Ura, furie, neputinta!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_dm spune:

Draga Servetel,

Imi plange sufletul citind despre atata durere si suferinta.

Am citit si recitit si vroiam sa incerc sa te fac sa vezi partea plina a paharului...faptul ca nu mai esti in vacarmul acela, dar realizez ca sufleteste tot esti si vei ramane atata timp cat mama ta si surorile tale nu vor pleca(sau tatal tau) si apoi, problemele tale de viata continua. La un alt nivel, cu siguranta! Si aici vroiam sa subliniez faptul ca in ciuda problemelor, daca am inteles bine, ai avut norocul sa dai peste un sot bun. Si eu zic ca este un lucru esential! Greu, usor, important e ca mergeti amandoi in aceeasi directie, ca aveti o mica printesa minunata....

Curaj, nu esti singura, suntem toate alaturi de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by maru

e usor sa scriem ca mama ei e vinovata, nu spun ca nu e, dar ar fi bine sa ne amintim de stigma pe care o purtau femeile divortate in anii 70-80!

uite asa familia lui servetel a scapat de gura lumii... si nu cred ca e bine asa

Si in anii 70-80 mamele erau raspunzatoare pentru soarta propriilor copii. Nu cred ca nu e normal, ca orice mama sa-si indeparteze copilul din mediul daunator, indiferent de ce zice lumea. Dar pentru acest pas mama trebuie sa recunoasca pericolul, nu sa ascunda.

p.s. am ramas foarte greu gravida, m-am luptat cu exul sa-mi pot pastra sarcinile, m-am luptat cu el sa nu-mi pierd copiii la divort... poate de aceea am devenit mama-tigroaica

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Impresionanta povestea ta .Incearca sa o rupi pe mama ta de monstrul acesta,niciodata nu e prea tirziu!Gindeste la faptul ca daca un om a ajuns sa apara cu un cutit e grav .Deja alcoolul imbibat in singele lui de ani de zile i-a luat mintile.Incearca prin orice mijloace sa iti protejezi mama.Unde maninca doi maninca si al treilea. Nu aveti niciun motiv sa il tolerati,e cumplit ceea ce vi se intimpla! Nu cred ca vreti sa ii expuneti si nepotii la traumele voastre.Referitor la titul subiectului sper din suflet ca peste o perioada de timp sa il schimbi in "sila,indiferenta...ce vrei tu" fata de cel care mi-a dat viata(si animalele procreeaza instinctual si nu au multi neuroni!).Are dreptate Miss Parker cu sub.abuzurilor,de la alta sectiune,nu fac lobby pt.ea,nu ne-am "intersectat" niciodata pe forum dar e un loc de exprimare a abuzurilor care iti poate fi de ajutor.

Aniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Gabi K, ai totala dreptate, dar hai sa fim realisti sa ne gandim si la societatea in care am copilarit. Tu ai facut toate acestea pentru copiii tai in anii 90, dar gandeste-te cum era in anii 70, cand gura lumii era de 10 ori mai puternica decat acum, cand mai era si partidul care te punea la punct, sunt multe aspecte de luat in considerare. Sa ne aducem aminte de cati copii au fost abandonati in spitale pentru ca familiile nu acceptau fetele cu copii din flori acasa, femei care stateau langa un nenorocit ca le condamna lumea.

Sa aveti sarbatori fericite!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

cum ati petrecut Pastele, servetel?

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

mama are 3 frati. toti trei sunt la a doua casatorie, divortati in anii 80. tuturor le este infinit mai bine fata de prima casnicie.

mama nu a divortat. de gura lumii. ea si tata sunt 2 straini, stau impreuna... doar asa. functioneaza pe automat. si sunt nefericiti in permanenta.

servetel - imi pare tare rau de tot prin ce ai trecut si inca mai treci.

nu stiu ce ai putea sa faci tu, insa.

mama ta il incurajeaza in continuare, cred ca nici prin cap nu ii da ca ar putea chiar ACUM sa scape de cosmar.

surorile tale platesc ratele la banca, accepta situatia, nu e OK.

singurul lucru pe care ai putea sa il faci este sa gasesti pe cineva de la asistenta sociala / ong cu care mama si surorile tale sa stea de vorba. este clar ca ele neaga abuzurile (crunta faza cu sora mare, e sfasietor ca se intampla asa ceva)pe care le-au trait si le triesc. probabil este o forma de supravietuire. insa nu cea corecta. nu vor fi niciodata fericite, cum nici tu nu reusesti sa fii, desi ai plecat de acolo.

