dependentza de tigari - pls. sfaturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Se mai discuta si aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77066&whichpage=4

Totul tine de vointa. Eu m-am lasat de pe o zi pe alta. Si sint mai bine de 3 ani de atunci. E drept ca ma mai lasasem odata in Romania, si atunci nu am fumat timp de aproape 5 ani. Dar dupa reapucare fumam ca si la inceputuri.

Elise, sigur te poti lasa daca vrei, tu esti o fata puternica! Iar Bblisa merita orice sacrificiu, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Prin februarie si eu si sotul ne-a hotarat sa ne lasam...eu m-am lasat prima, ca sunt mai curajoasa. de fapt m-am mai lasat/apucat de cateva ori si stiam cum e. Dar a fost brusc, aveam tigari in geanta, dar am zis ca nu mai fumez. A fost greu primele zile, si acum mai e...

Sotul meu fuma de 15 ani, iar de 8 ani 2 pachete de tigari pe zi. A zis ca se lasa la misto, ca nu credea ca o sa poate. Si a procedat la fel...brusc, la 1 martie. A folosit patch-uri de la Nicorette vreo 3 saptamani, dar intarzia in fiecare zi sa si le puna, pana intr-o zi cand nu a mai pus deloc...si si-a dat seama ca mare branza nu erau. dar la inceput a crezut in ele, a citit pe net despre tratamentul asta.El mai fumeaza pipa, cam o data pe zi, pe cat posibil doar pufaie..

Ce ni se pare cel mai greu:
1. sa nu mai aprinzi o tigara cand ai terminat ceva, sau ai ajuns undeva, sau dupa masa...
2. cand suntem agitati sau nervosi...
3. cand altcineva fumeaza langa noi....nu vreau neaparat sa fumez, ci sunt un pic invidioasa pe momentul, relaxarea lui...
4. la o bere fie ea si pe balcon
5. Inainte beam cafea expresso si acasa si in oras, si nu stiu cum se face dar nu mergea fara tigari....am renuntat si acum bem la filtru.
6. el are un sentiment ciudat, parca ar ar face asta doar pt o perioada si asteapta sa se termine...asta i-a dat stari de depresie, agitatie...

pe amandoi ne motiveaza faptul ca dupa atata intoxicare, vrem ca de acum inainte sa incercam sa traim mai sanatos, sa fim un exemplu pentru copil...stiu ca va fuma si nu as putea sa ii cer sa se lase daca eu nu stiu cum e (e mic acum, dar vreau sa apuc ziua in care va pune tigara in gura).
Sotul meu se simte mai bine,fizic, chiar dupa doar o luna jumate, face efort mai usor, nu mai tuseste. Azi imi spunea ca asta l-ar si face sa recidiveze...isi dorea foarte mult sa se simta mai bine, acum ca a atins acest obiectiv, ii e mai greu sa depuna eforturi...deocamdata rezista, tine un pachet de tigari la vedere asa, din sadism...

Tot din experienta iti spun ca trebuie sa ai pe cineva sa te incurajeze....sotul meu imi spune la 2 zice ca s-a apuca iar, si eu ii amintesc mereu motivele pt care s-a lasat si cat a trecut de cand a facut-o. A si spus la toata lumea,oarecum ca o promisiune, mama lui s-a lasat si ea din solidaritate...eu stiu ca daca fumez una nu mai e cale de intoarcere. desi prima e groaznica, a doua a treia vor fi din ce in ce mai bune. Asta ii spun si lui.

unii spun ca e greu cativa ani...de fiecare data cand m-am re-apucat a fost cam dupa 2 ani...tare sper sa trec de pragul asta de data asta...

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by Elise
Totusi, cit timp e GREU? Si...cit de greu?!

E al dracu' de greu, poti sa ai niste simptome cum citesc ca au drogatii in withdrawal, ameteli, senzatii ca ti se desprinde capul de corp, tremur al mainilor. Da' daca esti disperata sa scapi de ele reusesti. I did.
Si-am mancat tot ce purta numele comestibil. M-am ingrasat in perioada aia dar nu mi-a pasat, nu puteam sa supun organismul la doua stresuri deodata. Am scapat de kilele in plus cand am considerat ca pot sa suport alt stres.
Si nu e cum mi-a zis mie o fumatoare "once a smoker always a smoker". Nu am pofte, pot sa stau intre fumatori fara sa imi vina sa cer vreo tigara, am fost in Romania de curand si am avut parte de destul fum. Si nici un stres sau necaz nu mi-a readus pofta de fumat.
Totul depinde de tine.

