Americancele gatesc :))

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Alinaroman, dar ce rosii ti-au iesit ouale!!!! Ce ai folosit???



Cred ca par mai rosii in comparatie cu celelalte culori ca asa individual eu nu am fost multumita de rosu...
Am folosit vopsea alimentara de la McCormick
Initial am respectat reteta dar apoi fiind nemultumita de cum ies am adaugat otet si culoare in nestire ... sa umplem castronelul poate de aia
Am sa pun poze si cu cozonaceii mai tirziu ca abia i-am scos din cuptor ... dar sunt aratosi si grasunei




Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

quote:
Originally posted by Andrada

ce prostie scrisei aia cu wax, fireste ca e parchment merci philip,




muchas gracias.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Mey fetelor, eu stiu ca sint pisaloaga si pun in fiecare an aceeasi intrebare, dar eu una tot nu m-am lamurit cum se pot adapta retetele de cozonac romanesti la drojdia de aici.

Va rog mult, daca cineva ma poate lumina si pe mine promit solemn ca printez raspunsul cu reteta si nu mai pun in veci aceeasi intrebare.
Deci, ceea ce ma intereseaza este sa-mi spuneti pas cu pas cum faceti cozonacul cu drojdia asta uscata sub forma de praf. M-ar ajuta daca imi spuneti si ce faina folositi si alti pasi care credeti ca sint importanti pentru successul cozonacului.



Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Americancelor, viu si eu - nepriceputa bucatareasa - cu o intrebare: ma apuca pe mine ambatzul anu' asta si, pentru prima data in viata, cica sa fac pasca. Ii povestesc eu ce si cum colegului, plina de entuziasm - si ii explic ca vreau sa fac pasca cu smantana - am citit eu pe forum niste retete delicioase.
Eu convinsa ca smantana = sour cream. Acu' consortu', mai bucatarist decat mine, ma intreaba daca-s sigura ca-mi trebe sour cream sau cream (dulce, din care se poate face frisca). Io ma uit la el ca la felu' sapte - habar n-aveam ca exista de doua feluri
Asadar si prin urmare - cu ce fac pasca? Cu cream sau cu sour cream?
Saru-mana!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Adriana, eu am cumparat cornish (?) hen de la Whole Foods acu' vreo doua saptamani. Din intamplare Cautam rata si n-aveau si i-am zis tipului sa-mi dea cea mai apropiata chestie de rata, si asta a iesit

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Lai, smaintana e un mod garantat "sour cream." "cream" este laptele acela din care se bate frisca. Daca ai face cu cream ar fi prea lichida. Eu tocmai am terminat pasca facut cu sour cream. Sper ca a iesit buna, sa nu te fi indus in o-roare!
Ah, si pt. ca iar nu mi-a iesit aluatul de cozonac, am fentat reteta romaneasca si am turnat toata compozitia de pasca in pie shell. Adica cum ar veni a iesit un fel de cheese cake , dar eu o sa-i zic Pasca.


Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Eu mi-am luat vopsele de oua grecesti de la un magazin de papa international. Nici in Romania nu gaseam vopsele atit de vii.
Dar am descoperit un truc, pentru cine nu mai gaseste vopsele.

Ca tot sint artichokes in sezon acum, daca fierbeti artichoke din alea mai movulii pe margini, nu aruncati apa. O sa vedeti ca are o profunda culoare verde. Eu am incercat sa vopsesc un ou cu ea si mi-a iesit! E drept, un verde pal, dar era colorat oul? Era!

Pentru rosu, fireste, sfecla.



Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olive spune:

quote:
Originally posted by lai

Americancelor, viu si eu - nepriceputa bucatareasa - cu o intrebare: ma apuca pe mine ambatzul anu' asta si, pentru prima data in viata, cica sa fac pasca. Ii povestesc eu ce si cum colegului, plina de entuziasm - si ii explic ca vreau sa fac pasca cu smantana - am citit eu pe forum niste retete delicioase.
Eu convinsa ca smantana = sour cream. Acu' consortu', mai bucatarist decat mine, ma intreaba daca-s sigura ca-mi trebe sour cream sau cream (dulce, din care se poate face frisca). Io ma uit la el ca la felu' sapte - habar n-aveam ca exista de doua feluri
Asadar si prin urmare - cu ce fac pasca? Cu cream sau cu sour cream?
Saru-mana!


Lai







Buna fetelor,
Asa cum a zis si Bic sour cream e smantana,merge la pasca.Din cream se face frisca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olive spune:

quote:
Originally posted by Bic

Mey fetelor, eu stiu ca sint pisaloaga si pun in fiecare an aceeasi intrebare, dar eu una tot nu m-am lamurit cum se pot adapta retetele de cozonac romanesti la drojdia de aici.

Va rog mult, daca cineva ma poate lumina si pe mine promit solemn ca printez raspunsul cu reteta si nu mai pun in veci aceeasi intrebare.
Deci, ceea ce ma intereseaza este sa-mi spuneti pas cu pas cum faceti cozonacul cu drojdia asta uscata sub forma de praf. M-ar ajuta daca imi spuneti si ce faina folositi si alti pasi care credeti ca sint importanti pentru successul cozonacului.



Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC








Ma intereseaza si pe mine raspunsul la intrebarea lui Bic. ;-)
Fetelor care stiti cum e cu drojdia uscata cum faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by lai

Adriana, eu am cumparat cornish (?) hen de la Whole Foods acu' vreo doua saptamani. Din intamplare Cautam rata si n-aveau si i-am zis tipului sa-mi dea cea mai apropiata chestie de rata, si asta a iesit

Lai



Lai, multu foarte taare

Bic, eu fac asa:
iau un pahar de lapte caldut, pun o lingurita de zahar si dizolv pliculetul de drojdie uscata acolo. Amestec bine pana nu mai sunt granule. Api pun o lingura de faina si o las la loc caldut sa creasca. O fac cu vreo 2-3 ore inaintea cozonacului si o pun pe calorifer. Mi se pare ca pun un pliculet la 1 kg de faina... Apoi adun toate ingredientele si cand le pun peste faina pun si cana cu drojdia umflata... Asta ai intrebat, nu?

Mergi la inceput