ceva nu rimeaza
Raspunsuri - Pagina 2
buli spune:
Donia si celelelalte fete ti-au raspuns foarte bine.
daca vrei, eu iti spun cum am procedat cu olita. tot asa - mama intirziata :))
i-am dat multe lichide, piure de fructe (pt ca al meu pur si simplu se abtinea, era in stare sa nu faca o zi intreaga) si l-am lasat fara pampers.
a mai facut pipi pe jos, am sters, nu l-am certat deloc-deloc. i-am spus numai ca are olita la dispozitie (am luat 3 pina sa gasesc una sa-i placa:))). la kk i se parea f greu si primele dati am stat cu el si l-am tinut de mina cit statea pe olita.
incet-incet s-a acomodat. nu l-am certat nicioadata si am tratat ca pe ceva f natural, dar care tb sa-si urmeze drumul firesc.
al meu e un pic mai conservator in toate.
pampersul de noapte i l-am scos numai dupa ce a trecut o sapt si ceva si s-a tot trezit cu el uscat.
succes si rabdare.
iar adultilor spune-le cum te simti si spune-le si ce astepti de la ei. unii oameni nu ca nu vor, dar chiar nu-si dau seama ce anume te-ar ajuta.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Qamar spune:
Lorelai, nu stiu cat poate sa consoleze asta, dar nu esti singura si nu esti o mama rea, no way!
poate ca esti prea diplomata cu "adultii" din jur....eu, din contra, le-am spus sa o lase mai moale ca ma ia cu nervi din pacate, nici asta nu e o solutie, pt ca ,,,,,cu maica-mea nu imi mai vorbesc deloc --dar e asa de liniste--
revin, s-a trezit bb si avem ora de joaca..
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
alra spune:
in cazul in care cei din jurul tau sufera de lipsa de empatie iti recomand ... crizele de isterie.
am constatat ca persoanele carora le sare foarte usor tandara sunt tratate cu mult mai multa atentie de cei din jur. nu e corect, da, tu stai si inghiti si te arati puternica si unu care plange si face istericale din situatii in care tu te-ai descurca are parte de tratament preferential. da' asta e situatia: oamenii trateaza cu mai multa atentie pe cei care par ca au nevoie de ajutor.
relativ la "atoatestiutori" si eu provin dintr-o familie unde fiecare le stie pe toate. experienta de viata mi-a aratat ca multe detalii strica. daca mama si tata nu stiu cu ce ma ocup eu nici nu vor comenta. nu ai idee cate sfaturi mi-a dat taica-miu (si se si oftica daca nu le urmez, ca ma invata tatal meu de bine) pe care daca le-as fi pus in practica as fi fost cel putin data afara de la servici. din cauza asta orice pas major fac, il fac in tacere - anul trecut ne-am cumparat casa, iti dai seama comentarii daca il tineam la curent cu procesul de selectie
Vacanta cu Laura in Romania
gabi_fer spune:
in primul rand: Esti o mama f buna.
Cred ca ar tb sa discuti cu mama si sotul tau, sa le explici ca ai nevoie de o pauza, nu-ti trebuie mai mult de o zi in care sa stai sigura cu gandurilele tale. A doua zi vei fi k.
P.S.Niciodata sa nu-ti lasi copilul sa planga singur, tb vb cu el sa-i intelegi necazul.
mariamunteanu spune:
Lorelai, esti o mama foarte buna, o sotie si fiica tot foarte buna, de aceea toti trag de tine. Asa patesc oamenii care fac prea multe singuri, ceilalti profita de ei, iar ei ajung la epuizare. Fii mai egoista, lasa-i si pe ei sa se descurce. Din cand in cand i-ati timp liber pt. tine, du-te in oras de ex.
Consolare: nici copiii mei de 3 ani inca nu vor sa renunte la pampers desi stiu cand le vine. Nu-i fortez, nici nu ma sinchisesc de asta desi parintii din Ro se mira. In general nu ma mai sinchisesc de comentariile celor care "le stiu pe toate". Tatal meu mi-a reprosat ca prea des au fost copiii mei bolnavi (adica de 3 ori in 5 luni) ca si cum n-as avea grija de ei. Sau ca nu sunt mai voinici sau ca nu vb bine romaneste si prefera nemteste, sau ca nu mananca peste etc. Asa m-am ratoit la el, de nu mai indrazneste sa zica nimic.
