UN SALARIU MEDIU PE UNITATE DACA AI NASCUT?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirany spune:

Chiar daca este inferior s-a specificat faptul ca se vor respecta prevederile minimale ale CCMN. Cat despre ceea ce a spus directorul sau cine o fi ca la ei nu s-a acordat .... bla bla.. bla tin sa precizez ca prevederile CCMN sunt OBLIGATORII pentru TOTI angajatorii cf. art. 2 ali. 1

ART. 2

(1) Contractul colectiv de munca unic la nivel national cuprinde drepturile si obligatiile angajatorilor*) si ale salariatilor cu privire la conditiile generale de munca prevazute de legislatia in vigoare, precum si cele convenite in procesul de negociere.
_

*) In sensul prezentului contract:

- termenul angajator desemneaza pe cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata;

Asa ca nu tine explicatia lui. Ca nu sunt ei obsinuiti sa respecte legile, ca angajatii incep sa nu mai fie un grup de fraieri este altceva. So wake up! Sunt drepturile voastre!

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
[/quote]
Acest minunat contract incepe astfel :"In temeiul drepturilor garantate de Constitutia Romaniei , a Legii nr.130/1996 republicata in 1998 si a Codului Muncii , Legea nr.53/2003, se incheie prezentul Contract colectiv de munca intre:
1.Societatea Comerciala S.C...... SRL BUCURESTI reprezentata prin .... in calitate de Administrator si
2.Salariatii Societatii Comerciale S.C.....SRL BUCURESTI reprezentati prin"
mi-e ca au sa se lege ca nu scrie clar si a CCMN , desi legea 130/96 se refera ca contractul colectiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirany spune:

Buna,
am luat legatura cu cei de la ITM Iasi (eu sunt angajata la un punct de lucru) si mi-au zis ca pentru a-mi primi drepturile cf art 51 si 66 din CCMN trebuie sa ma adresez instantei...lucru pe care intertionez sa-l fac, insa am sunat si la DM din Bacau si acolo mi s-a spus ca sunt prevederi in lege si in CCMN (eu una nu am vazut unde anume) ca aceste drepturi se dau in functie de posibilitatile firmei. Imi puteti spune care este articolul, legea...?
Asa cum am mai scris contractul colectiv de munca la nivel de societate e mai slab decat cel la nivel national....si incepe sub forma :"In temeiul drepturilor garantate de Constitutia Romaniei , a Legii nr.130/1996 republicata in 1998 si a Codului Muncii , Legea nr.53/2003, se incheie prezentul Contract colectiv de munca intre ...bla bla"
Multumesc pentru promptitudine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai de ce sa demonstrezi tu asta? Cine sustine asa ceva sa vina si concret cu articolul din lege, nu?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza spune:

Buna fetelor!

Sunt viitoare mamica si vreau sa stiu care sunt drepturile mele. Lucrez intr-o firma cu capital strain, deci ar trebui sa primesc acest salariu mediu pe unitate? Si cat este suma acestuia?

Daca ma puteti ajuta va astept cu mare placere!

Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Si eu lucrez la o firma cu capital strain...
Inca nu am nascut...dar o colega are un baietel de 1 an, s-a intors mai devreme din concediu de ingrijire copil. cat a fost insarcinata si cand a nascut ..la noi la personal era acelasi raspuns indiferent ce cerea"NU".
Acum intorcandu-se...intr-o zi ni s-a pus pata pe "personal"...Am cautat frumos pe net, articole, legi, contracte de munca...a facut frumos o cerere in care a specificat ca vrea raspuns.:))Banuiesti reactia de la biroul "personal"..."Cum ti-ai permis? Unde te crezi?Nu exista asa ceva!"Dar cererea avand nr de inregistrare si cerand raspuns in scris..nefiinda acoperiti, trebuind sa-i dea banii pentru nastere....(ca de asta vorbeam)..i-au dat pana la urma fabuloasa suma de 3 mil si ceva...minim pe economie cat era cand a nascut ea anul trecut.
Acum fetele de la personal nici nu ne mai saluta...si noi suntem "asa suparate".....:))

Sorana 18+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinutza spune:

Ce aiurea!

Iti dai seama! La mine tre sa ma interez eu de absolut tot si ma enerveaza la culme chestia asta. Nu sunt in stare de nimik. Dar exprimarea e alta, nu mimim pe economie ci salariu mediu pe unitate, asta nu inseamna altceva?

Tu stii mai multe despre asta?

Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Apare Marius care e un dragut, si te lamureste mai bine.
oricum e aiurea, cel putin pentru mine ca nu cunosc legile , si pot argumenta doar cu legea in fata si articolul respectiv subliniat, dar asta inseamna ori cautari pe net de-mi sar ochii ori sa-l stresez pe Marius.
Ca la noi la personal nu stiu nimic nimic si te iau si de sus, de parca eu daca sunt inginer nici macar nu am voie sa fiu informata, nu mai spun ca tre sa le informez pe ele.

Sorana 18+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azaylee spune:

Buna ziua.Am si eu o rugaminte la voi:in cat timp trebuie sa primesc raspunsul de la resurse umane daca imi dau sau nu salariul acesta?Cat trebuie sa astept raspunsul lor?Exista scris prin lege chestia asta?Ei se tot informeaza de ceva timp....
Va multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Draga Marius, scuze daca te stresez, insa am si eu o intrebare:
referitor la acest salariu mediu pe unitate, cum se calculeaza el?
In firma noastra, care este o reprezentanta a unei firme turcesti, sunt 3 angajati, eu si inca 2. Sa inteleg ca se insumeaza toate cele 3 salarii brute si se imparte la 3, conform formulei matematice? Sau cum?

Mersi!!

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2078 spune:

Buna,
Sunt noua pe forum. Vin si eu cu o rugaminte, sunt viitoare mamica si lucrez la o firma care are sub 21 angajati drept urmare nu are CCM, ci doar CIM (contract individual de munca) cu angajatii. Am citit CIM si ROI si nu este sepecificat nicaieri despre ajutorul de nastere. Deci in mod normal eu nu am dreptul la acest ajutor, corect?

Multumesc,

Mergi la inceput