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Oana are dreptate, tine numai de tine. Nici eu nu am pofte, ba chiar ma deranjeaza fumul rau de tot. Am avut stressuri, dar nu m-am reapucat. De lasat la mine a fost destul de ok, adica nu am avut asa mari simptome de sevraj, ba chiar vedeam cum imi e pe zi ce trece mai bine. Nu-mi venea nici mie sa cred. Eu nu m-am ingrasat cind m-am lasat, nici prima nici a doua oara, pentru ca am un catabolism vorace. Dar oricum, beneficiul lasarii de fumat e mai mare decit dezavantajul de a te ingrasa.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

aoleu... o luna?! Asa mult?!
Eu cred ca o sa fiu din persoanele cu sevraj...pentru ca, daca dintr-un motiv sau altul omit sa fumez dimneata, simt ca nu ma trezesc.
Parca sint dezmeticita doar pe jumatate. In plus, am tensiunea foarte mica, lipsa de tot felul de minerale... si vreo 50 de kg, ca mi-a fost frica sa ma mai cintaresc. Asa ca de ingrasat nu-mi fac probleme. Da'n-as vrea sa ma puce tremuratul...si spasmofiliile... nu mi s-a intimplat niciodata, doar n-oi pati-o tocmai cind fac ceva spre binele meu, finally.
Sper nici sa nu imi iasa in cale nimeni pe la job, in perioada asta critica. Oricum nu-mi sint ei prea dragi. Eu... imi tin... caii putere cit mi-i tin... cind nu-i mai tin... asta e...

Curios, cind stau cu bebelisa nu prea simt nevoia sa fumez. Dar seara doarme. Atunci fumez mai mult.
Peste zi, cit isi bea ceaiul sau lapticul in patutz, mai bag cite o pipa spinzurata pe geamul de la unul dintre dormitoare, unde nu intra ea. Insa seara doarme, iar eu pliez geamurile si, inspirind extrem de curatul aer din Bucuresti, fumez la greu in living. La calculator, desigur.

Imi va fi greu sa renuntz la:

- prima tigara de dimineatza
- tigara de dupa masa (mai curind as renuntza la masa...)
- tigarile de seara (seara/noaptea) mai ales cind am de lucru acasa si sint obosita si bag cafea la greu
- tigarile de la "o sueta" cu prietenii

Medicamente/plasturi si altele... as lua si n-as lua... intr-un fel, nah, vreau sa am si satisfactia ca am fost eu in stare sa ma las asa, din pura vointza.
Adica... am renuntat la asa de multe lucruri de curind, chiar n-oi fi in stare sa renuntz si la prapaditele astea de paie?! O sa rontzai pixuri, poftim... sa par intelectuala!

Tin minte ca am fumat prima tigara in liceu, pe geam, pe ascuns, si am fost atiiiit de sigura ca nu, n-o sa devin dependenta niciodata, are un gust groaznic.... Si au trecut inca 15 ani :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMaria spune:

Usor nu este mai ales cind ai ceva vechime la activ. Totul este sa ai ambitie si sa-ti pui o data in minte cind spui "gata" am terminat cu tigarile. Gindeste-te la o data anume (sa spunem 1 Mai) si incepind de azi pina la 1 Mai, lucreaza-ti mintea sa acepte data respectiva ca un fel de nou inceput. Gindeste-te ca nu te mai trezesti dimineata cu gustul ala rau in gura, ca parul si hainele vor mirosi la fel ca si ale bebelinei, ca banii care-i dai pe tigari vor servi mult mai bine la completarea contului din banca pentru vacante.
Si un lucru care pe mine m-a ajutat enorm, semintele de floarea soarelui. De cite ori vroiam o tigare, mincam seminte si ma gindeam cit de urit miros tigarile si ce gust rau imi ramine in gura. Si imi trecea pofta. Sau daca nu aveam seminte, atunci mincam bomboane de menta
La mine a durat starea asta de "neliniste" cam 2-3 saptamini. Dupa o luna eram alta persoana, nu mai suportam fumul de tigara, urlam la a mea consoarta sa dispara de linga mine cind il simteam mirosind a fum, ma uitam urit la cei din jur care fumau si ma gindeam "vai, ce fraieri sunt, habar n'au ce urit miros"...
Nu am avut stari de depresie, nici spasmofilie (desi am suferit de asta ani de zile), m-am ingrasat putin e adevarat, dar nu pentru ca n-am mai fumat, ci pentru ca am devenit mai lenesa.
Hey Elise, daca vrei poti! Sti bine cit esti de tare si mai ales sti si mai bine ca atunci cind ai spus NU, a ramas NU. So, go ahead! You can do it!

Mult succes si felicitari pentru decizie! N-o sa-ti para rau!
Si Elise, uite un link interesant in cazul in care consideri pofta de tigare ca un "craving" pe care nu-l poti controla. Eu am incercat metoda pentru altceva si-ti pot spune cu mina pe inima ca functioneaza.
http://www.mckenna.com/default.aspx?pid=49

Cu drag,
Lia

Rugati-va pentru Diana
http://dianadumitru.netfirms.com/
http://www3.telus.net/goldsilver/diana/Diana.mp4

Asa a venit pe lume printesa mea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105962

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si eu m-am lasat tot "cold turkey" adika deodata.
Si-am fost fumatoare inraita...m-am lasat doar cit am fost gravida si am alaptat. Cum m-am lasat de alaptat, tup tigarea. N-am fumat insa niciodata in casa....afara la usa chit ca-i viscol sau grindina. Fumam mai mult de un pachet pe zi, chiar doua daca se lasa cu sueta si margarite.

