RCA- sunt revoltata!

RCA- sunt revoltata! | Autor: july_g

Link direct la acest mesaj

Buna ziua! Sunt mai mult decat revoltata! Si scriu aici pentru ca voi sa nu patiti ce am patit eu! Ca sa intelegeti despre ce e vorba o sa incerc in cateva cuvinte sa va explic!
Anul trecut in mai, imi achizitionez un super "bolid" ( veti intelege de ce ii spun bolid) in leasing. Bolidul meu este un Citroen C1. Masina din clasa mini pentru cei care nu cunosc. Mai mica decat bolidul meu e doar Smart-ul. Toate bune si frumoase. Masinuta, o bijuterie, consum f. mic, sprintena, ce mai, sunt f. multumita de ea.Nemultumirea apare datorita firmei de leasing! Nu spun ca intr-un an mi-a crescut rata cu 2 milioane, ca nu e vina lor ci a euroiului! Dar ieri imi vine factura pentru RCA! Surpriza mare! Pentru o masinuta de 1000 de cm3 trebuie sa platesc RCA-ul 6,5 milioane!!!!!!!!!!! Mai casc o data ochii, poate am probleme cu vederea si am vazut eu dublu! NUuuuuuuuuuu, tot atat e! Pun mana pe telefon si sun la firma de leasing! Raspuns: noi nu avem nici o vina, brocker-ul de asigurari trimite factura, noi adaugam TVA-ul! Ok si eu ce fac???????? Pai sunati d-vs luni la Bucuresti si vedeti acolo! Intru pe net, gasesc firma de asigurari, are calculator de RCA si constat cu stupoare ca ar trebui sa fie numai 2,5 milioane! In timp ce tunam si fulgeram consortul din dotare studia polita de asigurare si imi spune f. calm: Draga mea, stii ce masina ai tu? Eu, deja tampita de nervi: ai innebunit barbate? El, la fel de calm: ai idee cate jeep-uri poti face praf, da praf nu asa........Eu deja isterica: nu mai fa misto de mine ca incep sa urlu!!!!!!!!!!!. Si imi arata dragii mei suma asigurata: 300.000 de euro iar pentru vatamari corporale si deces 1.500.000 euro!!!!!!!!!!! Deci cu "bolidul" meu, intr-un an, pot face praf 10 jeep-uri(despagubire totala) sau 5 jeep-uri si 5 Passat-uri ( de-astea noi, nu asa oarecare aduse de pe afara de prin 2000)!!!!!!!!!!!
In concluzie, vrea cineva sa isi schimbe jeep-ul? Ma ofer cu placere sa i-l stric, dar veniti va rog si cu o ranga ca daca ma infing cu bolidul in respectivul jeep, nu numai ca nu reusesc decat cel mult sa indoi vreo tabla, dar imi fac si masina armonica!!!!!!!!!
Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi despre revolta mea iar daca aveti si vreo idee despre ce as putea face( o reclamatie la OPC, cumva??????????) dau o bere sau va ajut sa va schimbati masina!
Edit pentru ca uitasem sa spun de ce e vinovata firma de leasing: pentru ca a semnat o asemenea asigurare! Daca as fi avut Logan macar, intelegeam, e masina mare, poate sa produca asemenea pagube, dar un C1?????????????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

July, imi pare rau ca ai astfel de probleme. Poti sa ne spui te rog daca RCA -ul tau este pe 1 an , sau ce perioada? La ce asigurator? Oricum, in leasing ti se adauga TVA 19% pentru ca e refacturare. Ei iti achita RCA-ul catre asigurator si ti-l refactureaza ca si cheltuiala a lor, fireste cu TVA cu tot pentru ca sunt platitori de TVA. Tarifele variaza in functie de mai multe criterii si mai ales in functie de asigurator.Oricum suna si te lamureste cu ei , sa ti se explice cum s-a ajuns la suma asta.

"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

In primul rand iti vor spune ca suma e atat de mare pentru ca masina e inmatriculata pe firma( firma de leasing) si nu pe persoana fizica! iar ptr firme( persoane juridice) sumele sunt altele!
Noua asa ne-au spus/explicat anul trecut cand am primit prima data RCA-ul si ni s-a parut mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

july_g, vezi ca treaba aia cu asigurarea de 300 000 de euroi si 1 500 000 de alti euroi, e o mare cacealma! nici o firma de asigurari nu face asemenea polite, nu da asemenea "asigurari". cei care vand masini in leasing, fac fel si fel de....mismasuri ca sa nu le spun altfel, si iti baga pe gat fel si fel de chestii de plata, RCA, asigurarea masinii la nush ce firma etc etc!
eu zic sa te duci la firma cu care ai contractul de leasing, si sa te iei putin de aia pe acolo, sa le ceri documentele de la firma asiguratoare, sa vezi cu ochii tai, nu sa faci scandal, dar sa mergi de pe pozitia platitorului , caci tu esti stapana, tu le dai banii!
crede-ma, stiu precis ce spun, nici o firma nu face asemenea asigurari, cu sute de mii de euro! sau milioane. si stai liistita, nu te gandi la tamponari si armonice, ca pana o sa-ti dea cineva un ban..........vor trece luni de cercetari milimetrice, analize microscopice! nici o firma care incheie asigurari nu da banii la clientii pagubiti cu usurinta! foarte repede iti iau banii, sunt foarte fericiti sa o faca, dar cand vor trebui sa-ti dea ceva....atunci sa vezi!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

inca ceva, am uitat, inainte sa fi luat masina in regim leasing, trebuia sa te informezi mai bine, sa vezi cum sta treaba, sa intrebi pe cei care au luat masini asa. in sistem leasing platesti si ce nu face, multi bani, pe care la final cand ii adunci, constati ca ai fi putut sa-ti iei doua , chiar trei masini noi.
noi am luat acum trei ani, un ford in leasing, la insistentele unui amic, care lucra la firma respectiva, si am platit la ea....nu ai vrea sa stii. in luna martie, am incheiat cu leasingul si sa-ti mai spun cati bani am platit ca sa trecem masina pe numele nostru??? ca era pe numele firmei de leasing! asa, un calcul la sfarsit, cand am venit acasa, cu totul, am platit 32 000de euro!!!! enorm, foarte mult, pentru o masina care la inceput "costa" doar 12 000 de euro!!
si nu de bani era problema atunci, ca am fi avut banii sa-i dam, in doua rate, dar ne-am lasat convinsi de acel prieten!! eu spun ca nu s-a meritat!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns july_g spune:

Buna dimineata fetelor! Imi cer scuze ca nu v-am raspuns pana acum, dar nu am avut net cateva zile! Va multumesc pentru raspunsuri!
Alecsia, pot sa spun, sper numai sa nu considere adminii ca reclama. RCA-ul este pe un an la Alianz Tiriac. Stiam de TVA, dar si asa suma este mult prea mare!
Hristina, ma asteptam si la asta sa imi spuna ca RCA-ul e facut pe persoana juridica, dar iar spun, e mult prea mult!
Kariguld, de acord cu tine, trebuia sa ma informez. De fapt, stiam ca o sa vina mai mult decat e normal, dar nu chiar asa. Sunt convinsa ca sumele respective sunt cacealma. Si asta am de gand sa fac. Sa ma iau de cei de la MOtoractive, firma de leasing. Si nici nu am de gand sa platesc o asemenea suma doar ca sa isi ia ei un comision extrem de mare. Nu au ce sa imi faca daca nu platesc, pentru ca RCA-ul nu are nici o treaba cu masina propriu-zis.RCA-ul asigura pe ceilalti participanti la trafic. Daca era vorba de CASCO, da, intelegeam, isi asigurau oamenii masina, doar e proprietatea lor. Dar sa se spele pe cap cu RCA-ul lor, eu nu dau atatia bani! Nu in conditiile in care ei incheie asigurari cum ii taie capul!
A, pentru cei care nu stiu ( am aflat si eu acum), daca sunam cu o luna inainte la ei si le spuneam ca vreau sa imi fac singura RCA-ul, era foarte posibil! Dar na, da-i romanului mintea cea de pe urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Dar anul trecut cat ai platit rca-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

E Euro 3 sau 4?? Cica conteaza f mult la calcule...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hristina

E Euro 3 sau 4?? Cica conteaza f mult la calcule...

Nu la rca,aici conteaza capacitatea cilindrica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Noi avem un Nissan Navarra (SUV), luat in leasing, si tot vreo 6,5 mil platim RCA . Da' e ditamai hardughia...

E pe undeva o eroare, nu se poate. RCA-ul, din cate stiu eu e fix, n-are treaba suma asigurata. Diferenta o face tipul autovehiculului (autoturism/utilitara), capacitatea cilindrica (la tine cred ca e sub 1200cmc), si tipul posesorului (pers fizica/juridica).

DaviDependenta

www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank">Children see. Children do.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Vivela

Noi avem un Nissan Navarra (SUV), luat in leasing, si tot vreo 6,5 mil platim RCA . Da' e ditamai hardughia...

E pe undeva o eroare, nu se poate. RCA-ul, din cate stiu eu e fix, n-are treaba suma asigurata. Diferenta o face tipul autovehiculului (autoturism/utilitara), capacitatea cilindrica (la tine cred ca e sub 1200cmc), si tipul posesorului (pers fizica/juridica).

DaviDependenta

www.youtube.com/watch?v=7ZscS775ek8" target="_blank">Children see. Children do.

Interesanta diferenta.Noi avem o Honda CR-V in leasing si ne-a costat rca-ul 8,5 mil.Care-o fi smecheria?

Mergi la inceput