Puiuti de Randunici 2008!! (25)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

salut.
eu nu l-am stres pe Marei niciodata pe limba. ce fel de glicerina folosití? Boraxata?
noi suntem cam zombie, bb ma solicita mult... macar creste ok... ca eu dorm 4 ore pe zi nu mai conteaza... acum doarme pe mine... ce viata pe el...

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

sovi, am inteles ca acest "cristal natural" este alum (alaun sau piatra vanata)...uite aici o explicatie mai corecta:
"Antiperspirantele au rolul de a bloca porii si de a inhiba transpiratia prin intermediul unor derivati de aluminiu foarte solubili in apa, cum ar fi: Clorhidratul de Aluminiu, Aluminiu Zirconiu, etc. Odata absorbite in organism, moleculele de aluminiu se ionizeaza ducand la formarea compusului « Aluminiu Radical » (Al+++). Cand acesta se dizolva poate fi absorbit in ficat, rinichi, creier, cartilagii sau in maduva oaselor. Cercetarile medicale arata ca o concentratie mare de aluminiu in organism poate duce la declansarea bolii Alzheimer.
Desi aceste cercetari nu au confirmat faptul ca Antiperspirantele / Deodorantele uzuale duc la producerea cancerului, fiecare dintre noi trebuie sa fie atent si sa incerce sa evite folosirea produselor de igiena personala care contin substante chimice nocive pentru organism. Prin reducerea asimilarii diverselor substante sintetice in corpul nostru, ne protejam propria sanatate, „sanatatea” planetei - prin eliminarea folosirii freonului la fiecare pulverizare si prin folosirea ambalajelor fara PVC - si implicit sanatatea urmasilor nostri.
Ammonium Alum » care nu este absorbit in organism. A nu se confunda “Alum” (Alaun, Piatra Acra) cu Aluminium (Aluminiu).
Se pare ca primele insemnari legate de folosirea Alaunului pentru efectele sale deodorizante ar fi avut loc in antichitate in China si Egipt.

In Mesopotamia, Alaunul era folosit in combinatie cu apa, menta si coaja de copac pentru clatirea gurii dupa curatirea dintilor. In Secolul I D.C. filosoful si naturalistul roman Plinius a consemnat producerea de „Alumen Romanum” prin dizolvarea repetata in apa a sisturilor de Alaun aduse din Siria. Cristalele mari care au rezultat erau folosite indeosebi la tratarea inflamatiilor interne.

In Evul Mediu aceste saruri minerale erau folosite la oprirea sangerarilor si la tratarea ulceratiilor si eczemelor, datorita efectelor lor astringente si antibacteriene.

Aceste saruri minerale naturale provin din Thailanda si sunt folosite de secole de popoarele din Asia pentru igiena personala precum si pentru purificarea apei.

Alaunul la fel ca si Aluminiul, se obtine din Minereu de Bauxita. Desi formula chimica a Alaunului este AlSO4, adica Sulfat de Aluminiu, acesta nu contine Aluminiu. Alaunul poate fi separat foarte usor de celelalte elemente din Bauxita in timp ce pentru obtinerea Aluminiului sunt necesare 30 de etape si 3 procese diferite. Pentru separarea mineralelor de Bauxita se adauga Acid Sulfuric H2SO4.

Pentru a intelege mai bine trebuie sa tinem cont de faptul ca Aluminiul exista in diferite forme, de la Aluminiu solid, pur si pana la Saruri de Aluminiu solubile sau insolubile. Foarte important este faptul ca numai anumite tipuri de compusi de Aluminiu sunt daunatoare pentru organismul uman. Dupa o consultare extensiva a literaturii de specialitate s-a concluzionat ca diferenta este data de gradul de solubilitate al compusilor de Aluminiu in organism. Spre exemplu, daca cineva ar inghiti o granula de Aluminiu solid, aceasta ar trece prin tractul digestiv si ar fi eliminata fara a se fi absorbit Aluminiu in organism si deci fara a avea efecte daunatoare asupra corpului uman.

Asadar, se pune intrebarea care dintre compusii de Aluminiu au efecte negative asupra organismului si care nu. Daca un compus de Aluminiu, cum ar fi Clorhidratul de Aluminiu care este foarte solubil, este folosit ca antiperspirant, acel compus va fi absorbit imediat. Odata ajuns in organism, moleculele de aluminiu se ionizeaza ducand la formarea compusului « Aluminiu Radical » (Al+++). Cand acesta se dizolva poate fi absorbit in ficat, rinichi, creier, cartilagii sau in maduva oaselor. Cercetarile medicale arata ca o concentratie mare de aluminiu in organism poate duce la declansarea bolii Alzheimer sau a Cancerului Mamar.

eu folosesc de vreo 2 ani acest deodorant si nu am avut probleme cu blocarea transpiratiei....deci, nu cred ca sunt probleme cu glicerina din el...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Olga, mi se facu asa un dor de Viena!!! anul trecut pe vremea asta eram acolo... ooooof. eu nu m-as incumeta sa plec la drum cu bb mic... sunt eu mai speriata.

