S-a incheiat un vis...(partea a doua)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Ce frumusete de copil aveti! Sa fie sanatos si fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Din punctul meu de vedere comportamentul "domnului" NU e scuzabil indiferent de circumstante. Chiar are tupeu acum sa planga pe aici ca viata lui nu are farmec...

Si cred ca e momentul in care Cristina trebuie sa aleaga ce e mai bun pentru ea si copil, nu pentru "toti trei". Al treilea a ales deja, sa fie sanatos si iubit!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Cristina, am citit din nou mesajul tau si mesajul lui. Sunt multe lucruri care nu bat.
Amanta zici ca are iubit dar in acelasi timp il suna pe el, te suna pe tinem iti spune detalii din viata lui cu ea. N-as crede ca nu il mai vrea inapoi. Asta daca nu e mai rea decat orice mi-a fost dat sa cred vreodata despre o femeie.
Personal cred ca sotul tau a intrat aici nu ca sa ceara ajutorul cuiva ci pentru a te impresiona pe tine. De altfel ultimile doua fraze ii tradeaza intentia. Mie mi se pare un gest frumos...pe care nu cred ca l-ar face multi barbati. Ca a fost primit astfel de cateva fete? E normal. Daca nu ma insel sunt mamici singure si e usor de inteles opinia lor. Doar nu vezi mereu un sot pe forum punandu-si putina cenusa in cap.
Mie mi-a parut un om detasat de cam tot ce a fost care va vrea sincer inapoi. Nu te lua dupa faptul ca i-a scris ei mesaje frumoase. Si eu am zis multeeee cuvinte frumoase unui prieten ( bine inainte sa ma casatoresc cu sotul meu) dar jur ca acum le-am uitat pe toate. Si am chiar senzatia ca unele le-am zis nu pentru ca asa simteam ci pentru ca ma "pricep" sa scriu frumos .
Esti o femeie frumoasa, puternica. Mi-e greu sa cred ca pe tine te-ar putea uita vreodata un barbat usor. Si ce zic acum nu e una din frazele pe care le zic tuturor. Doar tie am simtit sa iti zic asta in ultima perioada. Am vazut poze cu tine, am citit mesajele scrise de tine...si cu siguranta un barbat nu te poate uita usor. Cu atat mai putin sotul tau.
Eu chiar cred ca daca tu nu ii vei mai da o sansa, omul asta se va distruge, incet si sigur. Nu pare a fi un om puternic si chiar de va fi cu 100 de femei de acum incolo pe tine nu te va putea scoate din suflet. Poate doar la suprafata. Dar ai vazut ca pe interior nu.
Recunosc, cazul vostru a fost pentru mine ceva special. In majoritatea situatiilor de acest gen, am mai mereu alta parere. Adica " la revedere, drag sot!".

Si Cristina, esti mult mai frumoasa decat el. Mult mai frumoasa. Si nu numai fizic, esti frumoasa asa ca intreg! Simti frumos, este foarte sensibila si chiar in cele mai negre situatii ai reusit sa scrii atat de decent si de frumos aici pe forum, incat aproape eu am inceput sa cred ca nu esti reala! Si...ai scris atat de sincer. Poate fetele de aici nu stiu dar Cristina a intrat pe forum special de la munte sa ne felicite pe noi mamicile de piersicute ce nasteam in 2006. Asta in conditiile in care isi pierduse copilasul iubit cu foarte putin timp in urma. Asta spune aproape totul despre un om. Si mai cred ca lipsa de comunicare invocata de tine Dan, e lipsa ta de comunicare cu ea nu a ei cu tine. Eu sunt sigura ca ea a comunicat la fel doar ca nu mai avea cu cine.
Dan, sper sa nu te superi....da' trebuie sa privesti realitatea asa cum este si sa te comporti ca atare! Nu esti tocmai genul de barbat care sa fie pe gustul tuturor femeilor. Deci revino-ti si fa tot ce poti sa o recuceresti ca nu m-as mira sa apara un barbat destept si frumos care sa se indragosteasca iremediabil de Cristina. Nu sunt inca sigura ca ar si raspunde.
Dar sincer, in situatia ta de acum n-as sta tocmai confortabil.

