Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (10)
Raspunsuri - Pagina 10
mada23 spune:
Nelu este numele de botez
e alintatu' lu' mamica
din cauza asta 
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
asteptand miracolul
georgia_c spune:
anadomnica , sar'na poti sa-ti spun ca esti prima care imi ureaza la multi ani 
cat de mult mi-ar place , sa se implineasca cat mai repede ceea ce imi urezi ... si io chiar cred ca o sa ni se implineasca la toate , dupa randuiala Domnului , acest vis
te rog trece-l si pe sotulica la listuta
.. gabriel martinel
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
magdita spune:
LA MULTI ANI GEORGIA

Sa fii sanatoasa in primul rand, iubita, fericita si binecuvantata cu un copilas sanatos !!!
Doamne ajuta
Vine
cu 

Doamne ajuta tuturor
sa auzim numai vesti bune

magdita
aspiranta din aprilie 2004
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze
mada23 spune:
Eu iti urez maine ca de la Gheorghe la Gheorghe
, eu sunt nascuta maine
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
asteptand miracolul
georgia_c spune:
dar'na fetelor de urare .... mai trec si maine sa ne pupacim virtual ....
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
anadomnica spune:
Fetelor, am gasit in urma, in capitolul 6, postat de Cleopatra in postul Craciunului, sfaturi pt. sfanta spovedanie si impartasanie. Sunt foarte frumoase si m-am gandit sa le copii inca o data aici pentru ca tot suntem in Marele Post si sa fie de folos si sa luam invatatura de la aceste cuvinte. Doamne ajuta sa ajungem toate fetele curate sa intampinam Sfanta Iviere si sa ne bucuram deplin cu inimile, trupul si sufletul de cea mai mare sarbatoare a crestinatatii. Asa sa ne ajute Domnul Dumnezeul nostru, amin.
De ce sa ne spovedim ?
Omul este prin fire o fiinta sociabila, deci nu poate trai singur. Tot asa de adevarat este faptul ca omul neputand trai singur, nu poate sa stea sa nu comunice cu cineva si, mai ales, sa se deschida sufleteste aproapelui sau, sa-i spuna pasurile sale. Parca simti o usurare si o descarcare cand gasesti pe cineva de incredere si i te destainuiesti. Durerile si ranile mele sufletesti i le spun lui, el le primeste si ma compatimeste. In acel moment, datorita compatimirii si iubirii persoanei careia m-am destainuit, simt o mare liniste si bucurie, simt ca cineva ma mai iubeste, ca nu am fost parasit definitiv; simt o revigorare sufleteasca.
E mare lucru ca in viata noastra, sa ajungem "sa ne bucuram cu cei ce se bucura si sa ne intristam cu cei ce se intristeaza "(Rom.12,15 ). Atunci cand vedem pe cineva ca sufera, sa intram in dialog cu el, sa-l intarim prin vorbe bune, sa-i luam, cu alte cuvinte, din durerea lui, si sa ne o insusim noi.
Comunicarea, dialogul sunt absolut necesare. Dar, mai mult decat acestea este marturisirea in fata duhovnicului . Te destainuiesti in fata prietenului, ii spui tot ce ai pe suflet, il doare si pe el, daca tine la tine; iti da, eventual, un sfat sau, mai mult, se roaga pentru tine. Insa, un prieten, oricat de apropiat ar fi, altceva nu are ce sa-ti mai ofere, nu are cu ce sa te mai ajute. Pana aici merge afectivitatea umana.
Dar Dumnezeu, prin mila Sa fata de oameni, ne-a daruit un mare ajutor: Sfintele Taine si, in special, Taina Sfintei Spovedanii.
La aceasta Sfanta Taina, credinciosul, in afara de faptul ca s-a destainuit duhovnicului de tot ce are el mai intim, primeste in plus de la duhovnic dezlegarea si iertarea de acele pacate si mai ales primeste o mare putere de a invinge mai departe greutatile vietii. Primeste energia harului Duhului Sfant prin punerea mainilor preotului.
