Sunt plina de rautate.....
Raspunsuri - Pagina 4
damadepica spune:
Ca zicea Tyaa sa scriem aici ce ne deranjeaza :
pe mine ma enerveaza oamenii care sunt ironici cu mine , iar eu din prea mult bun simt nu le dau replica! Chiar am o persoana din anturajul meu , de fapt chiar din familie , ca e nashul meu...care in mod constant are cate o gluma ironica de facut la adresa mea, iar eu ba nu-mi gasesc cuvintele, ba mi-e jena ...si NU ZIC NIMIC!!!
Va si dau un exemplu: aseara m-a sunat nashul sa-i spuna la multi ani baietelului meu (ca a implinit 2 ani) si eu i-am zis ca nu am facut party decat cu bunicii si ca o sa ne vedem dupa ce se rezolva toate (ei au niste probleme cu copilasul nou nascut si e in spital in alt oras) si el a zis ca mancam o felie de tort pentru fiul meu, bem o sampanie pt fetita lui (cea nou nascuta) si eu am completat (dar in ideea ca nu imi serbez ziua mea de nastere in data de 2 cand e, ca anul asta nu am avut chef de partyuri) " si pentru mine un pahar de altceva...". La care el "aaa pai pentru tine e altceva, ce repede ai precizat vine si ziua ta, crezi ca uitam? ce ti-e frica ca ramai nesarbatorita???" Nu stiu de ce nu am spus NIMIC!!! Acum imi vin in minte tot felu de replici, chiar imi fac planul sa-i zic CEVA cand ma suna de ziua mea, ca m-am saturat sa stau si sa faca misto de mine si eu sa nu spun NIMIC!!!
Voi ce i-ati zice?
tyaa spune:
Daca as avea tupeul i-as zice ca e cam increzut si badaran.
Lorelaim, ai citit cartea? Presupun ca da, ti-a fost de ajutor?
mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
ileanna spune:
Pai tocmai aia e, ruxij: ca tu NU le zici ce gandesti. Ci "rabzi si rabzi" iar apoi expoldezi pentru ca pierzi controlul. Asta nu se cheama ca le zici ce gandesti.
Damadepica, eu zic ca nu "bun simt" se cheama ceea ce te opreste. Ma gandeste-te, ca te minti singura.
33S cu bb Vlad
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png
damadepica spune:
quote:
Originally posted by ileanna
Pai tocmai aia e, ruxij: ca tu NU le zici ce gandesti. Ci "rabzi si rabzi" iar apoi expoldezi pentru ca pierzi controlul. Asta nu se cheama ca le zici ce gandesti.
Damadepica, eu zic ca nu "bun simt" se cheama ceea ce te opreste. Ma gandeste-te, ca te minti singura.
33S cu bb Vlad
http://bd.lilypie.com/STIcp2.png
Dar ce anume? Vad ca tu stii.
witeflower spune:
Cand cineva te ironizeaza, in primul moment te simti nasol. Si e normal, ca pana la urma, e o forma de agresiune, nu?
Dar am observat ca daca "faci bot" (=te bosumfli) sau ii spui verde-n fata ca a intrecut masura, omul isi intareste convingerea ca esti tu prea sclifosita...si ca, de fapt are dreptate sa te ironizeze...
Asa ca la ironii badarane/cu intentie clara - ii dau si eu cu ironia (daca nu-mi vine pe moment una inspirata, zic ce-mi vine...Ca doar nici a lui n-a fost mai buna; iar acasa rumeg si incerc sa zic data viitoare una mai cu spini!)
