calatorie in strainatate cu copii

calatorie in strainatate cu copii | Autor: Liliann

Link direct la acest mesaj

Buna
am cautat pe aici ca parca am citit mai demult, dar nu am gasit nimic.

pe scurt, in iulie plecam cu avionul la paris noi-parintii si 2 copii de 1 si 3 ani.
ce vreau sa stiu este ce acte tre sa avem pt toti.
numai sotul are pasaport.

asadar, trebuie sa si-i treaca el pe pasaportul lui, sa le facem pasaport separat la copii sau sa-mi fac eu si sa-i trec si pe ei? trebuie sa avem cu noi certificatele lor de nastere la aeroport?

o sa mergem sapt asta sa cumparam biletele si o sa intrebam dar vroiam sa stiu si cum a-ti procedat voi.
va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cel mai bine, pasapoarte separate, daca in alt caz trebuie sa calatoreasca singuri. a, dar vad ca sunt mici, deci nu se pune. oricum taxa e aceeasi, chiar daca ii treci pe pasaportul tau. daca tu nu ai pasaport...atunci fa-le separat. tu poti calatori si cu buletinul.
la vama, nu trebuie nici un alt act, in afara de pasaport, asigurare medicala pentru perioada cat stai in Franta!
iar in eventualiatatea ca vei calatori vreodata doar cu copii, fara sot, iti trebuie o hartie de la notar in care el isi da acordul pentru a putea iesi tu, cu copii din tara.
cam asta e tot!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

multumesc pt raspuns Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lum0880 spune:

Pasapoarte separate. Acum 2 ani cand i-am facut pasaport copilului meu, au cam ezitat sa-i faca unul separat, insa am insistat, motivand ca vom calatori mult si nu intotdeauna cu ambii parinti. Atunci pentru un pasaport individual se platea mai mult decat daca am fi ales varianta cu trecutul in pasaportul noastru.
Insa cel mai bine este sa aibe pasaportul lor.

Succes si calatorie placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

da, da, asa am hotarat si noi sa le facem pasapoarte individuale, sapt asta rezolvam, multumesc pt raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Daca faci pasaport individual e valabil doar 3 ani, daca il treci in pasaportul unui parinte e valabil 5 ani.
Noi am facut pasaport separat fiului nostru la 3 luni de veata. O sa aveti nevoie de o declaratie data la notar cum ca sunteti de acord sa se faca pasaport separat la copil si ca sunteti deacorda ca celalat parinte sa il scoata din tara.
Un sfat: La notar cereti declaratia in 2 exemplare, deoarece o retine la politie iar daca e cazul sa iasa unul din parinti cu copilul din tara ai nevoie de o declaratie noua. Noi nu ne-am gandit la asta atunci,desi ne-au intrebat de cate exemplare avem nevoie, acum voi naste in strainatate si trebuie sa refacem declaratia ca sa poate veni sotul cu copilul in vizita.
La aeroport copii sub 2 ani nu platesc bilet de avion si sunt fara loc in avion, in schimb platesc taxa de aeroport.
Calatorie placuta.

Ada 28+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

NU costa la fel daca le faci pasapoarte separate sau daca ii incluzi pe pasaportul tau
eu l-am inclus pe Vlad pe pasaportul meu si m-a costat 6 lei....in comparatie cu 90 cat te costa sa faci un pasaport nou

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Liliann, ce bine ca ai deschis tu acest subiect!
Vreau si eu detalii daca se poate:am doua fete (3 ani jumate siun an jumate)si vreau sa plec cu ele in vacanta.Eu nu am pasaport, care varianta ar fi mai buna?Sa le trec cu mine in pasaport sau sa le fac individuale?(bineinteles si dpdv financiar)
Va multzumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Un sfat util
Scrie numere la pasapoarte intr-un email care ai acces oriunde in lume. Numai in caz ca se pierd sau sunt furate.
Toate numerele de telefon importante .
daca ai nevoie le poti verifica oriunde.Si nu uita asigurarea medicala! sorry defect de meserie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamescu spune:

Eu stiu ca ma grabesc ,dar nu am inteles nimic nici din taxe si nici din detalii despre vama.Deci,noi nu avem pasapoarte,copiii [1 si 4 ani}nu au,dar mergem in Bulgaria peste 2 luni.Cum trecem vama cu masina?Noi cu buletinele si copiii cu pasapoarte separate {e 90 lei/buc}sau cu pasaport per adult si copii trecuti in el {6 lei/buc}?
AAA,nu ma refer la taxele care am auzit ca trebuie sa le platesti oricum la CEC si la Finante si nici nu avem de gand sa plecam separat in afara .....

MULTUMIM MULT ANTICIPAT!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

Poti face pasaport individual (valabilitate 3 ani, 90 roni) sau trece pe unul sau ambele pasapoarte ale parintilor (6 ron / pasaport / copil)
Ce acte iti trebuie:
- chitantele
- buletinele parintilor
- certificatul de nastere
- declaratia la notariat a parintelui 2 ca e de acord sa fie trecut in pasaportul parintelui 1 (numerotatia doar exemplificativa, fara apropouri )
SAU
vin amandoi parintii la serviciul pasapoarte si parintele 2 da declaratie in fata functionarului (asa iesi si mai ieftin, fara taxa notariala, dar tre sa poata ambii parinti sa vina)
- poza copilului, din fata si cu ochii spre camera, pe format standard
SAU
aduci copilul la serviciul pasapoarte si ii face poza acolo
- si evident copii dupa fiecare act
- sper sa nu fi uitat ceva act necesar , posibil sa fi fost nevoie si de certificatul de casatorie, dar nu mai stiu exact

Ca sa iesi din tara trebuie neaparat pentru copil un act de identitate cu poza (deci pasaport, nu neaparat individual), chiar daca pentru parinti se poate doar cu buletinul trece vama (vezi Bulgaria, UE)

Noi am plecat acum o luna cu Catalin la Viena.. deci daca mai ai nevoie de detalii despre iesirea din tara, iti dau cu placere

Alexandra si Catalin (04.12.2007)

Mergi la inceput