Cat e kg de faina integrala?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MARA17 spune:

ai citit ce scrie pe pachetul de MACINIS INTEGRAL?Cine va spus ca e naturala? cei de la fabrica se lauda ca au cea mai buna faina cu ADAUSURI....asa ca citit cu atentie PACHETUL.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui MARA17

ai citit ce scrie pe pachetul de MACINIS INTEGRAL?Cine va spus ca e naturala? cei de la fabrica se lauda ca au cea mai buna faina cu ADAUSURI....asa ca citit cu atentie PACHETUL.......

Intrebarea topicului era:" Cat e kg de faina integrala?", nu:" cat e kg de faina naturala integrala?". So...care e problema ta?

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

La Kaufland este faina integrala Galmopan cu 2 lei kg iar la Carrefour faina Dobrogea macinis integral tot asa pe la 2 lei.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

SI eu tot de galmopan vroiam sa va zic. Aia chiar e integrala nu cea de la dobrogea. Cumparati o data si o sa va convingeti desigur nu este atat de buna la gust si nu creste ca cea asa zisa "macinis integral" dar cu mai multa drojdie creste si asta pana la urma.

Si ma duc acum sa citesc dobrogea pe balcon: deci are macinis integral, gluten, amilaza si hemicelulaze. Acu ai lansat bomba, Mara17, vino si dezvolta ca eu nu stiu ce inseamna treburile astea, dar asa dupa nume e ceva foarte important

Deci e oficial: sunt dusa! Daca m-ati vedea cum scriu cu pungile de faina aproape pe tastatura! Pe pachetul de galmopan nu scrie ce contine ci doar ca e obtinuta prin macinisul integral al graului.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

Salut fetelor,
Chiar daca provocarea ii era adresata Marei, am sa-mi permit adaug si eu cateva observatii legate de faina integrala si cat de integrala este, sau nu de fapt.
Atunci cand citim pe eticheta faina integrala suntem tentate sa credem ca boabele sunt doar macinate pana ajung intr-o forma foarte fina si atat. Din pacate tine de procesul de fabricatie al fiecarui producator si prevederile legate de etichetare. Din pacate nu exista standardizari detaliate si nici uniformizate.
Teoretic macinis integral specificat pe eticheta si atat, ar trebui sa fie ceea ce suna. Painea nu va creste foarte mult deoarece materia prima nu absoarbe apa (fiind deja natural hidrolizata).
Din pacate ale adaosuri semnaleaza faptul ca bobul de cereala a fost oarecum prelucrat (in general este vaduvit de germene - bogat in uleiuri esentiale, care fac produsul mai greu de prelucrat si mult mai predispus spre rancezire daca nu este pastrat departe de lumina si caldura)si ulterior imbogatit cu alte substante rafinate( ingeneral vitamina B, maltoza, gluten -sa creasca mare si pufi, si fibre ca de..) dupa ce initial i-au fost scoase. Din pacate nu-i aceeasi poveste iar leguitorul nu specifica cat de integrale ar trebui sa fie faina ca sa poata fi ea vanduta sub acest nume si nici procesul de fabricatie.
Nu as vrea sa fac contra reclama niciunui produs si nici nu cunosc procedeul de fabricatie al celui in cauza. Completarile mele vin din cercetarile pe care le-am facut asupra subiectului si materialele pe care le-am citit. (sunt foarte pasionata de nutritie si in plus un "special chef" in devenire) Inchei polologhia sperand ca am adus o contributie inteligibila asupra subiectului. Mai multe informatii gasiti pe varianta engleza a wikipedia sau alte siteuri de profil. In orice caz, recomandabil ar fi consumul cerealelor cat mai aproape de starea lor naturala si cat mai putin prelucrate pentru a nu le transforma in glucide simple care provoaca cresterii ale nivelului de insulina cu toate necazurile ce le aduce aceasta.
Ati incercat sa va faceti singure faina ? Merg bine boabele de grau, orz, secara si triticale macinate in robotii de bucatarie sau rasnita de cafea. Mai mult de lucru dar cel putin suntem sigure ca e integrala. Aluatul obtinut nu va creste la fel de mult ca si cel obtinut din faina de magazin care in general este bogata si reimbogatita cu gluten (care absoarbe apa si da aspectul pufos)si nici nu va absorbii atata apa.
Dar pretul unui kg de grau la piata este undeva la 1leu. Eu le si incoltesc inainte, dar asta e o alta poveste.
Cu drag,
Ramona

------------------------
http://alegorie.wordpress.com/ - Blog Cu Drag despre Hrana Vie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Si eu am indoieli asupra fainii integrale. Cea de la Dobrogea e foarte fina si cam alba, cea de Galmopan parca e "imbogatita" cu tarate

La cata faina integrala folosesc eu nu e viabila metoda cu robotul.

Charlie, ai incercat sa incoltesti fasole mung? Ca de-aia am acum in casa si as incerca si eu sa vad daca imi iese.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

Puisorule" (ce nick dragut) am incoltit si fasole mung si azuki. Astea autohtone merg doar crescute lastarasi si mancate pe post de verdeata. Mi-am achizitionat la un moment dat de la supermerket. Au iesit destul de bine si repejor. Daca le hidratezi suficient ar trebui sa fie in ordine. Eu le-am procesat"in tifon, dar merge si cu ce mai ai prin casa.. Le/am tinut la intuneric primele zile si cand au dat coltii le-am scos la lumina sa prinda culoare. :-) Pofta mare. Sunt extrem de hranitoare si completeza bine salatele de orice fel.
Tocmai mi-am cotrobait si eu prin dulap. Am si eu o punga de galmopan.. seamana cu cea de Piscolt (o moara locala).. nu stiu ce sa zic. S-ar putea sa fie cea adevarata cu atat de multe tarate.In acelas timp nu-i exlus sa fie si ea imbogatita sau saracita mai degraba si sa nu zica nica..

------------------------
http://alegorie.wordpress.com/ - Blog Cu Drag despre Hrana Vie.

Mergi la inceput