Parinti cu grave deficiente emotionale
Raspunsuri - Pagina 16
MissParker spune:
quote:
Originally posted by monixy
subiectul discutiei era insa stilul educational influentat de probleme emotionale . pai , poate ar trebui definite acele conduite emotionale nesanatoase !clar , ca intr-o lege privind protectia copilului impotriva abuzurilor. si sa vedem ce masuri legale exista impotriva unor asemenea comportamente. apoi sa vedem ce masuri de prevenire (reale , nu utopice ) pot fi luate !
Eu am dat pe prima pagina o lista de caracteristici ale parintilor cu deficiente emotionale, invitand la introspectie si la autocritica sincera.
Nu cred ca are rost sa vorbim de masuri legale etc. atata vreme cat majoritatea vad ca fie neaga existenta acestui tip de parinti, fie o bagatelizeaza: "vai, tu, n-a fost chiar asa de grav, ia nu va mai autovictimizati voi p-acilea"...
Pai cu o asemenea atitudine nu se poate merge mai departe pe drumul asta. Pacat... Iar de eterna polemica si de loviturile sub centura ale moralistilor zau ca nu mai am chef si energie...
Felicia 38+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.
(T.S. Eliot)
XIO spune:
MissParker, eu am spus chiar contrariul , si anume ca NU discut de copiii abuzati fizic.
Cum ai dat tu exemplul cu mama ta , ca ea vroia dragoste si era ca un sac fara fund , incerca sa o obtina de la toata lumea.
Tu acum ai niste probleme cu mama ta si niste sentimente nu tocmai dragute fata de ea .
Prin prisma lucrurilor si sentimentelor de acum iti poti induce diverse amintiri , unele false , unele nu , sau poti pe seama unor gesturi sa exacerbezi o intamplare.
Nu este nimic fantastic in ce spun eu , se intampla inconstient.
Nu am spus ca e cazul tau , ci ca nu este exclus sa fie asa.
Eu ma intreb de ce dai vina doar pe mama ta pt. ca a avut acel comportament. Din cate am inteles se tragea din faptul ca ea nu primea destula dragoste, iar tu ai devenit refugiul ei.
Nu stiu daca am inteles corect ......
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
blue eyes spune:
quote:
Originally posted by MissParker
Nici de idealizat n-o idealizez pe terapeuta (lucru care s-ar fi intamplat daca as fi vazut in ea o "mama" cum eu nu am avut), adica o vad exact asa cum este: o femeie mai putin inteligenta ca mine.
Felicia, cu toata simpatia mea pentru tine si cu toata admiratia pentru inteligenta ta, nu pot sari peste greseala de mai sus. Ai inteles de ce, nu?
E posibil ca terapeuta la care mergi sa aiba un IQ inferior celui pe care il ai tu, dar nu mi se pare deloc frumos sa o desconsideri. E un om care te ajuta foarte mult si merita mai mult respect.
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free
Ramona J spune:
Miss Parker, eu am citit lista de pe prima pagina - cred ca nu cunosc nici un om normal. Cind vine bebe sa-mi spui mie daca nu treci fie si temporar prin unele din fazele descrise de tine acolo.
Eu iti urez succes si sper sa-ti gasesti linistea.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
rrox3 spune:
quote:
Originally posted by XIOquote:
Originally posted by rrox3quote:
Originally posted by XIO
In functie de ce simti tu acum poti sa-ti induci anumite amintiri false ca fiind adevarate si viceversa.
Eu nu imi pot inchipui cum un copil de 5 ani se supara ca mama lui este protectoare sau prea protectoare.
Te deranjeaza chestiile astea in adolescenta , cand te jenezi ca mama mai umbla cu tine pana la scoala si rade Xulescu de tine dar cand esti mic esti avid de atentia parintilor si de dragostea lor.
Dar iti poti inchipui ce simte un copil batut si umilit zilnic de tatal lui, un copil tradat zilnic de mama lui, un copil care stie ca nimeni nu-l poate apara si care nu se simte in siguranta niciodata? Un copil care trebuie sa performeze fiindca altfel isi pierde dreptul la existenta?
Asta nu are legatura cu problemele adolescentei. Din contra, abia in adolescenta copilul asta incepe sa vada luminita de la capatul tunelului, incepe sa creada ca la un moment dat va scapa din mediul ingrozitor in care traieste.
D-asta spuneam ca nu prea ai cum sa intelegi daca nu ai trecut prin asta. Dar sa insinuezi ca sunt probleme autoinduse mi se pare deja prea mult.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Rox , este o maaaaaaaare diferenta intre ce spun eu si MisParker , de parintii "toxici" cum i-a numit ea , avizi dupa dragoste , si abuz fizic.
Lasa abuzul fizic la o parte, ca ala e in o cu totul alta incadrare, eu ma refer strict la ce a descris MissParker aici , ca doar despre asta discutam.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
Discutam despre abuzurile facute de parintii cu grave deficiente emotionale asupra copiilor lor. Abuzurile astea se pot manifesta in multe forme si foooooarte des sub forma violentei fizice.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
amoga spune:
quote:
Originally posted by MissParker
Nici de idealizat n-o idealizez pe terapeuta (lucru care s-ar fi intamplat daca as fi vazut in ea o "mama" cum eu nu am avut), adica o vad exact asa cum este: o femeie mai putin inteligenta ca mine, dar cu o competenta extraordinara in meseria ei.
quote:
Originally posted by blue eyes
Felicia, cu toata simpatia mea pentru tine si pentru inteligenta ta, nu pot sari peste greseala de mai sus. Ai inteles de ce, nu?
