Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet
Raspunsuri - Pagina 13
irina.c. spune:
si cica ortodocsii fac prozelitism Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Marilena12 spune:
Hannen, nu te supara pe mine, dar pentru ce oferi flori? Mai deunazi intrebai cine este Fiul Omului, dand de inteles ca nu cunosti Scriptura...acum oferi flori numai pentru o interpretare scripturistica opusa ortodoxiei sau pentru ce? Ca Ina nu cita din Coran...
Despre restul interventiilor nu comentez, dar interventia unei persoane de religie musulmana care sa-si dea cu parerea cum e corect de interpretat Sf. Scriptura ma surprinde. In sensul ca nu inteleg daca opinia protestanta impotriva cinstirii Sfintelor Moaste iti convine mai mult (ar fi absurd devreme ce nu esti crestina), sau este o simpla coalitie impotriva ortodocsilor care cinstesc Moastele. Cel putin asa pare...
Marilena
Blogul meu
ina_nz spune:
Vai .....am uitat sa specific......sunt de religie ortodoxa....
Doar ca nu sunt habotnica.......
BTW Irina....
Si nici n-am sa cred ca masurbarea duce la cresterea de par in palma
Ina
hannen spune:
quote:
Originally posted by Marilena12
Hannen, nu te supara pe mine, dar pentru ce oferi flori? Mai deunazi intrebai cine este Fiul Omului, dand de inteles ca nu cunosti Scriptura...acum oferi flori numai pentru o interpretare scripturistica opusa ortodoxiei sau pentru ce? Ca Ina nu cita din Coran...
Despre restul interventiilor nu comentez, dar interventia unei persoane de religie musulmana care sa-si dea cu parerea cum e corect de interpretat Sf. Scriptura ma surprinde. In sensul ca nu inteleg daca opinia protestanta impotriva cinstirii Sfintelor Moaste iti convine mai mult (ar fi absurd devreme ce nu esti crestina), sau este o simpla coalitie impotriva ortodocsilor care cinstesc Moastele. Cel putin asa pare...
Marilena
Blogul meu
Marilena,nu ma supar si stai fara nici o grija,nu este nici o coalitie impotriva nimanui.
Dadeam flori Inei pt. ca mi se pare de bun simt ceea ce citeaza ea din Biblie si eu inteleg exact asa cum scrie,nu cum spune/practica ordoxia.
Nu sunt protestanta(asta vad ca stii) dar orice religie care nu se inchina la "imagini",chipuri cioplite,statui,care nu venereaza morti ,care nu se roaga sfintilor / mortilor(moastelor) pt. ajutor si interventie in fata lui Dumnezeu,pt. ca orice persoana care crede ca singurul care merita adorarea,rugile si multumirile este NUMAI DUMNEZEU, ii consider(atit religia,cit si persoana indiferent de cult...) a fi mult mai aproape de monoteism,de credinta adevarata si curata, Islamul!
Restul sunt amagiri(stim noi ale cui) care frumos mai sopteste si impodobeste faptele oamenilor incit lor sa li se para corect si bun ceea ce fac.
Sper ca m-am facut inteleasa!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
cait spune:
Hannen citatul cu credinta adevarata si curata Ismalul mie una imi suna a publicitate ..Asta era intentia ta sau nu am inteles eu bine??
Daca nu am interpretat bine imi cer scuze.
Cait
Home is where heart is...
nuschu spune:
Desi membru DC (nu de multa vreme), am gasit acest topic incercand sa caut o explicatie pentru - nici nu stiu cum sa-i spun - "conceptul" (?) de moaste. Eu sunt dintr-o familie ortodoxa, iar mama e cam habotnica. M-au pus pe ganduri niste discutii cu ea si modul ei de venerare a simbolurilor religioase, astfel ca m-am pus sa caut si eu ceva informatii si - intamplator, de data asta - am ajuns aici.
