Fizica / chimie distractiva. Help :)
Raspunsuri - Pagina 2
papadie spune:
quote:
Originally posted by josefinequote:
Originally posted by papadie
www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1002589-clipul-zilei.htm" target="_blank"> Poftiti la magie:-).
Si niste magie pe invers
pai aia nu e chiar magie, se numeste efectul meissner. e misto, l-am facut si eu la un laborator de chimie.
parc-ai fi barbate-meu
Ileana in mod metaforic a cerut "magie" si eu tot in mod metaforic i-am raspuns. E mult mai usor sa prezinti unor copiilor mititei "harry potterisme" decat demonstratii din manualele de fizica-chimie.
Oricum Ileanä experimentul il poti face cu ajutorul unui chimist ca nu stiu daca se da la liber ()azot lichid la 70 de Kelvin.
Asta totusi nu e Legea Curie-Weiss cu tranzitia de la para la ferro?! nu ma bagati in seama ca'st ameoba
hai va pup
papadie, zen-sei
viviana spune:
am cumparat cartile cu Magic Lilli scrise de Knister. La sfarsitul fiecarei carti e un truc:
1.Duhul din sticla. duhul nu trebuie sa evadeze din sticla.
Se ia o sticla goala si se pune in frigider si se lasa acolo pana se raceste bine, bine de tot.
Apoi se scoate sticla din frigider si se uda o moneda. Se aseaza moneda pe gatul sticlei iar mainile se pun pe sticla rece. Numai dupA cateva momente moneda incepe sa se ridice... Ajutooor! Duhul vrea sa iasa din sticla!!!
2. Scuipatul flacarilor. Iei un capat de lumanare dintr-o cutie cu resturi de lumanari, il aprinzi cu un chibrit... Si-l inghiti savurandu-l in mod vizibil.
Taie un mar apetisant si moduleaza o felie in forma capatului de lumanare. Toarna putin suc de lamaie peste ea, ca sa nu se faca maro. Ca fitil folosesti o bucatica de nuca, care arde cateva clipe, datorita continutului de ulei. Nu te teme de mica flacara sigur nu e periculos! Cum ai bagat-o in gura s-a si stins.
Mai sunt niste trucuri dar sunt cu poze.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
papadie spune:
Foarte dragut ce spune Viviana
Si am mai gasit aici un izvoras de www.tsocm.pub.ro/revistachimia/Cercul_de_chimie/2_Experiente/experiente.htm" target="_blank">experiente chimice cu sfaturi mai mult decat utile la inceputul paginii!
Have fun!
papadie, zen-sei
josefine spune:
papadie, ce sa fac si eu, imi plac magiile, dar mai mult imi place sa stiu "cum se fac"
http://en.wikipedia.org/wiki/Meissner_effect
denizel spune:
quote:
Originally posted by papadie
Asta totusi nu e Legea Curie-Weiss cu tranzitia de la para la ferro?! nu ma bagati in seama ca'st ameoba
hai va pup
papadie, zen-sei
Papadie, ia stai putin! :-) Daca ai idee de ceva orto, para :-)), ai idee cumva de ce nu se albastreste la iod, faina pusa in iaurt?
Am tot cautat si nu am gasit nimic.
Parca nu vreau sa cred ca producatorii pun special ceva in iaurt, ca sa nu fie vanat amidonul prin testul asta rapid cu iod.
iileana spune:
Papadie, Viviana, .
Denizel, sa se fi infiltrat conspiratia iudeo-masonica (si) in industria mioritica a lactatelor :)?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
denizel spune:
S-o fi infiltrat, da' nu ma gandesc la ea pana-n 2012 .
S-ar putea sa fie vorba despre prezenta acidului ascorbic. Habar n-am daca iaurtul facut cu lapte pasteurizat contine atata acid ascorbic care sa fure pentru el tot iodul, sau daca in iaurtul odata format exista iar acid ascorbic sau daca acidul ascorbic e adaugat dupa, pt. efectul antioxidant.
Mirrella spune:
denizel,sper sa nu vorbesc prostii,dar eu stiam ca amidonul este din porumb ori cartofi...poate de aceea nu ti s-a albastrit iaurtul cand ai adaugat faina...
denizel spune:
Mirrella, da, amidonul se gaseste in cartofi si porumb, dar si in grau :-) (cand am pus solutie de iod peste faina, s-a albastrit. Doar faina in combinatie cu iaurtul nu s-a albastrit).
papadie spune:
Denizelu' äi fi cumparat un iaurt fara sange albastru:) Mai incearca si cu altele:) In rest, nu ma pricep delok. Ce mai citesc si eu pe wiki intre doua tocanite dupa care ma fac de ras pe aici:)) Apoi vine Josephine si-mi fura copilaria :))
e drept ca as putea intreba la sursa dar -cosmetizat- raspunsul ar fi cam asa "Pune mana pe carte"
papadie, zen-sei