Chisturi formate de la stimulare ovariana
Fetele mele dragi,
Deschid un nou subiect pentru ca as vrea sa postez la multe subiecte de unde as putea obtine informatii utile si mi-e greu sa scriu la fiecare in parte, rog moderatorii sa ma inteleaga! As vrea ca problema mea sa fie vazuta de toate fetele care au trecut prin asa ceva si m-ar putea ajuta (naturiste, aspirante, stimulate, pacientele lui Tutunaru etc)!
Acum sa va povestesc prin ce am trecut. Luna trecuta am facut stimulare cu clomifen 100 mg(clostilbegyt) in urma careia am "produs" un singur folicul de 23 mm care s-a spart singur in z 11. Tot in aceasta luna am luat Omega3 1000 mg, Spirulina 50 mg, Mastodynon 60 picaturi pe zi, Acid folic 1mg. Am facut inseminare dar nu s-a prins, endometrul meu a avut doar 5,5 mm si oricum sansele de a obtine sarcina dupa o singura stimulare sunt scazute... Mi-a venit ciclul slab cantitativ, maroniu si a durat numai 3 zile.
Luna aceasta am facut stimulare tot cu clomifen 100 mg(ova-mit). M-am pricopsit in z 10 un folicul de 28 mm si un chist???? de 38 mm care intre timp nu si-au modificat dimensiunile. In z 12 am facut 10000 UI de pregnyl ca sa se sparga foliculul dar in Z 13 si 14 cand am fost din nou la monitorizare am constat ca nu s-a spart, ba mai mult, a mai aparut pe ovarul pe care am foliculul de 28 mm inca unul de 20 mm... Luna aceasta am luat pe langa clomifen, doar Acid Folic si Mastodynon. Iar din Z 11 m-am dat pe burta cu 1/2 masura Oestrogel. N-am mai facut inseminare. Am plecat acasa pentru ca nu am mai putut sa stau in Bucuresti dar am ramas cu multe nelamuriri.
De ce a reactionat organismul meu asa daca am utilizat aceeasi substanta activa, in speta citratul de clomifen? Odata produce folicul care se sparge fara ajutorul pregnylului iar luna urmatoare ma aleg cu chisturi, banuiesc ca daca nu s-au spart foliculii nici dupa doza de "cal" de pregnyl atunci sigur raman chisturi... De fapt asa mi-a zis si doctorul care ma urmareste.
Am abdomenul putin dureros in zona ovarelor.
Tratamentul din prima luna, cu Omega3 1000 mg si Spirulina 50 mg poate sa fi influentat asa de tare producerea si spargerea foliculilor?
Ce se va intampla cu chisturile astea, voi ramane cu ele si va trebui sa ma operez sau sa iau anticonceptionale?
Voi mai putea sa fac stimulare din nou daca chisturile raman acolo, folosind alta substanta, bineinteles...
Ce pot face sa se resoarba chisturile alea, din punct de vedere naturist?? Ce plante sa iau? N-as mai vrea sa inghit chimicale...
Partea proasta este ca la mine in oras nu am unde sa fac echografie endovaginala ca sa vad ce se intampla cu acele chisturi...
Sunt asa de suparata, parca nu ne era de ajuns oligoastenospermia sotului, acum mai am si eu probleme...
Va rog ajutati-ma cu raspunsurile voastre! Mi-e teama de ce mi se poate intampla cu hormonalele astea pe care le inghitim ca sa ne atingem visul si anume un bebe.
Va multumesc din suflet,
Felix
Raspunsuri
irinabobe spune:
Naturist te poate ajuta tinctura de zmeur si de soc. Se spune ca se iau ori medicamente naturiste ori alopate. eu am luat 3 luni ACO Diane si am luat si naturiste . Nu stiu care a avut efect dar oricum in 3 luni am reusit sa scap de 23 de chisturi pe OS si vreo 16 pe OD.
acum si eu fac stimulare tot cu closty. sunt a 3-a luna. nu aparusera inca chisturi pana la eco trecuta, dar sa vedem in continuare.
felix76 spune:
Irinabobe, multumesc de raspuns! O sa incerc sa iau tinctura de mladite de zmeur sa vedem ce se intampla! Sper sa nu mai gasesc chisturile alea la echograf...