La ironii mai subtile si poate neintentionate (ca mai vor unii sa faca pe spiritualii si scot niste porumbei pe gura...), fac apel la simtul umorului si o dau pe ras. La faza asta, unii se simt chiar ei ironizati...dar asa e daca ai cascat gura:tre sa suporti si replica.
lorelaim spune:
Tyaa - da am citit cartea pe vremea cand inca eram in Ro... parca prin 1995-1996. Din pacate acum nu o am cu mine (in Suedia), a ramas in Canada in storage. Dar asa de mult mi-a placut ca atunci cand am emigrat am luat-o cu mine. Da - mi-a folosit. Eu nu sunt o pers timida sau inhibata... Din contra as putea spune... Dar am avut o edu stricta si care ma invatza ca "Tacerea e de aur"... dar in viatza nu e tocmai asa :-)
Mary (dama de pica) - imi pare rau ca nu gasesti cartea :-( Mi-as permite sa-tzi sugerez si bibleo, anticariate. Eu am cumparat-o de la un stand de cartzi de pe strada, in Timisoara, prin 1995.
"La multzi ani" baietzelului tau! Sa creasca mare sanatos si norocos :-) si bineintzeles "La multzi ani" si tzie cu sanatate si numai bucurii
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
anca_27 spune:
Tyaa, ma bag si eu.
Uite, daca vrei sa incepi prin a spune tot ce te deranjeaza in fata, poti incepe cu mine. Banuiesc ca nu cu tot din ce-am vb noi doua vreodata, ai fost de acord. Daca-ti aduci aminte `retrospectiv`, poti s-o faci linistita, si eu sunt de acord sa exersezi pe mine (Noi vorbim aproape zilnic pe mess)
Ce e ciudat fetelor, e ca o stiu pe Tyaa de ani buni, doar ca acum locuim in orase diferite. Si o `stiu` exact cum spune ea, o persoana calma, echilibrata, finutza - deci, tyaa draga, tot timpul te-am invidiat pt felul in care parul tau sta bine oricum, pe cand al meu tre sa trag 3 ore de el sa arate bine. pt faptul ca cu manutza voastra v-ati facut o casuta cum ati vrut-o/apartament na si ca aveai `cu cine` sa faci ceva, asa... si te-am mai invidiat pt ce familie frumoasa ai, sotul care (scuze ca spun din casa) e un familist convins - e adevarat vorbeste mai putin, dar impreuna faceti o echipa grozava. Ce sa mai zic de Elisa.... de cand imi doresc un BB dulce ca ea!
Poate ca ar tb sa spui celorlalti propria ta parere, despre orice, fara teama de a-i jigni. Fa-o ca un test la inceput, vezi ce se intampla? O sa te simti usurata, implinita si cu increderea crescanda.
Si eu mai spun in fata recunosc. Nu de putine ori am regretat apoi ca `mi-am dat drumul la gura`, dar daca ma gandesc, daca eram pusa din nou in ac situatie, as fi facut la fel. Alteori mai rabd si mai inghit si ma bosumflu. Asta mi-am dat seama intr-o zi cand sotul meu imi spune `vreau sa-ti spun ceva, insa te rog sa nu te superi, ca am obs cum iei lucrurile fte personal cateodata`. Insa, drgaul de el, el e pilonul meu de incredere. Doar 2 zile a fost plecat de-acasa, ma simteam de zici ca mi-a taiat cineva cordonu ombilical chiar atunci si m-a lasat in lume. Trebuia sa fac aceleasi lucruri de rutina, sa iau masinuta, sa merg si sa vin de la munca, sa fac ceva ture de oras pt altceva, si eu eram varza. E de-ajuns sa-mi spuna `o, tu o sa reusesti din prima` sau `eu cu tine nu-mi fac problme` sau orice altceva, si sunt de neinfrant.
Tyaa, cine e pilonul tau de incredere? Cauta-l si stai langa el. Eu banuiesc c-ar fi mama ta....
Pusici! Mai scriu mai incolo c-acu m-am prea intins.
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
tyaa spune:
Anca27, . Multumesc.
Pe mine nu m-ai deranjat cu nimic, pe bune. Mai mult cu tine pe mess am discutat o gramada, mai ales dupa ce te-ai mutat:). Pilonul de incredere...nu stiu care e, serios.
Oricum mai vb noi, tre sa plecam in cateva min.
mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
anca_27 spune:
Exemple de spus verde-n fata.