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Cristina , draga mea, eu nu ma pricep atit de bine la vorbe dar daca m-as pricepe as zice la fel ca Larissa - . Dar orice decizie ai lua sint convinsa ca va fi una buna pt. tine si puiul tau, asa ca te pup si te imbratisez si sint alaturi de tine !

m & m - (1-aug-2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Larissa, am vrut sa iti scriu un PM, dar am sa iti raspund aici pentru ca vreau sa stie si sotul meu ce am de spus referitor la el. In primul rand iti multumesc pentru ca mereu ti-ai facut timp sa-mi scrii mesaje atit de lungi si frumoase, venite din suflet. De fapt la toate va multumesc, pentru mine a insemnat mereu foarte mult fiecare cuvant de la voi.
Adevarata mea problema cu Dan nu este faptul ca m-a inselat. Asta am acceptat de mult, a avut probabil cateva motive sa o faca, a fost urat din partea lui, e adevarat, dar pana la urma nu asta e adevarata problema a noastra. Eu sunt ingrozita de omul care a devenit el cam de un an si jumatate. I s-a schimbat caracterul, comportamentul, in nici un caz nu este el omul pe care l-am iubit atitita ani. Degeaba da el vina pe moartea copilului. Nu din cauza asta s-a schimbat el asa de mult. Totul a inceput in momentul in care si-a schimbat locul de munca, la inceputul anului 2007. Dintr-o data a intrat intr-un alt mediu, cu un salariu de vreo 3 ori si ceva mai mare ca inainte, functie de sef, oameni importanti cu care are contacte...si s-a schimbat...in foarte rau. Incet-incet, nimic din ce avea nu i-a mai convenit. A inceput sa-i priveasca pe toti de sus, a dezvoltat o anumita aroganta care i-a indeparatat incet-incet pe toti prietenii lui. Si-a schimbat masina cu una de fitze, cu care merge in afara localitatii cu peste 200km/ora, din teribilism (!!!!!), chiar si cu copilul in masina. Amanta a venit, din punctul meu de vedere, ca un lucru firesc pentru el. Trebuia sa fie "in rand cu noua lui lume". Probabil pe mine ma privea ca pe o femeie care nu mai stia decat sa stea in pat, sa se vaie de contractii, mereu in pijama, nearanjata, nemachiata, necoafata, si care oricum nu e in stare sa faca un copil!
La inceput nu a vrut decat sa aiba o aventura, fusese prea multi ani barbatul serios, de casa, care nu se uita la alte femei, care avea planuri de viitor legate NUMAI de familia lui, care isi dorea o casuta, doi copii si multe-multe animalute prin gradina. Din pacate insa, a ajuns sa se indragosteasca de amanta lui. Si atunci schimbarea in rau fata de familia lui a atins cote maxime.
Amanta asta a lui, trebuie sa recunosc ca are anumite calitati care mie imi lipsesc. Asa cum v-am spus, am vorbit cu ea la telefon de mai multe ori, si de fiecare data in jur de 1.30-2 ore!!! Are un fel de a vorbi, care pur si simplu te subjuga, nu imi venea sa ii inchid telefonul, nici macar sa ii vorbesc urat nu mi-a venit. Este foarte inteligenta, trebuie sa recunosc asta, dar si foarte parsiva. Sunt absolut sigura ca prin vorbe a reusit sa-l cucereasca pe sotul meu. De asta tot acuza el lipsa de comunicare cu mine. Eu trebuie sa recunosc ca nu am arta aceasta de a manui cuvintele.
Deja m-am intins foarte mult. Ideea este ca cel putin in momentul de fata mie nu imi mai trebuie un astfel de om. Trecand peste faptul ca m-a inselat, cine si-ar dori sa fie maritata cu un barbat care merge cu copilul in masina cu 230 km/ora fara sa-I pese ca ii pune viata in pericol, care face o rata la CAR de jumatate din salariul lui ca sa-si cumpere o masina de lux, in conditiile in care eu intrasem in concediul de crestere al copilului, si multe altele, pe care nu vreau sa le amintesc pentru ca sunt prea urate.
Ca regreta acum? Sincer, ma indoiesc profound de asta. Sunt prea multe lucruri in joc, multe lucruri materiale pe care o sa le piarda, probabil si-a dat seama ca a intins coarda prea tare, dar din punctual meu de vedere e mult prea tarziu. Sanse a avut gramada. Mi-am calcat pe inima de nenumarate ori, si a continuat sa-si bata joc de mine. In ciuda eforturilor lui de acum, eu sunt sigura ca nu ma mai iubeste. Oamenii se schimba in timp, si el s-a schimbat intr-un om rau. Poate shocul divortului o sa il faca sa-si dea seama de asta. Sau poate o sa il inraiasca si mai tare. Eu in momentul de fata nu imi mai doresc decat liniste. Nu o sa ii interzic niciodata sa vada copilul, dimpotriva! O sa fie tatal lui, daca o sa vrea si el asta, dar nu si sotul meu. Omul de acum nu mai are cum sa mai fie sotul meu, iubitul meu, prietenul meu, si tot ceea ce ar trebui sa fie un barbat pentru sotia lui.