Speram sa gasesc mai mult despre acest subiect. Am gasit, insa, un schimb tare neplacut de replici si reactii care mie mi se pare ca nu face cinste nici unora, fie ei ortodocsi, protestanti, sau musulmani :(.
Ipoteza mea era ca ortodoxia, fiind cea mai veche dintre Bisericile crestine, poate a pastrat cel mai bine anumite practici de dinainte de crestinism. In aceeasi idee de precedenta, ma gandeam ca venerarea moastelor e o forma de concretizare a unui Dumnezeu foarte abstract, greu de interiorizat si perceput in inefabilul Sau. Fiind cea mai "batrana" Biserica, ortodoxia probabil a abstractizat mai putin si s-a bazat pe reprezentari mai fizice (vezi si icoanele).
Ortodoxia, in primul rand, inseamna traditie, element esential pentru orice cult sau Biserica. Ca e sau nu prescrisa in Biblie venerarea moastelor, nu stiu cat de important e. Important e ca face parte din traditia ortodoxa si ortodocsii practicanti, implicati trebuie sa urmeze traditia.
Acum, mi se pare chiar trist sa vad cum fiecare incearca sa traga spuza pe turta lui. Nu mi se pare OK postarea linkului cu moaste, pentru ca religia e, in primul rand, un act individual, adanc intim, de apropiere reala fata de Dumnezeu. Insa nu inteleg infirbantarea la aceste discutii. Intr-adevar, eu nu am urmarit deloc subiectele de aici, si nu mi le pot explica decat prin frustrarile care par ca se itesc din toate partile, indiferent de "tabara religioasa" (cat de trist suna) in care se situeaza userii.
Mi s-a parut foarte dezamagitor, pentru un topic despre religie.
Criss75 spune:
[quote]Originally posted by nuschu
[font=Arial]
Ortodoxia, in primul rand, inseamna traditie, element esential pentru orice cult sau Biserica. Ca e sau nu prescrisa in Biblie venerarea moastelor, nu stiu cat de important e. Important e ca face parte din traditia ortodoxa si ortodocsii practicanti, implicati trebuie sa urmeze traditia.
[quote]
Biblia e cartea de capatai a crestinismului, e cuvantul lui Dumneze, iar tu spui ca nu e importanta daca Biblia scrie sau nu ca trebuie venerate sfintele moaste. Inteleg ca (,) cuvantul lui Dumnezeu nu are nicio valoare sau prea putina valoare pentru Ortodocsi.
Dar ai spus si un mare adevar, ortodoxia se bazeaza pe traditie in primul rand.
Criss si Alex (11.05.2003)
hannen spune:
quote:
Originally posted by cait
Hannen citatul cu credinta adevarata si curata Ismalul mie una imi suna a publicitate ..Asta era intentia ta sau nu am inteles eu bine??
Daca nu am interpretat bine imi cer scuze.
Cait
Home is where heart is...
Nu,nu era reclama!
nici nu inteleg ce inseamna reclama in acest context.
Racolare de "adepti"?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
irina.c. spune:
quote:ortodoxia se bazeaza pe Sfanta Scriptura si pe Sfanta Traditie in masura egaladar chiar daca s-ar baza pe Cartea Omuletilor Verzi nu vad de ce terbuie sa te scandalizezi asa Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by Criss75
Dar ai spus si un mare adevar, ortodoxia se bazeaza pe traditie in primul rand.Criss si Alex (11.05.2003)
am blog
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by Criss75
Dar ai spus si un mare adevar, ortodoxia se bazeaza pe traditie in primul rand.
ortodoxia se bazeaza pe Sfanta Scriptura si pe Sfanta Traditie in masura egala
dar chiar daca s-ar baza pe Cartea Omuletilor Verzi nu vad de ce terbuie sa te scandalizezi asa
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Dar nu ma scandalizez deloc.
Dimpotriva, ma amuz.
So, cu Dumnezeu inainte.
Sau in cazul tau...cu omuletii verzi.