reteta pateu de ficat
Raspunsuri - Pagina 2
Dorsilia spune:
Monica-pui marar si cimbru uscat sau verde? si maslinele sa fie verzi sau din alea innegrite prin oxidare?
merci
lia
b.nica spune:
La arome nu uitati ienibaharul!
Eu fac pateu din ficat de vitel.
Folosesc si putina carne grasa de porc pe care o fierb si ulterior adaug ficatul care se fierbe mai repede,le fierb cu un morcov,ienibahar(boabe), dafin,sare.
Separat, inabus(eu nu calesc niciodata),ceapa cat de multa(ii da dulceata);
Mixez totul cu unt, cand sunt caldute,dreg de sare,piper,cimbru(pe cat posibil din acela din piata ca este mai aromat) si putin ienibahar praf dupa gust.
kid2003 spune:
Ca sa nu fie prea gras, pentru fetita mea, mixez ficateii fierti cu putina apa si foi de dafin, un praf de sare cu putin unt si inlocuiesc untul prea mult cu Almette simpla (sau Philadelphia).Nu ii pun prea mult unt sa nu fie prea gras. Cu crema de branza iese pufos, gustos si mai usor.
bb2
monica-elizabet spune:
Dorsilia, eu nu am aici decat marar si cimbru uscate(la pliculete) aduse din ro asa ca din astea pun
iar masline de asemenea numai verzi se gasesc aici...fff rar gasim negre
cred ca mararul proaspat i-ar da o aroma muuult mai buna...
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post
TOMALAVINIA spune:
quote:Buna idee cu inlocuirea untului.Am sa incerc si eu.
Originally posted by kid2003
Ca sa nu fie prea gras, pentru fetita mea, mixez ficateii fierti cu putina apa si foi de dafin, un praf de sare cu putin unt si inlocuiesc untul prea mult cu Almette simpla (sau Philadelphia).Nu ii pun prea mult unt sa nu fie prea gras. Cu crema de branza iese pufos, gustos si mai usor.
bb2
simali spune:
Mie-mi place uramatoarea reteta:
- ficat de pui (o tavita)
- kaizer afumat (cam o mana taiat marunt)
- o cescuta smantana de frisca
- 2 oua
- sare, piper
- oceapa alba taiata julien
- 2 linguri de coniac
Intr-o cratita se pun pe foc intr-o lingura de unt ficateii, ceapa si kaizerul. Nu se tin pana cand se prajes. Se face mai mlt o aburire cu capacul pus pana cand scade apa din ficat. Se adauga coniacul, sare si piper si se mai tine pe foc 1 minut. Se aduga smantana dulce.
Dupa ce se mai racoreste, amestecul se pune in robotul de bucatarie sau se da la masina de tocat. Se aduaga ouale si se amesteca din nou. Se gusta si se potriveste definitv de sare si piper.
Se rastoarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. La suprafata se intinde uniform o crema facuta dintr-un ou, 2-3 linguri de faina, 1/2 lingurita praf de copt, sare (ceva de consistenta aluatului pentru snitele doar ca are praf de copt). Se da la cuptor pana cand crusta devine aurie. Se scoate din tava si se aseaza pe o tava lunguiata pe pat de frunze de salata.
Daca in loc sa faci pasta amestecul il toci marunt - dar totusi bucatele - cu bardita (ca la salata de vinete) si adaugi marar, patrunjel si ceapa verde taiate marunt iese drob.
Se pot pune inainte de a baga la cuptor (in amestecul cu ficat) si oua de prepelita intregi fierte si decojite.
Eu am incercat de-a lungul timpului multe retete. Aceasta are la baza o veche reteta norvegiana de Craciun. Crusta si partea cu transformarea in drob e o derivatie personala care a fost foarte apreciata de musafirii mei.
alice
kid2003 spune:
Alice, foarte interesanta reteta, multumesc. Am sa o execut si eu pentru o masa festiva. Este potrivita pentru adulti si cred ca e gustoasa si aspectuoasa. Multumim
bb2
dalina2x2 spune:
Fetelor, va multumesc tuturor!
Mi-ati imbogatit caietelul cu retete sanatoase pentru fetitele mele, dar si pentru musafiri!
_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/
http://ro.fotoalbum.eu/dalina
"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"