Donati 2% din impozit pentru cauza infertilitatii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Multumim Mariaa pentru detalii. Atunci cand voi putea ajuta in vreun fel o voi face. Cea mai mare problema e legata de faptul ca eu sunt din Brasov dar cu ce imi va sta in putinta voi ajuta. Sunt sigura ca si alte fete vor face asta. Azi pun si eu la posta scrisorile cu formularele pentru donatie. Ar fi interesant de stiut cam cati bani sunt momentan in contul asociatiei. Asta cand timpul iti va permite. Sanatate multa mamei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Buna ,am completat formularul 200 cu datele de la prima pagina,iar acum merg la finante sa-l depun,insa nu pot omite faptul ca deja era completata rubrica cu o asociatie de care nu am auzit si dupa un mic scandal la finante am obtinut un formular curat.Si chiar n-as fi stiut daca aseara nu s-ar fi mediatizat la tv ca din pacate se practica acest lucru.

poate luna asta da!

un moment de iubire
"copilasul"meu,deocamdata
iubirile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Chiar, azi este ultima zi pentru depunerea formularelor, cu sau fara donatie.

Adina, revoltator ce spui tu acolo, cum adica era deja completata o asociatie? Cine a facut asta? Cred ca e caz penal, persoana respectiva ar trebui sanctionata. Nici nu vreau sa imi inchipui ce pot face unii dintre functionarii care se ocupa, fizic, cu prelucrarea formularelor in cazul in care gasesc spatiul gol pe unele declaratii "grase" (donatia este valabila si pentru firme, nu doar pentru persoane fizice).

Btw, Maria, nu cred ca poti afla deocamdata cati bani se vor strange, caci va dura binisor, cred ca vreo cateva luni, pana cand banii vor fi directionati efectiv in cont.

Nu cred ca se vor strange sume enorme - la 100 de milioane de lei usori, ne vor reveni doua milioane; atentie, insa, nu vorbim de 100 de milioane lei - venituri, ci de IMPOZITUL pe aceste venituri, deci baza se reduce semnificativ. Respectivii banuti ii vom utiliza atunci cand vom avea nevoie in cadrul campaniei de responsabilizare a autoritatilor - dupa ce reusim sa trecem de hopul asta cu raspunsurile de la nesimtitii din MS, cu siguranta se vor ivi contexte unde va fi nevoie de ceva logistica si cheltuieli minimale.

Multumesc mult celor care au donat!

10+

Mergi la inceput

In prima parte a anului, pe cand puneam niste doamne pe care nu le cunosteam sa se duca la intalniri cu politicieni, iar ele, pe langa timpul consumat, isi plateau din propriile buzunare taxiurile, cartile de vizita SOSInf, materialele de prezentare a campaniei, telefoane, scrisori/colete etc., desi cauza era binele comun - mi-am amintit ca in primavara 2008 se donasera niste bani pentru asta, la apelul meu, dupa cum puteti citi in paginile anterioare.

Inclusiv o membra a nucleului SOS Infertilitatea, Marrina, impreuna cu sotul, directionase cei 2% in contul Asociatiei Ador Copiii, cu scopul ca banii sa fie directionati ulterior spre campania inceputa pe forum, asa cum convenisem.

I-am scris de mai multe ori userului Mariaa mesaje private intreband-o ce s-a intamplat cu banii, dar pana in ziua de azi nu am primit nici un raspuns concret, doar promisiuni ca va verifica, ca ne va trimite un extras de cont, ceea ce nu s-a intamplat, nu stim nici macar cati bani s-au strans din actiunea de pe forum - banii vostri.

Asa ca, la pm-uri neavand raspunsuri concrete, aleg sa o intreb public pe Mariaa ce s-a intamplat cu banii donati in 2008 de co-forumiste pentru campania pentru cauza infertilitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

LucaLuca, asa cum am ti-am raspuns si in mail-uri, banii exista in cont alaturi de cei trimisi de alte persoane din alte surse decat DC, care au dorit sa faca asta. Am un extras si este o anumita suma in cont, suma acumulata in toti anii de cand se pot redirectiona cei 2%.
Tot asa cum am scris si in mail-uri, activitatea asociatiei este sistata la finante asa incat orice operatiune in cont ar presupune reactivarea asociatiei, ceea ce in acest moment nu dorim sa facem.
Acesta este singurul raspuns concret pe care ti l-am dat si atunci si pe care ti-l pot da si acum, altul chiar nu am.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Mariaa, am inteles din prima ca exista in contul asociatiei tale si bani din alte surse decat via forum / respectiv strict din apelul facut de mine pentru finantarea campaniei incepute anul trecut pe forum. Ti-am spus foarte clar ca nu avem nici o treaba cu banii din alte surse, ne interesau strict cei redirectionati via acest forum (sunt cel putin vreo zece persoane care au anuntat public, pe topic, ca au redirectionat 2% pentru campania grupului de initiativa SOSI, asa cum se convenise).

