca-i de la caldura, asa are si ghighi, apar si dispar.

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi

Mergi la inceput

Nana, al meu baiat facea kk mai des inainte de eruptie. In plus, face la jumatate de ora dupa iaurt ( chiar daca-i cu banana ) si dupa orice fruct . La legume nu, de-asta-i pun zilnic la legume si orez, sa-l mai stranga la stomacel. Pana-n diversificare facea de 2 ori, dimineata si seara. Acum mult mai des. Probabil nu digera bine inca, pana se obisnuieste stomacul cu papica solida.
a, inainte de eruptie nu ai cum sa nu-ti dai seama ca se apropie momentul, gingia se umfla si se vede prin ea dintisorul, asta cu cateva zile inainte sa rupa gingia.

Mergi la inceput

Luy, ma bucur ca ai timp sa scrii mai des. Ce mai face printesa ? ce mai papa ? poza aia cu limba scoasa in oglinda e nemaipomenita !
Vad ca de 1 iunie s-a aniversat DC , a facut 7 ani de la prima postare. N-ar fi un cadou frumos din partea noastra videoclipul cu pitici ? E subiect la generale cu 'la multi ani DC '

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by Sabina

adiiiii, de mult vroiam sa spun.
zic repede, ca sunt prinsa rau cu trebi. deci dau copypaste dupa ce am scris nepoatei noatsre care are o fetota de 2 luni jumate si o tinea cu fata spre exterior in marsupiu asta

Baby bjorn e unul din cele mai proaste produse pe piata in materie de marsupii. si in general cam toate port bebeurile. La Sofia nu am stiut si am tinut-o asa, dar noroca ca era mai mare.
Insa la Gheorghe nu am mai cumparat o asemenea porcarie, desi oferta de port bebe industriale a fost extrem de diversificata si nu de bani am dus lipsa...
problema este ca atarnatul picioarelor duce in timp la spondiloza datorita presiunii pe sira spinarii.
uite, citeste si aici:

http://www.continuum-concept.org/reading/spinalStress.html

picioarele trebuie sa fie flectate, asta e rolul marsupiului, sa realizeze copilului pozitia din uter,. care este cea fiziologica.
cea mai buna solutie este ie sling-ul, fie wrap=ul.
uite metoda perfecta de a tine bebelusul:

http://www.wrapyourbaby.com/frontwrapcrosscarry.htm

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Sabina, postasem fara sa raspund la mesaj . Si ma seaca reclama asta, e absolut insuportabila. Acum revenind la ce ai scris tu. Iti multumesc pt linkuri. Stiam de carrier ca nu e cel mai recomandat. De aceea Lisa nu prea ajunge in el decat f rar. Probabil o data pe luna. Nu vreau sa o obisnuiesc pe sus, asa ca prefer sa o duc in carut. Daca o pun in carrier imi e imposibil sa ii iau si geanta cu scutece etc, darmite sa mai car si altceva... Cu carutul e simplu, ca suntem cu casa in spate . Uneori iau carrierul cu mine in carut, in caz de forta majora, dar nu prea

M-am tot gandit serios sa imi fac si eu un wrap. Oare pana la varsta poate fi carat copilul in el? Tin minte ca citisem undeva ca pana la 2 ani.

Fug ca se plange Lisa.

Mergi la inceput

Rox, aparatorile de prize sunt niste capacele cu 2 craci care intra-n priza si o astupa, ca sa nu se mai poata baga nimic inauntru. Se scot usor cu o cheita metalica ( e inclusa in set ). pot sa-ti fac poza dupa ce se trezeste ghighi.
despre cheile gradistei eu stiam ca tot complexul de vile de-acolo se numeste asa, chiar daca-s langa moeciu, se diferentiaza de ei prin nume, adica la orice vila sau hotel stai acolo cica nu stai in moeciu, stai in cheile gradistei. distractie frumoasa !

eu sunt un pic crizata, am casa vraiste, nu pot sa fac absolut nimic in afara de a sta langa ghighi, care se catara peste tot, mananca hartii sau stechere sau orice gaseste te miri pe unde, mi-a chelit trandafirul japonez de tot ( si era o frumusete, plin de flori galbene-n-am unde sa-l ascund ca-i mare si sta pe jos in balcon ), cand doarme ghighi il pazesc sa nu cada din pat si oricum nu pot sa misc mare lucru ca doarme iepureste, as cere ajutor dar nu stiu de unde ca mama-i departe, soacra-i departe, barbatul vine seara si pleaca dimineata, tanti mimi n-a fost cuminte ( ori eu n-am fost cuminte si n-am ciocanit inainte sa intru ) si uite asa am ramas singura si nu ma descurc, nici n-am mancat azi....nici chef nu am.....

Mergi la inceput

azi am facut o prostie, cand l-am luat pe ghighilut de pe trandafir si i-am scos o frunza din gurita, am tipat la el si el saracul s-a asezat in fundulet si a inceput sa planga, se uita la mine si plangea cu lacrimi de crocodil, m-a apucat si pe mine boceala....
m-am simtit cea mai idioata mama.

Mergi la inceput