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

nicoleta, eu folosesc glicerina cu stamicin, dar NUMAI pt ca a avut candidoza!!! in rest, dr. de la orl mi-a recomandat sa-i fac igiena bucala, zilnic cu apa cu bicarbonat, cum zicea sovi, pe un betisor de urechi pt bebe sau pe putin tifon infasurat pe deget, suzeta tinuta in pahar cu apa cu bicarbonat....in plus, eu ii curat gingiile dupa supt, cu un tifon inmuiat in solutie, iar daca nu am la indeman, in apa...asa am facut si la alex si are dintii superbi, mi-a fost usor sa o invat cu periuta, plus ca nu a avut dureri la eruptia dentara...si v-am mai zis ca i-au iesit 5 dinti dintr-un foc!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Fetelor IN FARSITTTT am reusit si eu sa incarc un filmultez!!!
E facut acum 2 saptamani cand bebe avea 2 luni jumate si sa vedeti si voi ce ma paraste la tac-su omuletul meu.

http://good-times.webshots.com/video/3034950470102916314sCwfGs

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

poza asta am trimis-o la "razvan si dani", dar n-am castigat

-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida

Maria cea mai fericita mamica de bebe Tudor Stefan (26.02.2008)

POZE

POZE BOTEZ

minunea mea

asa creste strumful mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Luny, exact asa am gandit si eu! Nicol, eu alaptez fara jena oriunde. Port tricouri/bluze largi si acopar sanul cu el. Numai cand suntem la vreo terasa/ restaurant, prefer sa ma duc in masina, sau sa ies pe o banca ( duminica am fost la o ciorba de potroace de dupa nunta celui mai bun prieten al lui Radu si m-am dus cuminte in masina sa alaptez ).

Adriuta, drum bun sa aveti! Imi pare tare rau pentru bunica ta, sper sa se simta mai bine! Cand plecati? Multam mult, si tie si Violetei, pentru toate sfaturile voastre care mi se pare extrem de pertinente si documentate si spuse cu mult mult bun-simt !

Unde Geckooooo? Geckooooooooo!

Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008 - cu www.flickr.com/photos/olguselu/" target="_blank">POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Nicol, cum sa nu te duci? Cum a zis si Luny, e mult mai usor cu sanul decat sa stai toata ziua sa prepari la biberoane. Asa totul e steril fara nici-o munca! Convinge randunoiul sa va ia si pe voi.

Luny, multi ani fericiti impreuna sa aveti si sa va bucurati de Mufa si da, fa-i repede si o fetita!!!

Mimo, vezi ca au aparut mamicile pe crenguta? DAr ai disparut tu...

Olgutz, incepi serviciul la sfarsitul lunii??? Off, te inteleg ca esti trista, e si normal! Incet, incet, toate o sa ajungem acolo , iar voi care incepeti acum devreme o sa fiti de mult obisnuite si ne linistiti si pe noi ca va fi totul bine.

POZE

POVESTEA NASTERII

mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Ariel, cite informatii nene, m-ai omorat! Am apucat sa citesc bauxita si imediat m-am gandit DE UNDE SE EXTRAGEca de de-abia am invatat!Dar ALUMINA?Se extrage din bauxita si se prelucreaza la GALATI!....dar bauxita nu mai stiu de unde se extrage si abia am invatat....oricum, ce vroiai tu sa zici acolo?Te mai miri ca te doare capu' din cand in cand si-ti scade glicemia!Suprasolicitare nene!

Simona,mamica de Teo (14 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Neata pe la pranz!
Am intarziat la intrare ca am avut azi program de joaca de peste o ora cu Iulia, a gangurit, a zambit, a ras, a facut gimnastica...a fost insa IMPOSIBIL sa o pozez sau filmez in aceste ipostaze pt ca, asemeni altor pui de randunici, cand vede camera isi ia o fata preocupata si o studiaza intens si nu-i chip sa va ofer dovada ca si ea rade
Si bineinteles, cand eram super-incantata ca manca la toate mesele de la 150 in sus si cu frenezie i-am schimbat biberoanele cu latele mai mari, acum fac de zor lapte praf si il arunc, ca domnisoara papa fix 120-130, NIIIMIC peste! Si ma gandeam eu sa nu pomenesc ca am schimbat biberoanele, ca sigur face ea vreo nefacuta...gata, nu va mai zic...decat ca are 4600 g, adica a luat 200 g in 6 zile, adica e multumitor.
Nicol, nici eu nu inteleg de ce alaptatul sa fie problema cu Olanda...A, bagajul sau tipetele copilului mai intelegeam...Dar alaptatul? Pai sa vezi tu daca trebuia sa prepari lapte praf...cutia de lapte, biberoane si tetine, posibilitate de sterilizare permanent, apa calduta in termos, etc, etc...Muult mai greu!
Olgutz, tare grea perioada ai intr-adevar, dar daca nu o birui tu nu o mai biruie nimeni . Si evident ca nu am scos-o eu pe Monica de la tine de pe lista, cum era sa o fac cand eu te-am trimis la ea?? Dar nu mai vreau discutii despre listuta, eu acum doar adaug ce mai e nou, in nici un caz nu modific lista veche.
Ariel, tare mi-e mila si de tine, dar faci in fond exact ce alegi tu...si, daca nu intreci masura si nu o iei razna cu atata muls, e corect si e jos palaria ce te straduiesti sa faci. Cat despre fiecare cu primarul lui...si noi la 5 sigur ramanem cu ce-am avut, ca daca doar un "brunet" analfabet stim sa producem, asta meritam...Iar la primaria generala cu Oprescu, care dealtfel mi-e simpatic dar e un MARE impostor...vai steaua noastra de "Mitici" buni doar de caterinca!
Mai, parcul IOR nu e totuna cu Titan? Ca io asa credeam...
Sovi, tu in ce parculet te duci?
Roxy, ma pregatesc de iesit in Botanica, ca nu mai bate vantul

Naty
mamica Iuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea

Mergi la inceput