M-am lasat ca m-a rugat cupilu' mare dupa planshe cu plamini inegriti si lacrimi in ochi ca nu vrea sa mor. Promisiunea facuta lui ma tine mai mult ca milioane de plasturi sau gume cu nicotina.

Insa spre deosebire de Oanabeu, eu inca mai imi doresc ocazionala tigare (o fumez in gind insa)...sint constienta ca nu ma voi apuca niciodata (pentru ca mi-as calca cuvintul dat in fata copiilor), dar dorinta inca mai este undeva prin cotloane ascune.

Am 5 ani de la ultima tigare (in septembrie)...

Anamaria

"I used to be Snow White, but I drifted."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

NU E GREU!!!
dar de lasat..brusc...altfel nu te lasi!
si asa e greu pt ca undeva in creieras ramane dependenta chiar si dupa multi ani si o singura tigara e suficienta sa te reapuci din nou....asa ca daca e sa te lasi..brusc...nu de azi de maine...de pe 1..sau 15...ci intr-un moment decizi si gata!...ca altfel creierasul iti joaca feste....cand stie ca de maine te lasi, are el grija noaptea sa te chinuiasca si a doua zi sa-ti fie mult mai greu si sa nu reusesti...
eu asa faceam si nu treceau nici 2 ore de dimineata si fumam, gaseam eu pe undeva la colege.

eu m-am lasat brusc si am reusit, m-am lasat de nervii ce-i aveam pe mine ca fumez atata (cam 1 pachet si de vreo 15 ani), imi faceau rau, aveam pulsul marit de la ele, tuseam si expectoram mereu eram total dependenta de ajunsesem sa ma gandesc..daca mor ce ma fac ca nu mai pot fuma!
O mare nebunie cu tigarile astea, parca intra dracu in tine! si cred ca mult rau mi-au pricinuit!

cum e dupa?...super nervi! spune-le celor dragi sa nu-ti stea in cale si cauta ceva preocupari...eu imi varsam nervii pe volan in timpul orei pe care o faceam de la servici acasa...m-am trezit chiar dand cu pumnul in volan....si mancat excesiv....simteam ca as putea manca un vitel odata...imi luam o pizza si mancam ca haplea si cu nervi...cam atata la mine...nu stiu ce-i ala sevraj...si daca am avut...doar nervi si iar nervi...

daaar satisfactia si mandria mea erau mare....si au fost de ajuns sa treaca primele 3 zile...cele mai grele!...si gata...nimic nu ma putea intoarce...

daca chiar doriti sa va lasati...rezistati cateva zile si aruncati orice gand gen...las ca mi-e mai bine ce daca fumez una....sau o sa ma las alta data ca uite pot...sau voi fuma putin etc..si daca reusiti ati scapat!! pt ca apoi e mult mai usor sa aplici vointa si ratiunea mintii ca ai atuul de partea ta!

SUCCES!

Am 1 an si 3 luni de la ultima tigara.

Poze Sabina Teodora

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Eu sunt una din mamele denaturate pe care nici vestea ca va fi mama nu a reusit sa o convinga sa renunte. Fumam mult mai putin, dar fumam. Si am fumat pana cand cea mica avea doi ani.Nu am reusit de la prima tentativa, cred ca de la a treia, m-au ajutat prietenii de peste ocean, in general, cu povestile despre statul la rand la fumoar in aeroporturi etc.
Da cand m-am lasat, aia a fost de-a binelea. Toti prietenii, inclusiv sotul fumau, a trebuit ca el sa-si schimbe din obiceiuri, iar prietenii...am zis ca-i schimb si pe ei ca pe intregul mod de viata. Caci initial nu te lasi doar de fumat, eviti toate ritualurile si obisnuintele. Eu am baut ceai verde, n-am mancat.Beam cu litrii. Si era infricosator cat de des visam ca fumam...
Dar asa multi prieteni mi-au urmat exemplul in urmatorii doi ani, ca eram oarecum mandra. Desi vorba era"daca eu am putut, oricine poate", asa inraita eram.
Trebuie sa vrei foarte tare si nu e chiar asa greu pe cat iti pare.Iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu m-am lasat tot "cold turkey". Sint noua ani de atunci.
In primii doi-trei ani cred ca as fi putut sa ma apuc din nou. Acum nu ma mai tenteaza absolut deloc, dimpotriva.
Te simti mult mai bine dupa o luna-doua.
Si eu m-am ingrasat. Traiam cu cafele si tigari, apoi cu cafele si tot ce era comestibil.
Nu poti renunta la tigara decit daca iti doresti asta foarte tare. Uite aici motivatie: ai fost astmatica, Bblisa are nevoie de tine. Trebuie sa fii sanatoasa, pentru ca esti mama ei si nu vrei s-o creasca altcineva. Apoi e importanta sanatatea ei, second-hand smoking cica e si mai daunator...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput