UN SALARIU MEDIU PE UNITATE DACA AI NASCUT?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Multumesc.

Andreea 36+ si Theona (27.08.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Legea nu specifica daca e vorba de un salariu mediu brut sau net?
Apare undeva in lege si nu am vazut eu?

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

"Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elle_seb

Elle, am vazut ca in primul post, al fetei care a initiat subiectul, este dat citat din CCM national, in care scrie exact raspunsul la intrebarea ta. Va rog si eu, inainte de a mai pune o intrebare, sa cititi tot subiectul... .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rozi

quote:
Originally posted by Elle_seb

Elle, am vazut ca in primul post, al fetei care a initiat subiectul, este dat citat din CCM national, in care scrie exact raspunsul la intrebarea ta. Va rog si eu, inainte de a mai pune o intrebare, sa cititi tot subiectul... .

Rozi, asta am citit-o si eu, insa e o diferenta intre salariul brut si salariul net. Asta ma intereseaza pe mine: daca e un salariu mediu brut sau net. Daca in firma sunt 2 angajati: unul are netul 20 si brutul 27 de exemplu si celalalt are netul 80 si brutul 100, salariul mediu pe care mama-l primeste care e: 20+80/2 sau 27+100/2? Asta era intrebarea mea, dar deh, daca nu citim cum trebuie si ne repezim la reprosuri...

Elle

Mergi la inceput

Scuze, Elle, ai dreptate. Era noapte, eram obosita, de obicei nu "ma grabesc cu reprosuri".
Deoarece in RO salariile se stabilesc, in contractul individual de munca, in brut, si peste tot in legislatie se face referire doar la salariile in brut, implicit si aici tot de brut e vorba.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rozi

Scuze, Elle, ai dreptate. Era noapte, eram obosita, de obicei nu "ma grabesc cu reprosuri".
Deoarece in RO salariile se stabilesc, in contractul individual de munca, in brut, si peste tot in legislatie se face referire doar la salariile in brut, implicit si aici tot de brut e vorba.

Multumesc, logic asa ar fi, insa mi-ar fi de folos chestia asta scrisa undeva in lege, de unde sa reiasa negru pe alb, sa-i dau sefului cu ea in cap. Ca eu i-am zis ca e vb de salariul brut si el mi-a zis ca nu se regaseste asta niciunde in aceasta lege cu salariul bonus pentru nastere, motiv pentru care sunt indreptatiti sa dea salariul mediu net.
Mersi,

Elle

Mergi la inceput

Nu, nu scrie nicaieri negru pe alb.
Daca vrea sa-ti dea netul, sa-ti arate el unde scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna,
va rog spuneti-mi si mie daca eu pot primi salariu bonus la nastere in cazul in care sunt functionar public.
am mai intrebat si la celalalt subiect dar nu am primit niciun raspuns.
multam mult

Mada 9+ ,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Stie cineva daca unitatea care da acest salariu mediu ce compenseaza cumva cu statul? primeste ceva de la stat? in conditiile in care se mentioneaza ce tip de plata face...

este o curiozitate...mai mult de atat ne poate folosi si ca argumentare, daca cineva ar refuza plata

Nu este nimeni sa fii luat acesti bani? cat?

Bufi

Mergi la inceput