Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (68)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

quote:
Originally posted by adinag

quote:
Originally posted by lixa

quote:
Originally posted by adinag

serios, Ank?

chiar, poate imi dati idei ce n-am voie sa uit (mergem cu avionul, deci trebuie impachetat logistic, strategic, incat sa avem loc liber mult la intoarcere)

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Imi place faza cu "loc liber pentru intoarcere" Planuiesti multe cumparaturi?
In legatura cu ce intrebai, uite aici lista mea pentru plecari cu bebe, s-a dovedit la fix pentru ce am avut nevoie in avion si la Viena

Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze Viena

Buna,

noi (eu) am avut o zi extrem de obositoare :-((

Initial am vrut sa impachetez macar hainele ptr copii (destul de greu ptr mine, ca trebuie de toate si nu ma pot hotara niciodata - a propos de ce zicea Mihuta cu meniul la restaurant, cand ai prea muklte de ales... io-s exact la fel! ma uit juma de ora si aleg ceea ce mananc de obicei ca nu m-am putut hotara).
Oricum, a sfarsit prin rearanjarea dulapurilor cu hainele lor, triere (ce-i mic, iarna etc.), ce haine ale jasminei le poate purta candva floris etc. Intre timp desigur si hranit floris, hranit jasmina, jucat cu ei, ´. floris a avut o zi super, e mult nu a mai fost asa usor cu el, in schimb jasmina de mult nu a mai fost atat de enervanta si obositoare si... in sfarsit. cu crizele ei!

Oricum, iio-s moarta de oboseala! Extenuata!

Lixa, merci mult de lista! Cam ce ma gandeam si eu, doar ca nu folosesc (nici nu am) spirt si nu stiu ce-i aia panadol (paracetamol?), , rivanol, debridat - si ce se face cu glicerina? Scuze, dar cred ca m-a parasit si ultimul neuron, ala pe care-l crutase senilitatea deja provocata de alaptat ;-))

Noi mergem in Olanda, dar nu stam la socru, ca e mica tare camera. Si multumesc lui Dumnezeu nu trebuie stat nicaieri :-))) Plus ca ne face cadou de botez si plateste el bungalow-ul

Ah, intreba cineva: botezul nu-l facem acolo, fireste ca-l facem intr-o localitate, cu preotul care de vreo 40 de ani face toate ceremoniile in familia lui.

E tare haios Catalin cu papica lui - babetica asta a fost luata banuiesc intentionat in portocaliu? ;)

Ah, am citit acum si raspunsul cu pelerina si culoarea strategica

Acuma ma duc, ca inca am treaba

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Adina, da, panadol e paracetamol, rivanol ii dau pe putzulica ca e putin rosie, glicerina e pt afte in gura (si oricum e o sticluta tare mica, mai bine am luat-o decat sa regret dupa aia ). Debridat e anticolici, ne-a recomandat pediatrul sa avem la noi in avion si sa i-l dam in caz in care nu reusesc sa-l mufez (la tzitzi sau suzeta) la decolare si aterizare, ca sa nu aiba dureri de burtica de la diferenta de presiune

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bb_yasmi

aaa uitasem sa va spun: ieri am avut primul sertar deschis.....de iasmi bineinteles!!! si se uita asa smechereste.....

Eheeee, de acu tre sa "babyproof" casa . Chiar, din premergator a deschis setarul?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adelamaria

Da, Iulia, asa e! Multumesc de incurajare!
Si eu dau fier, exact cum spune Iulia, de la 2 luni. Ma cam deranjeaza ca nu i-a facut analize inainte, cica il da preventiv ca e mica si poate fi anemica si cica anemia da lipsa poftei de mancare. Asa ca ii dau. Tot incerc sa-mi fac curaj sa ma duc cu ea la niste analize...Ce laborator imi recomandati? Mi-e tare frica de momentul cand o vor intepa...:(

Eu am facut analiza de urina la IOMC, urocultura a fost gata in aceeasi zi (am dat proba pe la 10 si dupa-amiaza era gata). Antibiograma (parca asa se cheama) a fost gata a doua zi. Pentru analize de sange stiu ca au un aparat destept, l-am vazut in actiune, baga un tub subtire-subtire cu sange si in aprox un minut scoate o foaie cu analiza sangelui . La asta se adauga statul la coada, e aglomerat mai ales dimineata, pana in 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

seara buna!!!

ce fac mamici.e, bebeii??

noi toata ziua am colindat prin magazine...(adina ma intelege.... ). mi-am cumparat cate ceva asa, pt sufletelul meu..

aralia, pup printesa mica si scumpa!! doamne cat e de scumpa!! si cum se ridica ea ca sa o ia de-a busilea!!! ptiu-ptiu!!

am si eu o intrebare: cand am fost acu 2 sapt cu iasmi la cantarit/masurat, nu luase nimik in greutate timp de 3 sapt (inainte luase 400 gr in 2 sapt) , ei acu am cantarit-o din nou (imbracata in body cu maneca scurta + pantalonasi scurti si sandalute) si are mai mult cu 700 gr!!!! se poate sa fi luat asa mult in doar 2 saot fara 2 zile???? oare cat sa scad hainutele, 300-400 gr??

yupiii a "iesit" filmuletul ala de la pampers!!!!