Felix
winter spune:
Felix, si eu am patit-o anul trecut cu clostilbegyt. Am facut hiperstimulare si am avut un chist de aproape 5cm. Am scapat foarte greu de el. Am luat 2 luni yasmine si nu s-a retras deloc.Apoi m-am internat in spital si am facut 5 zile injectii cu gentamicina si inca ceva, dupa care am mai luat o luna diane 35 iar cand am facut eco nu mai aveam nimic.
Sper sa nu ajung iar la stimulare
http://tt.lilypie.com/B5JDp2.png"
Tia spune:
depinde si de tratatemntul de stimulare pe care il urmezi. clostilbegyt-ul este depasit, si eu am ramas cu niste chistulete in urma stimularii cu el.
am facut insa stimulare agresiva pentru FIV si n-am avut nici o problema. so....
felix76 spune:
Da, depinde de tratament dar cred ca depinde foarte mult si de organismul fiecareia. Pe mine m-a dat peste cap modul de raspuns al organismului meu: odata produce folicul care se sparge singur iar luna viitoare rezulta foliculi care nu se sparg nici cu 10000 ui. Ba mai apar si altii dupa injectie.
Tia, cu ce ai facut stimulare, cu FSH (gonal sau menogon)? Ca si mie mi-a zis ca data viitoare sa fac cu gonal f ca ar fi mai sigur... Dar data viitoare nu se stie cand va fi, daca nu se resorb chisturile astea mi-e groaza. Oricum, la sfarsitul saptamanii sper sa ajung din nou la Bucuresti sa vad ce s-a mai intamplat...Tu ai facut stimulare chiar daca ai avut acele chistulete?
Winter, sper sa scap de ele fara anticonceptionale! Eu ma gandeam la ceva naturist, o sa ma apuc de mladite de zmeur ca nu mai vreau chimicale...
Multumesc de raspunsuri,
Felix
marynik spune:
Si eu am patit o !!
La inceputul anului am facut si eu stimulare cu closty , din z5 a cm cate o pastila pe zi .In z 9 cand m am dus la eco , dupa doar 4 pastile , am descoperit un mare chist de 5.6 cm pe ov drept .Pe ov stang nu aveam nici un folicul
Dupa aprox o sapt am mers iar la eco si surpriza , in afara de chistul de pe ov drept mai aparusera si pe ov stang 2 chisturi de 4.5 cm fiecare iar ovarele erau imense!
Ciclul mi a venit cu intarziere mare , la 35 de zile , in conditiile in care terminasem duphastonul in z 24 iar eu aveam cm ceas la 27 de zile
Dar eu am avut mare noroc , dupa cm , cand m am dus la eco , ovarele erau curate , nici urma de chisturi
Ca si tratament nu am luat nimik altceva in afara de supozitoare Carpicon , 1 dimi 1 seara , vreo saptamana
Eu una m am lecuit ,nu mai pun gura pe asa ceva
O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe
felix76 spune:
Of Marinyk, nici eu n-as fi inghitit asa ceva in veci dar ce sa facem, in lupta asta a noastra pentru bebe inghitim orice. Sotul meu nu e de acord sub nici o forma cu hormonalele, n-a fost de acord nici cu anticonceptionalele pe care le-am luat ani buni...Sper sa se curete si ovarele mele! Oricum voi incerca altceva daca se rezolva problema mea ca nu vreau sa ma dau batuta asa usor... Vreau bebe asta e clar!
Ma duc sa imi iau si carpicon pe langa zmeur, se pun vaginal sau rectal?
Pup,
Felix
mmc_nd spune:
Felix draga mea, si eu am patit exact la fel. Ba inca eu am facut 3 stimulari, si la fiecare dintre ele organismul meu a reactionat si mai violent. La ultima m-am procopsit cu un chist de vreo 5cm pe OS, dar nici dr. T, nici dr. Iosup nu s-au aratat ingrijorati. La ultima echo, la vreo 3 saptamani de la ultimul CM dupa IA, se resorbise la jumatate (chiar sunt curioasa acum cum arata). Si sa stii ca foliculii mei chiar si dupa 2 x 10000 UI de Pregnyl tot cand au vrut ei s-au spart. Asa ca, cine stie, poate incearca si corpul nostru sa ne spuna ceva si trebuie sa-l ascultam?