Copiii secolului 21

Copiii secolului 21 | Autor: Anculina

Link direct la acest mesaj

http://www.ele.ro/Copiii_secolului_21_--a9208.html

Ce parere aveti?

Speranta e un lucru bun. Iar lucrurile bune nu dispar niciodata!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Initial creeata de Anculina

http://www.ele.ro/Copiii_secolului_21_--a9208.html

Ce parere aveti?

Speranta e un lucru bun. Iar lucrurile bune nu dispar niciodata!

"! Petrecem prea mult timp la servici, in goana dupa succes,"
Exact asta ne tine la serviciu dupa program: Vanitatea.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

si de ce ar trebui sa fim cu totii campioni ai unei curse nebune care se cheama "cariera"??? sau de ce sa ajungem toti in varful piramidei, numite "cariera"?? este o alegere! depinde ce alegem......
este foarte adevarat ce spune autoarea articolului, dar iarasi ma intorc, este alegerea fiecaruia!! fiecare isi stabileste prioritatile, normele dupa care sa traiasca, principiile pe care le aplica, scopurile pe care vrea sa le atinga. eu, inclin sa cred ca multi din cei care isi petrec 10-12 ore la serviciu nu sunt prea responsabili, mai ales cand au copii acasa!!!(asa in paranteza, statul la servici peste program, nu este eficient pe termen lung, iar cei care practica asta, chiar daca se pare ca ii ajuta....mai tarziu le dauneaza!!!) daca ai facut un copil si cam de pe la 4-6 luni il lasi cu bona, iar parintii petrec foarte putine ore cu copilul,..... se ajnge la situatia descrisa in articol!

eu personal, nu as da copii pe cariera, nu sacrific copii ca sa am eu cariera si pe cartea mea de vizita sa scrie..."presedinte...."!

iar in ce priveste copii, crescuti de bone; si de parinti doar intre orele 20-22, da acestia devin copii cu "probleme"! adica, comportatrea lor striga dupa atentia si timpul de calitate petrecut cu parintii. nici o jucarie, nici un PC, nimik nu poate inlocui timpul petrecut cu copii!!! cred ca cei mai responsabili de felul cum ajung copii sunt parintii, la ei este problema!

personal, am realizat multe in viata, am muncit pentru ceea ce am, dar cea mai mare realizare a mea, sunt copii!!! si sunt constienta ca eu i-am facut, ca am o responsabilitate imensa pentru ei, ca vreau sa ajunga aceeasi oameni ca mine, ca tatal lor, iar noi trebuie sa le fim exemplu!
responsabilitatea copiilor, este a noastra, a oamenilor maturi, iar noi trebuie sa fim constienti de acest lucru si sa nu uitam ca ceea ce semanam azi, vom culege candva.....

Kari

Mergi la inceput

ceva ce nu este de vanzare!!

O tanara pereche de soti intra in cel mai frumos magazin de jucarii din oras. Barbatul si femeia privira indelung la jucariile colorate asezate pe rafturi, la cele atarnate de plafon si la cele ingramadite la intamplare parca pe bancute. Erau acolo papusi care plangeau si radeau, tot felul de jocuri electronice, bucatarii in miniatura unde se puteau face prajituri si pizza.
Nu reuseau sa se hotarasca. Se apropie de ei o vanzatoare tare amabila.
-Stiti, incepu sa-i zica femeia, avem o fetita mica, dar noi suntem mai toata ziua plecati de acasa, uneori chiar si seara.
-Fetita noastra nu este prea vesela, continua barbatul.
-Am dori sa-i cumparam ceva care sa o faca fericita, relua femeia, si atunci cand noi nu suntem acasa...Ceva care sa o bucure cand este singura.
-Imi pare rau, zise zambind cu amabilitate vanzatoarea. NOI AICI NU VINDEM PARINTI!!!!

Faptul de a hotara sa avem un copil inseamna a contracta fata de el cea mai inalta datorie din cate pot exista pe lume!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by kariguld
ceva ce nu este de vanzare!! ...

quote:

Faptul de a hotara sa avem un copil inseamna a contracta fata de el cea mai inalta datorie din cate pot exista pe lume!

Din pacate multi din cei preocupati de pozitia sociala considera copilul sau copiii un bullet de pe un To Do List.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Articolul este foarte frumos si perfect adevarat. Din pacate este complet inutil. Aplaudam ideea si spunem, "vai draga, cat este de adevarat" si apoi ne intoarcem la cele 12 ore petrecute la servici.
Pentru ca nu exista nici o solutie miraculoasa de a avea bani dar si timp de stat cu familia - in cele mai multe cazuri, nu vorbesc aici de exceptiile ( eu nu stiu nici una, dar sigur exista).
Vrei un standard de viata decent - muncesti 10-12 ore/zi.
Te multumesti cu mai putin in ideea ca astfel iti petreci mai mult timp cu copii si ii educi tu cum vrei - nu le oferi ce isi doresc si ii vezi cum sufera ca nu se pot compara cu ceilalti colegi.
Eu nu vad solutia la problema asta. La Loto nu joc, rude bogate nu am ...alte idei?

Mergi la inceput

"....nu le oferi ce isi doresc si ii vezi cum sufera ca nu se pot compara cu ceilalti colegi."
irinai, nu vreau sa analizez ce spui , dar eu nu sunt de acord cu ideea asta! de ce ar trebui copii sa se compare cu ceilalti? doar ca sa aiba tot ce isi doresc, dar care nu prea le este de folos!
ma tem ca multi parinti ofera copiilor, multe lucruri, ca sa compenseze lipsa lor, a parintilor!

solutii miraculoase de a face bani nu exista, dar depinde de fiecare.....mai exista si renuntare la unele lucruri.....
depinde de fiecare cu ce este multumit, chiar daca ai mult sau putin, poti fi multumit si fericit, este vb de atitudine!
am pritene care lucreaza mult, vin acasa tarziu iar copii lor au ajuns sa fie niste rebeli si nemultumiti, desi au de toate!!! si cand le aud cum se plang ca nu mai stiu ce sa faca, cum sa-i mai pedepseasca, ce masuri sa mai ia, le spun :"petreceti mai mult timp cu ei"! si va spun despre copii mici, de intre 5 si 11 ani!!!!

cand ai copii trebuie sa te ocupi de ei, caci altfel se vor ocupa "altii" iar mai tarziu culegem roade amare si ne intrebam cu uimire :"unde am gresit? caci i-am oferit totul...?"

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

ok si unde gasim jobul ala la care sa lucram 5 ore sau eventual un job la FF si sa luam salariu cat managerul de la vreo multinationala?
nu merge efectiv.
azi daca nu tragi sa produci degeaba ai principii.
acum nu zic ca sa uitam copiii dar mort copt iti gasesti timp si pt ei.sunt in asentimentul lui irinai.articolul e minunat dar straluceste prin inutilitate.

Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
Ce face omul la plictiseala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Oare exista statistici? Cati copii de "carieristi" mai sunt buni, cuminti, respectuosi, modesti, ascultatori, recunoscatori pentru tot confortul financiar pe care li-l ofera parintii lor? Mai exista astfel de copii in societatea moderna?

Cuminti, respectuosi, modesti, ascultatori, recunoscatori - or exista, pentru cine vrea sa ii creasca astfel.
Eu, personal, nu asta vreau.
Copilul e copil nu papusa - si sa "imi fie recunoscatoare" suna odios. De ce sa imi fie recunoscatoare? Ca mi-am dorit-o eu enorm?!
Si ca e cea mai mare bucurie din viata mea?! Cred ca eu ar trebui sa ii fiu recunoscatoare....

In rest, asa cum am zis, n-o vreau nici modesta, nici cuminte, nici plina de respect - respectul se castiga, si se castiga greu. Trebuie sa isi stie valoarea proprie, trebuie sa fie capabila sa lupte sa isi sustina punctele de vedere, fie ele si diferite de ale mele, si trebuie sa deosebeasca oamenii care merita respect de cei care merita ignorati si trecut mai departe.
Si asta n-are nici o legatura cu timpul petrecut de mine la job.
Sint de acord, copilul e prioritar: dar cum la noi in familie nu exista un alt provider, iar banii au prostul obicei sa se termine la un moment dat, si eu inteleg si ea intelege ca trebuie sa stea cu bunica-sa pina pe la ora 7 seara. N-are "manifestari negative" pentru ca e iubita si rasfatat de toata familia. Si, asa cum am zis, nu, nu ma astept sa aprecieze acest lucru. Ma astept si sint fericita ca il simte. Atit. Si ca o gasesc cu un zimbet laaarg cind vin acasa. Cu un zimbet de copil fericit.

Mergi la inceput

da, ....straluceste prin inutilitate, articolul!!! dar din pacate copii sunt o realitate si indiferent cate articole inutile se vor scrie, faptul ca trebuie sa ne ocupam de copii este un adevar si o responsabilitate pe care ne-am asumat-o atunci cand am hotarat sa-i aducem pe lume!

din pacate, romanii sunt repetenti in multe domenii, printre care si cresterea copiilor. nu ma intelegeti gresit, nu dati cu rosii!!!

sa luam exemple bune de la alte natii, lucruri care noua ne lipsesc, dar pe care ni le putem insusi, la fel cum ne-am insusit si pe cele mai putin folositoare....

copii sunt oglinda noastra, dupa cum ne ocupam de ei acum, vom putea privi in viitor rezultatul din oglinda!!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

quote:
Originally posted by kariguld

"
irinai, nu vreau sa analizez ce spui , dar eu nu sunt de acord cu ideea asta! de ce ar trebui copii sa se compare cu ceilalti? doar ca sa aiba tot ce isi doresc, dar care nu prea le este de folos!
ma tem ca multi parinti ofera copiilor, multe lucruri, ca sa compenseze lipsa lor, a parintilor!

solutii miraculoase de a face bani nu exista, dar depinde de fiecare.....mai exista si renuntare la unele lucruri.....
depinde de fiecare cu ce este multumit, chiar daca ai mult sau putin, poti fi multumit si fericit, este vb de atitudine!

Kari

Nu trebuie sa fii de acord. De asta dezbatem
Eu nu cred in renuntarea la anumite lucruri. Muncesc 12 ore/zi ca sa poata copilul meu sa alerge in curtea lui, sa mearga la o scoala in care sper ca si invata ceva, sa invete geografia calatorind prin lume, si exemple de genul asta. Si pentru toate astea trebuie sa muncim. Repet, mi-ar place tare mult sa am banii necesari incat sa pot sta la soare toata ziua cu paharul de Martini in mana, dar, ghinion deocamdata, nu se poate.
Eu nu cred in fericirea ce tine de atitudine. Nu cred ca daca am locui intr-o garsoniera si ne-am petrece concediile la Govora intr-un hotel de 1 stea in loc de Miami la 5 stele( no offense pt Govora, a fost priul exemplu care mi-a venit in minte), am fi mai fericiti.

Mergi la inceput