.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

.................................................................
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

..................................................................
mami si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007

http://porcusorul.com/porcusor/mic/bb_yasmi

Mergi la inceput

Aralia, m-am uitat cu sotul la filmuletul cu acrobata si am ras amandoi cu lacrimi

Am vazut poze cu smechrasul Eric, cu Alessia cea eleganta (mami de Alissia, vreau si eu fetita sa-i pun palaliuta rosie!!), cu Sorinutza vesela tare si calatoare cu trenul si cu Cezar catarator

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eladea2005

lixa
tare dulce piticotul cum papa
asa murdarel din cap pana in picioare

cum ai facut piureul asa de moale? ce ai mai pus in el?

Andreea, am pus apa plata la blenduit. Daca fiebi in oala legumele, poti folosi apa in care au fiert - eu folosesc steamer si apa aia oricum nu are nici un gust, asa ca mai bine folosesc plata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

wow..aralia..cat m-am distrat cu fatuca ta!!!
mai da cat se munceste ea acolo!!!!!!!

mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina7 spune:

Buna seara,

Adelamaria ma regasesc foarte bine in cele povestite de tine, cu depresie si alte alea, stresului ca bebica nu papa bine. Fier ii dau si eu de la 3 luni, cate 4 picaturi de 2 ori pe zi. Se pare ca trebuia imediat dupa nastere de administrat, cica toti copiii nascuti cu cezariana au anemie, mai mare sau mai mica.

Modalitatea de a verifica fara analize daca are anemie, pe care am invatat-o de la un dr. batran: verifici talpitele, daca sunt roz-rosii este ok, daca sunt albicioase atunci e anemie.
i-am dat si eu tot felul de vitamine, am consultat n doctori, acum
incerc sa ma calmez, toti au spus ca e ok fetita, doar ca nu e mancacioasa de felul ei si trebuie rabdare si lasata in ritmul ei.

iti doresc ceea ce imi doresc si mie, adica putere si rabdare si sanatate multa fetitei, sa pape bine si sa creasca mare !

BB, eu zic sa scazi cam 200-300 gr nu mai mult, deci a luat f bine bubulina ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Lixa, n-am priceput chestia cu avionul si Debridatul, eu stiu ca trebuie sa suga ceva (san, suzeta, biberon) pentru a egaliza presiunea ca sa nu ii doare urechile. Nu stiu nimic de burtica. Eu iau la mine Paracetamol, supozitoare cu glicerina, nurofen si vigantol. Plus o tona de dermocosmetice ca de cand cu diversificarea iar ne-au aparut cateva pete de dermatita

Adina, uite acum ca am mai citit si ca a inceput sa pape fructe, nu ma mai stresez prea tare. Dezamagirea la mine n-a fost ca nu manca mult, ci ca nu avea nici un fel de interes fata de papa, dupa ce ne-a urmarit cu asiduitate saptamani bune ca nu mai putea manca nimic de fata cu ea...
Cred ca produci furori acasa cu prajiturile, nu ?

L-am admirat si eu pe Eric si am remarcat ce curata e salteluta de la centrul de activiate ! Cred ca a noastra e timpul sa faca o baie !

mami de Sophia

Mergi la inceput

Sa va zic si despre noi, ca tot am ocupat toata pagina. Dimineata Catalin s-a sculat cu temp 37.8 intrarectal si i-am dat Panadol (stiu, nu e mare temp, dar de data asta am preferat varianta preventiva). Dupa putin timp incepe sa si tuseasca un pic... muci putini. Asa ca plec la medicul de familie (proaspat schimbat, va zic povestea mai incolo) sa vad ce zice. Dupa un control extrem de sumar, zice ca se aude ceva la plamani, dar nu cine stie ce. Eu tot intreb ce se aude mai exact, si cica ceva, dar putin... Drept care ne da antibiotic, preventiv, 5 zile. Si sper ca n-a vazut pe fata mea ce mutra am facut cand am auzit de antibiotic.
Buuun... cum nu mi-a convenit cum l-a examinat, zic ca daca tot sunt pe drumuri, sa trec si pe la IOMC, sa vedem ce zic si doctorii de acolo (pediatrul lui e la IOMC, dar si restul dr sunt chiar ok). Acolo ne preia un dr de vreo 30 ani, nou (nu l-am mai vazut, desi credeam ca-i stiu din vedere pe toti )... Mi-a placut cum l-a examinat, a ascultat peste tot, a pipait burtica, s-a uitat in gat. Si a dat verdictul: sanatos clinic.
Offf, acu nici nu mai stiu ce sa cred, asa mi-a trebuit daca am vrut si a doua opinie. Temperatura acum nu mai are, de tusit nu mai tuseste, desi ceva muci au iesit la aspirat acu seara (si totusi nu era fornait). Mai vedem la noapte... Am vrut sa iau si antibioticul, sa-l am in casa in caz ca e nevoie, si nu l-am gasit in nici una din cele 3 farmacii la care am incercat. Poate e vreun semn

Mergi la inceput