Cre' ca pina si ciinele meu ar fi inteles de ce :-)...
Dincolo de faptul ca nu pare sa existe un consens general vizavi de ce inseamna inteligenta, eu ma-ntreb cum poate sa-si dea cineva seama daca o alta persoana e sau nu mai inteligenta decit propria persoana. Cu atit mai putin atunci cind exista o interactiune limitata (ca timp, sau tip de relatie) cu persoana la care se raporteaza.
Cineva care are "o competenta extraordinara in meseria ei", trebuie ca e o persoana inteligenta. (Al'fel, n-ar ajunge niciodata competenta in nici o meserie.) Si pina la urma, asta e singurul lucru care conteaza.
A.M.
Clover spune:
Nu cred ca Miss Parker a desconsiderat-o. E doar foarte, foarte critica cu toti cei din jur si probabil daca a observat ceva minusuri la persoana respectiva a taxat-o la sange. Multi dintre noi avem impresia ca suntem mai inteligenti decat altii. Cum nu o sa ne ducem sa le trantim cate un test amandurora sa vedem care scoate punctaj mai mare, putem sa luam afirmatia ca ce e: o convingere subiectiva din partea ei. Asa cum ati sarit cu erata ca sa demonstrati ca sunteti mai destepti decat ala mai destept.
If all else fails, look cute.
miau-miau spune:
ceea ce este iritant la modul in care e pusa problema aici de catre unii este nu ca ar considera ca au fost abuzati emotional si ca merg la terapie ci faptul ca incearca din rasputeri sa-i convinga pe ceilalti ca nu numai ei sint asa, noi toti ar trebui sa mergem la terapie unde vom afla ca am fost abuzati si ca atare ne vom uri mamele, ca vaz ca ele sint de vina de toate problemele astea. E ca inecatul care se agata de cel de linga el si-l ineaca si pe ala saracul
XIO spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
ceea ce este iritant la modul in care e pusa problema aici de catre unii este nu ca ar considera ca au fost abuzati emotional si ca merg la terapie ci faptul ca incearca din rasputeri sa-i convinga pe ceilalti ca nu numai ei sint asa, noi toti ar trebui sa mergem la terapie unde vom afla ca am fost abuzati si ca atare ne vom uri mamele, ca vaz ca ele sint de vina de toate problemele astea. E ca inecatul care se agata de cel de linga el si-l ineaca si pe ala saracul
MissParker spune:
quote:
Originally posted by blue eyes
Felicia, cu toata simpatia mea pentru tine si cu toata admiratia pentru inteligenta ta, nu pot sari peste greseala de mai sus. Ai inteles de ce, nu?
E posibil ca terapeuta la care mergi sa aiba un IQ inferior celui pe care il ai tu, dar nu mi se pare deloc frumos sa o desconsideri. E un om care te ajuta foarte mult si merita mai mult respect.
Nu o desconsider deloc, te rog sa ma crezi, fiindca altfel nu as fi continuat terapia (la cat de supercritica si neiertatoare sunt cu cei din jur), a fost insa singurul argument care mi-a venit la indemana ca sa dovedesc ca nu o idealizez. Cu ocazia asta am realizat ca, din pacate, inteligenta (care pe mine nu m-a ajutat sa vad adevarul inainte de terapie) inca a ramas undeva in mintea mea ca si criteriu indispensabil pentru a valorifica la extrem pe cineva. Mersi de feedback, o sa ma gandesc bine la asta, mai ales ca in mod constient pentru mine alte criterii valoreaza mult mai mult: caracterul, sufletul, empatia... dar se vede ca nu scapam asa usor de categorisirile impuse timpuriu... iar in copilaria mea inteligenta a fost miza suprema prin care am supravietuit...
Ramona, pai tocmai asta e ideea: ca si eu ma vad in pericol (si inca mare de tot) de a face unele din greselile de pe prima pagina, tocmai de aceea deschid subiectul si caut experiente asemanatoare sau macar bunavointa sa cautam in noi insine acele mecanisme care ne pot face sa reactionam asa cum nu e bine pentru copii. Vreau sa imi constientizez eventualele impulsuri nocive (pe care stiu cu siguranta ca le voi avea!!) pentru a le putea neutraliza mai bine. Ori asta nu se rezolva prin negare.
De aceea ma intristeaza atitudinea unora care continua sa ma tot atace pe mine personal, in loc sa se priveasca in oglinda si sa incerce macar sa-si faca si lor insisi putina introspectie... Eu oricum ma analizez si ma critic singura mai la sange decat o poate face oricine altcineva, m-ar interesa un schimb constructiv de idei din care sa avem cu totii ceva de invatat despre noi insine. Cu lozinci de genul "vai, sa nu mai dam vina pe mamele noastre, ca nu e frumos" nu vom reusi niciodata sa ne schimbam si sa nu repetam greselile generatiei trecute...