dependentza de tigari - pls. sfaturi
A reusit cineva sa se lase de fumat... dar fumat, de-adevaratelea, adica un pachet pe zi minim (si unul pe noapte) brusc?!
Am auzit tot felul de ipoteze... am decis ca singura solutie este sa renunt dintr-odata, pur si simplu sa nu-mi mai cumpar tigari intr-o buna zi. Sint suficient de incapatinata, mi s-a pus pata ca fumez de 15 ani si e cazul sa ma las. Deci stiu CE vreau - nu stiu CUM.
As avea nevoie de sfaturi de la persoane care au trecut prin asta: cu ce sa inlocuiesc? Cu guma? Bomboane? Exista pastile cu nicotina care sa compenseze efectul? Tratamente? Operatii?
Chiar este e foarte greu? Cit timp? Cit timp mai simti nevoia sa aprinzi o pipa?
Sa ma astept sa tusesc, sa behai, sa imi fie rau?!
Cum e, de fapt, sa te lasi de fumat de pe o zi pe alta? E chiar asa de cosmar?
Nu de altceva...dar ar fi bine sa mai si "functionez" intre timp... sa gindesc, sa vorbesc... sa nu omor pe nimeni...
Raspunsuri
espiritu spune:
plasturi cu nicotina si ceva de ocupat mainile.dependenta de gest e cea mai a dracu....
Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
Ce face omul la plictiseala
corinadana spune:
Eu! fara bomboane, plasturi sau mai stiu eu ce! Am fumat 13 ani dar am fumat nu gluma.
De cand a aparut Raluca in viata mea mi am dorit sa fiu o mama sanatoasa sa nu gafai cand ma joc cu ea, sa nu i povestesc cate ravagii face tutunul si eu sa stau cu tigara in gura, sa nu mi spuna ca miros urat...
Daca ptr mine nu am fost in stare sa renunt am renuntat ptr copilul meu. Si sunt de atunci 9 ani.
Pai numai brusc te poti lasa ca altfel e o mare vrajeala...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
olympia spune:
Juri in fata lui dumnezeu ca din clipa asta nu mai fumezi. Nu stiu cat esti de credincioasa, eu nu sunt genul care merge la biserica nici macar de Paste sau Craciun, dar un asemenea juramant n-am indraznit sa incalc. Am fumat de la 16 la 27 de ani, mult de tot si chiar si tigari fara filtru la greu si m-am lasat de 14 ani. Am visat ca fumez si eram ingrozita pana si in vis! Acum chiar ma deranjeaza fumul si ar fi minunat daca as putea sa-mi conving barbatul sa se lase!... Numai ca lui nici prin cap nu-i trece!
Elise spune:
espiritu,
e, pai daca ar fi numai gestul ar fi bine, pot sa imi cumpar o tigara de plastic, ceva...:)
trischa,
bebelisa mea e mica, dar, intr-adevar, ea miroase asa de frumos ca dupa doua-trei pipe sar in dush cind stau cu ea acasa.
Acum, depinde cum percepe: mie imi placea mirosul de tigari cind eram mica, asa mirosea TATA.
corinadana,
da, dar banuiesc ca erai insarcinata... aveai greturi, alte alea... si era mai simplu....
Totusi, cit timp e GREU? Si...cit de greu?!
annnna35 spune:
Sunt o fumatoare cam inraita (un pachet pe zi), dar pot sa-ti spun experienta mea de cand m-am lasat pt aprox un an de tigari... asa cum spui tu, de pe o zi pe alta...
N-am mai fumat. Eram nervoasa, am fost stresata rau cam doua sapt, am poftit la tigari cam o luna....am mancat chipsuri si alte lucruri de rontait, deci m-am ingrasat... Multa vreme (luni de zile) visam noaptea ca fumez (deci ca am incalcat interdictia) si ma trezeam bucuroasa ca a fost numai un vis...ma bucuram ca nu-mi mai miroseau mainile, hainele, parul a tigari.
Intrebi tu "Cat de greu e?" Imi amintesc clar de senzatia de neastampar....agitatie interioara...ca si cum aveam ceva de facut si imi aminteam ca "nu e voie", de faptul ca nu prea aveam ce face cu mainile, sau cand vedeam la tv fumatori imi venea apa in gura.
Ei, in fine, m-am apucat din nou....a fost de ajuns sa "bag" o singura tigara, celelalte au venit de la sine...
Editez sa-ti spun succes...e o provocare, pana la urma...
corinadana spune:
Nu! Elise era un pic inainte. Numai gandul ca o sa am copil m a ajutat.
Vointa! si o puternica motivatie. La mine ti am zis: copilul.
Nu ti e rau nu ti e nimic. Nu ti e greu. Si sa vezi ce ten luminos o sa ai . Daca chiar simti nevoia baga guma si rontaie.
corina mama Ralucai
trischa spune:
elise.io am fumat si stiu cum e.stiu cät timp iti ia sä fumezi o tigarä si sunt sigurä cä nu fumezi längä bblisa ta.deci..fä adunarea la minutele care le pierzi la tigarä.timpul äla ar putea fi al bblisei.sau al täu in alt mod.
espiritu spune:
si eu am avut o perioada de 3 ani in care nu am fumat.m-am prostit singur si am pus prima tigare in gura dupa 3 ani,cica sa imi calmez o depresie,si asta a fost.acum fumez exact cat fumam si inainte : fix un pachet.
edit ca uitasem : atunci m-am lasat brusc.pur si simplu nu am mai fumat.vreo luna a fost cam naspa apoi a trecut.
corinadana spune:
quote:
Originally posted by espiritu
si eu am avut o perioada de 3 ani in care nu am fumat.m-am prostit singur si am pus prima tigare in gura dupa 3 ani,cica sa imi calmez o depresie,si asta a fost.acum fumez exact cat fumam si inainte : fix un pachet.
edit ca uitasem : atunci m-am lasat brusc.pur si simplu nu am mai fumat.vreo luna a fost cam naspa apoi a trecut.
Dupa ce te ai lasat una e destul! ai comis o...
Cu tigarile astea este ori ori.
corina mama Ralucai