Indemnizatia CIC - CAS platit pe cont propriu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gargaritza85 spune:

In conditiile mentionate de tine punctul meu de vedere este ca nu sunt sanse.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
[/quote]

am gasit o lege care spune ca poti avea o fractie lunara care sa aiba mai putin de jumatate din zilele lucratoare ale unei luni, eu pe decembrie 2007 am mai mult de jumatate, problmena ar fi ianuarie care are doar 8 zile. Din cate am inteles eu pot sa beneficiez de indemnizatie daca am putin noroc...sau mai bine zis depinde cand vrea bebe sa vina pe lume...respectiv daca nasc in 27 octombrie cum a spus doctorul e ok, dar daca nasc la inceputul lui noiembrie nu mai este pentru ca noiembrie se va lua fractie lunara...iar cu ianuarie raman in pom...deci sunt la mana lu bebe ca sa zic asa

Marius...te rog sa ma corectezi daca am interpretat gresit ce am citit in lege...sau daca altcineva ma poate ajuta cu vre-o idee sau un sfat...primesc cu bratele deschise

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Care ar fi acea lege?

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Hotararea de Guvern nr. 1025 din 09.august.2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului

ART. 4
(1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazute de ordonanta de urgenta, se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului sau, dupa caz, de la data la care s-a realizat incredintarea in vederea adoptiei, s-a aprobat adoptia ori s-a instituit plasamentul sau tutela.
(2) De drepturile prevazute la alin. (1) beneficiaza si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora.
(3) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
[b](5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (4) .

aceasta este cea la care ma refer...deci am dreptate cu ce am scris anterior? sau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu ai dreptate. Legea precizeaza clar o(una) singura fractiune de luna si se accepta o singura data sa fi nr de zile sub jumatate din nr. zilelor lucratoare. Tu ai doua fractiuni de luna.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

3) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.

mie acolo imi suna a plural nu a singular....deci te rog mult...lamureste`ma ca deja ma duc cu capu de la atatea legi.

In cazul in care ai spus tu, cu o singura luna fractionata, daca aveam toata luna ianuarie asigurata era ok? sorry ca sunt mai insistenta dar incerc sa ma lamuresc cu problmele astea care ma baga efectiv in ceata...

+17

Mergi la inceput