Numai preotul are aceasta imensa putere de a dezlega de pacate si de a impartasi harul Duhului Sfant ca intaritor in viata noastra. Fara preot si puterea lui sfintitoare nu putem trai o viata crestina sau, daca o traim, suntem ofiliti duhovniceste; traim inconstienti, in irealitate si neadevar. Mantuitorul a spus "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". Alta cale si adevar nu exista decat in Biserica Sa.
Puterea de a lega si dezlega, Mantuitorul a dat-o numai Sfintilor Apostoli si acestia la randul lor episcopilor si preotilor prin hirotonie, prin punerea mainelor pe cap :"Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in ceruri si oricate veti dezlega pe pamant vor fi dezlegate si in ceruri" (Mt.18,18; In.20,23).
Deci puterea de dezlegare a pacatelor o primim numai aici pe pamant si numai de la preoti. Cel mai groaznic lucru este ca cineva sa moara nespovedit, nedezlegat de pacate. Dincolo de mormant nu-l mai poate dezlega nimeni "nici chiar ingerii ". De aceea trebuie sa ne spovedim, sa ne descarcam sufleteste, sa alungam tot ce este negativ in fiinta noastra umana.
Sa primim dezlegare si iertare de toate pacatele si relele ce le-am facut in viata.
Sa primim pe Duhul Sfant, cel care ne va calauzi in viata de dincolo.
--------------------------------------------------------------------
Spovedania contribuie la vindecarea arborelui genealogic
Fiecare om se trage dintr-o familie, iar mai multe familii apropiate ca grad de rudenie formeaza un neam. Fiecare neam are un arbore genealogic. Acest arbore genealogic difera de la neam la neam. Dupa cum un arbore este sanatos si da nastere altor ramuri sanatoase, dezvoltandu-se foarte frumos, tot astfel se intimpla si intr-un neam care este credincios, cu frica lui Dumnezeu si naste alte ramuri sanatoase si credincioase, dezvoltand foarte frumos, in mod normal, acel arbore genealogic.
Observam la unii arbori cum incep sa le apara cate o ramura uscata, dupa aceea altele si altele, incet, incet, iar la un moment dat, observam ca o mare parte din acel arbore s-a uscat . Apoi, la scurt timp, el se usuca definitiv, deoarece nu l-a ingrijit nimeni.
Asemenea analogie putem sa o raportam la diferite neamuri de oameni care sunt necredinciosi .
Pacatul se transmite de la tata la fiu; ori, acel pacat netratat macina si roade in toti membrii familiei. O buna parte din acei oameni nu-si dau seama de acel lucru si se trezesc dupa ani si ani, dupa generatii peste generatii ca "li s-a cam pierdut neamul ", cum se spune in popor, adica pacatul mostenit in familie si netratat cu Tainele Bisericii a facut ravagii.
Dupa cum medicina recunoaste transmiterea caracterelor (genelor) de la tata la copil, tot astfel religia recunoaste transmiterea pacatelor de la parinti la copii. Dumnezeu spune, inca din Vechiul Testament, ca pedepseste pe copii pentru pacatele parintilor pana la al IV- lea neam (Iesire,cap.20,5) .
De aceea, cei ce sunt casatoriti si au copii, trebuie neaparat sa se spovedeasca, sa se curete de acele pacate pentru a nu se transmite copiilor lor. Sa aiba constiinta impacata ca fiii lor nu sufera pentru pacatele parintesti . Observam cum foarte multi copii se nasc bolnavi . In cele mai multe cazuri copiii se nasc bolnavi datorita pacatelor parintilor, care nu le-au spovedit si n-au primit dezlegare de ele.
Un om pacatos care nu se spovedeste, nu tine randuielile bisericesti: post, rugaciune si il prinde sfarsitul vietii in acea stare pacatoasa, este o ramura uscata la arborele genealogic al neamului sau . Fiecare membru al unei familii care nu se marturiseste este o ramura uscata din arborele genealogic al neamului sau. Cel mai important remediu pentru vindecarea arborelui este in special Sfanta Spovedanie, deoarece aici sunt: curatirea, tratamentul si vindecarea .
