Acordarea Indemnizatiei de cresterea copilului

Acordarea Indemnizatiei de cresterea copilului | Autor: jeni68

Link direct la acest mesaj

Marius, te rog sa-mi confirmi urmatoarele: Am lucrat pina in 01.04.2008 cu carte de munca si am un Contract Civil(colaborare)din ian. 2007 si platesc impozitul pe venit la stat( nu cotizez la sanatate si la pensii), sunt insarcinata (o luna si jumatate)si as dori sa stiu daca beneficiez de Indemnizatie de cresterea copilului sau trebuie sa cotizez la sanatate si la pensii pt. a beneficia de acesta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ai cic dar pt spitalizare (nastere) si concediu postnatal trebuie si sanatate. La pensii Nu.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni68 spune:

Multumesc de informatie Marius, atunci sa inteleg ca daca voi cotiza la sanatate voi beneficia de concediu prenatal si postnatal.

Mergi la inceput

Da dar atentie sunt doua tipuri de cotizatii. Cei de la Casa de asigurari de sanatate te vor lamuri. Trebue platite amandoua.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina V spune:

Am si eu o intrebare. Sunt angajata de 3 ani cu jumatate de norma (4 ore). As vrea sa stiu, in caz ca raman insarcinata, daca mi se va plati indemnizatia pentru cresterea copilului.

poze

Mergi la inceput

Da

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azaylee spune:

daca imi poate raspunde si mie cineva..va rog..Lucrez de aproape 2ani la aceiasi firma,am carte de munca si sunt insarcinata,daca in ultimul an dinainte de nastere am 2 zile de concediu fara plata,mai beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului?Va multumesc mult!

Mergi la inceput

Da

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azaylee spune:

Multumesc mult pentru raspuns.O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni68 spune:

Marius, as vrea sa stiu daca avind virsta de 40 de ani, dupa nastere se poate primi o recompensa de la stat in valoare de 10000 RON si daca este adevarat, ce ar trebui sa fac sa primesc acesti bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Buna Marius.Poti sa-mi spui si mie daca este adevarat ca,dupa trecerea celor 2 ani de concediu pentru ingrijirea copilului,as putea face o prelungire a lui, pana la varsta de 3 ani a copilului in care as primi 50 % din indemnizatie,respectiv 300 lei?
Multumesc!

Mergi la inceput