colica biliara

colica biliara | Autor: marrycalu

Link direct la acest mesaj

Mie greata,ma doare capul,sub coasta dreapta,umarul drept,uneori vars,ma simt slabita,intr-o continua astenie de perimavara,am fost la zeci de doctori,rmn am facut,analize,nimic decat colicist dublu cudat si ingrosat.Eu cunosc persoane care toata viata lor au avut probleme din astea si dupa ce si-au scos colicistul lea fost mai bine,dr. mia zis ca nui de scos pana nu am pietre.
A mai patit cineva asa?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Marrycalu, uite asa ma chinui si eu de 2 zile! Am luat farebil, colebil, metoclopramid, ca am si greata...nici nu mai stiu ca sa mananc ca mi se apleaca dupa masa ...ma duc maine si eu la medic, mi-a sa nu fie vreo gastrita, ca ma doare si stomacul. Mie la un eco, acum cateva luni mi-a zis ca am bila lenesa si cam atat. Om vedea, dar e tare nasol!!!

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Ba se opereaza. Mama mea a fost operata. Tot asa am si eu, iesirea de la vezica biliara cudata. De miercuri m-au luat iar durerile de cap insotite de greata, dureri in partea dreapta. Asa ma ia cel putin de 2 ori pe an, in special primavara si toamna. Cred ca si eu o sa ajung la cutit. Insa doar atunci cand nu mai exista alta solutie. Ar trebui sa evit unele mancaruri, culmea e ca imi plac mult chiar alea care nu-s indicate Am trecut la ceai de sunatoare si putin regim alimentar sa curat mancarurile grele de la Paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrycalu spune:

April,mama ta sa operat chiar daca nu avea pietre?O durea capul,se simtea molesita,greata?Acum o mai doare?O sa merg la un chirurg sa cer parerea,ca internisti zic ca nu are cum sa fie de la fiere daca nu are pietre.Eu abea pot sa mananc si ma simt molesita tot timpul.

Mergi la inceput

rory76,sa-mi spui te rog ce ti-a zis medicul,cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

mary, mama nu a avut niciodata pietre la fiere, insa avea atat de gatuit (cudat) canalul de evacuare incat nu reusea sa elimine bila decat prin voma. A ajuns sa depinda viata ei de aceasta operatie. Asta era in 1982. Acum e bine, nu are pb, insa trebuie sa stii ca operatia se face doar daca este neaparata nevoie, deoarece si fierea are rolul ei. Dupa eliminarea vezicii biliere, bila se scurge direct in duoden si poate provoca, in timp, alte boli.

Mergi la inceput

April,multumesc mult.Stiu ca are rolul ei bila si ideal este sa nu fie scoasa,dar m-am saturat de-atata rau.Am facut niste analize si joi voi merge la medic sa vad ce-mi mai zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

mary, daca pietrele/pietricelele sunt colesterolotice, nu se vad la eco/rmn, sunt transparente. Mergi la un chirurg, el va decide ce-i de facut. Eu am stat asa si apoi am fost operata de urgenta, open, nu s-a putut laparoscopic(prea multe complicatii).
Sanatate !

Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)

mhldvrc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

marrycalu, trebuie sa te vada un medic, eu stiu pe pielea mea ca starea asta e tare nasoala...nu poti sa faci nimic in starea aia...la mine nu sunt pietre, am cica un fel de mal,habar n-am ce o fi ala, cica trebuie sa iau inainte de mese mai grele colebil si no-spa. Oricum, mie mi-a trecut starea aia, m-au ajutat mult si leacurile babesti-de exemplu comprese - pui una cu apa rece pe zona fierei in dreapta- apoi deasupra o punga de plastic, apoi un fular gros cu care te legi in jurul mijlocului. Si te culci asa, peste noapte se incalzeste si te calmeaza. Eu am facut si No spa injectabil, asta decongestioneaza fierea. acum totul depinde de ce zice medicul. Nu intarzia sa mergi, cu cat stai mai mult cu atat e mai nasol!
sanatate multa!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

mhldvrc,asa ai avut si tu?nu se vedeau la echo?pe mine ma omoara durerile de cap si greata,ma obosesc.Doctori spun ca daca nu are pietre nu pot fi siguri ca-i de la bila,nici nustiu ce sa mai cred.
Te durea capul,cu tot cu ochi?

Mergi la inceput

rory76,eu imi pus comprese cu biter si ma lasa,cand ma doare stomacul noaptea e mai aiurea,ca abea adorm,dar cu comprese cu biter ma linisteste,si mai beau ulei de masline.Medici mau vazut o droaie,chirurgul mia zic ca-mi scoate bila,dar sa fiu sigura ca-i de la ea,sa nu mio scoata degeaba,daca nu are pietre.Eu as scoate-o,dar ma gandesc,daca o scot degeaba.

Mergi la inceput