---------------------------------------------------------------------
Cand putem sa ne spovedim
Cand simte omul nevoia, atunci poate sa se spovedesca. Taina Spovedaniei nu este conditionata de timp sau de loc .
In general exista in Biserica invatatura ca cel putin in cele patru posturi de peste an sa ne spovedim. De ce in cele patru posturi ? Pentru ca atunci este timpul cel mai potrivit, omul tine post si este pregatit pentru Spovedanie.
Ne mai putem spovedi in diferite cazuri speciale :
- am avut un necaz sau altceva - tinem cateva zile de post (3-4) si ne spovedim, deoarece se poate intimpla sa avem un necaz datorita pacatelor pe care le avem si nu le-am spovedit ;
- cand avem un examen in viata,de asemenea sa ne spovedim si chiar sa ne impartasim cu Sfintele Taine inainte, pentru a primi putere, intelepciune si luminarea mintii ;
- cand mergem la spital, la operatie sau tratament, de asemenea este recomandabila Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie. S-a intamplat si se intimpla multor oameni ca atunci cand merg la operatie sa le fie ultimul drum in viata. De aceea trebuie sa fim precauti si in primul rand sa recomandam celor ce merg la operatii grele sa se spovedeasca neaparat si sa se impartaseasca cu Sfintele Taine.
In aceste cazuri extreme este voie sa se impartaseasca orice om, indiferent de canon si de pacate :
- cand merge femeia gravida la spital pentru nastere, de asemenea este foarte, foarte recomandabila Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie, deoarece ajuta atat mamei, cat si pruncului pe care-l va naste ;
- spovedania mai este recomandata si atunci cand crestinul pleaca intr-o calatorie indelungata ;
- Sfanta Spovedanie este fundamentala atunci cand doi tineri se casatoresc. De aici vine succesul sau insuccesul in casnicie. Daca doi tineri pasesc cu dreptul in casnicie, adica spovedindu-se curat, din copilarie, inainte de cununie si totodata se si impartasesc, va fi bine pentru viitorul lor. Aceia ce nu se spovedesc inainte de cununie, fac un mare pacat si se lipsesc de un mare dar de la Dumnezeu.
Spovedania nu trebuie facuta formal
Exista o multime de oameni care nu sunt constienti de actul Spovedaniei sau nu sunt sinceri si merg si ei, de ochii lumii sau dintr-un reflex conditionat, la preot sa se spovedeasca. Ajungand la preot nu spun mai nimic, nu au nici o cainta pentru greselile pe care le-au facut, nu realizeaza ca sunt in fata lui Dumnezeu si ca se petrece o Taina mare in acel moment. Acei oameni merg la Spovedanie dintr-un formalism si se spovedesc formal. Efectul este acelasi, deoarece se cunoaste ca atunci cand te ostenesti primesti un rezultat, pe loc sau mai tarziu. Iar daca nu te ostenesti real, ci te faci doar ca te ostenesti, cazi in pacatul vicleniei, al sireteniei. Pe om poti sa-l inseli, insa pe Dumnezeu niciodata.
De aceea, pentru cei care nu sunt sinceri si nu sunt dispusi pentru o Spovedanie cu cainta si sinceritate, este recomandabil, deci mai bine, sa nu se spovedeasca in acel moment .
Spovedindu-se in acest fel, nu primesc nici iertare de la Dumnezeu si in plus pacatuiesc pentru acel formalism de ochii lumii. In asemenea situatie se gasesc si acei crestini care merg la biserica regulat, insa fara nici o simtire duhovniceasca. Esenta Spovedaniei si efectul ei nu constau intr-o spovedanie regulata si stereotipa, ci dimpotriva intr-o Spovedanie spontana, iesita din adancul inimii, cu multa durere si parere de rau
Secretul Spovedaniei
Responsabilitatea preotiei inaintea lui Dumnezeu este maxima. Vocatia preotiei este vocatia sacerdotala; misiunea este de ordin divin; de asemenea, responsabilitatea depaseste umanul .
