PROBLEME GRAVE DE GLUTITIE-Help

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madalina70 spune:

Buna fetelor,

Nu am avut timp sa citesc chiar tot ce ati postat, pentru ca si baietelul meu in varsta de 3 luni sufera de "acid reflux" si sunt toata ziua cu el in brate.
Norocul nostru ca aici in usa doctorii stiu multe despre aceasta boala si acum ne e mai bine. As vrea sa va ajut , dar timpul nu-mi permite decat sa va dau niste link-uri despre problemele astea.
http://kidshealth.org/parent/medical/digestive/pyloric_stenosis.html
http://www.healthcentral.com/acid-reflux/understanding-acid-reflux-2502-143.html
cautam disperata ceva si in romaneste in speranta ca poate aflu ceva ce inca nu stiu, ceva tratament minune, insa nu am gasit absolut nimic.
Sunt mai mult ca sigura ca baietelul Alex are pyloric stenosis care se poate repara cu o simpla operatie. Cauta pe net despre asta sau pe yahoo answers.
Ceea ce e ffff important in boala asta, e sa-l tineti pe copilas ridicat 30 min dupa ce mananca si sa-i ridicati salteluta patului, astfel incat sa nu stea niciodata intins complet. Apoi, mese mici si dese. Pe noi ne-a ajutat fff mult toate astea si suntem mai bine. Speram ca in curand dupa ce incepem solidele si stam asezati sa treaca cu totul.
Spor la citit si multa sanatate copilasilor vostri! daca va mai pot ajuta cu ceva, scrie-ti... cel putin o data pe saptamana tot mai intru eu pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna fetelor
cand era al meu baiat bebe, tot laptele care il bea, cand il ridicam sa scoata aerul dadea tot afara. si el bea lapte nu ca ioana...am mers cu el prin multi, multi dr si una chiar mi-a zis sa-l operez ca are nu stiu ce...probabil ca ce zice madalina. nu l-am operat ci am mai schimbat laptele pana am ajuns la milupa si pe asta l-a mancat fara sa verse vreo picatura.
azi am fost cu ioana la gimnastica si era un baietel de 2 ani si 3 luni cu extra...mergea!!!nu stiu cum ar fi fost daca era lasat singur mult ca se dezechilibra dar mergea
m-am bucurat mult , mult si i-am zis oanei ca am si eu sperante in privinta ioanei. a zis ca si baiatul a facut multa vojta si ea zice ca ioana va fi o invingatoare si ca ea asa o vede , ca va merge..
heer, in ce etapa mai sunteti?
wnimra, alex ce mai face? eu nu reusesc sa fac cu ioana vojta acasa. voi cum va descurcati?
dar macar ma chinui in fiecare zi cu bobath, asa cum ma pricep
va pupam si spor la recuperare si mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Buna fetelor!

Mdanicoleta sa stii ca de cand mi-a racit Alex am lasat-o mai moale cu vojta, ce sa il mai chinui cand el avea mai mereu un pui de febra, ca sa nu mai zic ca nu mananca si chestia asta ma consuma atat de mult ca nu mai am chef de nimic.In seara asta am avut musafiri si m-a chinuit talentul la cocaturi, abea la 11 si ceva i-am dat ultima masa si mi-a varsat , l-am sters atat de bine de nervi ca i-am intins si prin par, normal ca dupa ce m-am scandalizat a mancat mai bine, dar uite cum m-am procopsit cu spalat una bucata copil la 12 noaptea , spalat in bucatarie ca era dezastru si asa s-a facut ora 2 , nu imi mai este somn si maine am kineto, etc.
Vreau si eu o zi cu un copil exemplu la mancat.

buna Madalina.Multumesc frumos pt site-uri.Chiar am intrat si am citit.Este de luat in seama ca de mult l-am suspectat ca ceva nu este in regula, dar am mers la medic/medici si mi-au zis ca nu are nimic.Ca s-a nascut fara reflexul de supt , hipoxia mult prea mare si de aici toata tragedia.El nu mai varsa deloc dupa ce mananca (doar cand manca lapte simplu sau cu cereale,de la 2 ani si ceva nu a mai varsat dupa masa decat inainte cand vedea biberonul) si face in asa fel de pot jura ca isi face singur scarba.Mananca in fundulet, sta in carut, totul este pasat , nu are motiv ca sa se inece, nu stiu ce sa mai zic si sa mai cred.Uneori ma gandesc ca daca ii gasim ceva poate rezolvam situatia mai repede atata timp cat stiu cu ce ma confrunt.O sa mergem la un medic bun si sa ii faca un control amanuntit, cat de curand.Apropo.... ziceai sa tinem copiii ridicati , salteaua mai sus...cand era mic de-o varsta cu bebelusul tau manca ridicat, era tinut si cate o ora in brate, dar varsa din orice pozitie si dupa masa si inainte si la mijloc, incontinuu, schimbam lenjeria o data la 2 zile , uneori si noaptea , cel mai marfa era cand imi varsa in cap si nu aveam apa calda .
Iti doresc nervi de fier pt ca sigur o sa treaca si sa ne mai tii la curent cu evolutia lui bebe.Daca are aproape 4 luni poti incepe cu o lingurita doua de cereale in laptic, se mai ingroasa , faci gaura la tetina mai mare si poate nu mai varsa, asta a fost primul semn de rarire a varsaturilor , o hrana ceva mai solida.

