Strumfi de iulie-august 2007 (82)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

multumesc fetelor de raspunsuri. Cred ca ar trebui sa incerc si eu sa-i mai dau o masa de mancare gatita pe la 18.

ioanaiub ce pofta mi-ai facut de balaceala, poate punem si noi piscinuta in curte sa vedem cum e.

oaana ai niste baieti superbi iar cel mare iti poate alina dorul de fetite fara probleme

Cristina26 la multi ani pentru Ingrid si petrecere frumoasa. Stiu sigur ca vei avea niste idei grozave. Abia astept relatari

Claucia ce simpatica e Alessia si cate face ea

Catralu multumesc pentru idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna si de la noi.
Am vazut ca vorbeati de mancarica,ai vostrii copilasi manica la masuta ,ca al meu trebuie sa-i distrag atentia cu ceva altfel da din cap nu,nu si nu deschide gura.Duminica am fost afara si a mancat pe topogan ca altfel nu vroia.
Asa si sa va zic ce mai face.intr-o zi i-am dat un capac d einox sa se joace (tota asa ca sa manince) si pina nu l-am culcat in patut cu capacul n-am scapat de el.
E innebunit dupa copii si afara,face pa,aplauda ,danseaza.Ii da sa pape lapte apa si ce mai bea el lui tup-tup si la ursulet si mai nou ii leagana pe picioare.Adica el da din cap si asta inseamna ca-i leagana.Daca maninca el ceva da la toata lumea sa "guste".A invatat unde e nasul ,ochii ,gura si urechea si ne trage cu spor de toate.El tine cartela la usa de la scara sa deschida si in general e curios sa vada cam tot ce e prin casa.Nu scoate nimic din dulapuri dar ii place sa se uite si sa atinga tot.
Aaa si ii e frica de un arici care se prinde la canapea,arici ca la adidasi,dar nu stiu de ce si de o maimutoaie care se pune pe mana.
Azi am fost la dr si are 73 cm si 9 900 .
E infundat rau la nasuc si ne-a zis sa-i punem picaturi si sa-l desfund cu batista bebelusului dar nu sta absolut deloc.Am pus picaturi la toate papuselele din casa poate o sta si el dar cum vede sprayul fuge de mine.Cum sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Salutare

Inainte de toate trebuie sa urez - cu intarziere, asta e, nu am fost in localitate - LA MULTI ANI, Ines!!!!

Apoi sa felicit initiativa de a scrie meniuri. Ca incepusem sa nu mai gasesc informatii noi pe aici. E drept, nici nu le-am solicitat.

Scriu si eu meniul lui Victor

ora 6.00 san
ora 7.30 (atunci e micul dejun in familie) cereale; intentionez sa ii dau atunci si cascaval, rosii, dar deocamdata caut pe piata un cascaval mai putin sarat. Daca stiti ceva, spuneti! Nu mai gasesc din cel pe care il foloseam cand era Stefan mic
ora 10.00 fruct (de obicei suntem la plimbare la ora aia, deci fie borcanel, fie banana, ca musca singur din ea)
Pe la 12...san
ora 14.00 piure de legume (in diferite combinatii) cu carne de pui, vita, ou sau ficat. Nu am introdus inca carnea de porc. Si la fel, inca nu fierb carnea cu legumele, ci separat. Dupa piure, manaca fructe, ca desert
Pe la ora 17.00 san
apoi iar plimbarea
cine e pe la 8, cand ne intoarcem: iaurt (*gol sau cu fructe, ori cu cereale), branza cu fructe (mai rar, pe motiv de...lene), paste cu rosii si cascaval, uneori chiar legume fierte(cartofi, morcov)

Ora de culcare e pe la 22.00, cand e iarasi san.

Sigur, e orientativ meniul. Nu ma tin orbeste cu el (asa cum faceam la Stefan) si daca pliombarea e mai lunga dimineata mut pranzul la 17.00 (nu mai tarziu)

Acum, ca suntem in asteptarea dintilor nr. 5 si 6 sta mult mai mult la san, dar cred ca mai mult suzeteste.

Probabil ne vom schimba programul atunci cand vom iesi la plimbare mai dimineata si mai seara (pe motiv de caldura)

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catralu spune:

Buna dimineata fetelor!(deh,la mine e inca dimineata:)

Revin cu problema sticlelor de la Avent;se stia cam de un an de zile in Canada ca sticlele de plastic de la aceasta firma au in compozitie BPA,un produs chimic care actioneaza ca un hormon in organismul bebeilor.Le-a luat un an de zile sa se aprobe scoaterea de pe piata.A fost o nebunie returnarea lor(inclusiv sterilizatoare,suzete de la Avent)si nu au fost pregatiti sa ne ofere altceva la schimb;cam 99%din mamici foloseau produse de la aceasta firma,asa ca atunci cand s-au retras de pe piata am gasit extrem de greu biberoane de sticla de la alte firme.Am avut si probleme,caci am incercat vreo 3 biberoane diferite pina ce Chris a acceptat unul nou.
Problema cu acest BPA este extrem de serioasa,asa ca dau un avertisment mamicilor care folosesc biberoane de plastic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Gabriela,multumesc mult,insa nu ma lipsesc eu si de o motzata.

Am prins o dicutie,dar nu mai stiu pe unde despre spalatul pe jos.Eu spal in fiecare seara cu domestos pe jos,insa cand il scot in curte pune mana peste tot,bineanteles ca il spal pe maini,dar nu stiu daca mai are rost dezinfectatul in fiece seara daca afara e cu mainile peste tot.

In alta oridine de idei,Aaron e tare agitat de la dintzisori,maraie toata noaptea,face si un pic de febra si bineanteles ca vrea numai san,cu greu mai papa cate ceva,dar il las in apeele lui,o sa-i revina din nou apetitul dupa ce ii ies cei doi dinti,apoi o luam de la capat...

Fetele care stati la casa,a-ti pus piscina cu apa?Mie mi se pare cam rece,de aceea tot aman.

Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catralu spune:

Loredana,puiul meu papa la masutza lui,insa dupa primele 4 lingurite trebuie sa ii distrag atentia cu o jucarie,aprinsul si stinsul becului,numaratul degetelor pina la 10 sau sa ii pun mancarica in farfurie de adult(cica nu mai e bun castronasul lui,caci suntem baietel mare acum .In plus,se cam plictiseste sa pape singur,asa ca ma fac ca pap si eu intre timp,dar mai nou ar vrea sa incerce tot ce mananc eu;ar trebui sa ma vedeti cum ma prefac ca ii dau o chiftelutza cu o mana, si cu alta ii dau papica sa.
Va pupic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Oana, m-ai innebunit cu flacaii tai! Iosua e...de revista. adica ce zic eu...e mai ceva decat ce am mai vazut eu prin reviste. Mamicute cu fetita, fie ca sunteti in apropiere sau nu de Barlad...pazea!!!Ca e diferenta de varsta e numa' buna. Nonna, Simo, noi am fi mai aproape, da' ne-am scos, ca avem baieti. Poate la Lavi sau la Lia sa ajunga, la Suceava si sa le faca fetelor curte (cu sau fara piscina, ca vad ca "mama socara" e inca nehotarata )

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan (11.03.2003) si Victor (12.07.2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:

Daca tot vorbiti de meniuri, Razvan al meu mananca
la 6-6.15 san
la 8.00 mar sau banana cu branza sau cereale
la 10.00 san
la 13.00 bors de pasare cu paine/ghiveci de legume+ou fiert
la 16.00 iaurt cu paine
la 19.00 fructe
la 21.00 180 ml lapte praf cu cereale
la 01.00 180 ml lapte praf cu cereale
si in restul noptii papa san cam din ora in ora, cate 1-2 minute, adica suficient cat sa nu imi tihneasca somnul.
Bea cam 200 ml apa pe zi.
Meniul nu e fix, mai modific cate ceva sau ordinea, pentru ca ii mai dau si din meniul nostru, cand am de mancare ceva usor. Nu e pretentios, mananca orice, dar in cantitati mici si trebuie sa ne jucam, sa ii cantam, etc. ca sa primeasca si el o lingurita cu papica.

http://community.webshots.com/album/563627747SgjeCV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

yello fetele

vad ca vorbiti de programe si altele :D noi ne-am cam dat iarashi programul peste cap cu caldurile astea...Ale a inceput sa adoarma iarasi pe la 11 ...sper ca nu ajunge sa se culce la 1 iar ca ..o iau razna

noi mancam cam asa
7 laptic bibe (150ml)
10 fruct
13 14 supa/ciorba/piureuri cu diverse carnuri
16 17 iaurt
19 19-30 diverse piureuri sau supa depinde ce a mankt la pranz
21-22 laptic 150ml

intre mese oricand tzatzi si bineinteles tzatzi noaptea

mai ales ca ne-a dat o maselica si un dinte deci avem 8 dinti si o maselica ...e destul de marait inca si face caca destul de moale..

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex

www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni

povestea nasterii lui bebitz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Multumesc fetele,ma speriasem ca e al meu mofturos ,bine eu as vrea sa stea ca noi la masa si sa manice tot ce-i dau.Probabil ca nu au rabdare.Oricum m-am mai linistit.

Mergi la inceput