Preotul va raspunde inaintea lui Dumnezeu pentru orice greseala in savarsirea vreunei Taine. Tot astfel va raspunde in privinta secretului Tainei Sfintei Spovedanii.
Spun Sfintii Parinti ca acel preot care va divulga altor persoane un pacat si pe cel care l-a savarsit, este vrednic ca limba cu care a vorbit sa i se scoata prin ceafa. Nu mai vorbim de raspunsul pe care-l va da la Judecata de Apoi ! Preotii care nu cunosc acest lucru sunt vinovati de aceasta necunoastere. Trebuie sa fie constienti de misiunea la care s-au inrolat.
Penitentul, persoana care s-a spovedit si, intr-un nefericit caz, intampina o asemenea ispita, nu trebuie sa desnadajduiasca . In momentul in care a aflat, poate parasi pe acel duhovnic, ducandu-se la altul. Chiar daca va suferi o asemenea rusine, sa o primeasca ca ingaduita de Dumnezeu .
Nu trebuie judecat un asemenea preot, ci trebuie compatimit si evitat. Mai mult, sa ne rugam lui Dumnezeu pentru el, ca sa-l indrepte si sa-l lumineze.
Trebuie sa fim foarte constienti, ca inaintea lui Dumnezeu toti oamenii suntem egali din punct de vedere spiritual. Toti avem un suflet spiritual. Deosebirea in aceasta lume consta in trup, in ranguri sociale, in pregatirea intelectuala, in gandire, etc. Odata ce sfarsim aceasta viata, dincolo vom fi egali .
In scaunul Sfintei Spovedanii se vede cel mai clar egalitatea umana ! Aceiasi stare de penitenta si de cainta o poate trai, in acelasi timp, atat un cersetor sau un taran simplu, cat si un savant sau un mare dregator .
Aici, la Spovedanie, vedem ca toti oamenii suntem fii ai Aceluiasi Tata. La o asemenea mare intelepciune trebuie sa ajungem pentru a intelege realitatea adevarata a lucrurilor .
Vom fi mari atunci cand ne vom da seama ca suntem mici si invers .
La Spovedanie intrebam pe Dumnezeu prin duhovnic
O multime de oameni socotesc ca atunci cand te spovedesti, inseamna doar sa spui pacatele si atat, insa gresesc. Taina Spovedaniei implica pe duhovnic, pe Dumnezeu si pe penitent. Ori, aceasta treime de persoane, implicata in lucrarea de ridicare a omului, se poate compara cu un laborator duhovnicesc a carui menire este redarea sanatatii sufletesti a celui in cauza .
Laboratorul Sfintei Spovedanii este fundamental pentru formarea personalitatii umane, pentru intelepciune si pentru o traire in realitate .
Atunci cand mergem la Spovedanie, sa nu avem in minte ca spunem numai ceea ce am facut in ultimul timp, cu mai multa sau mai putina cainta, sau chiar dezvinovatandu-ne total si dand vina pe altcineva si doar atat. Inainte de a merge la Spovedanie trebuie sa ne pregatim, tinand post si rugandu-ne lui Dumnezeu, sa ne transmita prin duhovnic sfaturile necesare vietii noastre . Putem gresi lasand doar pe duhovnic sa decida, fara a ne ruga si noi lui Dumnezeu .
Deci Taina Spovedaniei implica : marturisirea pacatelor cu toata cainta; dorinta de indreptare ; cererea de iertare a pacatelor si intrebarea pusa lui Dumnezeu prin duhovnic : ce sa facem mai departe ? Aceasta intrebare in duh este foarte importanta si putem, cu mila lui Dumnezeu, sa obtinem un raspuns de disciplinare a vietii .
Daca Dumnezeu vede ca-L intrebam cu toata sinceritatea si cainta, nu numai ca ne da raspunsul adevarat, ci ne da si puterea pentru a-l realiza .
