laparoscopia
buna fetele,
As dori in primul rand sa va spun ca sunt programata pentru laparoscopie la sfarsitul lunii, ca si mijloc de diagnostic in infertilitate.Mi-e foarte frica pentru ca nu stiu ce inseamna asta,daca e ok sa o fac si daca dupa aceasta procedura as putea ramane insarcinata. Pana acum nu am ramas niciodata, nu ne protejam de cam 4 ani de zile, am facut toate analizele, HSG, biopsie de endometru, etc., sunt foarte bune; sotul meu a fost diagnosticat anul trecut cu oligospermie si dupa tratament, anul acesta am obtinut, normozoospermie. Doctorul zice ca e de bine. Intai m-a sfatuit sa mai incercam cateva luni natural si dupa aceea in toamna, daca nu obtinem sarcina, sa fac laparo, iar apoi vazandu-ma ca nu sunt prea multumita, m-a programat pentru sfarsitul lunii. Eu acum nu stiu ce sa fac. Mi-e frica de operatie dar nici nu vreau sa mai pierd vremea.
Daca vreuna dintre voi a mai trecut prin asa ceva, oricare ar fi fost rezultatul, va rog sa-mi dati un sfat.
Raspunsuri
mmc_nd spune:
Nu ai de ce sa-ti fie frica! Este o operatie usoara, nu stiu cum se practica in Timisoara, dar in Bucuresti poti pleca acasa in aceeasi zi. Citeste micul nostru ghid de laparo (este facut de pacientele unui doctor, dar cred ca poti gasi si tu informatii folositoare acolo):
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120782
Succes!
cris30 spune:
Si eu am auzit ca este o operatie usoara, ti se face o mica incizie deasupra buricului si se vizualizeaza ovarele.Daca este ceva de indepartat se cauterizeaza si gata.Tusce medicamente pentru stimulare ovariana ai incercat??
tusce spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Nu am incercat medicamente pentru stimulare ovariana pentru ca eu ovulez normal. Pana acum nu am descoperit sa am probleme. Problemele sunt la sotul.De aceia doctorul mi-a recomandat IA dupa laparoscopie.
dalailana spune:
si eu sunt programata la laparoscopie. Poate ne spune si noua cineva care a mai trecut prin experienta asta cum e anestezia. Am inteles ca interventia e foarte usoara dar ma gandesc cu groaza la anestezie!
medamaya1 spune:
Va pot spune ca eu am facut de 3 ori laparo pina acum, asa ca, inainte de opertie nu e voie mincare, la giulesti o zii inainte, in legatura cu anestezia, se face prin vena , imediat adormi, apoi te trezesti in pat, la t intensiva, a doua zii mergi acasa.
Multa bafta si sa fie cu noroc
oana80 spune:
Buna,
Eu am facut luni laparo, la elias, la dr. Tutunaru.
Nu e o operatie grea, nu tb sa va temeti, mie mi-a fost putin rau de la anestezie, dar asta e in functie de fiecare.
Eu am intrat la 10 dim in operatie, la 11 eram la reanimare si pe la 20 am plecat acasa, cam ametita, dar m-am descurcat![]()
acum ma cam doare burtica, cam ca la CM si ma misc usor prin casa.
daca mai aveti nevoie de info va stau la dispozitie
oana
bb_wanted spune:
BUNA
TUSCE, BINE CA AI DESCHIS ACEST TOPIC
oana80sanatate multa, recuperare usoara si sa faci un bb curand
si eu urmez sa fiu operata peste cateva zile, dar ce mi-as dori de la acest topic ar fi sa pastram legatura si sa vedem rezultatele acestei interventii,eu am hidrosalpinx bilateral,si se zice ca sunt sanse 5-10% sa facem bb natural. vreau sa vad...
va pup
dalailana spune:
Anestezia este generala sau doar de la mijloc in jos?
La reanimare are voie sa stea si sotul?
tusce spune:
Mie mi-a spus dr. ca voi sta 3-4 zile in spital.Prima zi ma interneaza, si nu stiu ce imi mai face pentru ca mi-a dat o lista intreaga de analize pe care trebuie sa le fac si sa ma prezint direct cu rezultatele, a doua zi ma opereaza, si mai stau 1 sau doua zile dupa.
Pentru astfel de interventii se da si concediu medical dupa?
magdita spune:
Fetelor, nu va temeti de laparoscopie, este investigatia cea mai indicata pentru elucidarea cauzelor infertilitatii. Eu am facut-o in decembrie 2007, la Elias, cu dr.Tutunaru.Se fac 3 incizii, una in dreptul buricului si celelalte in dreptul ovarelor. Anestezia este generala, se face in vena si in cateva secunde adormiti. Prin laparoscopie se verifica functionalitatea trompelor, daca sunt infundate se incearca desfundarea lor, se poate face chiar reconstructie tubara. Se vede practic intreg aparatul genital in interior. Daca exista chisturi pe ovare, se scot. Daca exista fibroame pe uter, se scot si acestea. Daca se descopera leziuni de endometrioza, se electrocauterizeaza.
Recuperarea este destul de usoara, iar semnele sunt mici, acum sigur ca depinde de medic, insa la mine cele din dreptul ovarelor par niste zgarieturi, atat de mici sunt.
Sotii vostri nu pot veni la terapie intensiva, insa ii puteti vedea cand ajungeti in salon.
Bafta multa si rezultat beton !!!
Cu siguranta se va intampla minunea
!!!
Doamne ajuta tuturor
magdita
aspiranta din aprilie 2004
http://tt.lilypie.com/0vOnp3.png
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze