Amniocenteza la Medlife cu Silviu Predoi
Raspunsuri - Pagina 2
iubu77 spune:
Fetelor daca e cazul de amniocenteza sa o Faceti.. Adica nici io nu as putea sta pana la 40 de saptamani cu aceasta spaima..daca daca..
E o procedura cu riscuri minime si daca e facut ok..nu da nimik negativ..
Iar Silviu Predoi este chiar un profesionist.
Suucces
mess4u2000 spune:
Buna Maryb!
Nu stiu daca iti mai e defolos si raspunsul meu. Si eu am facut amnio la dr.Predoi, la Medlife. Am avut risc de varsa pt. SD de 1:161! Sarcina imi este urmarita de dr Radoi, care desi aproape ca m-a asigurat ca va fi bine, m-a lasat totusi sa inteleg ca ar trebui sa fac amnio. Este decizia fiecarei gravi, dar eu n-as mai fi stat linistita o clipa! Pai ce sa-ti zic, ti-a fost descris exact procedeul de una dintre fete. Dr. Predoi nu prea vorbeste si totul dureaza foarte putin, cam 3sec-1 min. Cred ca el este profesionistul, el vine , infige acul si pleaca. Asa a fost la mine. De fapt, din cauza ca am o placenta imbatranita, dr. de la echograf chiar ii zicea ca nu stie daca putem face intepatura, ca nu e loc si e riscant. El a pus-o sa mearga stanga dreapta, a facut semn cu pixul si a introdus acul. E cam neplacuta senzatia, caci simti un pic cum acul traverseaza muschi, uter, dar totul se executa rapid. Asa ca , daca n-ai facut-o inca, nu fi ingrijorata, totul va fi bine.
Succes si sanatate!
Camelia 30+ si mik (03.04.2004)
maryb spune:
mess4u2000, multumesc frumos pt raspuns, inca nu am facut amnio, vineri o fac. Dar tie nu ti-a facut anestezie locala ? ca eu asa am inteles ca se face. mie imi este frica de injectii, dar sa simt cum baga acul ala atat de lung.....oooffff......abia astept sa scap odata de ea. Si mai am o intrebare, vezi si tu cum e pozitionat bebe la eco care se face in timpul acestei manevre ?
ma bucur ca la tine a fost alarma falsa, ca si la alte fete de pe forum. Ma rog la Dumnezeu sa fie alarma falsa si la mine si sa-mi strang in brate puiutul in toamna.
maryb 15+ cu
marea mea iubire
sa fii sanatos puiul meu
pozele mele
doddo spune:
daca la triplul test rezultatul a fost: risc crescut trisomie 18 -- 1/316 se recomanda amniocenteza?
iubu77 spune:
Trebuie sa scrie in interpretarea testului daca este risc crescut si se recomanda amniocenteza.. La mine la bitest asa scrie..de la cat la cat e risc scazut crescut, amniocenteza etc..
dar mi se pare ca e un procent nu prea bun..intreaba medicul sau citeste cu atentia interpretarea.
Succes
Porumbita spune:
eu nu prea pricep cum sunt asa multe rezultate proaste la dublu si triplu si test si la amino tot e ok...
ceva e putred in toata chestia asta...
Angellique spune:
Fetelor nu vreau sa fac reclama proasta medsanei, dar mie, anul trecut in urma unor analize mi-au spus ca nu voi putea ramane gravida fara stimulare, si m-au invartit pe toate partile incercand sa vada de unde provine problema mea, nu si-au dat seama, in cele din urma mi-au dat progesteron si estrogen, dar nu am luat nimic.Iar acum sunt insarcinata, fara nicio alta interventie.Dupa parerea mea, vor decat sa ne ia banii, eu nu ma incred orbeste in rezultatele analizelor lor...
11+
Jasmine spune:
intrebare pt fetele care au facut amnio la Medlife cu dr. Predoi : as vrea sa stiu daca ati avut trimitere de la medicul de familie sau de la medicul care va urmarea sarcina.Sau ati sunat pur si simplu la Medlife si ati spus ca vreti sa va programati la amniocenteza?
Multumesc.
17 +
ad_b spune:
Jasmine, eu am facut amniocenteza la Medlife cam pe la inceputul lunii noiembrie si nu mi s-a cerut nicio recomandare de la medic. Dar cand vei suna pentru programare ti se va spune cu ce sa vii: rezultatul la DT si ecografia aferenta, rezultatul la TT si ecografia aferenta (copii) sau depinde ce test ai facut si ti-a iesit risc. Daca esti angajata si vrei concediu medical (pentru ca macar 2 zile trebuie sa stai foarte linistita, dupa care exista un minim risc de pierdere a sarcinii pana la 2 saptamani) trebuie sa ai o adeverinta, dar nu mai stiu daca de la locul de munca cum ca esti angajata sau din alta parte. Am avut si o discutie cu geneticiana care mi-a explicat asa: testul FISH este strict pentru detectarea trisomiilor 13, 18, 21 si X, Y, dar daca la recoltare se infesteaza cu sangele tau nu mai este relevant, iar cariotipul este gata in 3 saptamani, iti da toata structura celor 23 perechi de cromozomi, dar exista minimul risc ca celulele recoltate sa nu se multiplice si testul sa nu poata fi facut.
In rest procedura este asa cum a fost descrisa anterior, Predoi iti va spune sa ichizi ochii cand incepe efectiv procedura.
Cam asta a fost.
Mult succes.
Jasmine spune:
ad_b,multumesc mult.Trebuie sa fac si eu in curand amnio si mi-e foarte frica.O sa aduc o adeverinta de la serviciu.Cine ti-a dat concediul medical?iti da fix 2 zile sau se poate si mai mult?
17 +