RUGACIUNI
a) inainte de spovedanie
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce pentru pacatele mele ai primit ocara pe cruce si chemi pe cei pacatosi la Tine, zicand : “Pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afara”, primeste-ma si pe mine, nevrednicul. Iarta-mi toate pacatele mele si-mi da harul Tau si binecuvantarea Ta, pentru mila Ta cea mare si nemasurata; cu rugaciunile preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor Tai. Amin.
b) Dupa spovedanie
Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, izvorul intelepciunii si al darului, deschide buzele mele ale pacatosului si ma invata cum se cuvine si pentru ce se cade sa ma rog. Ca Tu esti Cel ce stii multimea cea mare a pacatelor mele. Iata, cu frica stau inaintea Ta; indreapta viata mea, Cel ce indrepti toata zidirea cu cuvantul si cu puterea cea nespusa a intelepciunii, Cel ce esti liman celor inviforati, si-mi arata calea pe care voi merge. Da cugetelor mele duhul intelepciunii Tale, iar nepriceperii mele duhul intelegerii. Cu duhul temerii de Tine patrunde faptele mele si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. Cu duh stapniitor intareste alunecarea gandurilor mele; ca in toate zilele fiind indreptat spre cele de folos cu Duhul Tau cel bun sa ma invrednicesti a implini poruncile Tale si pururea sa-mi aduc aminte de marita venirea Ta, care va cerceta toate faptele noastre.
Ca milostiv si iubitor de oameni Dumnezeu esti si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
SFANTA IMPARTASANIE
Sfanta Impartasanie este de mare folos omului, daca se impartaseste cu adevarat cu credinta, cu pregatire si cu dezlegarea duhovnicului. Ca cel ce se apropie cu nevrednicie, osanda isi ia, ca foc este care arde pe cei nevrednici - ai vazut ce spune in rugaciunile dinainte de impartasanie.
- Cine se poate imparatsi ?
- Cine are viata curata, neprihanita; cine are stiinta gandului sau curata, cine nu are impedimente canonice si este dezlegat de duhovnic, poate sa se impartaseasca, iar cine nu este marturisit si dezlegat de duhovnic si n-a facut canonul dat, nici nu se poate apropia de impartasanie. Ca si o data in an de se va impartasi, ca Iuda este, care o data s-a impartasit si a intrat satana in el si l-a vandut pe Domnul.
Daca nu-i vrednic cineva, nici o data pe an sa nu se impartaseasca. Ai vazut ce zice in Cuvantul 53, Sfantul Ioan Gura de Aur : " ... Si voi preotilor, care dati Preacuratele Taine, nu mica munca zace asupra voastra, daca stiti pe cineva nevrednic, de-l veti impartasi cu aceste preainfricosatoare si preasfinte si dumnezeiesti Taine.
Si daca te temi tu, o perotule, ca cel ce vine la tine este sachelar, adica general, sau ipat, adica prefect, sau voievod sau cel ce este cu coroana pe cap, adica imparat, si te temi ca se va supara ca nu-i dai Impartasania, daca te temi tu, adu-l la mine ! Tot trupul meu il voi da sa-l arda, mai inainte de a da Trupul cel Preasfant si Preacurat celui nevrednic. Tot sangele meu il voi varsa mai inainte de a da Sangele, atat de infricosat si Preasfant la cel ce nu-i vrednic ".
Iar daca s-a curatit si s-a pregatit dupa randuiala canonica a Bisericii lui Hristos prin marturisire, si a facut canonul cuvenit, sa se apropie cu frica si cutremur.
- Ce ne puteti spune de impartasania copiilor pana la varsta de sapte ani ? Necesita spovedanie ?
- Copiii cei nevinovati pana la varsta de cinci ani, este bine sa-i impartasiti, daca se poate, si in fiecare Dumimica. Iar copiii de 6 - 7 ani mai ales acum, este bine sa fie spovediti si apoi impartasiti, ca astazi copiii vad si aud multe sminteli, in casa, la televizor si peste tot, nefiind supravegheati de parinti.
La fel si despre cei batrani si bolnavi zice Sfantul Simeon al Tesalonicului : " Cei batrani si bolnavi, care nu au impedimente canonice, este bine sa se impartaseasca mai des si in sarbatorile mari ".
Totdeauna, inainte de a te impartasi, dupa ce ti-ai facut metaniile, dupa ce ai parasit pacatul si ti-ai facut canonul dat de preot, inainte de a te impartasi trei zile cel putin n-ai voie sa bei vin nici sa mananci de dulce sau cu untdelemn. Iar in afara postului, fara spovedanie, fara canon si fara o saptamana de post sau macar trei zile nu te poti impartasi. Cel putin trei zile inainte de a te impartasi sa nu mananci cu untdelemn si sa nu bei vin; numai mancare uscata. Asa este randuiala cu Sfanta Impartasanie, fratilor.
- Spuneti-ne ceva despre impartasania calugarilor, despre deasa impartasanie.
- Calugarii din manastiri, daca au duhovnic bun, sa se spovedeasca cat mai des. La noi spovedania, cum vedeti, e o data pe saptamana, vinerea. Da, am calugari foarte treji, care vin de doua-trei ori pe saptamana la marturisire : " Parinte, n-am fost la Utrenie; parinte, am ramas in urma cu canonul; parinte, am mancat inainte de masa ", sau te miri ce. Daca il mustra constiinta, el vine, ii pui mana pe cap, il dezlegi si se usureaza.
Asa ca si calugarii batarni si bolnavi se pot impartasi o data pe saptamana; ceilalti, daca le da voie duhovnicul, se pot impartasi, cel mai rar, la patruzeci de zile, cel mai potrivit, o data pe luna.
- Dar avem vreun temei la Sfintii Parinti pentru impartasania la patruzeci de zile ?
- Da, avem la Sfantul Simeon al tesalonicului. El zice ca o data la patruzeci de zile fiecare sa se pregateasca si sa se impartaseasca, daca n-are vreo oprire canonica. Este pacat care te opreste douazeci de ani de la impartasanie.
In caz de moarte, daca vezi ca omul este gata, ii dai impartasania. Nu-l mai poti opri in caz de moarte; iar daca nu moare si mai traieste, face in continuare canonul dat. Asa sa stiti.
- Se poate impartasi cineva fara sa se spovedeasca ?
-Nu. Niciodata. Si in caz de moarte si de altceva, nu. Intai spovedania si apoi sa se impartaseasca.
- Dar de cate feluri este Sfanta Impartasanie ? In cate feluri ne putem impartasi ?
- Impartasirea cu Preacuratele Taine este cea mai infricosata, cea mai buna si cea mai sfanta. A te impartasi cu Trupul si Sangele Domnului, zice Mantuitorul : Cine mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu, intru Mine petrece si Eu intru dansul.
CELE CINCI FELURI DE IMPARTASIRI
Ne putem impartasi cu adevarat in cinci feluri, in Biserica lui Hristos.
Prima impartasire si cea mai importanta este cea cu Trupul si Sangele Domnului.
A doua cale de impartasire, dupa Marele Vasile, este impartasirea duhovniceasca pe calea rugaciunii celei ganditoare a inimii. Poti sa vii in biserica si chiar daca esti oprit de preot sa te impartasesti pe cativa ani, te poti impartasi de o mie de ori pe zi si mai mult, pe alta cale, pe calea rugaciunii. Daca vii in biserica si zici rugaciunea " Doamne Iisuse Hristoae, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul ", cu toata inima, de cate ori ai suspinat dupa numele lui Iisus, de atatea ori te-ai impartasit, ca si cel ce a luat cu lingurita Sfintele Taine.
Aceasta este impartasirea pe calea rugaciunii celei ganditoare a inimii, cu care omul poate reusi sa se impartaseasca de multe ori pe zi, nu numai o data, cu aceeasi putere cu care se impartaseste si cel cu lingurita din Sfantul Potir.
Al treilea fel de impartasire este pe calea lucrarii poruncilor lui Hristos. Mantuitorul a spus sa postim, ne-a aratat cum sa postim; a zis sa ne rugam, ne-a aratat cum sa ne rugam; a spus sa primim pe cel strain, sa adapam pe cel insetat, sa hranim pe cel flamand, sa cercetam pe cei inchisi si sa iertam pe cei ce ne gresesc.
Cand facem aceste porunci, ne impartasim pe calea lucrarii poruncilor lui Hristos. Acesta este al treilea fel de impartasire. Si cu aceasta te poti impartasi de multe ori pe zi, de cate ori ai lucrat poruncile lui Hristos.
Auzi ce spune dumnezeiescul Maxim in Filocalie : " Hristos sta ascuns in poruncile Sale. Cine face o porunca il primeste pe Hristos. Si nu numai pe Hristos, ci toata Sfanta Treime ". Si auzi ce spune Scriptura : Cel ce Ma iubeste pe Mine si are poruncile Mele, si le pazeste pe ele, Eu si Tatal vom veni si lacas la dansul vom face.
Clar ! Nu numai Fiul, ci si Tatal vine. Si unde-i Tatal si fiul pe toata Sfanta TReime o primeste acela care lucreaza poruncile lui Dumnezeu, macar de ar fi oprit de la Sfanta Impartasanie de vreun preot. Intelegeti ? Acesta-i al treilea chip de impartasire pe cale lucrarii poruncilor.
A patra impartasire este prin auz. Cum ? Eu sunt oprit de preot pe atatia ani de la impartasire, fie ca sunt femeie sau barbat. Dar merg la biserica si ascult cu evlavie Sfanta Liturghie, Apostolul, Evanghelia, Heruvicul, Axionul, si predica preotului. Daca ascult cu evlavie cuvantul Domnului, de cate ori am luat un inteles duhovnicesc prin auz, de atatea ori m-am impartasit cu Hristos.
Aceasta este impartasirea prin urechi, al patrulea fel de impartasire. Si Apostolul spune clar : Credinta vine prin auz si auzul prin cuvantul lui Dumnezeu. Tu primesti cu lingurita pe Hristos; eu il primesc prin urechi, cand ascult cu evlavie Sfanta Liturghie, cantarile si predica preotului. Si ma impartasesc de mii de ori pe zi, fara sa stii tu.
Tu poate, daca nu te-ai pregatit bine, spre osanda primesti Sfanta Impartasanie. iar eu, daca stau cu credinta, ca vamesul, in Biserica si ascult cu evlavie slujba, ma impartasesc prin urechi. Acesta este al patrulea fel de impartasire.
Al cincilea fel de impartasire este pe calea miridelor, a particelelor ce se scot pentru noi la Sfanta Liturghie. De aceea nu putem pune la Sfanta Liturghie pe cei betivi, pe cei ce injura, pe cei ce traiesc necununati, pe sectari, pe cei ce se sinucid. Pentru ca acea particica care se scoate, reprezinta fata acelui suflet.
Aceste particele se sfintesc la Sfanta Epicleza, prin invocarea Duhului Sfant si, la sfarsitul slujbei, dupa ce s-a pus in potir partea cu Iisus, si se zic cuvintele : " Plinirea paharului credintei Duhului Sfant ", apoi se pun si particelele ce se scot pentru credinciosi. In dumnezeiescul Sange din Sfantul Potir este Trupul si Sangele lui Hristos viu.
Din prescura a patra se scot particele pentru vii, din a cincea pentru morti si le trage in Sfantul Potir. Din aceste particele ca faina, ce s-au adapat cu dumnezeiescul Sange in Potir, atatea mii si milioane de suflete au primit impartasirea si comuniunea direct cu Iisus Hristos, cu Trupul si Sangele Lui.
Acestea patru din urma sunt cai de impartasire, pe calea lucrarii faptelor bune, dar nu inlocuieste pe cea dintai. Numai o impartasire temporara si in caz de ceva, tot trebuie sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Domnului, cu Preacuratele Taine.