M-am enervat si eu cu tine, caci am trecut prin astea.
Maria
catty spune:
LORELAI, ador oamenii care "stiu sa te incurajeze". In primele saptamani in care am adus-o pe Alexuta acasa (am o fetita adoptata) am facut asa numita depresie post-partum, desi la mine nu era cazul ca nu nascusem. Copila era bolnava, plangea f tare noastea, ii dadeau dintii, etc. Si eu trebuia sa stau 24 din 24 de veghe, ma ocupam de casa, mergeam la munca, etc. Cu fetita mai vine si mai sta bunica mea atunci cand am eu treaba si nu o pot lua cu mine. In perioada asta ffffffff aiurea pt mine, in care lumea mea se schimbase simtitor, vine bunica-mea intr-o dimineata si noi 2 dormeam. Si in loc sa ma intrebe cum ma simt, ce fac, se uita la mine si imi spune "cum poti dormi atata? nu vezi cate rufe murdare ai in baie de spalat?" Frate m-au apucat pandaliile instantaneu si am poftit-o afara sa vb cu cine o vrea dar pe mine sa ma lase in pace ca nu mai pot.
Asa ca putina "ratoiala" nu stica niciodata. Spune-le pur si simplu ca daca nu le convine ce faci ii inviti pe ei sa repare ce ai stricat tu si pe tine sa te lase in pace.
Cat despre fetite, lasa-le sa se obisnuiasca incet incet cu olita. Intai le-o dai sa se joace cu ea, sa vada despre ce e vorba. Apoi cand le schimbi le pui in joaca pe olita sa paca pisu, si o sa vezi ca f repede vor fi receptive la ideea de a face. Fi-mea de ex cand stie ca e vremea de schmbat pampersul spune "pissssssssss" si o pun pe olita desi de multe ori nu face nimic. Dar macar a prins ideea.
Sucees si sa iti revii cat de curand
Lorelai spune:
merci mult pt vorbele bune. acum sint acasa, in pat, cu ordin de la doctor, pt o saptamina. duminica cind m-au apucat toate se pare ca am avut un fel de panic attack. pe deasupra o raceala ca s-a instalat pe fond de oboseala si organismul nu prea poate sa lupte. trebuie sa ma odihnesc si sper sa scap de raceala intii si apoi vad ce pot face sa reduc stresul. e clar ca atacurile pot reaparea daca nu schumb ceva. merg iar la doctor sapt care vine.
dimineata am dus fetele jos la mama, le-am dat laptele si le-am spus ca plec la servici. daca ar sti ca sint acasa ar fi circ. comunic cu mama prin telefon. ma doare sufletul sa stiu ca nu pot sta cu ele dar nu vreau sa le dau si lor raceala.
lorelaim, merci de articole. am sa cumpar sunatoare.
meci mult pt sfaturile cu olita. rrox, te PM cind imi vin fire.
lorelaim spune:
Lorelai - multa sanatate itzi doresc! Eu ma simt mult mai bine de cand iau MATERNA... (desi in continuare cred ca pe mine ma afecteaza f mult ceva de genul SAD... deoarece la noi ploua-ploua-ploua... marunt, mocaneste, necontenit, rece, simtzi ca-tzi intra in oase... cerul e ca plumbul si trunchiurile si ramurile - inca neinfrunzite ale copacilor - sunt negre...)
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
rrox3 spune:
Lorelai multa sanatate! Cred ca avem ceva mai mult de conversat, nu numai probleme cu olita. Am trecut si eu prin faza "atac de panica", acum sunt mult mai bine. Vorbim daca vrei. Multi pupici si nu-ti face probleme pentru fete, le e foarte bine cu mama ta cat esti tu "la serviciu". Fa-te bine!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi