Sunt plina de rautate.....

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Fetelor care aveti copii vitregi la varsta adolescentei va rog sa nu mi-o luati in nume de rau dar comportamentul acestor copii e normal pentru ca:
1. cu siguranta le-ati cerut sa faca ordine/curatenie de vreo cativa ani si nu de la inceput;
2. n-au de la cine lua exemplu pentru ca nici sotii vostrii nu dau mereu cu aspiratorul/spala vasele/freaca gresia, etc.
3. tu incerci sa-i impui copilului niste reguli, sotul nu;
4. un adolescent la 16 ani are alte prioritati. Va rog sa va amintiti de adoloscenta voastra: cand veneati acasa de la scola primul lucru la care va gandeati era: hai sa spal vasele/sa dau cu aspiratorul/sa frec gresia sau de abia asteptati sa cititi revista/scrisoarea pe care tocmai o primiserati, sa mai completati un oracol, sa vorbiti cu prietena X la telefon, sa visati putin la colegul din clasa paralela de care erati indragostite?
Daca raspunsul e da, va rog sa va raspundeti daca vi s-ar fi parut normal sa va rupeti de la aceste activitati si sa-i acordati jumatate de ora surioarei/fratiorului de 4-5 ani ca eventual sa-l invatati sa numere/scrie,etc sau orice alte activitati pe care le considerati voi ca ar trebui sa le faca copii vostri vitregi cu proprii vostri copii de varsta prescolara.

Un alt lucru pe care l-am invatat de la niste prieteni care au trecut printr-un divort e ca mama copiilor nu trebuie niciodata vorbita de rau indiferent cat de "rea" e ea in ochii vostrii. O vor judeca ei singuri cand vor ajunge la maturitate, pana atunci voi sunteti in perceptia lor cele care le-ati distrus familia, copii nu realizeaza la varsta asta ca relatia parintilor lor nu mai putea fi salvata, ei isi amintesc doar momentele bune si va vad pe voi ca pe niste intruse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

quote:
ei isi amintesc doar momentele bune si va vad pe voi ca pe niste intruse.

osolita, o sa te contazic putin. Da, ai dreptate cu adolescentii si ca tb ca ambii soti sa sustina aceleasi reguli, insa cu partea de mai sus nu sunt de acord. Eu am crescut cu tata vitreg, si-am mai trait si cu mama vitrega, insa niciodata nu i-am vazut ca pe niste intrusi. Da, ai dreptate si cu vorbitul de rau, nu se face, eu de chestia asta tin cu dintii si sotul meu la fel.
Pupici si spor fetelor! O sapt frumoasa!

_

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Osolita,

Multumim pentru interventie..ai putea sa ne spui cam ce experienta ai tu personal vis-a-vis de problema asta? De curiozitate...daca vrei sa ne spui, bineinteles. Nu ti-am luat-o in nume de rau, stai linistita, la unele puncte ai dreptate..sau s-a nimerit in cazul meu. La altele nu...

1. cu siguranta le-ati cerut sa faca ordine/curatenie de vreo cativa ani si nu de la inceput; eu sunt cu taica-sau de cand avea copilul 10 ani (acum are 16)...si de la inceput il rugam sa-si pastreze si sa faca ordine...cum as fi putut sa-i cer asta si mai inainte??
2. n-au de la cine lua exemplu pentru ca nici sotii vostrii nu dau mereu cu aspiratorul/spala vasele/freaca gresia, etc. aici iar nu se aplica la mine...sotul meu este exceptia: facem curatenie cot la cot...de asta e si baiatul asa comod: mereu a facut tata in locul lui...
3. tu incerci sa-i impui copilului niste reguli, sotul nu; aici asa e!
4. un adolescent la 16 ani are alte prioritati. corect! si noi am fost ca ei, dar aveam totusi si anumite 'obligatii' fata de casa, promisiuni facute parintilor, pentru ca le purtam respect!

Iar chestia cu vorbitul mamei de rau: nu am picat in greseala asta! Niciodata eu personal nu am spus NIMIC urat de ea. Insa a avut ea grija sa spuna de mine...tot felul de lucruri.

Anca, ai dreptate cu ce ai spus in legatura cu apropierea de el: a fost o relatie buna la inceput, si nu este rea nici acum, doar ca nu e calda. E mai mult un soi de indiferenta...eu nu ma mai implic ca sa nu ma enervez si sa generam discutii inutile, iar lui ii convine libertatea totala pe care i-o acorda taica-sau.
Am avut un cuvant de spus la alegerea liceului, imi cere sfatul la anumite probleme de scoala, iar eu i-l dau, ii povestesc patanii d-ale mele (face si el acelasi liceu ca mine..., doar ca 14 ani mai tz..). Dar mai mult ma tem ca nu merge.

Asta este, stiu ca sotul meu vede asta si sufera ca nu e altfel, dar i-am explicat si lui ca nu ma mai bag pentru ca nu pot fi de acord cu el in anumite privinte, si nu ma pot erija eu in lupul rau care sa faca ordine, pentru ca nu pot avea autoritatea unei mame naturale.

Cam asta e....

Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Corina75, eu n-am copii vitregi, am doar cunostinte care sunt in situatia asta si la ei s-au potrivit motivele enumerate de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Eu cred ca fiecare caz e altceva...fiecare familie are specificul ei...nu se pot trage concluzii asa cum nu exista 2 oameni identici 100%, fie ei si gemeni monogameti.
Cert e ca exista si lucruri general valabile...

Corina si Andrei (24.11.2004)

Mergi la inceput