Iata asa ne putem impartasi in cinci feluri in Biserica Universala.
Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png
Livsy spune:
Dragele mele fete,
In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care ne impartasesc din experientele lor minunate in ale Credintei si care posteaza rugaciuni, sfaturi, sunt minunate si de mare folos!

Anadomnica, desi cu intarziere, caci noul capitol a ajuns deja la jumatate
vreau sa-ti multumesc si eu pentru ca l-ai deschis si pentru ca te ocupi atat de frumos si de atent de el! 
Sa iti rasplateasca Dumnezeu!
Sunteti toate minunate si astept cu mare nerabdare de la voi vestile bune care urmeaza dupa acest Sfant Post! Sa dea Dumnezeu sa apara pruncii mult-doriti! 

TUTUROR!!!
* * *
Despre mine vestile nu sunt prea grozave, dar am promis sa va dezvalui, in sfarsit, despre ce este vorba. E vorba despre relatia cu sotul meu, relatie pe cale sa se destrame. Asa stau lucrurile in aceste momente. Imi pare nespus de rau sa va aduc astfel de vesti... si va rog din suflet sa va rugati pentru noi... Nu stiu daca am ce sa povstesc anume... probabil ca lucrurile au mers descendent in loc ascendent, cum ar trebui intr-o relatie sot-sotie, adica in loc sa ne apropiem mai mult pe masura ce trecea timpul ne-am indepartat, la inceput pe nesimtite, apoi "groapa" dintre noi s-a facut asa de mare incat am ajuns aici. Decizia despartirii este a sotului, eu nu voi face decat sa accept... ca altceva n-am ce face daca asa vrea Dumnezeu pentru noi. Decizia am aflat-o acum doua luni (adica de cand va "fierb" si pe voi) si am incercat de atunci sa-i arat si alte puncte de vedere si sa ma rog mult. Trebuie sa recunosc ca in aceste momente sunt cam "ametita" de aceea va rog sa ma iertati daca sunt si putin incoerenta, rugaciunile voastre - si ale mele - imi vor face nespus de bine!
Va mai scriu zilele urmatoare, acuma nu prea mai stiu ce sa va spun. Va iubesc tare tare si n-am mintit cand va spuneam ca daca n-ati fi fost voi, in aceasta incercare, nu stiu cum as fi fost! Dar am avut mare noroc, sa zic asa, ca Dumnezeu a facut sa ne intalnim si Ii MULTUMESC pentru asta si va multumesc din suflet si voua!
O saptamana plina de rugaciune si de nadejde in suflete va doresc! Va iubesc!
Ana

LunaNueva spune:
Livsy, o sa ma rog tare mult pentru tine si sotul tau. Sa va dea Dumnezeu minte limpede si sa va arata calea pe care voi trebuie sa o urmati. Sa nu uiti niciodate Ana ca Dumnezeu pe omul bun il incearca. Sunt convinsa ca Domnul are lucruri si oameni buni pusi deoparte pentru tine, iar tiu le vei primi pe toate la ceasul potrivit.
Si ca sa pun un zambet pe fata ta, atat cat se poate bineinteles, gandeste-te ca un sut in fundulet e un pas inainte. Nu se prea potriveste ce-am scris eu acum cu tonul acestei sectii de rugaciune dar am zis ca poate e mai usurator pentru tine sa citesti ceva amuzant. Amuzant dar adevarat!
Vom fi aici pentru tine to timpul. 
Livsy spune:
LunaNueva, iti multumesc pentru cuvintele de incurajare! ![]()
![]()
eu cred ca tot ce ai scris se potriveste foarte bine... desigur in astfel de momente ne e greu sa apreciem "saltul inainte", totusi, ma gandesc ca Dumnezeu ma va ajuta sa ies si sa raman in Lumina!
Sa iti ajute Dumnezeu si tie si sa te rasplateasca trimitandu-ti implinirea, Darul Vietii, copilasul sau copialsii mult doriti cat mai curand! 

TUTUROR!
Ana