Imi vin in minte acum doar doua, una mai finutza si una crunta.
Cea `finutza` : stateam cu sotul meu mai nainte la o cafelutza pe balcon. El imi povesteste despre iesirea cu fiul sau (dintr-o casnicie anterioara) ieri. Noi acum avem nr de leasing la masina, masina anterioara avea prescurtarea numelui fiului sau, insa am vandut-o cu tot cu numere. Apoi, intr-o alta zi mai dedemult, cand ne ganguream noi doi, ne faceam planuri despre noile numere la masina, sa fie ceva despre noi, initialele noastre de la alint, si n-o sa stie nimeni decat noi. Azi, imi spune ca ieri i-a promis copilului (10 ani) ca si atunci cand schimbam nr, o sa fie tot initialele lui, cu data lui de nastere, sau eventual nr. zilei lor de nastere care coincide. ( 09 de exemplu). Hm, eu....ok, cand vine vb de copil las de la mine, nu mananca nimic gatit de mine, nu zic nimic, are manifestari de gelozie ca orice copil, plange de se rupe pamantul cand afla ca vine fratiorul lui, si eu, frumos, rabdatoare, intorc situatia de fiecare date, sterg lacrimi, imbarbatez sot, ca doar am mai multa minte. Insa azi, mi-a crescut tensiunea, si avem si un alt BB pe drum. ` pai bine mai, si eu unde incap in toata afacerea asta?` dar deja, nu ma mai gandeam la mine, ma gandeam ca ala micu candva o sa mai si creasca, el n-o sa faca crize de gelozie la randul lui, ca e numele celuilalt pe masina? probleme mari la casa omului... problema a ramas in aer, ca azi am nevoie de ajutorul sotului sa termin lucrarea de diploma (uite tyaa, asta e rautate) si-apoi mai vedem.
va urma...
_
anca_27 spune:
Cea `crunta`:
Acu multi ani, vreo 11 cred, stateam inca la parinti, la tara, viata grea, apa de la fantana cu galeata... Intr-o seara ies la `discoteca` pe-atunci. Inainte sa plec insa, am umplut oalele cu apa pe soba, cu instructiuni clare alor mei, daca cumva folosesc apa, sa le reumple c-o sa vin plina de fum si vreau sa ma spal si eu. Buuuun, discoteca, dans, dezmat, vin acasa, devreme, era doar 12 sau 1, intru sa ma spal, stupoare ..., apa era toata consumata, focul stins, apa doar intr-o galeata. Mi-au iesit aburi pe ochi, nas si urechi. Si-am inceput sa trantesc capace si cani si oale, cat sa ma fac auzita. Tatal meu (vitreg), in fata caruia n-aveam curajul sa cracnesc, imi spune sa ma linistesc ca i-am trezit. Eu nimic, continui bombaneala. `Nu-telegi? Du-te si dormi si te speli maine, sau vrei sa vin sa te racoresc?`. Eu: `hai, racoreste-ma!` El, nici-una, nici-doua, vine in bucatarie, ia putina apa pe fundul unei cani, si-o arunca peste mine `Ia de te racoreste!`. Atat mi-a trebuit. In clipa urmatoare am luat galeata plina de apa, si i-am facut vant pe el, din cap pana-n picoare. Mi-am dat seama ce-am facut, doar cand l-am vazut ud leaorca, cu apa siroind, socat, cu cana in mana. In clipa urmatoare, m-am intors pe calcaie si-am plecat de-acasa, la prietenul meu, 13 km pe jos, la 1 noaptea, unde-am ramas vreo 3 zile, pana au sunat ai mei sa ma intorc. Uitasem sa va spun ca si el era acolo, si arata cel putin la fel de socat ca tatal meu.
Dar, Doamne! ce bine a fost si cum m-am descarcat! de toate cate se adunasera pana atunci cred. Acum, cand vb despre asta, radem de cat de `apucata` pot sa fiu, spun ei.
_