ANTICORPI ANTISPERMATICI LA FEMEI
Fetelor, mi-a fost recomandata aceasta analiza de catre medicul meu, si nu stiu cu ce se mananca. In plus m-a speriat cam tare cand mi-a spus ca daca am acesti anticorpi singura mea sansa sa am
este FIV
... si mi-e tare frica. Fetele care ati mai facut aceasta analiza sau care macar ati auzit de dansa...
. Am cautat sa mai citesc pe net despre subiectul asta, dar informatiile sunt sarace.
Va multumesc anticipat 
Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png
Raspunsuri
anadomnica spune:
- luci.eilim - nu pot sa vad ce raspuns mi-ai dat []
luci.eilm spune:
Spuneam ca parerea mea este ca IDENTIFICAREA in sine, a unei cauze a asa-zisei ‘infertilitati’ este mare lucru si ti-ar aduce mai multa liniste (solutii) decat sintagma ‘infertilitate inexplicabila’. Fa-ti analiza linistita.
Eu mi-am facut-o dar se pare ca nu asta e cauza..
Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
anais74 spune:
Anticorpii antispermatici pot aparea in: ser / ejaculat / pe suprafata spermatozoizilor / mucus cervical / lichid folicular – deci atat la barbati, cat si la femei.
Principiul metodei
Se recolteaza specimenul (sange prin venopunctie / lichid seminal proaspat / mucus cervical); se separa serul prin centrifugare la temperatura camerei. Specimenele si standardele de comparatie sunt introduse apoi in niste godeuri pe placa de testare, in care s-a pipetat anterior o mixtura de proteine spermatice recognoscibile de catre anticorpii antispermatici. Dupa o anumita perioada de incubatie, timp in care anticorpii antispermatici existenti se ataseaza de proteinele spermatice si sunt imobilizate la nivelul placii, se spala placa si se indeparteaza portiunea nelegata – neconjugata a specimenului. Se adauga un colorant specific si se introduce placa intr-un „cititor” ELISA, obtinandu-se un rezultat cantitativ, corespunzator unei absorbante pe o anumita lungime de unda. Se foloseste valoarea absorbantei medii pentru fiecare proba si se determina concentratia corespunzatoare de anticorpi antispermatici in U/ml, citita de pe o curba standardizata. Valoarea normala variaza de la laborator la laborator, in functie de kitul folosit. Valori crescute peste limitele normale reprezinta un rezultat pozitiv, deci demonstreaza existenta anticorpilor antispermatici.
Acest rezultat pozitiv este apoi interpretat in context de catre medicul specializat in probleme de fertilitate, impreuna cu care se decid pasii urmatori de efectuat.
Bafta 
anais74 spune:
Informatiile prezentate mai sus le-am luat de pe un site al Dr.Mircea Onofriescu. Nu am copiat link-ul, pt ca mi s-a mai intamplat sa nu fie acceptat aici. Daca vrei mai multe detalii, da un search pe google la cabinetul Dr.-ului.
Iti tin pumnii sa ti se implineasca visul!
anadomnica spune:
anais74
- multumesc pt. informatii. Intr-adevar dnul dr.Onofriescu este chiar medicul care ma trateaza
.
Vreau sa ma pregatesc pt. ce urmeaza, daca rezultatul va fi pozitiv (mi-e foarte frica) - ceea ce sper totusi sa nu se intample!!! Este cineva care a avut acest test pozitiv? Ce i-a fost recomandat? Se poate trata? Sau intr-adevar singura solutie ramane FIV???
anais74 spune:
anadomnica, te-as ajuta cu mai mult, dar nu stiu. Si eu voi face acest test abia saptamana viitoare sau chiar luna viitoare. Asta depinde f mult de o deplasare pe care trebuie sa o fac in interes de serviciu saptamana viitoare.
Si eu incerc de o buna bucata de timp sa raman insarcinata. Toate analizele mele (hormonale, HSG, histero , monitorizari etc etc) au iesit bune....si la sot excelente. Si totusi nu se intampla. o s-o facem si pe asta ... si multa multa rugaciune 
anadomnica spune:
anais74 - iti doresc multa bafta. Din pacate la mine sunt deja multe probleme depistate si in curs de tratare... si nu cred ca as suporta sa mai suprapun una
. Am fost diagnosticata cu PCOS si tot am urmat tratamente de tinere in frau a acestui sindrom
si de obtinere a unei eventuale sarcine...
luci.eilm - din pacate o prima cauza a infertilitatii am deja: PCOS...cum precizam mai sus... Ma lupt deja cu tratamente specifice de ani buni ![]()
luci.eilm spune:
Ana, inca o data repet, nu te agita inutil pana nu ai rezultatul analizei. Este o analiza uzuala, din sange, se face pentru excluderea acestei eventuale cauze. Prespun ca monitorizari ale ovulatiei (eventual stimulari) ai facut si sunt ok.
Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
anadomnica spune:
luci.eilm - intr-adevar am facut si ovulatia s-a produs in urma stimularii cu menogon... insa nu si sarcina. Spermograma e buna, dar bb se lasa asteptat. 
iaura21 spune:
anadomnica eu stiu ca se pot determina si din glera cervicala la cel mult 6 sau 12 de la
,iti recolteaza din vaginsi eu stiu ca se poate face si IA pt aceasta nu doar fiv ,oricum da o cautare pe google si afli mai multe
iti urez succes oricum ar fi