Cristina, mamica fericita de bebe Andrei-Eric (26.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Cristina, am citit in seara asta dar o sa iti raspund maine. Sa stii doar ca imi imaginam ca e vorba si de bani. [b]Dan[/b, asa e? Banuiesc ca inca ne mai citesti.

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Contrapunct spune:

Cristina, am citit de la inceput topicul tau si am urmarit toata evolutia povestii tale.
Fara indoiala, sotul tau a gresit enorm si ti-a pricinuit o suferinta uriasa, fara nici o justificare.
Pentru ca, Dan (acum iti vorbesc tie) indiferent de motivatiile tale, reale sau nu (spun asta pentru ca, iata, Cristina contesta faptul ca motivele tale sunt adevarate), felul cum te-ai purtat nu are nici o explicatie plauzibila si nici o scuza. Indiferent cat sufereai, si ea suferea la fel. Era momentul sa va sustineti unul pe altul, nu sa iti iei o amanta.
In general, comportamentul tau a fost iresponsabil si imatur, si asta rezulta chiar din propria ta poveste. De exemplu, ar fi fost amuzanta in alt context, explicatia ta ca ai fost nevoit sa vorbesti cu amanta la telefon dupa ce v-ati intalnit la targul de turism, ca sa va povestiti unul altuia unde va duceti in concediu. Asta fie a fost o gluma (macabra), fie esti de-a dreptul nerezonabil. Nevasta ta asteapta de la tine sa inchei povestea asta definitiv, are nevoie sa ii dai argumente de toate tipurile, verbale sau faptice, ca femeia aceea nu mai exista pentru tine, ca a fost o ratacire fara urmari, ca nici nu te mai gandesti la ea, daramite sa vorbesti. Cum te gandesti tu sa iti refaci relatia continuand discutiile amicale sau nu cu amanta?
Cristina, ultimul tau mesaj schimba mult datele problemei. Inteleg ca ai putea sa il ierti ca te-a inselat, dar nu iti mai place cel care a devenit. Lucrurile au devenit si mai complicate decat erau.
Pentru ca, daca anterior acestui ultim mesaj al tau si citind mesajul sotului tau, as fi spus ca intentia lui de a-si reface casnicia pare reala, puternica, si ca poate ar trebui sa ii mai dai o sansa, acum nu mai stiu daca ar trebui sa faci asta.
Mesajul tau este, pentru prima oara, rece. Ca si cum toata povestea asta te-a stors de iubirea pentru el si, dupa atata lupta si sperante, te-ai pomenit cu sufletul gol. Daca nu il mai iubesti, cred ca “s-a incheiat un vis”.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Cristina, trebuie sa fii mai increzatoare in tine.

"Asta am acceptat de mult, a avut probabil cateva motive sa o faca, a fost urat din partea lui, e adevarat, dar pana la urma nu asta e adevarata problema a noastra."

Nu, nu a avut motive sa o faca. A VRUT SA INSELE. Motive daca vrem, gasim zi de zi. Inventam si tot gasim. Dar toate sunt scuze. Sotul tau este un om matur, cu responsabilitati, cu indatoriri. Este sot. Tata. Pe linga faptul ca are un job bun, o masina buna, etc. Toate sunt responsabilitati. Indatoriri.

