Ce sa aleg ????
Sunt intr-o mare dilema. Desi puteam sa mai stau acasa in concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, am simtit ca efectiv nu mai pot sta acasa si m-am hotarat sa ma angajez. Vreau sa zic ca am stat acasa cam vreo 5 ani, din 2003 am lucrat de acasa, tinand contabilitatea la diverse firme, apoi au venit copiii si dintr-un concediu de maternitate, am intrat in altul... Psihic simtiteam ca o iau razna... O firma cu renume de la noi din oras daduse anunt la radio ca angajeaza secretara. Am zis ca ma duc la concurs si om vedea ce-o fi. Am luat concursul cu brio dar pana la urma totul a fost o maare tzeapa. Desi se cerusera studii superioare pentru post ( de preferinta filologie ) am fost incadrata cu studii medii, salariul e undeva la 900 RON, programul e aiuristic de tot- de la 7,30 la 16,30 cu pauza de masa de la 12 la 13.Nu mai spun ca trebuie sa fac si cafele, ceaiuri, lucru care ma deranjeaza enorm. Pe scurt, ma simt ca o chelnerita. Asa incat am inceput sa iau in calcul urmatoarele variante - sa ma intorc in concediul de maternitate si pana in ianuarie anul viitor sa incerc sa-mi gasesc altceva sau sa ma angajez in invatamant ca profesor. Voi ce parere aveti, mai ales fetele care lucreaza in invatamant, se merita, pana la urma, sa intri in sistem ??? Multumesc pentru raspunsuri !
Raspunsuri
ralcat spune:
Iti spun ce as face eu. Daca tot s-au invatat copii cu mine la munca, m-as duce in invatamant. Are si avantajul programului mai flexibil, dar si dezavantajul salariului. Dar mai ales are avantajul vietii sociale si a lecuirii de nebunia de a turba acasa intre aceiasi pereti.
Te pup si-ti tin pumnii sa-ti iasa bine indiferent de decizia luata.
raluca
Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia,
Alex, Andrei
Puiul meu se pregateste de armata: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Pregatire
Ralumat spune:
Din cate stiu eu, e greu cu posturile in invatamant. E greu sa prinzi o titulatura in oras, asa ca in fiecare iulie o sa dai examene cumplite (functie de profil), ca sa prinzi o suplinire pentru un an (asta in ipoteza in care nu vrei sa mergi pe la tara...). Adevarat, e avantajos ca ai vacante, dar te gandesti si la toata hora in care intri? Planuri de lectii, inspectii, examene de def, de grad, examenele astea de titulatura/suplinire....nu stiu daca se merita.
Sfatul meu ar fi sa inveti tot ce poti, chiar daca intre timp mai faci si cafele sau ceaiuri. Stii ce se spune, ca secretara stie tot ce se intampla intr-o firma. Eu as merge in paralel cu 2 strategii: 1, as fi foarte atenta sa aflu ce oportunitati "de miscare" sunt in firma - adica sa prinzi alt post pe acolo (ai avantaj ca deja cam stii in ce te bagi, cunoscand mersul firmei) si 2, as trimite CV-uri non-stop pentru alte oportunitati (iti va fi mai usor acum, nu vei mai fi privita circumspect ca vii dupa o perioada de stat acasa, acea "plafonare" de care fac caz toti angajatorii idioti).Daca pui ban pe ban, ai putea sa mai stai macar pana esti sigura ca ai post in invatamant - ai 900 de ron plus alocatia de 200 (fata de 600+200, daca te reintorci in CIC).
Succes, si poate ne spui si noua ce-ai hotarat!
pisimuky spune:
Ralumat, multumesc pentru ca ai raspuns ! Intr-adevar nu ma atrage nici macar ideea de a profesa, stiu cum e sa lucrezi in invatamant, am facut practica in anul III de facultate si atunci mi-am dat seama cata bataie de cap este. Adevarul e ca am un serviciu frumos, am niste colegi nemaipomeniti dar nu-mi place chestia asta cu facutul cafelelor . Si sora mea ma sfatuieste sa nu renunt fiindca as face o mare greseala. Asa ca ... m-am hotarat sa raman si sa nu mai fac atata caz de cafea .