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

mdanicoleta acum mi-a captat creierul tot mesajul tau.
Copil cu extra mergea ??? Oauuuuu
A fost grav afectat? Cum mananca? daca poti sa aflii , plss
pupici Ioanei

Heer ce mai faci ? Cum se mai simte Adam?

Mergi la inceput

buna fetelor
i-am facut o gaura biberonului ca ma enerveaza cum suge...in varful buzelor...si dupa fiecare masa, si la o ora dupa, varsa. putin, dar varsa. si laptele il dau cu cereale sa se faca putin mai gros. eu tot raman la parerea mea ca alex varsa de la biberon.
wnimra, la centru robanescu sunt multi extrapiramidali dar multi multi. si sunt si multi care merg. asta imi da sperante. nu am timp sa vb cu parintii ca ioana urla la vojta si noi facem doar 30min si plecam. la ergo as avea timp dar nu m-am intalnit decat putin cu o tipa cu fata de 9 ani care era la scoala si arata bine. mergea si singura dar mai greu.nu am apucat sa o intreb de masa. mai era o fetita singura care avea extra, cam 7-8 ani dar am vazut-o in treacat. am auzit ca mai e un baiat al unei terapeute care e student si merge, nu l-am vazut. dar cheia reusitei am inteles ca e gimnastica la greu. asa ca ...pe ei
heer, adam ce face? sper ca iti merge net-ul mai bine
va pupam

Mergi la inceput

Buna

sunt multi copii care recupereaza frumos, dar nu am auzit ca sa isi revina un copil cu abgar 0 spre 1 cum are Alex, acum in perioada aceasta cred ca are o faza de platou, rosu in gat , apoi viroza iat rosu in gat , offfff, o sa incep acasa sa ii bag mai multe sedinte de vojta.De obicei ii fac doar o data pe zi eu si una la terapie, treaba este ca raspunde mai naspa decat inainte.Sper pana la vara sa am rezultate mai bune.
Tot nu vrea sa manance, m-am saturat sa il cert si sa ii explic de o mie de ori ca daca papa o sa vorbeasca.Pare ca intelege foarte bine ce ii zic numai ca la cap mancare zici ca nu pricepe nimic.
Ma grabesc sa plec la kineto.
Asa ca va pooop si ne mai auzim.

Mergi la inceput

buna
eu nu mai intreb de apgar ca am vazut si cu 9 care arata aiurea. am incercat biotics si la noi a dat rezultate dupa primele 2 pliculete. de vreo 2 zile mananca si a mea si vomita putin dar eu ii dau in continuare . nu ii fac vojta acsa dar incerc bobath, atat cat ma pricep eu. mai avem o zi si terminam cura.
eu l-am vazut pe alex cu a evoluat. si noi suntem de ceva vreme rosii in gat dar vad ca med de fam nu ne-a dat nimic. dar nici febra nu face mare. pana in 38 si ii ies si 2 masele. o sa trebuiasca sa-i fac vaccinul de rujeola si varsat de vant si atunci cred ca o sa-i dau putin antibiotic
va pupam si asteptam vesti

Mergi la inceput

buna!!

Uite ce ore imi gasesc de scris pe forum.Nu am reusit sa mai scriu ca sotul meu tot instaleaza si dezinstaleaza prin calc, s a stricat si am luat altul ( ca asta imi lipsea acum).Macar am rezolvat pr .Sunt mai vesela ca de doua zile Alex parca mananca mai bine.Inca nu vreau sa ma bucur mai astept.O sa fac programare la o dr buna, nu mai stiu cum o cheama , soacra mea a aflat de ea , are un cabinet particular si sa mergem cu Alex pt un control amanuntit, sper sa nu aiba nimic si cu timpul sa manance mai bine ca sa inceapa sa si vorbeasca.A inceput sa zica ''a-ka'' adica ta-ta.L-am intrebat daca il striga pe tata si a dat din cap ca DA, apoi i-am zis sa il mai strige ca o sa il sune sa vb cu el la telefon, i-am dat mesaj sotului sa ma sune si copilul meu il chema cu o manuta si striga de zor a-ka a-ka.
Ma dispera ca nu ne putem intelege ca oamenii, oare cand o sa vorbeasca?!?
Sunt copii care au pr de deglutitie si tot vorbesc cat de cat.Il pun sa ma imite sa scoata limba, sa atinga buza de sus , buza de jos , sa sufle, daca vede ca nu poate ma ignora si incepe pe limba lui sa vb cu tasu, daca insista si mihai pe aceeasi tema ca mine la fel il ignora si trece iar la mine pana se enerveaza , lasa capul in jos si se supara.
Deja se vede enorm diferenta dintre un copil de 3 ani jumate normal si Alex, nu stiu cand se va umple un asemenea gol.Luna care vine trebuie sa merg iar pt dosarul de handicap, deja este al 3-lea an.Nici nu mai avem nevoie de alte acte, doar sa ne prezentam cu Alex si atat.Doamne cum mai trec anii peste noi.
Am rezolvat cu verticalizatorul.Ma gandeam ca poate il cumparam de-a gata, dar costa aproape 14mil, este prea mult,hotie pe fatza, iar aparatul nu intra pe casa de asigurari, deja banii la noi se impart in sedinte de terapie si incercam dar nu prea reusim sa strangem sa mai aranjam prin casa ca tot vrem sa facem un bebe.Il face tatal meu si din ce mi-a explicat chiar este posibil sa il faca cum trebuie.Am vazut la Dana unul intr-o poza si am facut schita , am pozat , filmat , sa vedem ce o sa iasa, imi pun baza in aparatul acesta ca il va ajuta pt un control mai bun al capului , chiar daca acum nu mai are pr inca il tine intr-o parte, plus ca va lucra cu mainile fara sa se mai sperie ca nu sta bine , ca o sa cada , poate o sa ii controleze si pozitia in timp, abea astept.Mi-a promis ca ii va atasa si o masuta ca sa ii pun jucarii si bineanteles MANCAREEEEEE , daca o ia si o duce la gura cred ca sar cu parapanta de la balcon.

Mdanicoleta poate varsa Ioana si din cauza gatului iritat, sper ca ia trecut, ma bucur muuult cand zici ca mananca, sper sa o tina de acum incolo .Inca nu am luat biotics ca a mancat piure si a iesit mai bine dar cred ca tot la pliculete ajung cat mi-as dorii eu sa nu ii usurez tranzitul ca sa nu se invete asa.Dr mi-a zis sa nu ii dau nimic ca o sa am pr mai mari , acum chiar nu stiu ce naiba sa fac.
Va poop si ne mai auzim.

Heer ce mai faci? Adam ce mai face? Va poop

Mergi la inceput

buna
chiar ma uitam in dreptul orei si nu-mi venea sa cred. dar ai mai avut ore din astea inaintate.
sper sa fim bine cu totii. si pe mine ma doare cumplit cand vad ca nu e ca toti de varsta ei si nici ca unul de 5 luni nu sta.
cu mancatul ...nu mai stiu ce sa ii dau. parca in cta ii diversificam mai bine . aici am pana de inspiratie.
a mea e maraita ca se chinuie cu niste masele si trebuie sa-i fac si vaccinurile impotriva rujeolei si varicelei. m-am saturt de cumparat...am vazut si eu verticalizatorul de care ziceai si nu mi se pare complicat de realizat. sper ca sa reusesti sa-l faci.
e bine ca te-ai hotarat la un bebe. sper sa reusesti sa pui in practica. si e cel mai bine daca ai pe cineva langa tine sa te ajute. mama sau cineva apropiat
va pupam ca trebuie sa inventam ceva de papa

Mergi la inceput

Buna !

Chiar acum am intrat si am vazut postarea , exact la mancare ma gandesc si eu, nu stiu ce sa ii mai dau.Si la inventii nu prea ma pricep pt ca nu mananca ca alti copii,nu toata mancarea facuta terci este si gustoasa asa ca imi tot storc creirii sa fie buna si sa nu constipe.De ex piure cu branza topita si almete, sau piure cu crema hochland , la amandoua pun jumatate de copanel fiert, iamiiii , vreau sa ii dau ou prajit(omleta la teflon fara ulei) cu crema de branza si putina smantana sau lape ca sa iasa mai terci , ca fiert nu ii place.Budinca de cartofi la cuptor i-am mai dat, spaghete dar nu a fost foarte incantat ca era ceva nou.
Daca ai ideei zi-mi si mie....
Si aseara si azi a mancat fara sa ma oboseasca tare, poate a fost o raceala naspa si l-a tinut apatic si fara pofta, nu stiu ce sa zic , ca isi revine, tot anunta astia la tv ca este o viroza urata cu asemenea simptome.Poate ca asta a si avut de m-am chinuit cu el, oricum raman la varianta mea , daca se imbolnaveste de 4 ori pe an , este suficient sa ajung la nebuni.Sa alimentezi un copil ca el, vai vai.Aseara chiar a poftit din farfuria mea si l-am mozilit putin apoi surpriza mi-a stat in fundulet in pat cu talpile lipite destul de mult singur, de obicei in pat nu reusea sa isi tina echilibrul mai ales daca ma foiam langa el.Observ si capul il tine mai sus , cand se joaca nu se mai baga cu el in jucarii , are o pozitie mai buna.A mai facut cineva verticalizator la un baietel ca Alex si deja se vad semne bune , coordonare maini cap.

Bafta cu diversificarea, o pup pe Ioana ,poate are noroc si ies maselutele mai repede.

Mergi la inceput