A devenit ceea ce a devenit pentru ca SI-A DORIT ASTA. Nu serviciul, colegii, oamenii din jur transforma. Si-a dorit sa fie transformat. Pastra, probabil, undeva, acolo, in mintea sa, ca un baietel, neimplinirea adolescentei: "cindva voi fi si eu un shmecherash". Si acum exerseaza cum este sa fii "shmecherash".

Faptul ca te-ai departat de el te-a facut sa vezi clar. Poate ca si el isi reevalueaza acum viata. Acorda-ti timp si acorda-i timp.

A, si despre amanta lui. "Amanta asta a lui, trebuie sa recunosc ca are anumite calitati care mie imi lipsesc."
Nu are mai multe calitati sau defecte decit tine. Este doar DIFERITA! Atit si nimic mai mult. Este o femeie diferita de tine, cu alte plusuri. Dar fii sigura, si cu minusuri pe masura. Daca te-ai uita bine in interiorul tau, vei vedea ca stralucesti. Ca esti mult mai puternica decit ea. Ca esti muuult, muuult deasupra ei. Poate si prin simplu fapt ca tu esti sotie si mama si ea doar amanta ... consumabil.

"Are un fel de a vorbi, care pur si simplu te subjuga, nu imi venea sa ii inchid telefonul, nici macar sa ii vorbesc urat nu mi-a venit. Este foarte inteligenta, trebuie sa recunosc asta, dar si foarte parsiva. Sunt absolut sigura ca prin vorbe a reusit sa-l cucereasca pe sotul meu."
Cred ca este o profesionista! Nu stiu ce job are, ce facultate a terminat, dar cred ca este o profesionista.
Comunicarea, dominarea, persuasiunea, toate se invata. Sunt si talente innascute, putin perfectionate, dar cei mai multi dintre noi invatam aceste lucruri. Si le EXERSAM! De aceea cred eu ca este o profesionista. Nu cred ca sotul tau este primul si ultimul ei amant. Nu cred ca vai, brusc, l-a intilnit si s-a descoperit, si-a descoperit calitatile si talentele.
Cu certitudine "l-a facut" - ca sa zic asa - o profesionista.

Mmmm, daca vorbeste cu tine in jur de 1 ora, ceva este in neregula. Poate simte nevoia sa te domine, dintr-o nesiguranta. Sau poate se caieste si simte nevoia inconstient sa se justifice.

Daca te domina, este pentru ca ea este nesigura. Simte nevoia, cu fiecare discutie dintre voi, sa isi demonstreze ca este deasupra ta si ca l-a meritat pe sotul tau. Ca este mai buna decit tine si ca tu, mai slaba / rea, meriti ceea ce ti se intimpla.
Poate ca a ajuns ce a ajuns tocmai dintr-o nevoie nesatisfacuta in adolescenta. Poate cineva i-a frint inima si si-a spus: am sa le arat eu barbatilor astora. Sau poate a suferit lipsuri materiale si acum se agata de barbati cu bani.
S-a autorafinat tocmai pentru a reusi.

Daca simte nevoia sa se justifice, se simte vinovata. Si este foarte bine asa. Pentru ca a gresit. Prin actiunile ei a dat peste cap viata voastra.

Pina la urma, este si ea o femeie. O femeie ca oricare alta. Ca tine si ca mine, ca oricare dintre noi. Doar ca mai rafinata, mai abila, mai persuasiva. Si-a dezvoltat acele calitati care sa o ajute sa cucereasca. Pentru ca de asta a avut ea nevoie. Sa vineze. In jungla de barbati, a devenit o pradatoare.

Tu ti-ai dezvoltat calitatile de sotie, de mama. Nu ti-ai dorit sa epatezi, sa demonstrezi nimic. Nu aveai nevoie de "trofee" ca sa te simti femeie. Ea da. Si intimplator unul din multe ei "trofee" a fost si sotul tau.

Nu te compara cu ea. Mai ales nu te subaprecia in raport cu ea. Pentru ca nu ai de ce. Esti diferita fata de ea. Mult mai buna. Oricine poate fi pervers daca isi doreste lucrul acesta. Si poate duce perversitatea la extrem daca exerseaza. PERVERSITATEA SI PARSIVENIA NU SUNT CALITATI. Le putem admira ca si rafinamente, dar nu sunt calitati, nu le putem aprecia.

Ai grija de tine si de puiul tau.

Va trebui in timp sa te hotarasti daca il mai vrei sau nu pe sotul tau inapoi. Dar nu este graba. Daca speri ca se va schimba din nou in bine, acorda-i timp. Acorda-ti si tie timp, sa te limpezesti foarte bine. Este o decizie extrem de importanta. O cumpana, cum spunea bunica mea. Va trebui sa treci peste ea. Dar nu te grabi. La graba putem gresi. La graba suntem sentimentali. Rationalul trebuie sa predomine.
Hotarirea nu o vei lua numai pentru tine, ci si pentru copilul tau.
Acorda-ti timp, mult timp.

Apoi, o hotarire poate lua si sotul tau in legatura cu voi, cu familia lui. Daca va vrea inapoi, poate veni sa va ia cu masina inapoi acasa. Fara sa te sune, fara sa iti ceara parerea, fara filosofii. Pur si simplu poate veni hotarit: "Draga, hai acasa ca avem treaba, avem de crescut un copil".

Asta doar daca stie ce vrea. Dar barbatii in general nu prea stiu ce vor. De aceea ii si manipuleaza atit de usor orice "profesionista".

Lasa-i si lui timp sa se lipezeasca.

E atit de greu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Cristina acum am vazut subiectul.

Uite ai multe multe floricele de la mine pentru cat de puternica esti.

Sa stii ca pentru Andrei meriti o viata ma buna, eu nu iti dau sfaturi desi am fost acolo. Eu abia ma miscam cu cusaturi externe si interne si taticul natural al baiatului meu era manager de bar si manageria o ospatarita. Care aiai il consola ca ma avea pe mine acasa saracul.

Eh, iti doresc doar sa privesti inainte, sa privesti de sus pentru ca experientele prin care ai trecut tu iti dau dreptul sa privesti viata de sus, sa nu mai faci compromisuri, sa inveti sa razi alaturi de Andrei.

Esti frumoasa, tanara si crede-ma tot din experienta personala iti spun ca va veni si cavalerul in armura de va fi el unul nou sau chiar sotul tau.

Te admir sincer si astept sa intri la strumfi sa ne povestesti ce mare a crescut Andrei.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna,

simt nevoia sa scriu iarasi aici, desi vroiam sa-i dau cristinei un privat.

intotdeauna exista mai multe parti de adevar ale aceleiasi probleme.

citind despre locul de munca schimbat, salariul mai mare, nu ma face decat sa-mi vina in minte vorba "da-i unui om bani si o functie de conducere si vei vedea adevaratul lui caracter". ma rog, n-o fi zicala asa, intelegi tu ideea.

problemele cu amanta, hmm, cu "calitatile" ei, sunt numai si numai la tine. avea ceva in plus fata de tine? eu cred ca avea in minus multi ani de relatie cu sotul tau :P, mult mai multa incredere in ea, si experienta obtinuta prin patul si bratele multor barbati. poti sa te bucuri ca tu nu ai "calitatile" astea.

cum am mai spus, ea se hraneste cu nefericirea voastra.

pentru tine doar cristina, ia-o cum vrei, la propriu sau figurat, insa fii o "doamna", ceea ce ea nu are cum sa fie niciodata, da-i un ignore pt totdeauna din gandurile tale, eventual un ultim mesaj cu "te las pe tine sa tragi apa la toilet, eu una mi-am terminat treaba acolo, e al tau" si cu asta basta, uita ca a existat. o vei dispera, am eu o vorba pe care o spun lui barbate-miu cateodata - nu ma enerva ca te fac sa vorbesti singur :d.

iar pentru dan, ramane valabil ce am zis, uita-te in interiorul tau si vezi ce gasesti acolo; scapa de noroi, de mizerie si apoi incearca sa o recastigi pe femeia cu care te vezi de mana in baston la 80 de ani.

vrei o fufa? fufe sunt pe toate drumurile.

vrei o doamna, s-ar putea sa fie prea tarziu, sorry.

cat despre partea cu bblusul pierdut, n-am vrut sa rasucesc un cutit in rana, insa gandeste-te, acorda-ti un timp sa-l jelesti, gandeste-te la ceva simbolic care sa incheie pentru tine tot ceea ce a fost. raspunsul e in tine, cristina.

Mergi la inceput