Se poate vedea din extrasul de cont ce bani au venit anul trecut din 2% de la persoane necunoscute (daca e nevoie, facem reconstituirea, numele real al Marrinei si al sotului sau le avem deja, de pilda), nu ne intereseaza nicicum banii pe care ii ai tu din alte surse in contul asociatiei.

Stiu ca atunci cand ne-ai zis in pm-uri ca asociatia ta ar fi "sistata", cineva din grupul de initiativa a cautat pe site-ul Ministerului Finantelor si o gasise activa in ultimele luni, la momentul respectiv. Poate ai sistat-o intre timp, nu stiu, dar de ce ar fi o problema reactivarea ei, respectiv retragerea unor fonduri pentru a fi utilizate (cu chitante si facturi) in scopul pentru care au fost donate?

Pana la urma, cati bani au ajuns in conturile asociatie tale via acest apel/topic? Mi se pare corect sa stim.

(In caz ca nu s-a inteles, nu e vorba de bani. Ci de principiu.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Daca asta se doreste, da, dupa numele si contul din care s-a facut plata, se poate verifica.
Extrasul pe care l-am primit arata suma totala cumulata pe toti anii, nu detaliat. La banca mi s-a spus clar ca doar in arhiva se poate verifica un extras detaliat (am inteles ca BRD-ul are o modalitate de lucru mai greoaie la capitolul arhive).
Presedintele de atunci al asociatiei a sistat activitatea iar asociatia nu este 'a mea' cum nu sunt nici sumele cumulate. Activitatea este sistata din ce tin minte de mai bine de un an si ceva. Pe site-ul Ministerului de finante sunt prezentate situatiile firmelor cu 6 luni in urma, stiu asta ca ma lovesc si eu la job de problema asta.
Din tonul intrebarilor de aici cat si de pe mail am inteles ca doriti sa va fie returnati acei bani, ceea ce e si asta o chestiune de principiu. V-am propus din prima sa facem un 'transfer' de asociatie sau cum fras s-o numi, cu adresa, cu tot (pro bono) pentru ca nu am timpul necesar sa ma ocup de asta, nu mai am interesul si nici disponibilitatea necesara. Si mai ales pentru ca nu mi se pare safe sa dau cu subsemnatul pentru niste activitati desfasurate mult prea departe de catre niste persoane pe care nu le cunosc deloc. Sa nu mai zic ca asta inseamna deschidere punct de lucru si altele.
Reactivarea ar presupune bilanturi, registre de casa si tot ce tine de 'bucataria' unei societati functionale, contabil angajat, etc.

Inteleg ca cei 2% ar fi fost directionati catre campania grupului de initiativa in cazul in care aceasta ar fi fost dusa de Adorcopiii iar voi ati fi membri inscrisi Adorcopiii. Da, mai multi au donat cei 2% insa pana acum, nimeni nu a cerut ca pentru carti de vizita sa le fie returnati banii. Care desi exista in cont, nu sunt ai nostri si nu s-a atins nimeni de ei.

Nu doresc sa intru in polemici si apreciez tot efortul pe care l-ati depus, dar va rog sa intelegeti ca nu ma joc de-a contabilitatea si nici cu finantele. Cel mai probabil asociatia va fi reactivata pentru a fi inchisa definitiv, la un moment dat. In rest chiar nu-mi permit sa angajez o armata de oameni (cum cere legea) ca sa faca ce, la o asociatie care practic e 'moarta'.

Voi cauta sa contactez un expert contabil sa aflu daca exista vreo alta 'portita' prin care sa va trimit banii inapoi. Daca se afla unul prin zona si citeste problema ridicata, chiar rog sa intervina.

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Mariaa, nu cred ca e nevoie sa vin cu quote-uri din acest topic, se poate citi din urma cu usurinta - banii respectivi au fost directionati pentru campania initiata aici, asta fusese contextul. Spui ca nu ti se pare "safe" sa ai incredere in actiunile unor persoane pe care nu le cunosti si care actioneaza la distanta - ar fi trebuit sa spui asta de la inceput, cand am deschis topicul in 2008, inainte sa se directioneze banii in contul asociatiei pe care o reprezentai. Atunci nu ar fi sunat jignitor.

In definitiv, poate ai dreptate la faza cu increderea, constat ca am fost naiva (in relatia cu "Ador copiii", nu in relatia cu "persoanele necunoscute", in care am avut incredere si care nu m-au dezamagit nici o clipa.)

Da, chiar a fost o chestiune de principiu, din partea mea o poti lasa cum a picat - dar, desi inteleg ca pentru tine infertilitatea nu mai este o arie de interes personal si/sau civic, nu pot sa nu iti reamintesc, din principiu, ca banii aia, cati or fi fost, au fost totusi donati pentru cauza infertilitatii, nu pentru a "dormi" intr-un cont (sper ca macar ai facut un depozit!)

Eh, noi sa fim sanatosi, am reusit sa mobilizez aceste "persoane necunoscute" si, din toata austeritatea, s-au strans banuti pentru constituirea Asociatiei SOS Infertilitatea. Care, atat timp cat voi fi eu implicata in ea, va fi activa si transparenta.

Multa sanatate, Mariaa!

Mergi la inceput