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

servetel, mi s-a frint inima citind ceea ce ai scris...
nu am solutii,nici nu indraznesc sa propun una si alta fiindca tu stii mai bine care sunt sansele de reusita daca l-ai reclama pe tatal tau la politie...
ce vreau eu sa-ti spun si te rog sa nu mi-o iei in nume de rau...am inteles ca ai si tu o fetita,felicitari ...am citit ca ati mers impreuna in vizita la parintii tai anul trecut...eu te-as sfatui sa nu-ti mai lasi niciodata fetita sa vina in contact cu tatal tau...daca e inevitabil atunci nu o lasa singura cu el nici 5 secunde...sa nu crezi ca tatal tau se va mai schimba vreodata sau o va trata mai bine pe micutza doar ca e ..micuta.si sa nici nu-ti pese de gura lumii daca refuzi ca fetita ta sa aiba contact cu el...stii tu ce stii si nimeni dintre vecini,prieteni,binevoitori n-au trecut prin ceea ce ai trecut tu...
iti doresc tot binele de pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns servetel spune:

Hristos a inviat !
Imi cer scuze ca nu am mai scris pe forum, adevarul e ca am o dispozitie foarte proasta si niste probleme de sanatate.
Am fost de paste la mama.A fost cat de cat frumos, tata s-a purtat bine prima si a doua zi de paste, dar a treia zi s-a imbatat de nu mai putea sa vorbeasca, a inceput sa zica ca ne batem toti joc de el, ca s-a saturat, ca se duce sa se spanzure.A iesit din casa zicand ca se duce la toaleta, dar a vrut sa ne sperie, nu stiu unde a dormit in noaptea aceea, am inceput sa il cautam dar nu l-am gasit.
S-a intors a doua zi, tot el suparat, nu vroia sa vorbesca cu nimeni de parca ii facuse cineva ceva , din contra de frica sa nu faca scandal toata lumea se poarta cu el ca si cu un ou.
Nu stiu, cand e treaz parca e alt om, adevarul este ca el bea inca de cand era un copil si cred ca alcoolul i-a distrus crierul.
Am gasit pe intrenet niste pastile care am inteles ca sunt foarte bune, pentru persoanele cu dependenta de alcool.
Se numesc Aotal si am inteles ca nu fac rau la ficat sau la altceva, ca se elimina 100% prin urina, am citit despre cineva care avea aceasta dependenta si dupa ce a inceput tratamentul cu acest medicament nu putea sa stea suporte nici macar mirosul de spirt.
As vrea sa ii iau si eu pentru tata dar imi este frica sa nu zica ca il drogam sau mai stiu eu ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

servetzel, parerea mea, fara avizul medicului nu incerca nici un tratament. ideal ar fi sa-l duci la un psiholog, sau eventual sa-i propui sa faca o tura de analize - sigur nu ies ok, si-atunci ai pe ce baza sa-l duci mai departe.
eu am ajutat acu cativa ani o prietena- rusine sa-mi fie- si i-am facut rost de astfel de medicamente, era disperata cu sotul care era alcoolic. i le-a dat si el a inceput sa simta fte rau, varsaturi, greturi, ameteli, insa ea nu s-a lasat, i-a tot pus in mancare. ei, dar raul tot nu l-a convins sa nu mai bea. ea-i spunea `uite, vezi, daca tot bei ti-e rau` insa cand se simtea mai bine iar pe alcool. si tot nu l-a lecuit. pt ca el nu stia ca are intradevar o problema. si-acum e exact la fel, cu deosebirea ca bea doar acasa, seara, in prezenta ei, bere luata de ea. bineinteles ca nu refuza un prieten daca e invitat, insa ea e cu ochii pe el tot timpul....deci n-a facut absolut nimic, dimpotriva.
te inteleg ca ti-e fte greu, si eu am crescut cu tata alcoolic, care ne scotea pe scara afara noaptea, nu mai zic de scandaluri si batai. insa acum mi-e mila de el, si-l privesc ca pe un om bolnav, si...e tatal meu. datorita lui traiesc acum si ma bucur de viata. poate mai am traume din copilarie, insa nu le pot depasi decat ajutandu-l pe el.
pupici!

_

There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

buna servetel,
impresionanta povestea ta:(((
nu sunt de parere sa ii dai medicamente fara sa fie supravegheat indeaproape de un medic, pen ca nu stii cat de afectat ii e ficatul sau inima si te pomenesti ca il mai ai si pe constiinta!
daca el nu coopereaza si nu-si recunoaste boala, sansele de reusita sunt minime:(((

poate te doare sufletul de el ca deh e tatal tau, dar eu zic s-o rupi cumva pe mama de acolo si sa isi vada de bautura lui asa!!!
practic, toata suferinta ta provine din faptul ca iti agreseaza mama,nu?
Atunci rupe acest cerc vicios si...asta e!
Numai bine iti doresc!

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput